Hoppträning för Piia Pantsu

Äntligen!
Jag har inte tränat hoppning på snart 2 månader.
Så nu var det dax. Piia Pantsu var på besök och det var omgång 2 av 3 träningar som hon håller på LCR.
Under uppvärmingen blev vår hemläxa från förra gången kontrollerad. Då fick vi nämligen rida på en fyrkant i förvändgalopp och gör skarpa vändlingar i hörnorna. Lite överkurs för Hisan då jag inte alls har ridit förvänd galopp innan. Denna gången red vi i förvänd galopp hela varvet runt och fick mycket mjukare svängar i hörnorna. Sedan förra passet har jag övat på den förvända galoppen. Men givet vis har jag inte tränat på det sättet utan jag har ridit in på en båge på långsidorna av ridhuset. Bågen har jag sedan varierat för att reglera svårighetsgraden. Piia kommer alltid med nya övningar som utmanar oss.
Sedan när vi kom till själva hoppningen övade vi på olika avstånd både på båge och rakt fram. Hisan tyckte att det var jättekul och tog i mer och mer för varje hinder han hoppade. Mot slutet när vi hoppade en linje med 4 språng oxer in och räcke ut med liten grind tykte nog hans matte att hindren började bli lite läskigt höga. Vi var över vår trygga nivå på 1.10. Hisan stannade men hoppade sedan fint vid nästa anridning. Han är enormt känslig och lyssnar ibland lite för mycket på mattes känslor i anridningarna. Tänker man förhållning lite väl tydligt kan det bli tvärstopp. Piias kommentar på slutet av träningen att "han kan ju hoppa", värmde massor. Det är en pärla till häst som jag har.

Det roligaste är att enligt Nina har jag en häst med talang för dressyr (tja, kanske igen GP stjärna men han har fallenhet för det i alla fall) och de som ser honom hoppa berömmer honom mycket, han är kanske en multitalang då. ;) Jag är en mycket stolt ägare faktiskt. Konsten ligger i att förvalta hans talanger väl. :D

Kul var det i alla fall och en bra uppladdning inför lördagens hopptävling i Eslöv, årets utomhusdebut (korsar fingrarna och ber om uppehållsväder).
Håll tummarna för att vi nollar där och kanske till och med placerar oss.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Du har en alldélles otroligt duktig och tallangfull häst.

2008-04-11 @ 15:22:49
Postat av: Ullis

Tack, den kommentaren värmde mycket.
Det är tur att hans talang ligger mer åt ridhästhållet än löparhållet, annars hade jag nog aldrig fått tag på honom. Startboxvägrare som han är...

2008-04-12 @ 19:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0