Det där med hinder...

I måndags vilade Hisan efter sin massiva träning på söndagen. Vila är ju uppbyggnad men framför alla var han värd att få vara lite utan krav från mig, och jag fick tvättat mina förster här hemma. Det hade jag inte orkat annars. ;)

Tisdagen skulle ha varit hoppdag men på grund av flera olika omständigheter blev det inställt. Jag fick i stället veta att det verkligen blir dressyrstart av så jag tog tillfället i akt att trimma övningar i LA:4. Så samlad förvänd galopp, små 10 metersvolter i galopp, skänkelvikningar, bakdelsvändningar i skritt och så den där ryggningen som vi inte övat på alls innan. Hisan kan ju backa och det är oftast det vi behöver. Rygga fint inför en domare på en dressyrbana är något helt annat.
Nu lyckades vi igår med hela tre steg utan att Hisan förvandlades till en giraff i protest och det är ju bra. :D

I övrigt tyckte jag att jag fick i hop honom i en bra form och i och med att det där hindermaterialet som brukar stå i ett hörn helt plötsligt var utspritt över banan (läs var uppställt för hoppning) så var Hisan dessutom avslappnad hela banan runt. Hästar är bra knepiga ibland. Vad är skillnaden lixom?

Vi avslutade med att hoppa en liten bom som var uppställd på sockerbitar... den var nog hela 40cm men i och med att det hoppades i dressyrsadel så var det en riktig bedrift för dressyrsadel till hoppning är knappast smickrande för vare sig sits över hinder eller följsamhet. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0