Trippelbarr

Dagens hoppning gick super. Inte ett stopp och enbart positivt.

De uppgörelse jag hade med Hisan på förra helgens pay & jump gav helt enkelt resultat.

Vi hoppade linjer idag.

Räcke - räcke 22 m mellan med 5 galoppsprång. Och nästa linje trippelbarr, 23m till räcke. Detta var ett lite mellan avstånd och det var tänkt att vi skulle gå på 6 språng.

Hindren åkte snabbt upp på 1.20 men jag behöll lugnet och det kändes som sagt super. Hisan svarade och hoppade utan tvekan.

Vi hade lite problem med att få in de där 6 sprången efter trippelbarren. Mest för att ett längdhinder som det är inbjuder till ett stort språng och sedan ramlar vi gärna på så och då blir 6 språng trångt på den distansen.

Sista rundan svarade han fint och kom tillbaka (läs, jag kom in lite försiktigt också). Men han tog min förhållning vilket var hela grejen.

Nu skall jag se till att tagga inför söndagens tävling. Får jag en bra känsla med jävlaranamma kan jag mycket väl sätta den där nollan i 1.20 som är årets mål. Det sitter mentalt hos mig, Hisan klarar det utan bekymmer.

Tagga, tagga, tagga!!!


Från Eslöv 1m i september 2011

Det där med travtider...

Rebeccas begäran skall jag försöka förklara det där med tider. :)

På travet har man kilomtertider. Galoppen mäter tiderna annorlunda. Alltså pratar man om hur fort hästen springer en kilomter som är ett varv på en tävlingstravbana här i Sverige (Amerikanarna mäter miletider). Tiderna skrivs 1.25,9 till exempel men i dagligt tal blir det att hästen sprang 25.

En tvååring som Lilla skall i sitt premielopp springa full distans (2140m) på en genomsnittligt kilometertid mellan 1.35-1.28. Om hon sedan skall kvala i år skall hon springa samma distans på under 1.28.
De hästar som är äldre måste springa 1.25 som treåringar och 1.23 när det är minst fyra år.
I tävling springer de som tar pengar sällan under 1.18-tider.
Lillas mamma Lena var snabb på korta distanser och sprang kort lopp (1640m) på 1.13,7. De där riktigt snabba hästarna springer på tider under 1.10, som Commander Crowe på Elitloppet till exempel.

När man då kör brukar man klocka 100m eller 500m för att få ett hum om hur fort det går. Jag brukar köra intervaller på ca 500m och då klockar jag det. 500m på 45 sek är 1.30 fart och 50 sek på samma distans är 1.40 fart. Däremellan är ca 1.35 vilket jag benämner 35 fart. Jag kör med ett analogt tidtagarur (kuriosa).
Att gå de tiderna utan drivning och utan sällskap är bra, inte bäst men bra.

När vi har kört full distans har vi kört mellan 43-40 fart vilket är långsammare än vad hon skall göra i premieloppet men hon har inte hållt jämn fart utan vi har tagit vissa delar snabbare och vissa långsammare. Jag är övertygad om att hon kan göra premietiderna redan men vi behöver träning på stora banan.

Vi tränar ofta på en bana som kallas milen (läs: 'majlen'). Den är 1609m lång och alltså en amerikansk mile därav uttalet. ;)
Milen har vida svängar som är lättare för hästen att trava i. Den är dessutom inte doserad.
Tävlingstravbanan är ju kortare då den bara är 1000m och har då mycket snävare svängar med en brant dosering. Hästarna upplever det annorlunda och måste vänja sig. Det är det vi håller på med nu. Sedan måste vi också träna på att springa i grupp. I loppen kan det bli trångt och komma hästar från flera håll. Det är hon inte van vid så det måste vi öva på så att hon inte blir överumplad.

Nu blev det en massa siffror och inte blev ni klokare av det. Men om man översätter detta till km/h så springer Lilla 38km/h i sina intervaller. Lenas rekord var 49km/h och Elitloppet sprangs på lite över 50km/h.
När startbilen släpper fältet i löp kör den i 52km/h :D


Gott och blandat

Jag är hyfsat irriterad på att min planering hela tiden går om intet, och det är helt utomstående grejer som sår för irritationen.

