Sådan matte sådan häst...

Är det så det är...?

I vart fall hade jag två blöta hästar som när de kom in rullade sig på stört i ströet så halva kvällen gick åt att befria dem från spån. Hisan gick väl sådär bra att få ren... snyggt när man håller till på Kungsgården *fniss*.

I vart fall var Hisan till en början fint avslappnad, det skulle dock snart raseras då en man kom in i ridhsuet och gick på läktaren. Med sig visade det sig att han hade två helvilda schäfrar som dels rejsade bakom sargen och så skällde... går man verkligen in i ett ridhus när någon rider där med sådana hundar?

Därefter tog det en försvarlig stund innan han slappnade av igen och jag kunde komma till ridning.

Största delen av passet var han jättefin och följde mig bra.

Mot slutet kom det in folk som skulle hoppträna så jag blev lite stressad för att jag skulle hinna rida det jag ville utan att vara i vägen.
Högergaloppen fick jag inte ordning på idag. Den brukar gå att samla mera men i och med att jag blev stressad hastade jag och resultatet blev därefter.

Stallet fullt

Idag kom stallägarens häst tillbaka från betet så nu är stallet fullt.

Det skall bli skönt att de är tre för när mina går själv verkar de fästa sig för mycket vid varandra. Det är suveränt att de går bra ihop men när den ena står och brölar i stallet för att den andra går ut till spolspiltan utanför blir det lite väl bra... och när man då skall göra något mer seriöst... ja ni kan ju gissa själva.

Hisan känner ju stallägarens häst sedan tidigare så jag var inte orolig för ihopsläppet och jag hade rätt.

Men sedan skulle jag rida Hisan och då blev det lite mycket för stackars Lilla att bli lämnad med en stor ny tant så båda de andra fick stå inne och vänta medan jag red.

Det borde släppa på någon dag det där. Men Lilla är ju bäbis så då får sådana saker ta lite tid.

Hisan var spänd till en början idag men det släppte jättefort i jämförelse med tidigare.

Vi kom bra till ridning även om jag bara trimmade i 30 minuter.

I veckan får jag se om jag kan få till en hoppträning för Jönsson eller Pantsu. Träningarna för Tord ligger nere tills vidare. Vi har ingen plats att vara på och det är svårt att få komma till i privata ridhus... med all rätt i och för sig. Och i de stora ridhusen finns där inga tider.

Nåväl, i morgon åker jag till Stockholm över dagen så det blir hästfritt för mig.

Badväder?

Igår var jag ute och tömkörde Lilla. Hon var så dukigt. Det blev travselen som åkte på idag. Den andra sitter så dåligt.

Lilla uppförde sig super. Vattenpölarna var inte alls så farliga idag och hon hoppade till och med storstilat över en.

Hisan fick gå Årundan mestadels i galopp. Det är fortfarande FARLIGT nere vid ån och han är så spänd när man är där. Det är fortfarnade massor av vattenpölar en masse när man rider där nere och Hisan beövde spolas av när vi kom hem. Annars hade jag behövt skrapa av honom lera idag.

Jag har tidigare skrivit om Lillas pölskräck. Som ett led i att bota den följde Emmy med mig ut. Hon fick rida en sväng på Hisan medan jag gick med Lilla. Det är första gången jag har kunnat komma ut med båda samtidigt och det märktes att båda hästarna tyckte att det var superkul. Hisan strålade efter ritten och Lilla gillade att få ha med sig 'farsan-Baloo' när hon var på äventyr.

Vi begav oss ut till terrängbanan där Lilla fick bekanta sig med vattenhindret.Hon var endast lite tveksam först men så snart hon såg att Hisan överlevde när han gick i hängde hon på utan tveksamhet. På vägen hem gick hon i först med endast minimal tvekan.

Vi passade också på att hoppa vårt första terränghinder Lilla och jag... eller jag sprang först och hoppade och så hon efter. ;)

Vi testade att gå över bro och upp för ett trappsteg. Hon var jättedukig och följde mig utan tvekan.

Vi gick även genom en bäck där Hisan fick visa vägen.

Så nu måste vi ju kunna klara av om det står vatten på innerspår i löpen... eller hur?

Trimmat

Riktigt skumt väder idag. Fuktigt som bara den men varmt. Det åskade i natt och är verkligen tryckande. Jag blev  helt genomsvettig bara av att tömköra Lilla ett varv i Warren-Haistings.

