Lillas återbesök och bus

Lilla var ju på återbesök igår. Det resulterade i ytterligare en sväng med behandling, vila och sedan igångsättning. Inte riktigt det jag hade hoppats på men om hon skall bli bra igen så är det vägen vi måste gå. Och bra skall hon bli. Hon får inte träna om hon skall snedbelasta sig och hon skall absolut inte få gå och ha ont, det är inte ett alternativ. 
 
 
Hon har ätit upp sig en del mellan besöken i vart fall, 441kg sist och 457kg nu igår. 
 
Hisan var inget kul att ha med att göra idag. Han har inte fått promenera på ett par dagar vilket gjorde att han var helt galet pigg och såg faror överallt. Det är inte lätt att vara ett litet fullblod fullt med energi och stå i en liten hage... Men det är inte lätt att vara Hisans matte heller ibland. Han måste tänka på,att jag har en bruten rygg även om energin sprutar ur öronen på honom...
I nästa vecka skall han på ny röntgen. Vi får hoppas att den ser bra ut så att han kan få börja ridas igen. 
 

Tisdag och Åbergs

Paddan är fixad... Jihooo!

Eftermiddagen igår gick åt till att inhandla skor åt Lilla och att ta hand om Hisan.

Han var varm i går eftermiddag och fick sig ett bad i slangen. Någon promenad blev det inte då vi hade Hugo Åbergs som plan för kvällen. Idag däremot skall han få gå sin runda igen.
Det har regnat lite idag och temperaturen är mycket lägre så jag förväntar mig en hoppig och studsig häst faktiskt.
 
Det är också ett inplanerat återbesök för Lilla idag så det blir en hel del att stå i i kväll.
 
Hugo Åbergs bjöd på drama igår och svallande franska känlsor då favoriten diskades som etta i mål. Rafflande för oss som åskådare men så klart bittert att falla så på målsnöret. Men rätt skall vara rätt och då blir det så.
Roligt är det i vart fall att se alla uppsnoffsade hästar när det är en storloppsdag. Och så var det ju så härligt väder. Tänk att kunna gå i sandaler och kortbyxor hela kvällen utan att frysa. Det är nästan medelhavskänsla.
 
Samtidigt som det är väldigt kul att se dessa tophästar tävla på Jägersro så känns det väldigt avlägset med start för Lilla någonsinn. Hur skall hon kunna bli tillräkligt bra för att mäta sig med ens de "sämsta" hästarna? Det går så rysligt fort i loppen att det är helt sanslöst.

Förbaskat

Min älskade iPad är inte frisk...
 
Hisan uppförde sig inte alls idag då en ponny skulle lämna gården samtidigt... förbaskat dumt. Sådant får han ju bara inte reagera på. Han är ju en vuxen och erfaren häst vid detta laget...
 
Nu skall jag sova på saken så hoppas jag att morgondagen bär med sig bättre saker.

Värme

Värmen håller i sig, vilket så klart är härligt. Jag passade på att utnyttja den lite idag också. Det är lättare för mig att leda en soldäst Hisan än en pigg och hoppig. Så idag var vi ute och gick i gassande sol strax före lunch. Vi hade inga meningsskiljaktigheter idag alls. 
 
Som belöning fick Hisan tugga lite gräs utanför stallet när vi kom tillbaka. 
 
 

Lördag

Idag har jag varit på jakt efter nya gympaskor så att jag kan promenera min runda på en mil igen. Men inget napp. Eller jag kanske skall säga inget napp till det priset som jag är villig att betala just nu... Jakten går vidare. 
 
Jag har varit nere och gosat med Lilla igen. 
 