Just nu är jag mest irriterad på att jag inte kan träna som jag vill med Lilla på Jägers. Det är hela tiden grejer som kommer ivägen och det är svårt att ens få träna på stora banan som amatör då öppettiderna är dagtid under min arbetstid och den enda gången det är öppet då jag kan är lördagsmorgonar men nu de kommande lördagarna är det annat där som gör att banan är stängd.

Nästa möjliga lördagsträning sammanfaller med en hopptävling som jag skulle vilja rida. Störigt som bara den.

Jag får försöka hitta en lösning, jag vet bara inte hur än.

Idag har jag i vart fall varit inne på Jägers med Lilla och kört på milen. Hon trivs bra och gick ett jättefint jobb där.

Jag har precis fått min klocka som jag köpt och klockade henne på 35-tider i intervallerna helt utan drivning och då gick hon själv. 6 intervaller blev det och hon uppförde sig klockrent som vanligt.

Vad hon behöver är träningstillfällen på stora banan, det är inte nödvändligt att det går så fort där men hon behöver lära sig svängarna och doseringen. Och det viktigaste av allt, lära sig att gå i grupp. När hon lärt sig det är hon klar för premie.

Hisan vilade idag.

Igår hade jag en kompis med mig ut som red Hisan medan jag körde Lilla.

Mot slutet hoppade jag upp en stund på Hisan också. Han var fin som vanligt.

Jag behöver tagga lite inför kommande tävlingar med honom men just nu känner jag mig så otaggad som det bara går att vara. Det är inte bra.

Hoppas att morgondagens hoppträning kan hjälpa mig att tagga till lite.

Vattenträning


Pay & Jump

Idag har Hisan och jag varit i Tågarp på Pay & Jump.

Jag hade anmält mig till 1.20 och var det enda startande ekipaget på den höjden.

Banan var lite tokigt byggd och när då hindren kom upp lite i höjd märktes det rejält. Det var alltså relaterade avstånd mellan 1 och 2, 4, 5 och 6, 7 och 8... och så jag som har svårt för att se distanser redan som det är.

Jag hoppade banan två gånger och första rundan gick åt till att få Hisan på rätt våglängd så att han tog sig an uppgiften rätt.
Det var bra att jag kunde ta den fighten med honom på en "tävlings bana" för annars hade det nog funnits kvar till nästa tävling också. Var har ju stannat ut oss en del i år.

Andra rundan gick bättre fast jag rädde inte ut distansen mellan 4:an och 5:an alls. Men jag skyller inte Hisan för det utan banbyggaren. ;)

Jag tänkte att det var roligare att se när det ändå går bra och inte filmen när vi stoppar på vart och vart annat hinder innan jag övertygat honom om vad han skall göra.


 

Lilla har skrittat en liten runda nu på kvällen.

Båda hästarna har fått beta lite. Det börjar bli dax att vänja in inför betet nu.

Morgonritt och soligt Jägersro

Gårdagen startade med en tidig ritt på Hisan i parken. Jag verkligen älskar de där morgonarna när solen värmer.

Hisan jobbade på bra även om han brast i fokus ibland. Jag är nöjd med passet oavsett. Vi jobbar vidare på den snävare ramen för hans del. Det blev mindre motstånd från honom den här gången så vi är på gång.

Därefter bar det av in till Jägers. Emmy följde med och därför blev det en hel del fotat.
Det är superkul att ha så fina bilder på henne.

Hon har döfin aktion och fint svävmoment som Emmy fångade och förevigade.

Jag såg däremot att jag nog kan korta checken något hål till också.

Vi voltade vilket Lilla klarade galant. Däremot tyckte hon att det var en bra idé att galoppera i första sväng. Det var ju inte så lysande men det går säkert att råda bot på det också. Gång nummer två var det aldrig ens i närheten av galopp. Lilla busfröet.

Hon gick full distans i 40 fart. Hon tog i fint på upploppsrakan och sprang då på i 30.


Träning på stora banan

Lilla och jag var inne på Jägers idag.

Emmy följde med och fotade. Det blev massor av fina bilder.