Hon uppförde sig kanon och idag gick det att tömköra henne ner i vattenpölen. Lite tvekan fanns det kvar men med en enorm förbättring mot sist.

Hisan och jag har trimmat. Jag ville ha ridit i parken men underlaget tillät inte det, så det blev Melonbanan i stället.

Hisan är spänd just nu. Öronen rakt fram och fokus på allt annat än det jag vill att han skall göra. Efter cirka en halvtimme går det att komma till arbete. Drygt som bara den. Men så har jag inte rikigt brukat allvar på sistonne så jag får skylla mig själv.

När fokus väl infann sig idag blev han superfin. Högeröppnan framför allt i galopp var dock lite motig. Jag får jobba vidare på den och framför allt köra lite fler seriösa pass per vecka.

Kantarellspaning och träskmonster

I måndags åkte och till Vombskogen med Hisan. Det var evigheter sedan sist.

Som sällskap hade vi en av Hisans favorit damer, Skuttelin.

Vi mattar satt och spanade efter kantareller från hästryggarna. Man får en så bra överblick när man ser allt från ovan. Vi hittade massor, men de var supersmå och måste växa till sig.

Allt mitt vattenpölsridande på Hisan börjar ge utdelning. Nu är det helt plötsligt kul att galoppera när det stänker, inte läskigt. Dock tyckte fröken Skuttelin inte likadant. När det helt plötsligt började klafsa bakom tyckte hon att det var dax att lägga benen på ryggen för att inte bli upphunnen av träskmonstret... :D
Monstret förvandlades i ett nafs till Hisan igen och allt var lugnt.

Igår vilade båda hästarna.

Idag har jag varit på upptäcksfärd på Hisan. Vi skulle se hur den där backen som jag har hört talas om såg ut. Tja, det där med referensramar är ju som det är. Det var en skånsk backe om man säger så. Jag som är från Småland fick verkligen anstränga mig för att alls se att det gick uppför... kanske ytterst, ytterst lite. ;)

Tyvärr var underlaget rikigt kasst då de hade lagt rikigt stora stenar på hela vägen. Om jag skall kunna köra Lilla där är det skor på som gäller så det kommer att få vänta.

Helg

Igår var jag i stallet en massa gånger.
Emmy följde med ut och vi hade en trivsam stund då vi pysslade och gick och betade med hästarna. Det är något som lätt prioriteras bort men ger oerhört mycket till både häst och människa när man väl tar sig tid.

Senare på kvällen åkte jag ut igen och red en sväng på Hisan.
Vi tog årundan i och med att det är lättast. Denna gången var galopp den dominerande gångarten.
Hisan behövde rastas för att idag kunna gå Pay & Cross utan missöden.

Och några sådana hade vi verkligen inte idag.

Hisan uppförde sig kanon och vi gjorde en fin runda som kändes mycket stabil. Det gick lite långsamt men det kommer hoppas jag.
Några tveksamheter hade vi inte på hinder i vart fall.

Jag är så glad i min fina häst som just nu gör allt som jag ber honom om.

Här kommer film:Lilla har fått ta det lugnt. Igår fick hon beta lite gräs och idag var det rykt som stod på schemat förutom hagvistelse då. I veckan kör vi på med tömkörning igen och väntar med på spänning att vagnen skall komma tillbaka från lagningen för då skall vi köra igång igen.

Sedan måste Lilla snart röntgas igen. Skall hon träna ordentligt vill jag vara säker på att det inte är en benbit som spökar i hennes has.

Äntligen fredag

Fredagskväll och det blåste massor.

Jag har haft stallet helt själv de sista dagarna. Det är ju bara mina hästar där så det är ju helt rätt att jag tar det. Att fodra morgon innan jobbet är lite småjobbigt men kvällsbiten fungerar bra.

Lilla och jag gjorde ett försök att tackla de däringa vattenpölarna. Hon tycker att de är läskiga och vill gå runt dem.
Jag funderar på vad det kommer att innebära när det står vatten på innerspår på travbanan och tycker att hon nog bör komma över det där ganska snart.

