Målet nått

Söndagen började tidigt... galet tidigt. Jag och Fredrik steg upp kl 4:00 för att vara i Halmstad till klockan 8:00.
 
Hästarna var nog lite yrvakna när vi kom och undrade vad som var i görningen. Packning och fix i stallet avklarades innan vi rullade ut från stallplan kl 6:00. Packningen inför en distanstävling är en historia för sig. Till hoppning är det liksom inte så mycket som skall med. Men till distans... bilen var helt fylld till bredden med pryttrar. Vattendunkar, extra skor till hästen, täcken i mängd etc. Igår packades även regnsäkrade grejer då prognosen lovade väta.
 
Och regnade gjorde det, frös gjorde vi alla. Hela dagen...
 
Lilla var samlad och taggad inför starten
 
Vi var anmälda till vår första tävlingsklass på 5mil. Jag hade en bestämd ridplan för tävlingen. Den löd att rida i ett jämt och bra tempo hela vägen. Det gjorde vi verkigen. Första sträckan som var lite drygt 3mil låg vi på en snitthastighet av 15km/h. 
Banan beskrevs som flack av experter. Jag tyckte nog att den var rätt så kuperad med mina Skåne-glasögon. Fast jämför man med Värmland så var den absolut flack. Den gav oss inga bekymmer i vart fall. Lilla är vår införstådd med att man samlar sig i nedförsbackar och travar lite långsammar i balans medför. I stort sett travade hon på lös tygel i ett jämt tempo hela vägen. Precis så som jag vill att det skall vara på tävling. Jag stödjer henne när det behövs i övrigt försöker jag störa så lite som möjligt. 
I första vetgaten klantade jag mig lite. Eller egentligen klantade jag mig strax innan också. Jag skulle hoppa av Lilla i skritten, liksom i farten när vi kom in från första sträckan. Det klarade inte min fot som vek sig och jag drattade omkull. Väldigt osnyggt. Ingen skada skedd förutom på mitt ego som fick sig en törn. Bäst att lite göra några flashiga manövrar när man inte är i toppform helt enkelt. I vetgaten gick jag in för tidigt då Lilla inte hade pulsat ner helt än. Jag hade dålig koll och tappade därmed tid. Klantigt av mig. Men vi fick ett försök till som gick bra. Tyvärr straffade sig min palavrer då vi kom iväg lite senare efter vilan. De minutrarna jag tappade där kostade mig en placering med facit i hand. Surt men inget att gräma sig över allt för mycket..
sträckan nummer två som var knappa två mil gick i 16km/h. Lilla kändes lika fin som på första rundan. På upploppet som var hela 1km lät jag henne springa på lite grann. Jag ville dock inte att hon skulle gå sig helt slut i mål så tyvärr blev jag omriden sista biten. 
Det var de där minutrarna som jag tappade i vetgaten som låg mig i fatet. 
 
Under pausen tittade solen fram en kort stund. Resten av tiden regnade det.
 
Målet med dagen att rida en godkänd ritt. Vi uppnådde det med råge och hamnade första utanför placering. Betyget måste blir väl godkänd för Lilla. Nästa ritt kanske vi vågar rida på lite fortare. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0