Hemmaträning

Hisan hälsar från sin hage.
 
Lite skuggig bild men för Hisans del är skugga bara skönt så så får det vara.

Lilla har fått ett långsamt jobb hemma idag.
Jag började med att köra årundan och hade tänkt ta den tre varv, men jag höll på att skaka ur vagnen redan på första så det fick bli rundor runt på fältet i stället. Totalt sett blev det 13km på en knapp timme.
 
När vi ändå var runt körhindren passade vi på att svänga runt lite i dem. Vi tog även en runda i vattenhindret.
 
 
 

Mellandag

Jag tycker mig se att Hisan blir bättre och bättre. Det märks i hans hållning. Men det kan också vara så att jag vill att han skall vara bättre och därför tycker mig se det. Vi är inte riktigt halvtid än så det är egentligen för tidigt för allt. Men jag vill hoppas...
Annars är det det vanliga. Borstning och puss på mulen som gäller för hans del.
 
Lilla har fått vila idag också. Jag kör lite varannan dag just nu. Mest för att jag måste få ladda om mina batterier lite. Tanken är ju att man skall kunna bli lite utvilad under en ledighet... eller det är i vart fall det jag önskar tro att man blir.
 
På det igen i morgon.

Galopp

 Kort men fruktansvärt intensiv arbetsvecka och arbetsdag. Jag var helt slut i rutan när jag kom hem. Tänkte nog strunta i att rida först men vid närmare eftertanke är det just det som behövs för att rensa hjärna ibland. 
 
Jag red Lilla runt årundan. Vi travade på i friskt tempo och på travrakan fick hon stega på. Superfin var hon. 
 
Galoppbanan var relativt nyharvad och jag kunde inte motstå att testa en galopp. Detta var totalt andra gången jag galopperade henne någonsin. Det gick undan må ni tro. 
Fattningen blev helt ok. Från trav i lätt sits i den vida svängen men utan att jag behövde tvärvälta henne. Hon orkar ju inget annat än att lägga iväg så där och det är väl inte det som jag kommer att sikta på när det gäller galopp heller. Jag håller fast vid att jag vill lära henne grunderna annorlunda. Men vad sjutton, när banan ser ut så här:
 
 
Vem blir inte sugen då?
 
Hisan ryktades, pussades på mulen och fick benen lindade, så som varje dag nu. Mycket spänning i hans liv...
 
Igår vilade båda hästarna, jag tittade lite på ett par ekipage som tävlade tvärs över. Men det var rätt kallt och jag tajmade fel med de som jag hade velat se så jag stannade inte så länge.
 

En helt vanlig måndag

Årundan runt blev det med Lilla. Det är så varckert där nu när det är grönt överallt. 
 
 
Det tog en timme att skritta runt. Jag passade på att sitta och tänka på min sits och Lilla gick som en dröm.
 
Hisan var pigg så in i både i morse på väg ut och på väg in från hagen. Han fåt ju inte spunka så det krävs en hel del påminnelser. 
 
 
Jag vill ändå tro att det är ett gott tecken att han börjar samla energi. Men lite spännande kommer det ju bli att hålla honom i liten hage och box i ytterligare minst 4 veckor. För att inte prata om igångsättning längre fram...
 
 
 

Slapp söndag

Idag har det inte hänt så mycket på hästfronten. 
 
Vad Hisan gör behöver jag väl knappt skriva. Han var dock i gasen när jag gick ut med honom i hagen i morse. Jag fick påminna om små steg och lugnt men han höll sig i skinnet. En hingstig gnäggning fick han dock till, och han är normalt sett så ohingstig som en häst av det manliga men skurna könet kan bli. Sedan har han fått stå i hagen hela dagen och verkade vara nöjd med det. 
 
Lilla fick vila idag och bara gå i hagen. Jag tyckte att hon var så fin under ritten igår och den gick ändå i rätt bra tempo.
I morgon skall hon få skritta en timme i vart fall. 
 
Jag passar på att njuta av det fina vädret nu på kvällen på balkongen vilket inte är fel på något vis alls. 

Skogen

Hisan fick komma ut i minihage idag. Han tog det med ro. Stod och åt och sov vilket är prefekt, det är just så som jag vill att han skall bete sig ute just nu. 
 
De andra är sjukt avundsjuka på Hisans höhög och hänger suktande vid staketet.

Lilla och jag åkte till Vombskogen för att möta upp med kusinen och hennes travhäst. De skall också satsa på distans så det är ju perfekt att kunna träna tillsammans. 
 