Hisan förnekar sig inte på busfronten. Idag fick jag nästan släpa honom längs vägen från stallet för att han sedan skulle explodera när vi vek av in på grusvägen. När han fick en tillsägelse blev han sur. Han slår med ena frambenet för att visa sin ilska... jäkla ofog...
Sedan fick han släpas runt halva rundan innan han kom på att han kunde marschera på... Men då var jag tvungen att påminna honom om att jag har kortare ben än honom och jag får inte springa just nu. Jag håller ändå rätt bra fart när jag går så ni förstår att han tar riktiga älgkliv. Bushäst med andra ord.

Promenader

Jag har varit duktig och gått en mil varje kväll. Men nu igår gick mina joggingskor som jag har haft på mig sönder... Var det ett tecken på att jag bör ta det lugnt en dag eller två? Jag har i vart fall bara gått till och från bussen idag och den halvtimmes promenaden med Hisan som vi tar dagligen. 
I morgon skall jag på jakt efter ett par nya joggingskor. 
 
Hisan var på bushumör då vi inte var ute förrän sent och då fanns där energi till bus. 
 
Tidigare idag var jag och hälsade på Lillas kusin Hjärtat. Hon var väldigt fin. 
 
 

Båda

Fredrik fick stalltjänst idag också och Hisan och jag var ute och gick i 30 minuter. 
 
 
Hisan hade dessutom till dagens ära haft sönder sin grimma. Eftersom Lillas rosa som jag tvättat så påpassligt låg i bakluckan så fick Hisan ha den. 
 
 
Jag tycker nog att han klär i rosa och fluff. Men han får nog få en egen sådan grimma så att han inte har sönder Lillas. ;)
 
Jag var även nere hos Lilla en sväng och kramade henne. Jag saknar henne så. Hon är min lilla solstråle och hon får mig alltid att le när jag kommer till stallet. 
 
 
Hon står just nu inne dagtid och går ut på kvällarna för att slippa alla otäcka insekter.
 
Nästa vecka skall hon på återbesök hos veterinären. 
 
 
 

Värme

Jag älskar värme. Den här sommaren är därmed exakt vad jag önskat mig. Men jag är bitter på att jag inte kan hänga på stranden eller bada med hästarna...
 
Förbaskade frakturer milt sagt. 
 
Hisan an skötte sig fint idag med. <3
 
I morgon har jag tänkt åka ner och hälsa på Lilla igen. Jag saknar henne något enormt. Hon är min lilla solstråle i stallet och det är tomt att inte ha henne nära. Tänk vad en liten häst kan betyda. <3

Snäll igen

Flugsprejen var nästan slut igår. Idag hade jag fixar en ny = snel hest. 
 
Hisan är superkänslig mot de där bitande eländena. 
 
Så idag gick han så snällt med mig igen. Vi kunde till och med stanna och prata lite på vägen utanför vårt vanliga stall utan att han blev jobbig. Han visade bara lite, lite otålighet. 
 
Fredrik var med mig idag igen. Han är så snäll och ställer upp och mockar och fixar trots att hästar inte alls är hans grej. <3
 
 
 
 
 

Bus på gång

Bus-Hisan var minsann inte på något snällhumör idag. 
 
Först så pep han ut ur stallet. Därefter kunde han ta sig samman och var snäll ända tills vi kom till parken utanför det vanliga stallet. Där kunde han inte gå snällt alls. Men så snart vi passerat det stället var han snäll igen. 
 
Detta är bara bus. Det lyser ur ögonen på honom och han har för mycket energi just nu. Det går ju inte så lätt att göra något åt när han är ordinerad liten hage och skritt vid hand. 
Bara att härda ut med andra ord. 13 dagar kvar till hans nästa röntgen. 

Delmål 1 uppnått

Jag hade ju gett mig katten på att jag skulle knata en mil nu till helgen. Nu är det gjort. 
 
Det kanske inte är så långt i sig men det är en milstolpe på min väg tillbaka från skadan. 

Helg

Igår hade Fredrik stalltjänst. Det är ju inte alls hans intresse men han är snäll och ställer upp för mig. 
 
