Förkyld... igen

Denna våren verkar basiluskerna inte vilja låta mig vara ifred. Idag är jag riktigt dålig igen. Hosigt, hes och helt matt.
Jag har ändå orkat vara iväg till hästarna en liten sväng men det var knappt. Jag blev helt yr. Just nu försöker jag bota eländet med Calvados. I somras lyckades jag bota heshet med Rom så varför inte.

Först var jag nere hos Lilla och pysslade i hagen. Hon låg och vilade när jag kom och jag fick komma fram till henne och klappa henne på halsen och huvudet utan att hon reste sig. Det i sig såg jag som ett så pass stort framsteg att jag lät henne vara som beröm.

Lena fick däremot utstå att bli bostad. Stackars häst. ;)

 

Innan jag kom ner till Annettes var jag en sväng på Bengts Foder. De har för mycket fina saker där... jag hittade ridbyxor och lite annat smått och gott som jag verkligen inte skall köpa nu. Kanske på Falsterbo i sommar.
Vad jag skulle ha var den fruktansvärt fula remontnosgrimman och så ett nytt bett till Hisan. De har utlåning på prov där av de lite dyrare betten. Det är en superbra idé tycker jag. Skall man köpa en dyr variant är det ju bra att man kan prova så att man vet att hästen gillar det. Då slipper man slänga ut dyra pengar på något som ratas. Med hem kom därför ett Sprenger dynamic RS KK-ultra tredelat. Fina bett har komplicerade namn...



Det skall vara anatomiskt utformat och ligga mer still i munnen, även om det i denna vinkeln ser helt vanligt ut. det är svängt sett från sidan och lederna är speciellt vinklade. Metallen är också säkerligen superspeciell eftersom det heter Sprenger. Bettet skall upp till bevis i morgon då jag måste orka rida.

Hisan fick vila idag men han fick också stå ut med att prova nosgrimmor och bett då.

         
Tidigare dressyrbetsling   Sprengerbett i munnen   Nytt bett och ny nosgrimma

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska bli intressant att höra recensionen. Många pållar ÄLSKAR sprengerbett. Jag tycker att han var jättefin i nosgrimman.

2010-05-15 @ 12:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0