Jag bjuder på några här och uppdaterar mer om dagens övningar i morgon.

            

 

 

Gasa, bomsa, gasa

Hoppträning igår igen.

Den började lite galet med att vattnet stod och droppade från en ventil i bevattningsanläggningen i taket. Ägarinnan kom och lyckades efter mycket om och men få stopp på den men det var en hel del vatten som stod på sina ställen.

Vi började med att hoppa fram med att gasa som bara den en bit efter hindren för att sedan ta upp och byta varv. Detta var en bra övning för Hisan som vaknade till ordentligt.

Därefter hoppade vi några av linjerna för att slutligen sätta ihop det till en liten bana.

Jag hade det vanliga novabettet den här gången och jag tyckte att det kändes bättre rent generellt desssutom.

Jag bjuder på den sista rundan där tigen i Hisan är tillbaka på riktigt.

 

Idag fick Hisan vila igen. Jag hade inte ork att rida honom. Det är ju ändå fredag.

Men jag var ute och skrittade med Lilla längs årundan.
Så här års kan det vara helt magiskt där.

Solen skiner, fåglarna kvittrar, taktfasta häststeg och lite gnissel från vagnen.. ;)


Vikten av att kunna stå still

Jägersträning idag för Lilla igen och idag fick vi sällskap av Hula Hula på milen. Jättebra för hon behöver det sällskapet.

Jag har haft min klocka inne för lagning men det visade sig att det skulle bli billigare att köpa en ny än att laga den så nu är jag utan ett tag tills jag hunnit köpa en. Suck, säger jag bara.

Jag köpte ju ett huvudlag till Lilla på tradera där jag fick med ett tredelat bett. Jag har haft det på henne och hon verkar inte bry sig nämnvärt i fall det är två eller tredelat vilket är super. Det var det små små ringar på det här nya, mycket mindre än på mitt tidigare. De är båda travbett med halfcheek.

Nu lyckades tydligen tömmen fastna i pinnen på något mysko vis när jag skrittade ner till milebanan på slaka tömmar.
När jag kortade tömmarna och travade lite sakta kändes Lilla skum som tusan, stel i ena sidan och irriterad som bara den.
Jag kunde ana att ringen stod rätt ut på ena sidan när jag försökte titta fram mot hennes huvud. Det är inte allt för enkelt att se allt där framme när man sitter bakom rumpan på hästen.

Men snäll som Lilla är stannade hon när jag bad henne och stod blick stilla när jag hoppade ur vagen nere på banan och rättade till utrustningen.

Hon är så fantastisk, så klok fast hon är så ung. Man måste bara älska henne. ♥

Hon sprang fullväg på ett mycket bra sätt idag helt utan drivning på en 43-tid. Hon tog tag i grejerna och ökade allt eftersom. Med bara lite drivning kommer hon att gå de tider hon behöver.

Hisan har vilat, det blir hans dag i morgon då det står hoppning på schemat.

Måndag

Idag är jag hästledig igen och kvällen har spenderats i solen på vår balkong. Det var precis en sådan här dag jag behövde.

I helgen har Lilla vilat för jag har varit iväg. Hisan blev riden i söndags.

Igår var det alltså dax att ta tag i träningen av de båda.

Lilla och jag joggade lite runt där vi kom fram. Årundan var avspärrad precis vid vägen så det gick inte komma förbi där.

Det är superskönt att Lilla inte verkar vara en sådan häst som blir knäpp av att vila. Hon var lika go som vanligt och jag känner mig så trygg där bakom henne och hon verkar trygg med sin uppgift och mig. Det är inte illa med tanke på att hon bara är två år.

Det var varmt och skönt även igår så Lilla blev rejält svettig. Alltså blev det en dust med slangen när vi kom tillbaka till stallet.
Att spola henne på Jägers är ju inget bekymmer men slangen ute på spolplatsen hemma har alltid varit läskig.
Efter lite trixande gick hon dock med på att spolas fint.

Hisan fick ett trimpass i parken.

Jag bestämde mig för att ta i tu med det där med mina långa tyglar. Så Hisan fick en snävare ram och jag fokuserade på att inte släppa efter. Det resulterade i en mycket arg Hisan men när han väl gick med på det hela blev han jättefin. Vi får helt enkelt jobba vidare på det där.

