Har det lossnat?

Idag var det dax för hoppträning, inte för att jag är helt frisk utan för att det är roligt och vi har hoppat över vå gånger nu.

Jag hade med mig Fredrik för att ha en backup för körningen i fall Hisan skulle få stora hispan i släpet.
Först innan vi kunde åka fick hovslagarjouren rycka ut. Vänster framsko saknades när jag tog ut Hisan ut boxen. Träsktrollet ute i leran i hagen har nog tagit den. Lite av hovväggen hade försvunnit så det är bara att hålla tummarna att denna sitter till nästa skoning. Jag är inte säker på att jag få på den igen själv nämligen. Vad jag skall komma ihåg är att köpa en ny hovtång så fort som möjligt... min är askass.
Idag föråg jag Hisan med trasportskydden för ovanlighetens skull innan vi skulle åka. Så här efteråt kan jag meddela att bakskydden numera är att anse som slaktade. Nya sådana behöver därför också införskaffas... Hisans julönskelista (eller hans mattes kanske ;) Hisan vill nog hellst bara ha morötter och äpplen tror jag) bara växer.
Lite problem hade jag med att få in honom i släpet men med hjälp av lite islandsfolk gick det bra. Hisan kom mycket väl ihåg sin förra resa i släpet och började banka redan innna jag hade startat bilen. Nu var ju allt som inte funkade sist lagat så jag körde helt sonika iväg med honom trots protester... Hisan märkte snart att det var skillnad och stog fint resten av vägen. Jag hade dessutom försett honom med mina rycktussar i öronen så han var lite dövad. Inte helt poppis tyckte han men det fick han tåla. Bra att jag fick någon användning för mina guldfärgade tussar också. ;)

Att Fredrik följde med fyllde en funktion till, han filmade träningen.

Det var Fredrik (Jönsson då va...) som tränade idag.
Vi hoppade flera olika linjer och kombinationer... ni ser mera på filmerna.
Fredrik J var mycket nöjd med Hisan idag. Han sa att han hoppade med mycket mer lätthet och var mycket mer possitiv idag än tidigare vilket jag tyckte var jätteroligt att höra. Jag kan tänka mig att problemen i bogen har varit anledningen till att det har varit lite motigt.



Idag tog han tag i hindren som han gjorde förut och dessutom bjöd han till och hoppade även i lite svårare situationer. Det är så här som min Hisan har hoppat tidigare. Det är nu bara under detta året som det mesta har strulat, jag hoppas att det har vänt nu och att vi är inne på en bättre väg som skall leda till att det blir bättre.



I morgon blir det dressyrträning för Nina igen...

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Ah, shit! Den där hoven såg jag ju i tisdags! Att skon var borta. Jag pratade till och med med en i stallet om det. Ändå glömde jag helt bort att berätta det för dig=( Sorry. Så är det med mycket i huvudet. En positiv sak är att jag är klar med yogan för säsongen, så det blir inga fler fullspäckade tisdagar nu.

2008-12-10 @ 23:12:21
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Djurjouren

Du sitter ju som gjuten i hans sadel!!!!!Jattefint. Som en liten blodigel:-)

2008-12-11 @ 09:08:06
Postat av: Cattis

Ah, vad roligt att se er :) Det ser kanon ut, vad fin han är. Här har vi snö och kallt, vi får väl se vad vi får för väder nästa helg när vi ska iväg. Hoppas det blir uppehåll iaf!

2008-12-12 @ 23:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0