Hisan - stadshästen!

Idag har Hisan och jag varit på långritt.

Vi red från stallet in till Lund där jag bor och så tillbaka förbi Willys och Östra Torn.

Hisan har en väldans massa idéer om vart han skall precis hemmavid. Till exempel går det hur bra som helst att gå till vänster i första t-korset när man kommer fråmn stallet. Höger däremot stöter alltid på bekymmer. Kommer man bara förbi det går det bra sedan.

Grusvägarna runt omkring är tydligen tråkiga... de anlagda ridvägarna inne i stan däremot är kul och här uppför man sig utan knot och går fram i alla lägen.
Fy farao för en blomma i fel färg i vägrenen på landet... inne i stan däremot funkar det fint att rulla på i fin galopp på ridvägarna trots att man passeras av både gröna och gula bussar på bilvägarna bredvid.

Nog för att Hisan tidigt blev introducerad till sådant här i min ägo, då han till exempel fick medverka i parader mitt i city redan som 4 åring. Men ibland undrar man ju hur det hänger ihop.
Jag uppskattar verkligen att han är så cool och trygg när vi är på lite mer udda ställen rent ridmässigt i och för sig. Men är det verkligen normalt att hästar får stora hispan ute på landet men är helt avslappnade i stadsmiljö?

Hela turen tog 1 timme och 40 minuter och då avverkade vi rundan mestadels i trav och galopp med enbart vissa skrittinslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0