På ett ställe i Warren-Haistings finns det två vattenpölar i kanten på vägen som är döjobbiga att gå emellan.
Vi hamnade vid en stor pöl tillsist som var jobbig delux att ta sig förbi. Jag tyckte igenom och tyckte inte.

Slutligen kom hon i och överlevde. Tur att jag hade stövlar på mig säger jag. ;)

Hisan fick sig en duvning i ridhuset. Tydligen var vi de ensamma om att tycka att det var en bra idé att träna en fredagskväll.

Härligt att ha hela det stora ridhuset för sig självt.

Jag har ju ridit ganska ofokuserat de senaste veckorna och det hade jag att jobba igenom nu. Det tog ca 40 minuter att vända koncentrationen mot mig och att få en avslappnad häst.

Nu kom vi ju till ridning och på slutet jobbade Hisan fint. Det är suveränt med speglar när man rider själv sådär. Vad som kan kännas ok är inte alltid det när man ser det från sidan.

Hisan var först trög, sedan springig men på slutet fick jag honom att jobba och det såg ut som jag ville när jag kikade till i spegeln.
Idag fortsätter vi att jobba vidare på samma spår. I morgon skall vi sedan rida pay & cross så då blir det livat värre.

Skrittrunda

Det var fint väder i kväll och alltså var det en typisk uterittskväll. Jag red bort mot Granelundshalle i makligt tempo.
Där mötte jag en tjej som jag lärt känna lite grann. Det var trevligt att ha någon att prata med under ritten. Det händer ju tyvärr för sällan.

Hisan tyckte också att det var en trevlig idé att skritta i sällskap.

Jag red Hisan först för att se om han kunde ta det lite lugnare i stallet när jag sedan tog ut Lilla. Men det gjorde verkligen ingen skillnad. Hisan är en gaphals när han blir själv oavsett. Han får väl stå ut...

Lilla blev tömkörd ett varv i parken.

Jag har tidigare lånat en liten sele till henne när jag har tömkört i sommar. Nu har jag ju inte längre tillgång till den utan testade min tömkörningsgjord. Det var precis som jag trodde hopplöst stor trots att jag lade två polypaddar under och spände den till max. Tur att hon inte skall dra något med den i vart fall. Nu satt den löst men låg still. Det är inte lätt med liten häst. ;)

Lilla skötte sig super. Skrittade på bra och reagerade inte på något, varken bilar eller traktorer. Vattenpölar däremot är luriga... och sådana finns det många av. Vi får jobba på det där. Stövlar på för mig med andra ord... och så en promenad till vattenhindret kanske. :D

Hoppdressyr

Någon hade lämnat två "sockerbitar" och en bom på Melonbanan... he he.
Det kliade i hoppnerven så jag praktiserade lite hoppdressyr.

Efter uppvärmning med ett par skutt över den max 60cm höga bommen red jag lite olika övningar. Så snart Hisan kom dit jag ville fick han ta ett skutt.
Vi red serpentiner med förvänd galopp, skänkelvikningar och öppnor längs långsidorna.

Den senaste veckans sporadiska ridning har gjort mig otaggad och Hisan loj.
Vi får nu ta tag i grejerna igen och detta är ett utmärkt sätt att hålla både häst och matte fokuserade och nöjda.
Mot slutet av passet tyckte jag att han lossnade fint.

Igår när vi red ut råkade vi gena över en liten stock också... man skall ha roligt med sin häst.

Lilla och jag tog en promenad idag också. Vi gick ner till rakbanan och kollade läget och sedan tillbaka mellan ridhusen. Det var många hästar ute och mycket för henne att titta på. Hon var helt cool och gick fram med stora steg oavsett var vi var.

Dax för lite uppdatering

I torsdags regnade det och jag hade möte att gå på så hästarna fick vila och klara sig själva.

Fredagen blev det inte heller någon ridning av Hisan. Däremot blev det körning av Lilla. Hon fick prova käkpinne. Något som inte rikigt uppskattades fullt ut men hon accepterade det och det fungerade också. Nu föredrar jag kindstroppen så den kommer vi att använda framöver.

