Det där med tävling

Ja gårdagens tävling gick ju inte riktigt som planerat.

Hisan var fin på framridningen till första klassen. Sedan när vi väl kom in på banan blev jag för ivrig och tyckte att jag hade en bra galopp fast i själva verket hade vi stått och somnat till lite. Hisan blev därför överumplad av ettan och stannade. Vi kom sedan över och jag red för jäkla illa mot tvåan så där stannade han också. Vi kom dock över det men uteslöts.

På nästa framridning ville inte Hisan alls och han ville ännu mindre inne på banan.

Något störde honom och jag kan inte sätta fingret på vad. Det behöver inte vara något fysiskt, det kan vara underlaget, ljuset, att det var inne och vi hoppade fram ute, pälsfällning, tidigt på säsongen, you name it.
Men summan av det hela var att han inte ville hoppa.

Väl hemma var han tjurig i stallet men studsade ut och krombuktade sig i hagen.

Han brukar vilja berätta något när han är så här men jag försöker fortfarande luska ut vad det är han vill ha sagt. Det är svårt när de inte kan prata.

Jag red en kort sväng idag också för att se. Han var lite bromsig först men så poff lossnade det och han blev pigg och glad som han brukar. Och han är inte den som biter ihop, inte Hisan inte. Han är högljudd om det inte passar.

Så jag får se i veckan hur han käns.

Lilla fick gå en tur på grusvägarna i går. Vi letade nya vägar. Nu hittade vi inga jättebra men variation är alltid trevligt.

Idag har Lilla och jag varit inne på Jägers och traven stämmer fortfarande super.

Hon travade på så fint så fint, inte ett felsteg. Jag hade kortat käken lite. Inte så att den blev kort alls men så att den gjorde det jobb den skulle. Innan har den varit så lös att den i princip inte hade behövts alls.

Idag hade vi en annat jämngammalt sto kompis på banan. Det var intressant att se hur olika de kan vara. Lilla är ju så liten och den andra var bra mycket mer färdig i kroppen. Inte för att det spelar någon roll men det är intressant att se i vart fall.

Hon kom dessutom på idag att hon skulle ta i när kompisen bakom närmade sig. Att hon skall springa ifatt den framför har hon inte klurat ut än men det kommer säkert nästa gång. Hon är så finurlig.

Jag har ridit två hästar också dessutom inne på Jägers. Vi fortsatte och gick ett steg längre med den röde Betfor. Han skrittade själv helt avslappnat flera varv runt hagarna mellan stallarna.

Yoyo lär sig för varje gång mer och mer vad det är jag vill att han skall göra. Idag förstod han att jag ville att han skulle böja sig i bålen. Gångerna innan har han liksom inte hängt med och bara tyckt att jag varit jobbig. ;)

Kommentarer
Postat av: Elin

SV; Tjeeena! :) Själva deltat som består av snöret du vet har släppt helt och hållet. Hände när min hästpassare var ute och galopperade, hade kunna gå riktigt illa. Men har fått ett nytt så hoppas att det håller. Dt är verkligen ett toppen bett! :D

2012-04-17 @ 07:37:52
URL: http://enyholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0