Tilt med stort T

Nu är det maj och då kör vi stenhårt.

Jag började dagen med en ritt på Sir Remington. Han var lite stel i vänster sida när jag började. Vi joggade lite på slingan men gick snabbt över till mer dressyriga saker som att gå i öpnna åt bägge håll på raktspår för att sedan göra samma sak i trav på slingan. Likadant i sluta var också genomförbart med bravur. Efter slingan gick vi in på volten och gjorde våra vanliga övningar.
Jag stör mig något vansinnigt att den fina belysta padocken på Jägers är låst. Varför skall man bygga en sådan sak för att den sedan skall stå låst och inte användas? Jag håller till i den plattaste longervolten men det är ju igen hit i jämförelse med en riktig ridbana... och det finns ju en sådan som inte kan användas... irriterande till tusen.
Den fina svarta hingsten lossnade fint i sin stela sida och jobbade kanon. Efter passet stod han och strechade magen på stallgången.

Därefter red jag galoppjobb på Dina i backen hos Annette. Riktigt kul tyckte hästen att det var. Dina är kul och hon är snabbt med på noterna på allt som man ber henne om.

Jag red även ett litet varv runt fältet på Lena med sällskap. Det var ett stort framsteg och hon höll sig lugn och fin hela vägen. Att alla rumpmuskler har försvunnit märktes dock rejält. Sakta men säkert skall hon nog kunna återfå dem i den mån hon behöver för sitt nya liv som mamma och mullehäst.

Slutligen blev det Hisans tur. Vi begav oss ut på Revinge för att få draghjälp ner i Krankesjön. Vatten är ju som bekant mycket farligt. Vi Skrittadeiväg och Hisan var super cool och fin. Med en uns av tvekan och ett jättesprång hoppade han i sjön. Väl i visade han tydligt att det var lite olustigt med vatten upp till magen men han tycker ändå att det är kul på sätt och vis. När vi kom upp kom ett minst sagt brokigt par hästar med respektive brokigare ryttare i full fläng i galopp. De passerade oss för att helt oförklartlit stanna vända om och fråga oss om de eller vi skulle komma att rida snabbast... deras skumma manöver resulterade i ett gigantiskt TILT i Hisans lilla huvud. Han blev helt okontaktbar och varierade studs med balanstrav och regelrätta bockar. Han for runt och var nära att motta en spark på Hardy i en brall. Detta resulterade i att jag fick rida en bra bit från de andra för att inte råka fyra av en ny brall för nära. Det är verkligen inte kul att sitta på i sådana lägen. När han väl hade lugnat ner sig lite kom vi inom synhåll för de andra ekipagen som hade utlöst TILTET och Hisan TILTADE på nytt. Inte förrän ett par galopper och än flera brallar senade lugnade han ner sig igen och Hisan blev kontaktbar igen. Väl kontaktbar kunde vi till och med öppna och stänga en grind från hästryggen och gå nära de andra i vanlig ordning. En bra sak var att de andra hästarna verkade begripa skillnaden i Hisans beteende och aktade sig när han var i okontaktbart läge och var lugna med honom omedelbart berdvid när han sedan lugnat sig.

Riktigt så triggad var inte ens Hisan på hubertusjakten förra året då han också betedde sig illa... Just nu verkar jag ha lite alla möliga beteende problem hos min lilla häst.

Första pencilin sprutan vankades efter ritten och Hisan gick faktiskt med på att ta den utan knussel. Det är ju bra att starta behandlingen på ett bra sätt i alla fall. Förutom den medicinska behandligen behöver Hisan rättas på något vis är jag rädd. Han håller svansen snett åt vänster och är fortsatt stel i bogen, det tror jag inte att jag kan få rätt på med ridning. Frågan är ju bara var jag skall hitta en sådan alternativbehandlare just nu...

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Jisses,vilket äventyr ni har varit ute på;)

Så han håller svansen snett? Trodde du kom fram till att håret växte så? Det hade ju varit ett bättre fel om man säger så...

2009-05-03 @ 00:19:18
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Djurjouren

kontakta Jacko på Bukefalos och häls afrån mig och be om numret till kiropraktor Åsa. Hon gör så där mjukt fint och väldigt effektivt. Jag kommer hem och kan fixa med honom den 11 juni, längtar.

2009-05-04 @ 00:24:43
URL: http://www.djurjouren.se
Postat av: Ullis

Tack för tipset om Åsa.

Hisan skulle må superbra av att bli hjälpt av dig när du kommer. Både med lasern och med min ridning. ;)

2009-05-04 @ 08:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0