Helkväll

Idag har jag haft fullt ös hela kvällen. Men så är det också bara två dagar kvar innan min semester och jag har sovmorgon hela helgen i och med att det inte är några tävlingar inbokade.

I vart fall började jag med hoppträning efter jobbet.
Det var Janne Jönsson som höll i det idag med. Det är SM i Sthlm nu så alla andra är där.

Vi hoppade en liten bana med snett igenom plank med planka två språng innan. Smalhinder med rund vattenmatta på andra diagonalen. Kombination oxer med vatten och räcke med två språng mellan med hjälpbommar. Och så en linje på andra långsidan med fyra språng, räcke - oxer. Höjd 1.10 -1.20.

Hisan var taggad, det satt i sedan tävlingen. Jag blev dock lite osäker igen och kröp ihop lite där jag borde ha varit kaxig och rätat upp mig. Det känne lite så, jag tappar lite självförtroende och så bam, ligger jag fram. Det är inte så att Hisan gör något för att det skall bli så utan jag tror helt enkelt att jag inte litar fullt på att jag klarar det.
Jag får tuffa till mig och påminna mig om att jag kan.

Sedan är det det där med galoppen. Hisan är mer taggad, men han är sällan eller aldrig helt framme av sig själv. Nu behöver jag dock bara växla upp ett snäpp. Tidigare var det typ tre snäpp... eller hur man nu skall förklara. Det går framåt.

Nästa vecka står jag över hoppningen i och med att det är tävling redan på fredagen. Men jag vill gärna rida någon form av markarbete eller trimma... vi får se vad det blir.

I morgon planerar jag att kidnappa min kusin och Morgan som uterittsällskap.

Jag hann även med att köra Håvard en sväng i kväll. Det var ett tag sedan jag körde sist och det är alltid kul. Han tar i som om han vore värsta tigern om man inte ser upp. Den gode Håvarden.

Jag red också en sväng på Lena. Hon kommer att få pjuks fram nästa vecka när hovslagaren kommer. Jag hoppas att det skall kunna räcka tills vidare. Jag hoppas kunna vänta med att sko bak tills hon flyttar in till Lund.
Idag utsatte jag henne för allt svårare grejer. Hon är allt jämt villig att försöka även om hon inte begriper.

Hon fick flytta på rumpan och på framdelen och gå på tvärsen. Det är nyheter för madam och meningen med övningen begrep hon inte... Springa rakt fram sa hon? Nej, flytta rumpan åt sidan tyckte jag. Trams sa hon. :D
Hon är för go, Lena. Men i livet som ridhäst ingår sådant "trams".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0