Stenen, ringarna, hoppet och modet

Ja, det sammanfattar kvällens hoppträning ganska bra.

Under framridningen blev vi utsatta för stenen. Vi fick lägga en barkbit (eftersom det var vad vi hade att tillgå) på handen när vi red. Tanken var att vi inte skulle tappa den och på så vis bli varse vad vi gjorde med handen. Den åkte iväg ganska fort kan jag tillägga. Dock är detta en bra övning som jag skall sitta med lite själv hemma... åtmistonne de gånger som jag har fickorna fulla med sten... he he

Sedan när vi började hoppa hade Tord gjort ringar i ridhusunderlaget. En framför och en bakom hindret. De var på de optimala landnings och avstampspunkterna. Det vill sägar lika långt framför som hindret är högt i framkant och lika långt bakom som hindret är högt i bakkant.
Vi skulle komma i en avvägd galopp och se till att avstamp och landning hamnade rätt. Det gick hyfsat bra och det var bra mycket lättare att träffa rätt nar man hade en ring att sikta in sig på.
Vi gjorde detta först på ett räcke och sedan gick vi över till att göra detta på en oxer med hus under.

Nästa övning bestod av en kombination med trippelbarr in och räcke ut, 10 meter mellan, vilket var två långa galoppsprång. Långa avstånd behöver jag inte fundera över på Hisan. Han räcker ut... det är värre när det blir trångt, då får han ta i.
Deet gick som en dans när de var låga. Sedan när Tord höjde fick jag ett stopp till en början då jag mesade lite in anridningen men gång nummer två när jag red ann hade jag koll på det hela och då var det inga bekymmer. Slutligen hoppade vi en liten bana som involverade alla hindren och skarpa svängar mellan dem.

Hisan hoppade super hela träningen. Jag är nöjd med honom och jag känner att mitt mod börjar komma allt mer. ;)

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Så härligt att läsa =D Kram

2010-11-12 @ 21:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0