Sko-panik

Shit vilket startfält! Vad har jag anmält lilla Hisan till? Internationella ryttare och sverigeeliten... Morgondagens tävling kommer bli rejält nervpirrande för mig.

Igår begav jag mig till Flyinge för att trimma lite inför tävlingen.
Hisan är taggad men jag upplever honom också som lite motig. Han är pigg men vill inte rikigt komma ihopa. Dock lossnade han till slut.
Vi höll till i Wallenbergshallen. Det hade precis regnat så jag ville inte rida på gräset. Den lilla plätten utanför Åbanan är föga inspirerande och Melonbanan var upptagen av ett dressyrekipage som tränade för instruktör.

Ridhus är ju ingen hit på sommaren men det fick gå.
Hisan var som sagt pigg och gjorde vad han skulle. Han har helt slutat att sparka mot skänklarna förresten. Det gäller att uppmärksamma alla bra saker också. Inte bara dåliga.

Idag packade jag in Hisan i släpet tidigt på morgonen och begav mig ner till Annettes.
Hovslagaren var inbokad till Fölis, Lena och ett par av Annettes hästar. Jag hade lyckats få med Hisan i planeringen för jag fick formligen panik när jag såg hur slitna hans skor var. Jag har helt glömt bort hur mycket grusvägarna runt Jans sliter på skor. Skorna var rakbladstunna och broddhålen näst intill uppslitna. Inget vidare att åka iväg på grästävling med med andra ord.

Nu fick vi skott om och det känns skönt för då slipper jag skämmas över det i alla fall.

Efter att också Lena hade fått sina fram pjux och lilla Fölis hade stått så fint så och låtit hennes hovar fixas så blev det ridning och sedan hemfärd.

Lillfian gick snällt med in i stallet. Accepterade hyfsat att bli fångad. Jag kunde hålla och krama henne länge men när jag väl släppte så försvann hon ut på äventyr. Det var lättare sagt än gjort att fånga henne då. Hon vet vad hon vill och är riktigt busig.
Som jag tidigare skrev så uppförde hon sig super sedan när vi väl fått tag på henne igen och hon stod nästan själv helt stilla. Vi behövde inte hålla i utan bara stå nära.

Hisan var pigg och fin. Det blev bara en kort ridtur idag. Han behövde bara ut och lufta sig. Pigg och glad.

Nu på kvällen skall jag ut och putsa persedlarna och bada Hisan.

Om det inte framgick innan så är jag sjukt nervös inför morgondagen även om jag inte skall rida själv... inte bra. Håll tummarna för fint resultat i hårt motstånd.
För den som är intresserad av motståndet titta här (han hoppar avdelning A i 1.20 och 1.30.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0