Måndag och en bra start

Trots att det är måndag fick jag en bra start på veckan.

Jag hann med att mysa massor med Lilla i stallet. Hon vilar ju från alla aktiviteter i vagn och får i stället utsättas för grundlig borstning och massor av kramar.
Jag trimmade även till manen på henne. Bara för att travare skall ha lång man så behöver de inte se ovårdade ut... och förresten varför skall de ha lång man... det där skall jag fundera på.

Hisan fick sig ett dressyrpass. Det var hoppträning i glasridhuset så det fick bli skolridhuset i stället. Jag brukar ju inte gilla det lika mycket som det andra. Men idag fick jag en trevlig överaskning när jag kom dit. De hade både målat om över sommaren och lagt nytt underlag. Det var jättefräscht.

För övrigt som en parentes. De där klingande kedjorna som Lilla bara kastade en blick på när jag körde henne sist... de fick Hisan att formligen kasta sig baklänges när han såg dem... snacka om skillnad. Vem är coolast? Den som har levt i 10 år och sett massor eller den som inte ens har funnits till i 2 år. Spännande. ;)

Hisan var pigg och kändes kanon. Han bjöd massor.
Jag red en blandning av senaste passet för Mattias med inslag av Tords övningar med öppna och stänga. Resultatet blev en mjuk Hisan som var stabil i formen. Fantastiskt bra, han är i sådan form just nu att det är löjligt.
Tänk om vi skulle kunna ta med oss känslan från ett sådant här pass in på dressyrbanan? Kanske en vacker dag.

Det var en bra start på veckan i alla fall. :D

Men dagens höjdpunkt var nog att Hisan gick in i gattet mellan pys-dörrarna på ridhuset så att jag kunde öppna den yttre från ryggen. Han tycker att det är jätteläskigt men idag kände jag att han liksom funderade på om han inte skulle trots att det var äckligt. Han brukar bara totalvägra att gå in med stängd ytterdörr även om jag är på marken. Han väntar bakom mig tills den har öppnats. *söt*
Men idag tog han mod till sig efter att ha funderat och sagt 'jag vill inte... men kanske, nej jag vill inte... men kanske lite då' ett antal gånger. Så på lite geléiga ben ställde sig Hisan där inne.
Man skall övervinna sina rädslor. Det gäller både häst och matte. ;)

Kommentarer
Postat av: Linda

Duktiga ni som gick in i det svarta hålet. Jag tror jag tänker följa med er flyinge och rida i stora husen nån dag :-)

2011-09-21 @ 09:38:12
URL: http://xmyheart.blogg.se/
Postat av: Ullis

Det är bara att hojta till. :D

2011-09-21 @ 21:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0