Fullt ös

Den här veckan är det fullt ös från början till slut. 
 
Idag åkte jag i ilfart och hämtade Hisan på betet efter jobbet. Vid stallet i Flyinge väntade träning på ridbana för hans del, sedan hovslagare till båda hästarna och slutligen massage till Lilla. 
 
Massören Göran var väldigt nöjd med hennes muskling nu. Hon har tidigare haft rätt mycket problem, men nu verkar det som om vi har kommit över den tröskeln och kan bygga en sund kropp. Det bådar riktigt gott inför den kommande tävlingen. 
 
Hisan var mycket fin att rida. Jag har saknat trimmandet. Det har ju bara blivit skogen nu på sistone. Nog för att jag tror att skogen och träningen där gjort oss mycket gott. Vi avslutade passet med att skutta över två cavaletti som stod på varandra. 

Radiotystnad...

Det har varit bra tyst här på bloggen ett tag. Anledningen är att jag har behövt fokusera på lösningar.
 
I slutet av maj började Hisan att hosta. Efter utredning visade det sig bero på allergi. Hästar är inte allergiska på samma sätt som människor utan de utvecklar endast allergi mot något som de utsätts för som innehåller allergener. Alltså kan man förenklat säga att Hisan har blivit allergisk mot sin stallmiljö. För att bryta allergin, få bort det som retar så har jag satt ut honom på bete. Mer naturligt än så kan det inte bli för en häst, och hostan försvann. Nu blir det till att strukturera om vardagen till när installning skall ske i höst. Tiden på bete skall användas till att lägga upp en hållbar plan med vad vi kan göra för att underlätta vardagen både för häst och människa på ett hållbart vis. Exakt hur vet jag inte än...
 
 
Hisan är i full gång i vart fall, vi tränar på i fantastisk skog vid betet.
 
 
Detta har tagit mycket av min energi runt hästarna. Det är liksom inte roligt när inte hästarna mår bra.
 
Men så klart har Lilla fått uppmärksamnet.
 
Efter Karlshamnsritten så fick hon först ta det lugnt i en vecka. Mest skritt och chill. Sedan har vi undan för undan tränat lite mer. Vi har lagt mycket tid på att skritta, och då tillsammans med min kusin inne i Lund men klättring i backar.
 
 
För en vecka sedan körde vi 2 mil i ungefär tävlingstempo med sällskap och så sent som igår blev det en knapp mil i skogen vid betet där Hisan går.
 
 
Hon är i fin form och nu taggar vi tävling igen. 8 mil den här gången, i grannlandet. Det skall bli spännade att rida på dansk mark. Ritten går i Köpenhamn och dessutom relativt centralt. Jag är inte ett dugg orolig över Lillas del av prestationen, lite mer över hur jag skall hålla dock... men kul skall det bli.
 
 
 
 

RSS 2.0