Lång lördag

Det har regnat hela dagen och snön som låg innan har inte helt försvunnit så ni kan ju tänka er hur kul underlag vi har nu.

Jag har spenderat dagen med att försöka hålla mig hyfsat torr samtidigt som jag har varit ute i stallet.

Jag hittade hästarna i en halvraserad hage när jag kom ut, fråga mig inte vad de hade sysslat med. Inte en skråma på någon häst och Lilla hade dessutom ålat sig ur sitt täcke med alla spännen knäpta. Genomblöt och kall var hon...
 
Planen var att Lilla skulle ha skrittats i vagn men att försöka ta sig av stallplan så skulle vara förenat med livsfara med tanke på all blöt is.
Det blev i stället ett nytt tömkörningspass i ridhuset. Hon tyckte fortfarande att pysdörrarna är livsfarliga men var helt cool när vi väl hade passerat dem.
vi skrittade mest men travade också några varv.
Lilla tittar lite utåt i höger varv och har svårare för sig i det varvet. Då hon inte är redo för att dressyrarbetas än på ett bra tag berömmer jag bara när hon följer mig och böjder innåt i det varvet och gör ingen stor sak av det. Hon springer rakt när vi kör rakt fram.
Totalt var vi ute i 50 minuter.

Därefter var det dax för Hisan.
Han är precis som jag när det gäller vilken väderlek och årstid som vi trivs i. Regn är pest enligt honom och han vill knappt gå ut ur stallet.
Har vi väl kommit ut är han sur och tvär och vill inte något alls. Idag menade han att dressyrstaketet som låg ihopplockat på en vagn utanför stora ridhuset var livsfarligt och skulle inte för något i världen gå förbi det.

Efter att ha lirkat honom förbi det och en lastbil med motorn igång utanför det ridhus vi skulle vara i var det dax för styrketräning i ridhuset, eller kanske det skall kallas för dressyrarbete... Vi behöver träna styrka i vart fall för det saknas lite på det planet.
Hisan blev i vart fall rejält trött halvvägs genom galopparbetet.

Det innebär nog att jag har slarvridit för mycket i vinter. Dax att ta tag i det med andra ord.

I morgon skall jag och Lilla in till Jägers igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0