Fatta galoppen

Igår fick vi ett litet genombrott i galoppträningen för Lilla. Jag är så stolt över henne.
 
Jag har haft ett enormt stort fokus på hennes galoppträning i snart ett år. Vi har tragglat fattningar, volter och ja galopp rent allmänt. Galoppen är inte helt enkel för henne, hon kan så klart galoppera och har alltid kunnat. Men jag vill ha en lugn galopp som vi kan jobba ur, inte bara fläng.
Så vi har nött den där galoppen nu i ett år. Det har gått från ramla in i den i full fräs till att vara hanter bar på banan men fortfarande toksnabb ute. Men nu börjar jag tro att vi kommit dit där det går att jobba i den på ett bra sätt. Vi är så klart inte i mål. Kommer man ens i mål med något i ridningen? Det finns ju alltid en massa att finslipa...
 
Vad var då genombrottet igår? Jo, hon föll inte i sär i den kortare galoppen utan jag fick bryta av henne. Det är en nyhet. Och vi kunde galoppera sida vid sida med Hisan under kontrollerade former. Detta mina vänner är stort! Riktigt stort!
 
Jag har inte vågat galoppera henne på tävling än för när galoppen inte varit kontrollerad så bränner hon väldigt mycket energi där, och det är inte särskilt klokt under en ritt. Under träning är det en helt annan grej, för då kan jag på ett helt annat sätt reglera träningens längd om det skulle behövas. Vi får se om jag vågar galoppera henne något på årets sista tävling. Men dagsformen får nog bestämma där.
 
Allt fokus på galopp har hur som gett Lilla en helt annan styrka även i traven. Hon känns så mycket starkare när jag rider henne nu mot tidigare år. Så vi är verkligen på G.

Mitt i förberedelserna

Årets största äventyr för mig och Lilla närmar sig med stormsteg. Vi är mitt i förberedelserna med att få ihop transportplanering, korrekt träningsupplägg och allt annat som ska stämma med olika intyg och anmälningar.
 
Det blir min första resa ner på kontinenten vilket bara det ska bli väldigt spännande. Jag tror jag får skriva en längre rapport efteråt, det är för mycket ofärdiga tankar för att få ihop dem så här innan.
 
Håll tummarna för att all planering ska gå i lås!

RSS 2.0