Jag gick en sväng med Hisan själv. Han var snäll och förstod att han skulle hålla sig på mattan. Han lufsade efter mig som en stor hund. 
Vi var också nere hos Lilla en sväng med en matleverans. Hon fick en puss på mulen i hagen. 
 
Idag hjälpte Rebecca mig. Det märks tydligt att Hisan gör skillnad på folk. Rebecca är frisk så då kunde han busa tyckte han. Inte riktigt det vi tänkt oss...

Tråk

Jag är så uttråkad av det här med att gå hemma och inte få göra saker. Det har nästan gått en tredjedel av tiden som jag skall ha korsetten och jag vill riktigt spy på den. 
 
Det är bara kul till en viss gräns att titta på TV, och jag är förbaskat trött på att sitta i soffan eller ligga i sängen. Troligtvis beror det på att jag har lite dåligt med fantasi och lyckas inte hitta på något som jag finner är vettigt att göra. Allt roligt går ju inte av förklarliga skäl. 
 
Nog med klagomål från mig nu.
 
Jag har prommenerat 8km idag. Så det är verkligen inte omöjligt att knata en mil till helgen. Jag skall föröka mig på två promenader om dagen. Det är mer spännande än TV-soffan. 
 
Hisan har gått sina 20 minuter dagligen och det är 17 dagar kvar till hans nästa röntgen. 
 
I morgon skall jag och Fredrik ner till Lilla med foder. Hon skall få en massa kramar och pussar. 

Lite rundare

Efter alla veckors boxvila såg Hisan faktiskt rätt tråkig ut i kroppen. Men nu allt eftersom han fått skritta mer så börjar det rätta till sig. 
 
Den här bilden visar den första promenaden han var ute på för lite drygt tre veckor sedan (till vänster) och idag (till höger).
 
 
Han börjar runda till formerna lite. :)
 

Veterinärkoll

Då har Lilla varit på check up hos veterinären. Det är lite märkligt nu när jag inte själv kan säga hur hon är att träna. Men veterinären har stenkoll så det går bra ändå. 
 
Hon blev longerad och sedan böjd. Vi hittade reaktioner som stämde överens med mina teorier. 
 
Jag har ju försökt bygga upp henne med ridningen och det har lyckats till viss del. Men nu har träningen ändrats lite och då kommer saker och ting fram på ett annat sätt. 
 
Så nu skall Lilla vila ett par dagar, sedan skritta och efter en 10 dagar så skall hon få jogga igen. Sedan skall hon på nytt besök hos veterinären för ny koll. Någon start blir det av förståliga skäl inte inom den närmsta tiden. Men det gör inget. Viktigast är hela hästar, att tävla är underordnat sådant. 
 
Är man en liten häst hos veterinären kan man få en sjukpresent, här i form av en blå grimma. Precis som när man själv var liten och var hos tandläkaren och fick med sig klistermärken eller leksaker hem. 

Marie var snäll och tog hand om Hisan åt mig idag medan vi var hos veterinären. Sådana vänner är guld värda. 
 

PW

Hisan har fått börja gå 20 minuter nu. Det gör honom gott. 
 
Han har även lyckats skrämma några i stallet. Riktigt hur begriper jag inte för han är supersnäll att leda ut och in...
 
Nåväl han skall snart flytta hem så det spelar ju inte så stor roll. 
 
Jag har också kommit igång med mina promenader igen. 6 km blev det idag i raskt tempo och det känns som om jag kan gå längre. Men jag skyndar långsamt. Kanske kan jag gå en mil i slutet av veckan. 
 
I morgon blir det veterinärbesök för Lilla. 

Bloggtorka

Dagarna går och det händer inte mycket på hästfronten av förklarliga skäl. 
 
Hisan blir omskött av mina snälla vänner. <3 Hans promenader skall nu successivt utökas till 30 min som han skall vara uppe i till i början av augusti. Ungefär då skall jag också på nästa röntgen. Undrar vem som hinner först, jag eller hästen? :P
Lilla skall på en checkup senare i veckan. Det hjälper mina snälla vänner mig med också. 
 