I morgon har jag tänkt att åka in till Jägers igen med Lilla.


En somrig bild får jag bjuda på en sådan här härlig kväll

Miljöträning delux

Fredag var klämdag för mig och jag började den i stallet med en tidig ritt på Hisan.

Det var underbart väder med sol och fågelkvitter i parken. Hisan var pigg och glad och jag var nöjd med honom.

Min kompis berättade om hur hon gjorde bytesserier med sin häst och jag var bra taggad på att prova med Hisan också. I vintras när jag testade i ridhuset var Hisan inte alls sugen på att byta på raktspår men det skadar ju inte att prova igen.

Så byten var det. Hisan var med på noterna den här gången och gjorde fina byten på hoppevis. Inte var det direkt på en spikrak linje men det var flera byte ner till i vart tredje språng. ;) Roligt sa busehästen och firade av ett gäng brallar på slutet.

Det var också ett gäng som galopperade på galoppbanan. Hisan blev bra sugen på att hänga med så vi avslutade med att cantra ett varv innan vi var klara med passet.

Lilla fick åka in till Jägers för lite träning.

Vi har inte varit inne på vardagsmorgonar tidigare så det var nyttigt för oss.

Det var massor av ekipage på långsamslingan och Lilla blev lite överumplad när det kom flera ekipage snabbt bakifrån så hon kastade sig i galopp av bara farten men lugnade sig snabbt.

Därefter körde vi tre varv på milen i friskare tempo. Det var en traktor som tumlade cusiontracken bredvid som var galet farlig. Jag trodde att jag skulle få mig en resa när hon blev rädd för den men det blev bara två, tre stora galoppsprång innan hon lyssnade på mig och lugnade sig fint. Så härligt att hon litar så pass på mig ändå.

Vi avslutade med ett par bakvarv på stora banan där vi mötte vattenbilen upprepade gånger.

Att jag inte körde rätvarv berodde på att jag tränade själv och jag vill att hon skall ha sällskap när hon tränar där. Jag hoppas att jag kan få sällskap till henne nästa helg, men innan dess skall jag åka in på onsdag men då hinner jag nog inte träna på stora banan alls innan den stänger.

Hoppning

Hoppträning med fokus på svängar gällde för dagen.

Hisan brukar ta svängarna bra och sätter sig fint. Men vi har problem att trimma ihop oss på det där skarpa bettet. Jag fick flera stopp då vi tappade galoppen trampade luft och bara kom fel. Inga kast åt sidan utan riktiga nitar.
Jag tror att jag skippar det till nästa träning för jag tycker inte om det.

Hisan tycker att det är skarpt och jag är nog inte känslig nog för att inte ta för hårt i honom bitvis. Det är svårt med finliret helt enkelt.

Kanske behöver jag leta upp någon annan variant på bett i stället men oftast fungerar ju novat bra. Det är bara nu på slutet så han blivit lång. Kanske kan den här perioden på pelham hjälpt oss.

För det är så här det brukar bli för mig på skarpa bett, först blir det ganska bra men sedan blir det bara tomgång. Jag antar att det är jag som hanterar det fel.

Vi avslutade med att hoppa en enkel oxer på knappa 1.20 vilket kändes bra.

Jag har planerat in en pay & jump snart och sedan skall vi ut på tävlingsbanan igen har jag tänkt.

Lilla fick vila.

Galopp och halvdag

I tisdags blev det bara en kortis in till stallet och sedan blev det helkväll inne på Jägers då det var stordag men finfina löp.

Jag gillar verkligen galopplöpen. Så fina hästar, underbart.
Jag hann även med att inhandla nya pjux till Lilla och en mössa så att hon inte skall få skav av checken. Mössan blev svart, det är inte meningen att den skall synas.


Huvudfoting?

I onsdags hade jag halvdag på jobbet. Det innebar att jag hann med mer i stallet. Så Hisan och jag åkte ner till Camilla och red ut i skogen en sväng. Det blev en lugn tur för Hisans del och mysigt för mig att komma ut i naturen lite.

