Andra plats

Jag har hittat den igen. Känslan som jag hade när jag red Hisan som unghäst och när allt bara stämde. Alla de senaste tävlingarna har gått suveränt och det är helt fantastiskt.

Jag var egentligen lite tveksam till dagens träning. Anledningen var att klubben som arrangerar i veckan hade bestämt att flytta in tävlingen. Jag hade specifikt anmält mig med tanke på att det var utomhus.

Från början hade jag också tänkt att rida 1.20 idag men eftersom jag inte har tränat på en dryg månad så lade jag ned de planerna. Jag var lite rädd att det skulle knyta sig igen då jag inte känner mig helt redo och jag har ju dessutom bara ridit en 1.10.

Nåväl, allt kändes suveränt idag och på framridningen så kände jag mig helt lugn. Hisan kom lite fel på något hinder men det bekom mig inte utan lugnet fanns kvar.
Inne på banan tyckte jag att jag behöll det och denna gången kunde jag rida. Inte bara trycka av i panik. Nu kom vi stort flera gånger framför allt i omhoppningen men det var med mening, ett omtramp skulle ta längre tid.

Nu red jag på näst snabbaste tiden. Det vinnande ekipaget måste ha ridit in mellan hindren inför sista linjen.



Jag är så nöjd med Hisan!



Efter tävlingen följde Emmy med ut och skrittade en sväng på Hisan medan jag red Lilla. Det kändes bra att ha med moraliskt stöd till henne efter torsdagens runda.

Och Lilla är helt fantasktisk. Hon gör allt helt rätt hela tiden. Idag gick hon fram över allt och vi travade lite korta snuttar då hon kändes så fin.



Igår var jag och Hisan på LCR och deltog i en utbildning för dressyrtränare.

Det var minst sagt en upplevelse att ha fyra olika tränare som skulle ge instruktioner. Det var inte sällan som de krockade... rid saktare och mer tempo. Jag antar att de menade att aktionen skulle vara samma men se det är ju det vi jobbar med som är Hisans akillehäl.

Alla kunde de fullblod och aldrig kunde det bero på att Hisan var fullblodslat att han inte bjöd... och hade jag ridit för dem skulle de minsann. Och de var rörande överens om att det skulle hända saker hela tiden för sådan som han... men när det kom väl kom till kritan skulle jag rida varv på varv på volten.

Liknelsen 'rid uppför en trappa' har jag fortfarande inte rikigt kommit på hur de menade med. Jag tror att de ville få honom i uppförsbacke men jag kan inte ens se det framför mig.

Jag är bra glad att jag rider för Mattias måste jag säga. ;) Ny träning skall bokas i veckan. :D

Kommentarer
Postat av: Christian L

Hej Syssling! Fin runda, såg bra ut :) Kul.Lycka till på nästa tävling. Har sålt ett av fölen nu, så nu har man tre igen. Går bra med alla. Mvh Christian

2011-09-12 @ 11:18:12
URL: http://cl.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0