Operationen

Det blev en tidig morgon i torsdags. Jag var uppe redan vid 5 för att hinna med att hämta Hisan och vara i tid till operationsinlämningen på Jägersro som var vid 7.15.
 
Hisan var lugn och samlad och uppförde sig bra mycket bättre än väntat både med att bli stucken med nålar och att sätta kanyl. När detta väl var gjort så åkte jag och jobbade lite.
 
Operationen gick bra. Det var mycket att rensa i lederna tydligen för inflammationerna var kraftiga och ledkapslarna hade blivit förtjockade. Veterinären bedömde ändå prognosen som god för att han skall kunna komma tillbaka till full atletisk förmåga som det så fint heter. Så nu får vi hålla tummarna för att det blir så också.
 
Benbiten fick jag som suvenir och den har jag redan visat bild på. ;) Stor som bara den är den. Inte konstigt att han inte har velat hoppa.
 

Jag plockade hem en mycket omtöcknad häst med två ben i paket. Han gick väldigt sakta ut i släpet kan jag säga.
 
I fredags fick Lilla stå inne medan jag var på jobbet som sällskap. Så kommer jag att göra konvalecensen ut. Hon får gå ut på kvällarna i stället då det inte är så lätt att hålla Hisan lugn när hon går ut och då är det dumt att fixa med det när man är stressad på morgonen.
 
Hisan är vävare om jag inte har berättat det. Det är ju en dålig grej att hålla på med om man har två opererade framkotor. Så mycket energi går åt att hitta vilket arrangemang som får honom lugnast.
 
Just nu har jag bundit upp honom i gången utanför boxen så fort jag kommit till stallet. Sedan har jag tagit ut Lilla, mockat och fixat klart innan han har fått gå in igen.
Jag har också begränsat Lillas hage för jag har märkt att han triggas av att hon går utanför fönstret till hans box. Jag trodde att han skulle tycka att det var bra att se henne först men tydligen är det tvärt om. Nu kan han i och för sig fortfarande se henne lite men hon är längre bort och då är han lugn. Han är också lugn när hon står inne bredvid honom.
Hästlogik på hög nivå alltså. Men vävandet kan aldrig vara bra för läkningen så jag gör allt för att han inte skall triggas.
 
Positivt är ändå att det går att lämna honom själv. Lilla kan vara ute, hade hon inte kunnat det hade det varit ohållbart. Och för hennes del spelar det nog mindre roll om hon är ute medan jag jobbar eller på kvällen.
Hela helgen har Hisan stått snällt medan Lilla har spenderat massor av timmar i hagen och hon har till och med ätit ute.
 
Lilla har joggat en mil hemma i torsdags och igår var vi inne och joggade lika långt på slingan på Jägersro. Det var en taggad Lilla där inne kan jag meddela. Först var det ju rätt länge sedan vi var inne sist och sedan vet hon ju vad Jägers brukar betyda. Nu skulle vi ju bara ta det lugnt men ändå. Jag åkte in där för ett långsamtjobb bara för att det var SM i körning hemmavid i helgen. Då är det svårt att kunna träna överhuvudtaget faktiskt om man inte kör iväg någonstanns.
 
Det kommer att vara tråkigt för Hisan ett tag framöver. Boxvilan han skall ha är hela 14 dagar innan han får börja gå i boxhage eller promeneras för hand.
Det mest spännade som kommer att hända i veckan för hans del är att hans bandage skall bytas...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0