Lilla joggade ett lätt pass hemma vid. Det är ju stora tävligar på G på Flyinge och de hade redan börjat stänga av på flera ställen inför detta. Nyttig miljöträning för Lillas del med andra ord.

Blandat

Söndagens dressyrtävling gick totalkass.

Jag hade programmerat in tävlingsplatsens koordinater i GPS:en men lyckats få fel på något vis. Det tog oss 30 minuter att komma rätt. Det var den tiden jag skulle haft till framridning. *Suck*

Kvar var 10 minuter att rida fram på och det säger ju sig självt att det inte går.. och det gjorde det inte heller. Hisan var inte ens i närheten av att vara framriden tillräckligt och var motig som få på banan. Resultatet behöver vi inte prata om alls. Jag har redan glömt den tävlingen...

Väl hemma kände jag att jag var tvungen att ta igenom den där motigheten så jag red ut i parken. Nu hade jag en superfin Hisan i stället. Typiskt... men så är det.

Lilla fick vila och gå på en liten betespromenad med mig och Fredrik. Lagom pass för hennes del.

Idag har jag varit ute och finkört med Lilla i 30 minuter. Vi tittade på körfolkets förberedelser inför tävlingen senare i veckan.

Jag provade också det nya länderhuvudlaget som jag har budat hem till henne på Tradera. Nu är hon fin med sitt blingpannband och kan starta i den outfiten.
Jag måste bara skaffa ett huvudlagsunderlägg till henne för annars kommer hon få skav av checken. Eller förhoppningsvis inte av den nya i läder men det är när att det blev skav av den i nylon. Bättre med ett sådant underlägg då.
Jag tänkte beställa ett i brunt och rosa men det är inte säkert att det hinner komma i tid så jag får skaffa ett vardags också. Det skall ske i morgon när jag skall in och titta på galopp på Jägers.

Hisan fick ett trimpass i parken idag med. Fokus låg på att få honom mer elektrisk för skänkeln. Det lyckades så till vida att han sprang en massa och var piggare. Inte helt enligt plan med andra ord men nästan.
Vi lyckades däremot med att göra galoppfattningar direkt på hjälpen i vart fall. Det är jag nöjd med.

Debut på stora banan

Igår var det Jägers igen för hela slanten.

Lilla gick sitt första riktiga jobb på stora banan i hop med Hula. Vi provade på att volta i rygg. Hon gick iväg lugnt och jag lät henne gå lugnt genom första doseringen för att se hur hon tog den. Hon skötte sig prickfritt men på första målrakan, vi gick 2140m, blev jag lite ivrig och lät henne dra iväg lite för fort så det blev en galopp. Hon ställde sig fort och tavade på resterande bit jättefint.

Jag är så nöjd med henne. Nu skall vi träna där för att få in vanan med dosering och allt där inne.

Jag red även lite snabbt på milen med Yoyo. Så kul det var, det var evigheter sedan jag red snabbt senast. Takterna sitter i men musklerna är ett minne blott. Jag var helt slut efter 1600m och då hade jag ändå längre läder än jag brukar just i förebyggande syfte. ;)

Hisan fick ett lösgörande pass i ridhuset inför dagens dressyrtävling. Han var jättefin precis som han brukar efter att ha fått galoppera av sig i skogen.

Kanske var det ingen jättebra idé att rida monté dagen före en dressyrtävling... mina ben är nämligen åt spaghettihållet just nu. Men skam den som ger sig och att ha kul är det viktigaste.

Nu väntar jag på att mina tävlingskläder som jag hade glömt att tvätta skall hinna torka så att jag kan åka iväg till tävlingen.

Vomb

För att få igång oss och hitta på något extra kul åkte jag med Hisan till Vomb och red tillsammans med Kristina.
Vi red den långa slingan och var ute i 1,5h med mycket galopp.

Hisan älskar Vomb och det gör jag också.

Det blåste en hel del i fredags men med skydd från skogen var det helt underbart. Vi hade en supermysig ritt med mycket snack emellanåt.

Lilla fick ett kort skrittpass nmär jag kom hem. Det hade blåst upp massor och jag satt och frös något kopiöst.

