Helt slut

Jag är helt slut nu.
Idag har jag varit iväg till Annette utanför Blentarp och ridit Hisan i galoppsadeln tillsammans med Annettes Howard Roark. Det var välbehövligt för Hisans del att han fick tömma sig på alla överskottsenergi. Jag har ju haft lite insidenter med honom nu på sistonne när han har varit så full av energi att det bara har bubblat över och han har varit odräglig.
Annette har en sugande backe där hon brukar träna sina travhästar. Vi red alltså intervaller i denna, ca 10 intervaller blev det.
Hisan var taggad med skötte sig med bravur idag. Jag trodde att han skulle bli het och studsig men inte, han jobbade super och var lättreglerad. Han fick gå några repor och den sista vändan märktes det att han började bli trött. Då avbröt vi träningen.

Det är superhäftigt att kunna låta honom gå på för fullt. När man kör två racing hästar i olika dicipliner brevig varandra som vi gjorde nu märker man verkligen skillnaden. Hisan accelererar på två röda, travaren tar längre tid på sig att komma upp i fart. Att svänga tvärt är heller inget problem i galopp. Dessutom kan man inte störa galoppören till att fela... det är bra mycket enklare med andra ord.

Jag är supernöjd med Hisans uppförade idag, och han verkade nöjd med dig själv efter passet också.

Vad som däremot inte funkade idag var lastningen. Han ville inte gå upp hemma, och han ville inte gå upp hos Annette. Däremot åkte han bra båda gångerna. Väl hemma fick han ett sådant där ryck igen när jag hade stängt av motorn och började sparka i släpet. Detta känns lite som en fix idé. Släpet står still och han lever om... vad är det som kan störa honom i detta läget?
Jag ville att han skulle gå upp en vända till igen på hemmaplan. Det tog ett tag men tillslut gick han in efter att jag hade blivit frustrerad och stälde mig och hoppade i släpet... då gick Hisan upp... jag undrar hur han täcnkte då. Hur som fick han mycket beröm och fick gå in och äta mat i boxen.
Om vissa saker tycker jag ibland att Hisan faktiskt har lite för mycket åsikter... Jag utsätter honom inte medvetet för något som kan skada honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0