Träning för Piia och självförtroendet är på topp igen

Det var länge sedan allt stämde så här bra på en träning. Hisan var kanonfin svarade kvickt på frammåt och bakåt och var ärlig på hinder. Jag försökte praktisera "stål rumpan" men märkte snabbt att det krävs träning innan jag orkar sitta ordentligt.
Vi började passet med nedsittning i trav över travbommar. Piias favorit, det är döjobbigt att sitta ner i korta läder. Hisan drog åt höger i höger varv men gick rakt på i vänster. Galopperade ut över bommarna någon gång men gjorde det mycket bättre än han brukar hela tiden.
Sedan gick vi över till trestuds på böjt spår i galopp. Han tvekade lite i första anridningen men efter ett försök att sitta till med rumpan så tyckte han nog att hoppa var en bätre idé. I och med att det började så bra så fortsatte trenden.
Sedan gick vi över till att travhoppa en enkel bom. Den höjdes snabbt upp till 1.10. Hisan drog mycket till höger. Det har han i princi alltid gjort och det är svårt att ändra på. (Det var här jag skulle sitta jämt över badbollen har jag för mig. Tål att repeteras)
Piia sparade inte på titthinder, det var vatten under vart och varannat. Jättebra för då blir det avdramatiserat.
Nästa övning var räcke med runt vatten under och fem spång ut på oxer. Hela tiden drog han åt höger dock och anridningarna blev därför lite flaxiga.
Vi hoppade vidare på en stor vattenmatta med blått plan och vidare ut 5 språng på en oxer med låda under. Vattnet var lite läskigt men Hisan hoppade utan problem. Därefter skarp och lång vänstersväng mot ett räcke med vatten under och sedan kraftig högersväng mot en oxer. Vi upprepade sedan övningen på 1.20. Hisan bjöd så ärligt på hinder idag så de hade kunnat vara mycket högre, det hade inte gjort något.
Avslutande övning var mur och sedan kombination räcke-oxer med 7 meter, det var trångt .Mellan muren och kombinationen kunde man välja 5 framåt eller 6 bakåt. Vi skulle då rida på 6.
Piia är för härlig i sina komentarer ibland. En av de andra tjejerna hade samma problem som mig att hon inte alltid rätar upp överlivet. Då utbrister hon på sin finlandssvenska: "Du ligger ju ner helt platt. Du har en tutte på var sida om mankammen". Helt underbart!

Jag hoppas att det har vänt nu. Känslan från denna träningen skall jag ta med mig för att stärka mitt självförtroende med.

Kollade till damerna i hagen innan jag åkte hem för att se den bedrövliga fotbollsmatchen mellan Sverige och Ryssland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0