I lördags hade jag bestämt mig för att tävla. Hisans uppladdning var ju rent åt skogen så jag var berädd på att få hålla i mig rejält.
Nu blev det inte så som jag trodde. Hisan var superfin, möjligen lgick det lite fort. Men han var ändå inte springig.
Vi hade lite oflyt med att få bommarna att ligga kvar på alla hindren. Vi rev ett i varje klass. Men vi hade snabbast tid i båda grundomgångarna. I första klassen räkte det oavsett till en 6:e placering vilket jag missade helt.
Jag som så länge har velat rida ärevarv och nu stod jag där oförberedd utan häst...Oavsett var det grymt kul att bli placerad. :DEn vän tyckte att underlaget var tungt... men sådant bekommer inte oss. Snabbast tid hade vi ju. Så kan det gå när man på nytt har satt sitt fullblod i galoppträning. ;)

Nästa tävling blir först i september och då i Eslöv. Till helgen skall vi däremot rida Pay & Cross i Tågarp. Det kommer att bli superkul!

I söndags flyttade båda hästarna till stallet i Flyinge.
Jag fick hjälp av Annette med att lasta Lilla. Båda stod så fint i släpet tillsammans.
Just nu är det bara de som bor i stallet. Stallägarens häst kommer om någon vecka och då först blir där fullt. Det har ju gått tillsammans hela sommaren så det går ju ingen nöd på dem. ;)

Igår hade jag en gammal stallkamrat med ut till stallet. Hon kommer att hjälpa mig med ridningen framöver och avlasta så att jag kan få i vart fall en hästfri kväll i veckan. Det kommer nog bli bra.

Jag vet dock inte vad Flyinge har hittat på med underlagen i ridhus och på ridbanorna i sommar.
Melonbanan var djupharvad och riktigt tung. Glasridhuset hade de kört runt med en traktor i och här var underlaget på gränsen till hårt.
Alla gräsbanor är supervattensjuka. Men det är ju inte Flyinges fel. ;)
Hisan gick i vart fall en kortis med oss båda i glasridhuset.

Idag gick jag en promenad med Lilla efter att de hade kommit in och ätit. Hon var nyfiken och orädd. Den som däremot tog det lite sämre var Hisan som stod och gallskrek i stallet...

När sedan Hisan skulle ridas kunde han lämna Lilla i stallet utan att ens bilnka... djur säger jag bara. ;)

Hisan fick gå Årundan. Det var ganska klafsigt bitvis och det stod en massa vatten på vissa ställen. Jag använde dessa pölar till att öva det där med att bli blöt om fötterna. Hisan stod emot och tvekade lite men med lätt övertalning kunde han galoppera igenom alla pölar.

Dusch av ben och mage behövdes här vi kom hem.

En ny vecka

Jag är off. Därav den sporadiska uppdateringen. Det betyder inte att hästarna inte gör något för det gör de visst.

I lördags fick Hisan via efter tävlingen.
Lillan fick i stället sra vagn som vanligt. Ridhuset fick det bli.

Jag åkte in till Malmö och kollade på den 3-stjärninga terrängen. De hoppar grymt stora hinder... läskigt.

Kvällen avslutades tillsammans med vänner på pizzeria i Västra Hamnen. I och med att jag inte är i form blev det en tidig kväll.

Söndagen var vigd till att låta Lilla dra vagnen ute för första gången. Hon var lika avslappnad som tidigare.Om ni nu undrar varför hon har en polypad under selen på alla bilder så är det så att den är utfyllnad... Liten häst och stor sele typ. ;) I sinom tid skall den kunna skippas.

För Hisans del blev det uteritt på slingan vid Skönabäck. Det gäller att passa på när det är söndag och vi kan ta den korta vägen dit på 102:an.
Hisan var supertaggad men skötte sig fint. Dock hade han lite svårt för att skritta.

Måndag fick Lilla vila igen.

Hisan blev trimmad i ridhuset en kortis. Är man inte på G så är man inte.

Tisdag var jag hos doktorn. Jag som hatar att gå till både docktor och tandläkare masade mig ändå dit. Jag möttes av en trevlig doktor som också hade häst. ;)
Nu hittade vi inget direkt fel på mig. Jag skall i och för sig göra fler tester men mest troligt är det stress. Jag försöker göra mitt bästa för att minska den. Men det är inte alltid lätt.

Lilla var i vagn igen. Inga konstigheter denna gången heller. Det är världens mest självklara för henne att gå med vagn. Hon är en härligt cool häst.

