Hepp!

Dagarna bara springer iväg...
 
I måndags hade vi en värmebölja här. Det var helt underbart skönt. Trots att vädret var så härligt lät jag båda hästarna vila. Jag behövde tvätta bilen... Riktigt hur jag tänkte här är inte riktigt uträtt. Bilen blev i alla fall så ren den kunde bli.
 
Igår var Emmy med ut och körde Lilla. 100%-igt uppförande för madam svart. Men vad kan man annars förvänta sig av en sådan liten söthäst.
Manny hade tuggat lite på henne i hagen så vi fick ägna oss åt lite sårvård. Ett ypperligt tillfälle att öva på det där med spolspiltan... och vem uppförde sig när vi hade besök? Tänk om samma hade gällt måndagen veckan innan då mina händer trasades sönder när vi hade lite meningsskildaktigheter angående att stå i spolspilta eller ej.
 
Jag red Hisan när Emmy körde. Han uppförde sig också prickfritt även om han vid något tillfälle tänkte lite fel när han försökte älga iväg i jättetrav i stället för att galoppera. Han ville väl göra som Lilla, bara det att han inte kan.
 
Annars är han på G att byggas upp igen. Formerna börjar komma tillbaka till vad jag tycker är acceptabelt men han måste stärka sig lite igen. Varje gång han faller ur blir han svag i bakdelen vilket känns lite grann, speciellt när han försöker sig på jätte-älg-trav till exempel. Nu är det ju ingen gångart som vi försöker framhäva vanligtvis men ändå.
 
Idag har jag kört Lilla en sväng. Jag lät henne öka självmant på travrakan hemåt. Som hon springer där. En sådan trav hon har. Jag bara måste mäta upp 500m på mitten och klocka henne någon gång.
När hon gör så kan man inte sluta le! Hon är så fin min lilla söthäst.
 
Hisan fick en ny mattespad till dressyrsadeln. Jag har länge tänkt skaffa en men nu tog jag tag i saken.
Jag tycker inte dressyrsadeln är helt optimal nämligen. Den faller lätt ner mot manken, framför allt nu när han är tunnare än optimalt. Dessutom har jag funderat på om hans motvilja mot dressyren kunde bero på det... Den kanske trycker lite.
Med padden kom sadeln upp precis som jag tänkt och Hisan kändes fin. Däremot satt jag lite uppepå... men man vänjer sig. Jag tycker det samma när jag har pad under hoppsadeln och efter ett par pass känns det helt normalt igen.
 
Jag tyckte att jag fick Hisan att lossna hyfsat men jag är alltid så osäker på dressyren. Går han fram ordentligt? Eller tycker jag bara att det känns bra och så går han och små luras? Jag borde rida mer för tränare...
 
Nu skall jag vara bortrest i en vecka så bloggen kommer att vila... på återseende den 30:e

Tävling på nytt

I tisdags blev det vila igen för båda hästarna. Jag var upptagen med annat. För Hisans del är vilan mer än avsiktlig. Han har i mitt tycke fallit ur för mycket på betet och jag använder mig av principen mer in än ut i energi väg för att få honom att gå upp lite igen. Att vila helt och bara trycka i honom mat funkar inte så vi gör lite mitt emellan. Det brukar fungera och redan nu märks det lite skillnad. Men det tar någon vecka till innan han är tillbaka där jag vill ha honom.
 
Vad som hände i onsdags förtutom att jag satt på Lilla för första gången var att Emmy var med ut och körde henne medan jag red Hisan.
Kanonuppförande från båda hästarna.
 
Torsdag och fredag var jag i Stockholm med jobbet. Hisan reds ändå i torsdags men vilade i fredags.
Lilla fick däremot gå en kort runda på kvällen när jag kom hem från resan.
 
 
I går lördag var jag inne på Jägers med Lilla igen.
Hon gick ett fint jobb med Hula på stora banan.
Vi körde första rätvarvet riktigt sakta. Lilla begrep inte alls varför hon inte skulle springa fortare och för första gången låg hon på rejält.
Därefter körde vi full distans i premietempo vilket gick kanon.
 
Idag har det varit tävling som gällt för Hisans del.
En galet skön dag har det varit också. Jag sitter fortfarande med balkongdörren vidöppern och det är varmt och behöagligt här inne. Mitt på dagen idag har det varit upp mot 30 grader ute. Inte mig emot alls men det var lite extra att tänka på för Hisans del. Det är nänligen inte så mysigt att stå i ett varmt släp och vänta. Nu blev det ingen lång väntan idag och jag kunde parkera släpet i skugga så det blev inte allt för varmt för hans del.
 
Första klassen blev minst sagt svajig. Jag blev på nytt osäker. Jag tror att det berodde på att avtrillningarna från förra helgen satt i lite och att jag inte har tränat i veckan.
 
