Avvaktande

Jag hade ett samtal med "min" veterinär uppe på Helsingborgsdjursjukhus på onsdagsmorgonen. Jag ville veta hur lång inkubationstiden på kvarka är för att ha någon sorts ram att gå efter. 3-14 dagar sa han och stall i karantän brukar friskförklaras efter 10 dagar utan symtom. Så jag håller mig avvaktande och hoppas att vi får någon sorts information.

Massören ombokades i onsdags men Hisan fick vila ändå som tidigare planerat. För säkerhets skull har jag tempat varje dag men inte minsta tillstymmelse till feber. Dock tycker jag att lymfkörteln är på väg att bli större igen. Jag befarar att jag måste operera honom. Jag lär veta i nästa vecka. Tills vidare rider jag på hemma men låter honom inte lämna gården.

I torsdags stod det hindet framme i padocken... och det kliade i hoppnerven. De stod längs med medellinjen tre stycken som upplagt för att rida en åtta. Vidare fanns det två galoppbommar med ett gigantiskt långt avstånd mellan. Det gick att trycka in både sju och nio språng. Dock föredrar jag att det är ca 5 språng lite fram och sju tillbaka när jag rider bommar men latmasken i mig slog till så jag orkade inte ändra.
Jag red på en volt och försökte håll amig på ett förutbestämt spår mellan skutten (hindren låg på ca 50... orkade inte ändra det heller). Det gick bra till min kompis kallade in sina hästar i hagen bredvid... då for Hisan iväg och det var lögn att få honom till att koncentrera sig på uppgiften efteråt... Så här gör han aldrig när jag är iväg och tränar och tävlar men det händer hemma vid... för lågt och för tråkigt kanske...

Det blev heller ingen ridning på Jägersro. Sir Remington springer V75 på Mantorp på lördag. Jag vill inte råka smitta honom så jag håller mig borta och kommer i stället hålla tummarna framför ATG live på datorn när loppet går.

Kommentarer
Postat av: Mona

Ja - idag hejar vi på Sir Reminton på Mantorps V75!!

Du behöver inte se det via datorn - det sänds direkt på TV4 med sändningsstart kl.14.15!

Ha en skön helg! Kram Mona

2009-08-22 @ 10:05:38
Postat av: Ullis

Brukar inte 4:an ha en viss fördröjning på sina sändningar... eller jag har ingen koll. Loppet kommer att följas och så skall jag hålla tummarna för Lea i lopp 7 också. Fredriks syssling är delägare i den.

2009-08-22 @ 12:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0