Vädret var helt ok så jag red ut en sväng på Hisan på grusvägarna. Han var pigg och på vägen hem hade vi lite problem att gå rakt för att han taktade så dant. I övrigt bra uppförande från Hisan.

Onsdagens uppgift var att på nytt köra Lilla i vagn. Detta var första dagen som vi bara var två. Dessutom kunde jag åka med lite på hjulet, alltså första gången som hon gick helt själv. Det blåste massor så nästa gång blir det nog bommul i öronen.

Hisan trimmade över två bommar i ridhuset. Snäll och lydig Hisan som jobbade bra var resultatet. Jag orkade inte rida så länge som jag borde.

Idag regnar det massor och jag har varit på möte i Flyinge och utöver det undertecknat avtal för Lillas box. Båda flyttar på söndag. Det skall bli skönt att minska ner sträckan som jag kör dagligen för att komma till hästarna. Jag kommer att frigöra en dryg halvtimme varje kväll.
Hisan har i vart fall uppskattat att få busa runt i en större hage och det är ju värt mycket. Nu blir det ändå större hage till hösten då alla tre hästarna får gå i hela hagen tillsammans i stället för uppdelade som tidigare.

Alltså har båda hästarna fått vara idag. Nya tag i morgon och så tävling på lördag.

Mycket på en gång

Nu har jag inte skrivit på en hel vecka. Men jag har varit tokigt sliten efter förra helgen. Jag är inte tillbaka i form än heller.

I måndags fick Hisan välförtjänt vila. Fredrik följde med ner och hjälpte mig med att låta Lilla bekanta sig med vagnen.
Tanken var att vi skulle använda min vagn, men vi fick den bara ur skjulet där den stod innan ena skalmen gick av. Tur var det att den gick av då och inte när vagnen satt på henne. Vad som hade hänt då vill jag inte ens tänka på.Nu är frågan bara om jag får tag på en ny eller om jag måste skaffa en ny vagn i stället...

Lilla nosade på den vagn vi lånade i stället och tyckte inte att det var någon big deal alls att den hängde med bakom eller att vi höll den som om den hade suttit fast.

I tisdags fick jag hjälp av Annette med att sätta henne i vagn på riktigt första gången. Vi befann oss då i ridhuset och hennes attityd var samma. Nyfiken och avslappnad. Hon reagerade inte alls på något utan tyckte att det var det naturligaste i världen.

Jag hann med att lufta Hisan lite i hagen innan hovslagaren kom. Men det vore synd att kalla det ridning på rikigt.

Onsdagen bjöd på hoppträning för Hisans del. Det är fantastiskt skönt att bara sadla hästen och gå ut till ridhuset för träning.
Vi tränade på anridning. Hisan var taggad till tusen och blev rikigt sur på mig vid flera tillfällen när han inte tyckte att jag var rättvis när jag tyckte att han skulle ta det lugnt. Själva hoppningen utförde han prickfitt men det är inte Mr Häst som bestämmer fart eller väg vilket han tyckte denna gången. ;)

Lilla var i vagn igen och skötte sig lika fint denna gången.

torsdagen var jag och Fredrik först iväg på ett "specialuppdrag". Så fort jag vet utgången av detta kommer jag att berätta. ;)

Därefter blev det vagn igen för Lilla och sedan ridning av Hisan. Han gick ett lösgörande dressyrpass i ridhuset inför fredagens tävling på Ribban. Han kändes fin och var fortsatt mycket taggad.


Igår fredag fick Lilla vila och enbart gå i hage då Hisan skulle starta 1.20, 1.30 på Ribban i Malmö. Jag skulle inte rida själv utan jag satte upp tjejen som tävlar honom åt mig ibland.

Till 1.20 var Hisan jättefin och laddad. Tyvärr kom han i korsgalopp mot en oxer mitt i grundomgången och fick ett pet.
Till 1.30 hade han inte laddat om helt i transporten utan var matt och däst. Han petade därför 4 hinder.
Han har haft svårt att ladda om denna sässongen. Jag vet inte rikigt hur jag skall lösa det. Han dricker sällan när vi är iväg trots att jag erbjuder vatten. Jag får helt enkelt fundera på det.

Jag är ändå väldigt nöjd med honom.

Idag har Hisan vilat men Lilla har varit i vagn igen. Det är 4:e gången nu och hon uppför sig prickfritt. Idag backade jag bak också så hon fick gå själv.Debuten

Jag har haft en helt galen helg. Helt galet rolig har den varit men det har varit minst sagt fullt upp.