Nästa helg är det stor körtävling på Flyinge så skritten blev även miljöträning om man säger så. Det har nämligen plockats fram en massa extraprytlar som skall stå i körhindren på maratonbanan som är spridda lite varstans. Och inget är ju så farligt som nya prylar på välkänd mark.
Lilla tittade till men med lite fart - trav - kom vi förbi allt.


Trekombination

I torsdags blev det omvänt. Lilla fick vila och Hisan fick åka på hoppträning.

Vi håller fortsatt till inne och det har ju både för och nackdelar. I och med att alla tävlingar ute nu så hade ju ute varit att föredra men just i torsdags var ridhuset guld värt. Det regnade nämligen och inte så lite heller, men samtidigt var det varmt. Hästarna kände av detta och troligtvis var det därför som alla var lite åt det loja hållet, och givetvis var Hisan superloj.

Jag var som vanligt sen att reagera på det och allt blev därefter.

Jag har en liten film från träningen som min tränings kamrat har fixat. Kommentera gärna.På Milen

I tsidags var jag hästledig igen så jag hann med en massa saker som annars bara får bero. Som att tvätta mina fönster till exempel. Minst sagt välbehövligt.

I onsdag fick Hisan vila för jag åkte in med Lilla till Jägersro efter jobbet. Det fick bli ett pass på milen i rätvarv. Och som hon travade. Helt klockrent och ganska snabbt gick det också. Nu har jag inte min klocka för tillfället för den är inlämnad på lagning men det gick undan.

Uffe som jag rider hästar åt kollade på henne och tyckte att hon såg ut som en liten guldklimp.
Jag uppskattar verkligen hans hjälp för jag har ju ingen erfarenhet av så unga travhästar, och knappt av travhästar heller om jag skall vara ärlig. Men vi är på rätt spår och det är superkul.

Tappad igen

Idag har jag varit hästledig och hunnit med att göra en massa vanliga saker som att gå på sta'n, putsa fönster och baka paj. Det är minsann inte varje dag som jag hinner med det efter jobbet. Så det gäller att passa på att njuta av att bara få vara vanlig utan häst när tillfället bjuds.

Igår körde jag Lilla den vanliga rundan. Hon var superpigg och fin. Jag skrittade första halvan men lät henne sedan trava på lugnt en stund.

För Hisans del fick det bli en uteritt. Den gick inte riktigt enligt plan.
Jag började med att rida längs ån eftersom han brukar vara som mest spänd där. Men när vi kom ut på fältet där den gamla fälttävlansbanan ligger var det en traktor där, usch och fy.
Tvärstopp på Hisan och vändning på det. Det innebar att jag låg i sanden och fick gå hem. Hisan var nämligen borta i ett dammoln långt innan jag hann blinka.

Han drog som en oljad blixt hem till hagen.
Några snälla Flyingemänniskor såg honom springa och hämtade honom och mötte mig halvvägs tillbaka.

Det är smått irriterande att han drar hem på det där viset men jag är inte så orolig för jag vet att det är dit han sticker. Det stora problemet är väl mest att det är en väg han springer över, det är i och för sig bara 30km/h där men ändå.
Det var nyharvat där jag landade så det var bara att borsta av sig, jag fick inte ens ett blåmärke. Och det bästa av allt är att jag inte känner något alls i min arm som brukar krångla när jag faller av.

Hur som är det inte ok att tappa sin ryttare och nog såg han lite skamsen ut när han kom ledd av de som fångat in honom. Hisan fick gå den tänkta ritten klart innan han var färdig för dagen.

Flera dagar

Jag har varit ur form de senaste dagarna därför har jag inte orkat uppdatera bloggen.

I onsdags var jag helt ur form men som tur var var det inte min dag i stallet. Lilla vilade och fick nya skor men Hisan blev riden fast inte av mig.

I torsdags var jag på det igen och åkte och hopptränade med Hisan. Jag borde nog ha tagit det lite lugnare men träningen gick hyfsat ändå. Frågan är dock vad jag lärde mig på träningen? Bra fråga som troligtvis inte har något svar.

Det kändes ändå hoppfullt och så fort jag koncentrerade mig så hoppade han fint.

