Revinge

Hisan skulle joggas igång idag. Jag bestämde mig för att ge mig ut på Revinge en sväng.
Han var väldigt spänd redan i skritten inte alls som i förrgår när han var så lugn och fin. Idag var han mycket tittig och hoppig och allmänt stökig.
Trots detta lyckades vi med att öppna den knepigaste grinden från ryggen och sänga till den efteråt... däremot lyckas jag inte regla den.
Till en början var han bara pigg men uppförde sig bra. Snabbt gick detta dock över i allmännt fjant då Hisan inte ville gå fram om blev n mer spänd. Med nöd och näppe tog vi oss tillbaka till grinden på den förutbestämda vägen men det var inte utan besvär.
Jag red därefter hem en spänd häst och tänkte nu jäklar.

Jag är bra trött på detta nu. Hästen äter knappt något kraftfoder men allt blir hela tiden flippat. Jag har inte köpt ett brallande monster till häst, och jag har aldrig haft dessa poblem med honom tidigare. Han har varit pigg men inte såhär stökig och jobbig för att inte säga rent ut sagt obehaglig. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel.

Väl hemma red jag i paddocken i alla gångarter och lät honom jobba ordentligt. Han kändes superfin och gick inte emot alls utan lyssnade fint och var mjuk.

Jag kan inte tollerera ett sådant beteende från min häst, och framför allt inte i denna utsträckningen så något måste jag göra åt det. Frågan är bara vad?

Kommentarer
Postat av: Ullis

Jag glömde skriva att jag var ute med Dina en sväng på fältet igår också. Hon jobbade fint i skritt men tyckte hela tiden "Skall jag inte springa nu?", "Men nu då?" och "Jag kan springa jättefort, jag är ju startklar nu." He he...

2009-05-23 @ 10:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0