I fredags efter jobbet åkte jag ut till banan och hjälpte till med förberedelserna. Jag byggde också hoppbana. Någon ork till att rida fanns inte... inte heller för att åka ner till hästarna. De är helinackoderade nu över sommaren så det är inte så att jag behöver var där om de ändå vilar... men jag brukar inte inte åka till stallet oavsett. Men ibland måste jag tänka på mig också så därför blev det så.

Sent i säng och upp tidigt för att vara funktionärsansvarig första dagen av tävlingarna. Det var minst sagt kaotiskt men också mycket kul. Jag avslutade dagen med att vara hinderdomare i terrängen. Jättekul!
Sedan bar det av sent ner till Hisan för att rida honom. Det fick bli rastning i ridhuset för något mer fanns det inte ork till. Han skulle ju badas också, och knoppas... och så skulle utrustningen putsas.

Söndagen startade klockan 4.00. Allt för att jag skulle hinna med att hämta Hisan innan min dressyrstart som var kl 7.24. Galet tidigt men på sätt och vis mycket bra då det var superlugnt på tävlingsplatsen.

Det regnade massor under lördagen så alla banor var vattensjuka. Jag hade kollat att Hisans skor satt bra dagen innan men på den vattensjuka banan sögs skorna fast och snart började de klonka och ha sig. Jag avbröt därför framridningen och höll mig på spåret som är grusat runt Warren-Haistings. Det var lika bra att spara sömmen så att dojjorna inte trillade av.
Dressyren blev ok till en början men jag lyckades inte hålla ihop det hela programmet igenom. Domaren verkade ändå ha vaknat på rätt sida för jag fick fina betyg även för uppenbara missar som att fatta sisat galoppen långt senare än jag skulle... det blev bedömt som en 7:a. :)
Jag skrapade ihop 63% vilket jag är supernöjd med.

I banhoppningen som jag också red med klonkande skor gick det super. 90cm kändes plättlätt och trots att Hisan tramsade sig inför sista hindret som var kombinationen så lekte vi oss runt banan felfritt.

Mellan hoppningen och terrängen var det flera timmars väntan. Hisan fick därför låna sin gamla box på Räften. Där stod han lugnt och åt och vilade upp sig.
Det var fler än jag som hade skoproblem och jag fick en näve söm av hovslagaren som var på plats. Jag kunde således fixa Hisans framskor i lugn och ro i stallet inför uthållighetsprovet.

Inför terrängen var jag supernervös. Hisan kändes fin och lugn men jag var osäker på om vi skulle få någon utbrytning ändå eller om jag skulle fegrida för mycket.
Nu fegred jag lite på slutet ändå... det kunde lugnt ha gått fortare.

Nu fick jag ju tidsfel som hette duga. Men det berodde mest på att jag efter hinder nummer 7 fick totalt hjärnsläpp och styrde åt fel håll. Nu får man rida vilka vägar man vill i terrängen men den jag tog var ju inte direkt den mest tidseffektiva om man säger så.
Men vi var felfria på hinder. ;)

Hela ritten och alla momenten finns här.Idag har Hisan vilat. Han drog inte en suck efter tävlingen igår. Han var inte svettig efter något av momenten och han blåste inte heller. Så kondisen är det inget fel på. ;) Han var dessutom jättefin i benen idag. :D

Idag har jag i stället koncenterat mig på Lilla som har fått vila från allt under helgen.
Jag hade Fredrik med mig ut. Vi började med att tömköra som vanligt sedan lät vi henne bekanta sig med vagnen. Vi släpte den i marken bredvid henne upprepade gånger på båda sidorna. Hon rörde inte ens på ett öra när jag gjorde det. Sedan gick Fredrik med och höll i vagnen som om den hade varit fastspänd. Ingen reaktion där heller. I morgon testar vi i skarpt läge.

Jag hade tänkt att vi skulle kunna använda min vagn. Men när vi tog ut den ur skjulet så gick den ena skalmen av. Vilken tur att den gick sönder just då. Jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hänt om den gått sönder när jag satt i bakom Lilla.
Nu blir det till att köpa nya skalmar... var man nu får tag på sådana...

RSS 2.0