Eftersom jag var ur form hängde jag inte riktigt med i stallet och missade att kolla så att Lillas boxdörr hade gått igen helt. Givetvis hade hon koll på det och kom lös i stallet och käkade upp Hisans mat. Det är bra mycket större ranson på det än vad hon är van vid.

Inte för att jag vet om det var till någon nytta men Lilla fick springa några varv på lina där på kvällen för att ha gjort av med lite energi i vart fall efter det stora intaget.

I fredags fick Hisan vila men Lilla fick gå ett pass i vagn. Hon var piggelin till tusen och lite väl taggad när hon fick springa på. Då vill hon springa på snabbare än vad alla benen hennes klarar av på en gång så då blir det galopp.
Inga problem med magen i vart fall. Phu.

I lördags skulle Fredrik springa Lundaloppet så hästarna fick anpassa sig till hans tider. Det innebar att jag var inne på Jägersro på morgonen. Lilla gick ett mycket bra pass på milen och vi var inne på stora banan ett varv också. Vi var helt själva där så jag passade på att prova att volta lite vid 2140 när vi ändå inte var i vägen för någon.
Min klocka har bestämt sig för att vara opålitlig så den får lämnas in på service. Frågan är då hur snabbt det gick, men det får vi inte reda på.

Hisan blev riden på kvällen. Hopputrustning på och så tränade vi inför dagens dressyrtävling.
Vadan detta undrar ni då? Jo, jag sitter bättre, inverkar bättre och trivs bättre så. Träning är träning och för att öva in ett program behöver man inte dressyrsadel. ;)

Idag, söndag, blev det då tävling i Eslöv.

Hisan kändes jättefin men som vanligt räcker vi aldrig till på dressyrbanan.

Eftersom jag vet att vi hamnar i botten redan på förhand så rider jag mot mig själv och vi slog i vart fall vårt personbästa för LA:3 vilket jag är supernöjd med.
Skall jag vara ärlig så har vi gjort framsteg också och inte så små heller men det vet ju inte domaren. ;)

Här är filmVad vi skall tänka på är först och främst att korta tyglarna och lyckas hålla kvar dem där. Sedan är det ett gäng missar som behöver finslipas. Skänkelvikningarna där han är förböjd, de obefintliga travökningarna och så hörnpasseringarna.

Lilla fick vila idag. När vi kom tillbaka stod hon och väntade vid griden. Det lilla hjärtat. <3


Finaste Hisan <3


Lomma beach och Vomb

Igår var jag och Hisan i Lomma och tog årets första dopp. Ja man kan nog kalla det så för jag blev helt galet blöt av allt stänk så det var nästan samma som att doppa sig.

Hisan var först lite avig till det där med att ens gå nära stranden men med lite draghjälp kom vi ner och då var det inga problem att gå i vattnet.

Jag bjuder på lite bilder:

  

  

Lilla skrittade en liten runda efter att vi kommit hem från stranden.

Idag har båda hästarna varit i Vomb. Emmy var med och red Hisan. Vi hade en trevlig tur i skogen.

Fre- lör- söndag

I fredags gick båda hästarna. Hisan trimmade i parken och Lilla gick en kort tur på slingan-

I lördags var jag uppe tidigt för att åka in med henne till Jägers. Jag hade två anledningar till det. Dels att jag skulle iväg med tåget till Kalmar kl 14 men också för att jag ville kolla in stora banan med henne.

Så först blev det milen. Vi travde först två varv som uppvärmning sedan blev det 5 intervaller. Den sista var vi nere i 30 fart på.
Jag är tyvärr lite dålig på att balansera upp henne har jag märkt. Jag får ge henne ett lite bättre stöd så kommer hon att gå som bara tåget.
Inne på stora banan var det bra läskigt. Det kom hästar i rätvarv nere på innerplan och det gick minsann undan. Vi travade ett bakvarv i lugn fart och tittade oss bara omkring.

Jag är supernöjd med henne.

Hisan vilade på lördagen.

När jag väl kom hem var det Hisans tur att få motion. Det blåste som bara den så det var en spänd liten Hisan som var ute. Vi tog den vanliga rundan mestadels i galopp och skuttade över ett par hinder som låg i vägen.

Lilla vilade på söndagen.

RSS 2.0