Det stora Värmlandsäventyret

I torsdags packade jag in Lilla i släpet efter jobbet och körde 7 timmar upp till Värmland. Innan vi åkte hann jag med två varv galopp på galoppbanan med Hisan. 
 
Lilla och jag var framme mitt i natten. Drygt som tusan var det att köra kan jag säga. Men det viktigaste av allt var att Lilla reste bra och det gjorde hon. Lite läskigt var det när jag körde vilse i Göteborg och det kom upp spårvagnar vid sidan av släpet men annars stod hon så lugnt så. Väl framme fick hon går en kort stund i ridhuset för att röra sig lite innan det blev till att sova i boxen. 
 
I fredags blev hon rastad lite i vagn. Vi passade på att testa det där med att dra rockad och sitta två stycken på kuskbocken högre upp. Nemas problemas sa Lilla. Vagn som vagn, så nu vet vi det. Det är alltså bara att tuta och köra. Sedan blev det hagvistelse i stora hagar. Helt annat äv vad vi har i Flyinge. Värmland är allt bra.
 
 
Lördag morgon tidigt åkte vi iväg till unghästfinalen i distansritt i Kristinehamn. En dryg timmes körning från var vi bodde. Vi åkte i mörker och kom fram till tävlingsplatsen i dagsljus. Lilla hade en box bokad där och kunde slappna av fint inför veternärbesiktningen. Vi startade sedan bra och Lilla rullade på fint i frisk trav i tre mil. Banan var bra mycket mer kuperad än vad vi är vana vid i platta Skåne men det verkade inte bekomma henne medan vi var ute. Men väl i veterinärgrinden verkar mjölksyran ha kommit i fatt henne och därför travade hon upp lite stelt. Vi fick därför tyvärr inte fortsätta tävlingen. Lite snopet men sådana är reglerna. Vi var helt enkelt inte tillräckligt förberedda för utmaningen. Jag har ju kvalat henne på bra mycket plattare tävlingsbanor och därför har vi inte stött på de här problemen tidigare. 
 
 
Vi är i vart fall en erfarenhet rikare. Jag vet nu att träningen måste läggas om mot mer mjölksyreträning. Men vi har hela vintern på oss till nästa säsong så det skall vi kunna fixa. Till våren skall vi komma tillbaka starkare och bättre. Kanske siktar vi även på att ta revansch i 6-års finalen. Vi får se.
 
Söndagen spenderade Lilla i solen i hagen. Hon verkade väldigt nöjd med det arrangemanget. Jag passade på att gå i skogen och plocka kantareller.
 
Färden hem idag gick också bra. Lilla stod snällt hela vägen alla sju timmarna hem. Nu skall både hon och jag ladda batterierna lite. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0