Håhå ja ja

I torsdags red jag terräng på Hisan. I och med att han var så på tårna dagen innan misstänkte jag att det var något liknande som skulle ske dagen efter. Och mer rätt en så kan man inte ha.

Han var superjobbig att rida fram. Därför vågade jag inte rida på som jag borde när jag skulle rida banan.

Tre stopp blev det därför. Men i övrigt possitivt. Jag ramlade ju inte av... Det var stilbedömning och jag fick ett godkänt resultat ändå trots avdrag för stoppen.
Som omdöme fick jag bra possiton men jag skall lyfta rumpan ur sadeln. Mer galopp och bjudning önskas... men det vet jag ju själv. Kul var det i vart fall.

Film finns men den är inte uppladdad... som vanligt...

Sedan var det tänkt att jag skulle iväg till Stockholm över helgen för att umgås med en god vän och ha det lite lugnt och hästfritt... det gick ju sådär...
På fredagseftermiddagen fick jag ett SMS om att Hisan var halt och på kvällen stödde han inte på benet...

Så lördagsförmiddagen gick åt att dirigera vetrinär till mina duktiga medhjälpare.

Hisan var redan då lite bättre men omdömet från vetrinären löd 1 grad hälta i skritt och 3 grader i trav. Rejält halt med andra ord. Jag upplyste om att Hisan var supersmärtkänslig.

Röntgen utfördes och plåtarna var rena. I och med att han var så pass halt kunde ändå inte fissur uteslutas. Dock går det ju sällan att se det på röntgen direkt.

Ordination som brukligt till ridhästar var boxvila trots att jag försökte säga att det nog är bra med åtmistonne boxhage ute då han väver och stressar när han blir lämnad inne själv... nu när jag är hemma igen skall jag se till det.

Idag när jag kom hem sprang jag med honom men jag uppfattar ingen 3 gradig hälta. Nu har jag inte helt klart för mig varesig hur halt han var innan eller exakt vad en 3 gradig hälta innbär. Men han nickade endast till lite enstaka steg i traven när jag sprang med honom.

På överarmen har han en stor svullnad som är mjuk och vätskefylld. Där har antagligen sparken träffat och det har nog blivit ett hematom eller liknande. Ett sådant har jag själv haft på rumpan och det gjorde *****ont (stjärnorna byts ut mot valfri svordom).
Och med tanke på Hisans smärtkänslighet så måste han ha haft rejält ont.

Metacam i 10 dagar och telefonkonsultation med vetrinären på tisdag blir det igen.

Snygg bild på vänster fram kommer här.

 

Ett som jag säkert vet är att så snart han är ohalt och av metacamen skall massören tillkallas för här lär det bli spänningar i bogen annars.

Lite kuriosa... vetrinären tar 250kr för att plocka av en stycke sko... det är dyrt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0