Vad har hänt sedan sist?

Lördagen den 6 maj vilade Lilla och Hisan reds. Jag måste erkänna att det har blivit lite mer uteritter utan fokus för hans del än vad som är bra. Missförstå mig rätt. Uteritter är alltid bra men ett fokus och mål med träningen är också viktigt annars blir det bara rastning av häst och det är mest det som blivit. 
 
Söndagen den 7 maj åkte jag upp till Sösdala för att rida en tremilarunda med en klubbkamrat. Vi red bland annat genom bokskog ned skir grönska. Helt underbart!
Lilla är för närvarande utan sulor vilket begränsar oss lite. Till nästa skoning kommer sulorna på igen för då vankas det snart tävling. 
 
 
Måndagen den 8 maj vilade Lilla. Hisan trimmades på Melonbanan. Bommar och cavaletti låg framme men tyvärr hade vi svårt art fokusera då Hisan mest spelade Allan vid möte med andra hästar. Här får jag för mitt dåliga fokus...
 
Tisdagen den 9 maj var jag hos frissan efter jobbet. Lite senare på kvällen red jag ut Lilla. Hisan vilade. 
 
Onsdagen den 10 maj fick Lilla besök av massören Göran. Han gick igenom henne inför kommande tävlingar. Han hittade lite spänningar i bogen och ländryggen som rättades. 
 
 
Efteråt reds Hisan ut. Det fina vädret var som bortblåst. Det var höstkänsla på vädret, sådant gillar varken jag eller Hisan.
 
Torsdagen den 11 maj var jag i Stockholm med jobbet. Hisan reds av min medhjälpare. Lilla vilade. 
 
Fredag den 12 maj reds Lilla ut. Jag var upptagen med att förbereda inför ridklubbens tävling på lördagen så fokus var inte på träning av någon. Hisan vilade. 
 
Lördagen den 13 maj var det så dags för Öresundsritten. Jag red den med Lilla 2015 men den här gången var min roll att vara tävlingsledare. Tävlingen flöt på bra men det blev en lång dag med extremt tidig start på morgonen. 
Hisan reds av min medhjälpare, Lilla vilade. 
 
Söndagen den 14 maj var det åter vanlig dag. Jag mötte upp med en vän i Vomb där Lilla gick 2 mil på ett bra sätt. Vi red inte på fullt med de fick ändå gå på rätt bra. 
Efteråt red jag ut Hisan hemma. 
 
 
Måndagen den 15 maj skrittade jag Lilla. Hisan vilade. 
 
Tisdagen den 16 maj åkte jag och Hisan och hopptränade i Sjöbo. Hisan var väldigt fin och mer på bakdelen än på länge.  Träningen kändes super. Även söndagens uteritt kändes väldigt bra på samma vis. Det är viktigt för mig just nu att ha en bar känsla med mig från träningen. 
 
Onsdagen den 17 maj hade jag en workshop i Stockholm. Lilla vilade och Hisan reds av min medhjälpare. 
 
Torsdagen den 18 maj red jag årundan med Lilla. Pigg som tusan. Vi har även kunnat galoppera på ett bra sätt de senaste ridturerna. Det tar sig även om det är ett tag kvar till fattningarna begrips och sitter. Hisan vilade.
 
Fredagen den 19 maj bjöd på fantastiskt väder. Jag red årundan med Hisan. Lilla vilade. 
 
Lördagen den 20 maj var jag på nytt i Vomb. Kortare runda på bara 1,6 mil och med mycket skritt. 
 
 
Trimmade Hisan på Melonbanan efteråt. Tyckte att jag fick en bra känsla men med facit i hand hade jag kunnat kräva mer aktivitet från hans sida. Avslutade med ett bad. 
 
 
Idag söndag den 21 maj var det då dags för tävling för Hisans del. Jag hade ingen medhjälpare så jag åkte själv. Det gjorde väl att jag kom lite ur gängorna. 
Hisan var med på noterna till en början. Framhoppningen var bara i vänster varv. Jag avskyr sådant upplägg. Hisan och jag behöver kunna rida värma upp i båda varven för att det ska bli bra. Vi fick ett stopp på oxern vid första anridningen.
Inne på banan funkade inget. Eller... först språnget blev enligt plan men han landade framtungt och bröt ut på tvåan. Hoppade fint på försök två. Trean och fyran gick bra. Till femman som var en kombination fick vi ety omtramp och helt tokig distans i. Så stopp på b-hindret. Kombinationen gick bra på försök två sedan stopp på nytt på sexan och därmed utesluten. Tog sexan på vägen ut utan bekymmer. 
 
Kontentan... Hisan var inte framme, han blev framtung och var inte alls sugen på att hoppa. Red jag som jag skulle? Inte riktigt för jag hade ju inte honom där jag behövde ha honom, på rumpan. Men varför?
Jag tror att jag ska skylla mitt dåliga fokus mest. Jag har ju varit inne på att jag ska rida igenom honom mer...
 
I vart fall red jag en kortis i Warren-Hastings när vi var tillbaka och satte honom där han ska vara. Inga protester kom från Hisans sida utan han var med på noterna. Skulle han känna något så borde han ha protesterat här. Han har alltid gjort så förr när något varit tok. Men jag ska vässa till mig och försöka vara så lyhörd jag kan för att inte missa signaler. 
 
Planen framöver är att inte tolerera lathet varesig från mig eller Hisan, för vi blir båda lätt bekväma. Känns nästa tävling lika skit så får jag kanske omvärdera. 
 
Lilla vilade idag. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0