Hoppning

Hoppträning igår trots att det var tisdag. Vi fick ändra lite då ridhuset var översvämmat förra veckan och då jag kommer att vara bortrest i morgon.

Jag var helt disträ på kvällen, värre än vanligt till och med. Turligt nog lyckades jag hålla i tankarna tillräckligt för att komma ihåg rätt ordning att hoppa hindren ändå.

Övningen bestod i en linje på 28 meter, räcke räcke längs långsidan. En linje på 22m på böjt spår, räcke vatten, och en oxer på diagonalen.

Hisan var lite stark igår. Inte så att han ligger på som bara den men han vill liksom inte korta sig. Övningen gick ut på att rida hästarna kort och lägga till ett eller två galoppsprång för att nästa gång i stället länga galoppen och bibehålla lydnaden.

Så fort vi testade en ny linje blev Hisan stark. Vid nästa försök kom han tillbaka fint.

Jag har fortfarande inte släppt idén om att prova ett baucherbett på honom i stället i hoppningen för att se om det ger någon effekt. Jag får försöka få tag i ett som han kan gilla. I övrigt hoppade han super igår, mjukt och runt i alla språng. Han kändes som en katt över hinder.

Lilla fick vila. Det gör hon ju alltid när jag hopptränar på kvällar efter jobb. Lite puss och rykt hann vi med i stallet efteråt ändå.

Idag blir det Hisans tur att vila. Lilla skall bli omskodd och borde gå ett pass i vagn. Hoppas bara att jag hinner med att hämta det där däcket på verkstaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0