Jag skall komma igång igen med att promenera på kvällarna. 
Jag var på röntgen förra veckan och det ser bra ut sa läkaren. Det kändes mycket bra så här långt. Men jag har ju inte kommit halva tiden genom läkningen än så det är långt kvar. Det där med att vänta på saker och ting är inte min starka sida direkt... Men jag får jobba på det. 

Tropisk kväll

Det har SMHI lovat. Tropiskt kallas det när temperaturen inte går under 20 grader. 
 
Idag är det min födelsedag. Jag har försökt fira den så normalt som möjligt trots min pajade rygg. 
Jag har varit nere i Falsterbo. Någon massiv shopping blev det inte. Jag kan inte riktigt prova kläder nu och de saker jag vet storlekarna på hittade jag inte. Eller så kostade de mer än jag vill ge just nu. 
 
Nåväl shopping är inte allt. Jag såg fina 6-åringar som tävlade på stora gräsbanan. Det är värt mycket det också. 
 
Innan vi åkte ner hjälpte Emmy och Fredrik mig att fixa till Hisan. 
 
Det et som är negativt med den här värmen är att Hisans mat inte kan stå klar i stallet. Han får lucern och det skall blötas. Tyvärr blir det surt och då äter inte Hisan det alls. Vilket på sitt sätt är väldigt sunt. 

Nya skor

Har Lilla fått. Hon hade tappat ena fram igår och den andra hade därför dragits av inför dagens jobb. Lilla har bra hovar så det är inget problem för henne. Speciellt inte när det finns så fina sandvägar som där hon är nu. Hade vi haft samma i Flyinge hade hon nog kunnat vänta med att skos längre än jag kunnat. 
Hon tränar på fint har jag fått höra och det glädjer mig. Sandvägarna är tyngre än vad hon är van vid, men det är bara positivt att hon får jobba på. Hon tar tag i grejerna under träning och visar att hon vill springa. Söthästen. 
 
Hon fick en sula under höger sko bak. Hon har inte byggt samma muskler där som på andra sidan så hon får ha det en liten stund för att belasta mer jämt.
 
 
Lilla går i helt underbara hagar också, stora och kuperade. Hon har tre kamrater som alla är yngre än henne så nu är det hon som bossar, här är hon först till vattenhålet. <3
 
Hisan har gått sin promenad och håller sig fortsatt lugn och snäll. 
 

Slapp dag

Idag har det blivit mycket ryggläge för mig. Resten av dagen skall jag sitta och lapa sol på balkongen och också gå en kvällspromenad. ;)
 
Fredrik hjälpte mig i stallet i morse innan det blev för varmt. Han hjälpte mig att fixa så att Hisan fick en ny hage med gräs i. 
Hästarna har löphagar och Hisans är begränsad till en liten ruta. Undan för undan kommer vi att flytta rutan så att han har gräs att sysselsätta sig med. 
 
Hisan vekade glad över tilltaget. :)

Derbydagen

Galoppderbyt hade flyttat i år. Om jag får säga vad jag tycker så var det ett dåligt datum de flyttade till. Men, men. 
 
Nu kunde jag inte vara med på SRNC:s galamiddag som jag hade tänkt från början. Jag hade inte kunnat sitta still på en stol under en hel trerätters middag tyvärr. Så i stället passade jag på att åka in sent till Jägesro för att se de två sista loppen.
 
I det första jag såg startade Romanoff, galopphästen som jag hade en andel i förra året då han var rikshäst. Tyvärr gick det inte så bra för honom nu. I stället vann den häst som bråkade mest inför lastningen i boxarna. 
 
