Summering i halvtid

Dressyr och hoppning i årets fälttävlansstart är avverkade.
 
Jag är nöjd med dressyren. Det är sällan jag är överens med domaren, per definition är vi liksom inte överens ens innan jag har ridit men idag kände jag att jag fick en fair bedömning.
 
Ritten är filmad men inte redigerad, det kommer i morgon efter terrängritten.
 
Jag är särskilt nöjd med 6,5 på inridningen och en 7 på uppridning och halt på slutet. Jag brukar få en kommentar om att det är vingligt här men inte idag minsann. 7 på gångarter fick han också. Den vanliga kommentaren om att han saknar energi fanns inte heller. Superglad är jag för det. Mycket hänger det säkert på att jag red lätt i stället för att försöka sitta ner, läs skumpa runt okontrollerat i sadeln i traven. Slutpoängen var 62,250%. Det är jag nöjd med. Men jag spillde nog en hel del champagne från glasen under ritten...
 
Hoppningen gick väl så där. Hisan rev inget men hans matte gjorde en stor tabbe i anridningen mot nummer fyra som var en trippelbarr ur en vänstersväng. Jag blev helt kvar i innertygeln ur svängen och Hisan kunde helt enkelt inte hoppa ur det läget utan slog på en tvärnit. Endast mitt fel så shame on me. Sjukt irriterande. Resten av sprången blev jättefina och detta på en något ojämn gräsbana. Hisan kan vara känslig för underlaget så jag är nöjd med hur han tog banan i det stora hela.
 
Nu skall jag försöka tagga om till i morgon. För då skall jag enbart ha kul i terrängen. Vi är långt ifrån allt vad placeringar heter så det är enbart för mitt höga nöjes skull som vi ger oss ut i morgon. 
 
Lilla hälsar att hon var fruktansvärt upprörd över att jag stökade i stallet och inte ville släppa ut henne på studs direkt efter frukost. Broddar på sommaren och knoppar i manen är för mesar enligt Lilla. Tur att det bara Hisan som utsätts för sådant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0