Rosett och tidsfel

Igår tog jag in en Hisan från hagen som givetvis hade tappat ena bakskon också. Himla bra dagen före tävlinge. Skall det fortsätta såhär får jag mycket träning i att slå på tappskor. ;) Efter lite bök med att hitta en passande sko så fickjag på den och satte i lite extra söm i de andra. Därefter red jag och Jenni ut. Vi tog Billebjärsrundan.
Berra håller ett lite för högt tempo över lag, det bli lite för mycket fläng för att hänga med. Jag brukar ju "rida" även när jag rider ut och har min ställen där jag rider i kortgalopp och där jag bryter av och gör övningar. Inte så att det behöver följas slaviskt men jag brukar ha en plan i alla fall. I Skrylleskogen lät Jenni honom galoppera på i ett raskt tempo, jag tycker att vägen är för hård för den farten och det blev inte så harmoniskt för Hisans del eftersom han inte fick följa med i kompisens takt. Han uppför ju sig men han gillar inte när han inte får springa.

När vi var tillbaka plåstrades damerna om och fick sig en promenad på travbanan. Karin fick sluta sin streptoselin behandling och fick vara utan bandage. Det går framåt. Lena fick ha sina Back-on-track på, de brukar ju hjälpa henne.

Idag har det varit tävling Från början hade jag tänkt att stryka mig till förmån för licenslopp med Lillebror men eftersom vi inte var säkra på hans fräschör så blev det hoppning. Jag var sen ut till stallet och kom sent till tävlingsplatsen. Hastade på broddarna och med skonas skick så blev det inte mer än en brodd per sko (isbroddar fram och gräs bak, jag har inte hittat tillräckligt korta gräsbrodd än). De ropade upp mig till framhoppningen innan jag var klar med all utrustning, jäktigt. Han dock rida fram något så när innan det var min tur. Hisan verkade tycka att det var lagom med fäste för han hoppade som en gud. Bjöd på hindren och det blev rytmiskt och fint. Vi nollade i första klassen.
Till andra klassen blev det lugnare och framridningen kändes kanon. Inga tendenser till att vägra som i början av året. Inne på banan hoppade han också fint men jag höll honom i ett för långsamt tempo. Det blev 2 tidsfel även om jag red för mig vågade vägar. Tidsfelen kostade mig placeringen, jag låg som 12:e placerad ända till sita ryttaren kom in på banan. Han red bra och puttade ner mig till fösta utanför. Surt, men sådant är livet...

Skrittade sedan damerna. Båda uppförde sig hyfsat dåligt och hoppade och for i grimskaftet. I morgon skrittas Lena uppsuttet och Karin i vagn så skall det nog bli andra bullar av.

Kommentarer
Postat av: Cattis

Kul att se att det gick bra på tävlingen. :) Hoppas verkligen ni har bättre väder än här hemma, det går inte sticka näsan utanför dörren knappt för det haglar, regnar och stormar. Hälsa Jenni & Berra.

2008-06-16 @ 11:06:15
Postat av: Ullis

Det är ganska kasst väder här också. Skurar och sol omvartannat. Fast absolut inte varmt.

2008-06-17 @ 11:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0