Lyckad terrängträning

Även om gårdagens träning kändes kass på grund av min feghet tog jag ändå med mig det där med tempot till dagens träning i terrängen.

Nu är det ju en helt annan sak att rida där mot att rida i ridhus men ändå.

Jag har tidigare ridit för mesigt med för lite galopp när jag har varit ute. Jag har i stället skjutsat på de sista sprången i stället för att hålla en jämn lite snabbare galopp. Men i dag kändes det som om fegheten var bortblåst och i stället fanns där en lugn känsla i magen och mer jävlaranamma. Precis som det skall vara. Jag får bara se till att det kommer att vara så i banhoppningen också.

Vi hoppade flera linjer på 90 höjd. När hindren är fasta är det ändå rejäla hinder tycker jag.

Hisan hoppade fint och bjöd kanon på allt jag styrde honom på.

Den ända gången vi fick ett litet stopp var när jag kom på den 90 höga björkstocken med grav under. Hisan har alltid varit tveksam på gravar ända sedan jag fick honom. Det börjar lätta men han är bra tveksam. Innan graven var där en häck. På häckar skall man rida på i tempo men på en grav där Hisan tvekar får jag rida mer "banhoppning" med mera tryck från mig. Första gången missade jag detta och där av stoppet. Andra gången hoppade han det efter lite övertalning.

Vi avslutade med en liten bana som kändes super. Vi hoppade den höga banken. In i skogen över en liten stock, men det sluttade ner i landningen. Över det stora stigsprånget. Över två kullar med ett litet vanligt hinder mellan. Sedan bort till den röda stocken och runt till vedstapeln. Sedan kom vi till häcken och graven med björken över som jag skrev om tidigare. Därefter avslutade vi med vattnet. Inhopp över liten stock och ut över större stock i uppförsbacke.

Som sagt det kändes super och jag ser verkligen fram mot den där fälttävlansstarten i slutet av juli. Jag skall bara ta det där fälttävlandskortet först så att jag får starta. :D

Glömde skriv igår att jag selade lillan som var så duktig. Hon fick selen på idag också. Det är vardag för henne nu vilket är bra.

Hon stod inne själv när vi hoppade. Det uppskattas inte av henne att bli lämnad men hon får lära sig.

Jag lyckades också med att "reparera" elfelet på mitt släp genom att köra det uppför en mycket knölig uppförsbacke igår. ;)
Halva (högersidan) har varit släckt i flera veckor och trots att jag har försökt få rätt på det har det inte funkat. Nu skakade tydligen kablarna på plats igen och vips lyser lamporna. Smidigt värre. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0