Starten går
 
Årets derby var väldigt öppet och avgjordes på mållinjen. Roligt att se var PA Gråbergs glädje över vinsten i loppet. Han kunde inte sluta att krama hästen han red med det kaxiga namnet Duke Derby.
 
Ett varv kvar till målgång i derbyloppet

På förmiddagen passade jag på att se SRNC hoppning på LCR också. Det är alltid kul att se. 
 
Idag är det "stackars" Fredrik som kommer att ha stalltjänst. Hisans hage skall flyttad och det skall mockas.
 
Vi har underbart väder här förresten. Synd bara att jag inte kan kliva i bikinin och bada i plurret. Sådant får jag stå över i år. Men jag har satt en stol på balkongen som jag kan sitta i, alla solstolar är helt fel för mig just nu, för att kunna lapa lite sol i vart fall. 
 

SRNC

Student riders nations cup SRNC avgörs i stan igen. Förra året var Hisan med och han skulle varit med i år också om han inte varit konvalescent. 
 
Nu tog jag min sittdyna och begav mig bort till LRC där tävlingen avgörs, det är väldigt nära, och tittade på studenterna som red. 
 
Spännande avbrott från att bara sitta hemma. 
 
Avdelningsridning
 
I morgon blir det hoppning och då ska jag också titta en liten stund. 
Det är även galoppderby i morgon. Vi får se om jag orkar med både ock. 
 
Hisan har gått sina 10 minuter idag också. Det var mycket varmare idag vilket är trevligt för det ger lugnare hästar. Och så gillar jag ju värme så jag misstycker inte alls. Synd bara att korsetten är i vägen... Det blir inga linnen för mig den här sommaren. 
 

Promenader

Inget direkt spännande har hänt idag. 
 
Hisan har gått sina 10 minuter och har nästan uppförts sig prickfritt. Han försökte busa till det men se det gick inte. Rebecca som hjälpte mig idag är väl förtrogen med fullblod och deras nycker så hon satte honom lätt på plats. 
 
Promenad längs landsvägen i Flyinge
 
I övrigt har jag själv promenerat så som jag gjort de senaste dagarna. Det är skönt att röra lite på sig. I övrigt klättrar jag nästan på väggarna här hemma. 
Jag får fundera ut något icke ansträngande att fylla dagarna med som inte är att stirra på dumburken...
 

Gårdagen

Igår var det en förhållandevis händelserik dag. 
 
Rebecca B hjälpte mig med Hisan. Han fick komma ut i hage i det nya stallet. Lyckan var total...
 
 
Därefter var jag nere hos Lilla som fick massage av Göran. 
 
Lilla tycker att det är lite jobbigt att ha flyttat iväg så där. Det är första gången hon inte är med mig eller hos Annette där hon föddes. Hon har tydligen lite synpunkter på det mesta och visar humör. Bland annat tycker hon inte att maten blandas rätt trots att det är samma mat som hemma. 
När Göran kom blev hon glad. Hon kände igen honom, sedan dök ju jag upp igår också. 
Vi stod och myste en stund i boxen. Hon är en väldigt mysig häst.
 
Nu får hon vänja sig vid att bo borta. Det är en nyttig erfarenhet för henne kan jag tycka. 
 
Göran fann att hom satt fast lite samma som sist. Men han tror att det kommer från höften. Nu skall han kolla henne igen nästa vecka. Han är nämligen hos Cissi varje onsdag. 
 

Hisan har flyttat

Då har Hisan flyttat till tillfällig sommaruppstallning. 
 
Det är typ bara två gårdar bort i Flyinge så det är verkligen ingen bit alls. Men han kan ju inte vara själv så nu fick det bli så. 
 
Han tog det med ro som vanligt. 
 
 
Dagens promenad gick enligt plan utan lika mycket sprattel som igår. Riktigt sansat var det måste jag säga. 
 
 
Nu vet han att man skojar inte med Marie utan när hon håller i snöret så skärper man sig. 
 
 

RSS 2.0