Kyla, snö och is...

Rubriken är en bra summering av veckan. Planeringen jag hade fick läggas om. Men så är det så här års. Januari och februari är de absolut sämsta månaderna för att träna häst, i vart fall om man siktar på en gren som innebär långa distanser. 
 
Måndagskvällen red jag 8km på täckta banan. Det blev 30 varv. Det är ju inte direkt optimalt och framför allt supertråkigt att rida runt runt så många varv. För att hålla koll tog vi 5 varv i taget och sedan bytte vi. Så 6 intervaller så att säga. Hisan vilade.  
 
Tisdagskvällen blev det i stället trim för Hisan. Vi tog oss ner till skolridhuset. Tyvärr funkade inte dörrarna där vilket blir väldigt knöligt med häst. De är tunga och svåra att öppna och stänga. Själva ridpasset bjöd inte direkt på några spännade detaljer utan avlöpte enligt plan. 
 
Under onsdagen drog det in ett snöoväder med tillhörande storm. Riktigt kasst med andra ord. Jag hade planerat att åka och träna markarbete med mina klubbkompisar. Men det fick ställas in då det inte var rimligt att tro att det skulle gå att köra ut mot Sjöbohållet utan att fastna med bil och släp. Det finns begränsningar på vad som är värt att utsätta sig och häst för. Faktum är att det var bökigt nog att bara köra ut till stallet för att ta in och fodra. Hästarna fick därmed oplanerad vila. Trist men bäst. 
 
Till torsdagen hade merparten av snön tinat och ersatts med is. Också trist... Hisan reds av min medhjälpare och Lilla gick ett kortare pass i båda skritt och trav i ridhuset. Hon gjorde ett superjobb. 
 
Fredagskvällen blev på nytt dedikerad till ett trimpass för Hisan. Fokus låg på galopp och tanken med det var att få ur lagom med aktivitet inför lördagens uppgift. Lilla vilade. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0