Bett provning

Jag lyckades uppbåda lite energi idag precis när det började lätta lite och bli uppehåll. Det har regnat i ett hela dagen. Både våren och sommaren har kommit av sig. Det känns verkligen tröstlöst.

Dressyrutrustning åkte på Hisan som inte heller var så förtjust i vädret och faktiskt frös trots fodrat täcke... hallå vädergudarna, var är sommaren?

Den kliar på näsan sa Hisan om nosgrimman. Och väl ute i paddocken blev det mer en kamp om att jag ville ha fram honom och han ville vara bekväm. Själva inverkan av bettet är svår att bedömma i detta läge.

Snarare reagerade han på träningen sist. Nu skall vi se om jag kan förklara här. Just nu käns det som om hela jag är en stor snorblobb på grund av förkylningen... not nice.

Men mot slutet av träningen protesterade han mot att han inte fick bestämma takt, bjudning etc längre. Det satt i och ganska snart när vi hade kommit ut i paddocken och jag tycket maschera på så åkte handbromsen i och sedan kom samma reaktion som från träningen. Stopp, back och spark med bakbenen. Liten tendens till att lätta fram för att skrämmas också. Jag gick på och vi kom en bit. När jag sedan tycket mer tempo i skritt kom samma reaktion. Så höll vi på ett tag. Sedan i traven var det handbroms i så in i bengen. När jag drev gick han emot. Till slut lossnade han lite och jag kunde rida utan att bli blå och kände att det hände något när jag drev.

Dessa reaktioner är nya. Dock varvade han det med mer välkända reaktioner så som bakutspark som svar på skänkel.

Vi slutade utan protester då han svarade på mina hjälper. Dock fick jag inte riktigt så mycket ökning som jag hade tänkt mig som svar men jag fick ökning i alla fall.
Det känns lite tröstlöst att fortsätta att bråka. Jag är så trött på att bråka. Men vi måste igenom detta också. Hoppas bara att det kan gå hyfsat snabbt...

I detta läge är det svårt att säga varesig bu eller bä om bettet. Vi testar vidare. Vi har en vecka på oss. Dock skall tänderna kollas den 25:e. Vi kollade lite i munnen på honom när jag var och red hos Jan och konstaterade att tandkoll behövdes så därav besöket. Hans högersida är inte helt ok.
Nåväl, bjudningen är ett helt annat bekymmer än enbart tänder/bett.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag hade nog valt att bara bråka med honom när du rider lektion för "bråktränaren", aldrig själv.

Om han regelbundet blir bråkad med var gång du rider utan att du har full koll och förtroende för hur du ska göra så "tappar du mark" och det är risk för att fastna i det.

Om du däremot bara gör det när du har tränaren bredvid så "vinner" du mark så att säga.

Se passen för tränaren som uppfostring. Man kan inet uppfostra någon varje dag om man inet har ett sjujäkla själförtoende både på sig och hästen.

Om du inet gillar det du gör så funkar det inte.

2010-05-17 @ 14:43:00
Postat av: Ullis

Jo, jag köper det. Men om att inte bråka på hemmaplan innebär att jag inte ens kan skritta i paddocken för att han inte går fram. För bråket denna gången handlade om att jag ville byta varv i normal skritt under uppvärmingen så kan jag ju lika gärna lägga ner ridningen och då har han ju vunnit på alla plan. Målet var inte korrigering eller bråk utan bara vanlig ridning vilket tidigare alltid har fungerat.



Nu verkade det inte ihållande i och med att han uppförde sig bra på tävlingen dagen efter. Novabett och hopputrustning då dock.

2010-05-17 @ 16:59:29
Postat av: Anonym

Ah:-)

2010-05-18 @ 13:36:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0