Hur man inte vänder med ett släp...

... ni kommer kanske ihåg när jag skrev om det bruna släpet som havererade på väg upp till Tingsryd... här kommer lite mer. Idag skulle det lagas. Det skall ombesiktigas på måndag. Barnbarnet var på plats och skruvade och pulade. Bromsarna fungerar fortfarande inte helt som de ska... det skruvades och testades om vartannat. Och så helt plötsligt när jag är på väg iväg med Hisan så ser jag bussen med släpet på ute på åkern, med barnbarnets bil framför. Det är bara att vända tillbaka med hästen och springa och hjälpa till. Det är nämligen hyfsat vattesjukt just där och, tja om man skall vända med det ekipaget så är där inte ett bra alternativ. Se bild för närmare beskrivning om var man inte bör vända.



Därefter kom jag iväg i alla fall. Vi red upp till byn för att ta en titt på paddocken och jag såg direkt att den inte var klar. Slipersarna hade inte kommit på plats så det är antagligen därför som hon inte har ringt heller. Det är bara att hoppas att den blir klar snart. Jag försökte rida lite ordentligt på ett fält men Hisan var av helt andra idéer. Vilan gjorde honom piggare och nu ett par dagar efter igångsättning kom "bus-hopp och skutt-Hisan" fram. Jag får skriva en flera sidor lång avhandling om jag skall berätta om allt som man kan hoppa för. Rejäla försök att komma undan jobb med bus blev det i varje fall. Totalt sett blev det inte många varv på fältet innan matte tyckte att det fick vara nog med bus och vi red hem. Bort från stallet blir skritten lite matt och vinglig utan rejäl drivning men hemåt flyter den på. Detta finns bara när jag är själv, har jag sällskap märker jag ingen skillnad på bort eller hem.

Kommentarer
Postat av: djurjouren

Been there, done that :-)

2008-08-30 @ 19:03:26
Postat av: Ullis

Jag glömde skriva innan att barnbarnet stod ett bra tag och försökte dra loss sig själv med ytterligare en bil. Ett mndre effektivt sätt att komma loss måste jag säga. ;)

2008-08-31 @ 08:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0