Det händer grejer när man är borta

De båda damerna stod i enskild hage när jag åkte upp på kvällen när jag hade kommit hem igår. Var och en hade ett bandage på varsitt framben. Åka bort fungerar tydligen inte bra, de har varit friska när jag har varit i stallet dagligen ju...
Lenas bandage är jag helt skyldig till själv. Jag hade övertränat henne innan jag åkte och hon har tydligen varit riktigt dålig när jag har varit iväg. Jan har dagligen skylt benet och nu är hon hältfri igen. Hon skall dock få vila denna veckan ut också innan hon får göra något arbete alls.
Karin kom in för ett par dagar sedan med en spark på skenan på höger fram. Det varma vädert är ju ingen hitt för sårskador så det hade börjat vara och givetvis var hon halt. Hon fick enet tvättat och streptoselinsalva på. Där rök möjligheten att anmäla till det loppet med den perfekta propositionen i slutet av juni. Men det läker väl och såret "sitter bra" till även om det är svullet och ger hälta.

Idag har jag varit ledig från jobbet och i stället spenderat dagen med en heldag i stallet. Det började med en hopplektion för Piia Pantsu i Flyninge. Upptäkte att Hisan var av med ena skon strax innan vi skulle ge oss av. Tur att det finns ett reservlager av begagnade "Hisanskor" att använda. Skopåspikaren fick ta sig an ett nytt fall. Satte i alla fall sömmen bätrre än på Lena så det är ju bara att hoppas att den håller tills hovslagaren kan komma.
Av någon konstig anledning regnar det varje gång som jag åker för att träna i Flyinge. Vi blev rejält blöta men banan blev inte lika tng som vid förra träningen, idag var den torr under och blöt bara överst.
Hoppningen gick ok även om det märks att jag har levt storstadsliv i en vecka långt från stallet och hästarna. Hisan stannade två gånger i kombinationen på träningen båda gångerna berodde på att han hoppasde konstigt över muren som var hidret innan och att jag slant på de blöta hala tyglarna. Som vanligt orutin. Han tittar över lag inte heller så mycket på hindren där även om det ligger vatten och andra grejer under vart och varannat hinder. Vi hoppade lite lagom högt idag, det var nog bra eftersom jag precis hade "landat".

Väl tillbaka i stallet igen var det promenader med damerna som gällde. Båda promenerades på tippen och fick öva lite på "repviftar" övningar så som stanna när jag stannade och gå i takt med mig. Karin var som vanligt spänd och blåste hela tiden. Hon spänner sig lätt när hon kommer utanför sitt "trygga teritorium", dessutom litar hon dåligt på människor när hon inte är trygg. Det är nog nyttigt för henne att komma ut lite och motionera hjärnan nu när hon skall vila benet.
Lena var glad och pigg och inte halt. Jag vill dock ta det lugnt med henne så att benet inte överansträngs mer än nödvänligt.

Vi hann dessutom med att träna Lillebror och Leo. Lillebror sprang fint och kunde till och med springa i 20-tempo. Han kändes stabil i traven hela tiden men han kan fortfarande inte trava långsamt utan då blir det pass. Jag glömde tungbandet så om han låg på en töm eller inte är svårt att avgöra. Vi kommer dock att stå över träningen på lördag för hans del. Han har som sagt inte varit helt klockren veckorna innan och det är dumt att riskera allt för ett ynka licenslopp. Licensen får väl vänta till efter sommaren. Leo hade blivit skodd med så kallade pacerskor som skulle hjälpa honom att bredda och han travade bra. Springremmen verkar hjälpa honom mycket också.

Så var alla hästarna tränade idag också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0