Utbildningslopp 2 av 5

I tisdags konkade jag lite bommar som jag hade bestämt.

Hisan var supertaggad och det var minst sagt en upplevelse att komma över 4 snedställda travbommar. Jag har en del teorier om varför han är så taggad... bla hagen och för lite motion etc.

Men alltså... hallå... springs det inte en massa så sparkas det bakut i mängd... jag är glad att han inte brallar på ridbanan just nu, han brallar till ute ibland. Detta är ju något han har börjat men detta året och det är sjukt frustrerande... jag får väl ta tag i det rejält men jag är rädd att jag får äta grus då och den idén är jag inte så förtjust i.

Jag tror också att det bottnar i det vanliga att han inte är framme för hjälperna... men det är ingen trög häst jag har på banan hemma som det kan vara annars och på uteritt är inte planen att gasa järnet överallt heller...

Det är väl små bekymmer men ack så irriterande.

Igår var det utbildningslopp på Jägers igen och jag överlämnade ridandet av Hisan tillförmån för körande av Karin.

Karin hade vrickat sig i hagen förra veckan men denna veckan var hon på G igen och det med besked.

Planen var 4 varvi i bakvar för värmning. Det gick väl sådär tills jag blev omriden... då taggade Karin till och jag fick hitta en rygg att sitta i för att det skulle gå i moderat tempo.

I själva loppet fick jag spår 1... typiskt. Men det skall ju göras under utbildningen. Jag lyckades sådär... var på plats hyfsat men hade nog fått för illa ledd volt i vart fall sista gången.

Karin uppförde sig fint ändå. Gick iväg lugnt de första gångerna och lite snabbare i själva loppet. Jag kunde komma i rygg och satt där fint hela loppet.

Helhetsintryck är bättre än att köra fort nu, fort kan jag köra sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0