I vart fall fick vi ett stopp på 3:an som var en vanlig oxer. Stoppet kom av att jag tvekade. Sedan fick vi ett stopp till som på sista hindret i grunden som berodde på tvekan från min sida efter att jag inte fått igenom min förhållning inför kombinationen som 8:an var.
Jag blev sur båda på mig och på Hisan, framför allt på mig och styrde på kombinationen på nytt trots att vi var uteslutna. Hisan hoppade den kanon. Domaren var dock inte så glad i tilltaget...
 
Till nästa klass var jag mer fokuserad och det resulterade i en mycket bättre runda. Vi rev dock hinder nummer 4 och fick en dålig tid då jag säkrade upp till sista hindret för att komma runt banan. Så kan det gå, men jag är nöjd med runda två i vart fall. Vi får se till att nolla nästa gång.
 
 
Filmen är från andra rundan.

Inriden

Plättlätt!
Första gången med sadel och pilot på ryggen.


Avsittning

I fredags fick Hisan vila igen. Det regnade och jag var inte alls sugen på ridning.
Lilla däremot fick gå ett vanligt jobb hemmavid.
 
I lördags var jag tidigt inne på Jägersro för att träna med Lilla. Hon travade som en gud på stora banan som vi hade helt för oss själva.
Dock har hon lite fel på antalet varv hon skall springa. Hon räknar fel helt enkelt.

Vi voltade fint. Kom genom första sväng utan bekymmer. Bortre lång gick bra, hon tog sedan i på upploppet men redan andra gången på bortre långsidan tyckte hon att hon var klar och var på väg att vända upp. Det skall vara ett varv till för att bli 2140m. Det är inte lätt det där med matte så vi får öva vidare.
 
Hisan fick gå en kort uteritt och lite trim på gräset utanför hinderhagen. Han kändes fin och inte alls så pigg som man hade kunnat tro med tanke på att han hade vilat rätt mycket,
 
I söndags var det tävlingsdax för mig och Hisan igen.
Jag hade anmält till två 1.20 klasser avdeling B.
Hisan hoppade som en gud men vi var inte riktigt samspelta... vilket resulterade i att vi skildes åt i båda klasserna.
 
Frånsett det gjorde vi kanske vår bästa runda i andra klassen... fram till sista hindret då.
Nästa helg får vi se till att hänga samman och hoppa minst lika bra.
 
 
Lilla vilade.
 
Igår måndag var det Hisans tur att vila. Lilla fick gå den vanliga rundan efter att vi hade en diskussion om att stå i spolspiltan. Jag har såriga händer som konsekvens av det hela. Inte kul alls men benen blev duschade tillslut.

Åh ny madrass!


Vanlig vardag x 2

Helt vanlig vardagskväll i går igen.

Lilla var först ut och fick ha både knäkappor och gamascher på sig även om vi inte skulle köra snabbjobb.

Jag vet inte varför jag har slarvat med det tidigare men nu skall jag inte slarva något mer med skydden. Uppenbarligen behöver hon dem.
Hon travade som en liten Gud igår. När vi vände upp på rakbanan på vägen hem tog hon självmant i själv och la iväg så att mitt leende gick från öra till öra. Hon är fantastisk min lilla häst.

Hisan fick ett dressyrpass i parken men han var mer intresserad av att bli av med flugor än att fokusera på mig.

Det blev därför en vända tillbaka till stallet för att sätta på Centaura. Hur skulle vi annars ha kunnat slutföra passet? Jag som sitter så illa i min dressyrsadel hade troligtvis fått tugga gräs då. Tur att Centaura finns.

I eftermiddag är hoppsadeln klar. Det skall bli underbart att få hem den igen. ;)


Bild på Flyinges galoppbana från i tisdags


Helt vanlig vardag

Igår var det en helt ordinär tisdag. Jag körde en runda med Lilla. Knäkapporna fungerar super. Hon är pigg, tar bettet som hon ska och travar spikrakt. Det skall bli kul att se hur hon känns inne på banan sedan. Hisan och jag körde samma runda fast åt andra hållet som uteritt. Vi tog det lugnt med mycket trav. Inte mycket till spänning och inte heller så intressant. Men nog hade det varit tröttsamt om det hade varit så jämt.


Världens bästa Lilla

Jag har haft en hel del att stå i i kväll.

Sadeln är lämnad på fix. Vi öppnade den direkt och såg att bommen var helt oskadd, krampan med. Det som gått sönder var en nit. Så krampan får nitas fast igen och sedan får sadeln sys ihop. Förhoppningsvis får jag den tillbaka i gen på fredag så att jag kan tävla på söndag.
Tills dess får jag rida dressyr... eller kanske går det med Lillas sadel med en polypad under. Jag får prova det i morgon.
 
Hisan har vilat idag, det var han värd efter helgens tävlande.
 
Lilla fick inte vila utan vi tog en sväng runt Kungsgården. Jag passade på att prova knäkapporna på henne in action.
Jag har ju inte trott att hon behövt dem tidigare men nu såg jag att höger knäkappa var rispig efter bara en lugn runda så hon kommer att få ha dem alltid när vi kör framöver precis som Hisan har skydd på tillvardags.
 
I övrigt är hon världens sötaste lilla häst om jag har missat att tala om det tidigare. <3

Drama på hög nivå. Toppar och dalar

Vilken helg det har varit. Fullt ös sedan i fredags. Jag har därför inte hunnit med att uppdatera bloggen. Så fort jag har kommit hem har jag rasat i säng.
 
I fredags var det tält och banbyggnad som gällde efter jobbet innan jag körde en kort sväng med Lilla. Hon kändes jättefin. Hon har fått vila resten av helgen. Dels för att jag inte har haft tid men också för att hon har varit bra trött efter betet. Det är viktigt att hon får vila ut. Hon är ju så ung och jag behöver inte stressa fram något med henne.
Medan Hisan har tävlat har hon legat och snusat i boxen.
 
Tävlingen då. Här kommer en redogörelse i text och film:

I lördags var det dressyr och hoppning som gällde.
 
Dressyren som var först gick helt åt skogen. Hisan kändes bra på uppvärmningen men sedan väl inne på banan var det helt andra tongångar från honom med bakutsparkar och annat. Sådant gillas sällan av domarna. Betyget var inte så lysande utan vi fick bara 58%.
 
 
 
Hoppningen gick bättre. Vi nollade men eftersom det bara var 90 bana hade jag inte förväntat mig något annat av honom heller. Jag har höga krav. :)
 
 
Terrängen red vi först på söndagen.
 
Fram till ett par minuter före min start gick min planering helt i lås. Men plötsligt hörde jag något som smällde till i sadeln och vänster sitgläder kändes lite konstigt. Vid en närmare titt såg jag att stigläderkrampan hade lossnat. :O
Att starta i terrängen med en trasig sadel är stört omöjligt. Jag pratade med tävlingsledningen och om jag skakade fram en ny sadel kvickt skulle jag få starta ändå som sista startande.
I vild panik sprang jag bort till Rebecca som just hade ridit och frågade om jag fick låna hennes sadel.
Givetvis är våra hästar inte ett dugg lika i kroppsbyggnad men sadeln låg inte mycket värre än galoppsadeln brukar göra så det fick gå. Inte nog med det, man är ju väl inriden i sin ordinarie sadel om man säger så. Att byta är oftast ingen höjade då stöden är annorlunda och framför allt känslan. Men skam den som ger sig. Jag provade att ta ett skutt till på framridningen och det kändes bra så det var bara att tuta och köra.

En ny väntan inleddes fram till min start.
 
När väl startsignalen gick var vi båda taggade och Hisan hoppade som ett rinnande vatten. Jag har tidigare fått kritik för att jag har ridit för långsamt i terrängen men inte idag. Vi gasade massor (fast det ser rätt långsamt ut på filmen) och klipte mållinjen i fyrsprång till och med. Tiden blev bra men lite snabb, jag låg inom felmarginalen så vi slapp undan straff.
 
 
Så här efteråt är jag supernöjd med de delar som innehöll hoppning. Det säger väl en hel del om mig som ryttare kan jag tro... ;)

Totalpoängen var ingen höjdare i och med att dressyren gick som den gick. Men jag klättrade stadigt i listan från utgångsläget och framför allt hade vi superkul. :D

Installerade

Nu har hästarna flyttat tillbaka till vanliga stallet vilket känns skönt. Det har varit mycket som har hänt på betet det här året.
 
Först innan hästarna lastades kom Tord för lite hoppträning.
 
Hisan hoppade bra men kändes lite matt emellanåt men hoppade kanon. Han har känst så de senaste veckorna men jag tror att det beror på att han har sovit ute. Hoppas nu att det ändras när han får vila på box nattetid.
 
Just nu är jag lite för trött för att skriva mer om träningen. Mer info kommer i morgon.
 
Jag hann också med lite sadelkammarstädning. Nu ligger allt i ordning på hyllorna och hyllplanen är avtorkade. Skönt att få det gjort.
 
I morgon får jag ta i tu med Lillas träning för den har legat på is de sista dagarna.

Taggar inför helgens tävling

I väntan på hovslagaren red jag Hisan en sväng på banan. Eller jag började med att rida den lilla rundan som uppvärmning.
 
Jag gick ingenom programmet inför helgen och vägarna sitter.
 
Hisan var på bra humör och kändes fin.
 
Lilla fick knäkappor igår som jag provade på henne. Någon körning blev det dock inte då hovslagaren kom så sent och jag orkade helt enkelt inte då.
 
I kväll blir det hoppträning för Tord innan hästarna flyttar hem till vanliga stallet igen.
 
Från förra veckans ridläger
 

RSS 2.0