Idag red vi en knapp mil, inte riktigt hela rundan som vi brukar rida men nästan, i ett bra tempo. 
 
 
Det regnade ju i natt så underlaget på slingan var perfekt för Lilla. Lagom kompakt och inte alls så där djupt som det kan vara ibland. 
 
Jag måste lära mig fler vägar utan slingan när jag rider Lilla i skogen. Men det skall vi nog lyckas med. 
 
Som vanligt var det lilla hjärtat helt otrolig. <3
 
Jag bjuder även på en selfie med oss efter ritten. 
 
 
 

Värme

Jag älskar värme och idag har det varit helt underbart. Jag tror dock inte Hisan har uppskattat det lika mycket i sin box. 
 
Han fick bada i slangen när jag kom till stallet och sedan stå ute i friska luften och torka. 
 
 
Jag har även byggt en mini hage åt honom så från och med i morgon så får han stå ute i stället för inne. Jag är ganska säker på att han kommer att vara lugn även ute. Skillnaden kommer enbart att bli positiv för honom. Bättre luft och mer att titta på.
 
Lilla har vilat även idag. I morgon skall vi rida ut med kusin och Morgan. 
 
 

Sommar!!

Intet mycket nytt på hästfronten här. 
 
Lilla vilade efter gårdagens jobb men hon ryktades och jag kände igenom henne. Hon verkar ha tagit jobbet bra och värmen gör henne gott. Möjligen tycker hon att bitflugorna som tydligen gillar henne massor är jobbiga när hon är i hagen. Jag försöker hålla dem borta med flugsprej men lyckas inte helt. Baksidan med sommaren om man är häst helt enkelt. 
 
Att Hisan vilar är ju allmänt känt. Det var ingen förändring på den fronten. Han fick äta lite gräs utanför stallet idag med. 
Han tappar muskler något grymt den här gången. Jag tror det beror på att han har haft så ont i benet, benbrott gör rysligt ont. Så detta med att stå inne och still är ju "trevligt" för honom. Men jag gråter inombords när jag ser det. 
 
Måtte det bara läka snabbt nu så att han blir frisk igen min älskade häst. <3
 
I kväll kunde Fredrik och jag avnjuta årets första kvällsmat på balkongen. Jag älskar värme!

Träningslopp

Vilket väder vi har haft idag. Rena rama sommaren. Jag kunde köra Lilla i kortärmat, så underbart. 
 
Vi var inne på Jägersro och körde utbildningslopp igen. Lilla blev tyvärr skrämd av ett ljud i första sväng. Jag tror det var grus som stänkte på hjulsidorna som lät lite märkligt.
Hon galopperade en kort bit och kom efter. Loppet gick relativt fort mot sist så hon kunde inte gå ifatt. Det avslutades på 17 sista 500 och gick totalt 21. 
Hon tappade ändå inget mot de andra och det tyckte jag var bra. Nu skall hon göra flera sådana här jobb ner mot 20-tider så kan hon nog starta sedan. 
 
Jag börjar med att sikta på provlopp ganska snart. 
 
 
Bild från idag på fina söthästen. <3
 

Inspo

En bra sak med att ha hästarna på Flyinge är att där helt plötsligt kan vara något kul på gång att titta på en helt vanlig vardagskväll. 
Idag var där unghästhoppning och jag kom mitt i 1.10-klassen. 
 
Jag blev först lite lätt avis för jag vill ju också tävla och banan såg precis lagom ut. Men sedan kom jag på att det var ett ypperligt tillfälle att studera sitsar och inhämta inspiration. 
 
 
Här rider Maria Gretzer. Rutinerad som få, en bra inspirations källa med andra ord. 
 
Det gjorde mig ju förstås inte mindre sugen på att tävla men att studera andra är ju nyttigt så jag hoppas att jag kan lära mig något under den här pausen som jag har nu ändå. 
 
Dagens glädjeämne var ändå att jag såg att Hisan stod och vilade sitt friska bakben. Det har jag inte sett honom göra på sistone. 
 
Lilla fick vila idag. I morgon skall vi in till Jägers och köra utbildningslopp igen. 
 

Hopp

Testade att hoppa över en upphöjd bom med Lilla. Vi har ju mest tagit oss över stockar innan eller pinnar på marken. 
 
 
Söta hästen var med på noterna och hoppade. Stackarn hade en minst sagt obalanserad matte i sadeln. Jag har hoppar för lite på sistone ser jag. Och så är Lilla något smal att sitta på till och med om man jämför med Hisan. 
 
Vi körde ett varv i trav på den blöta och kompakta galoppbanan som uppvärmning. Kul tyckte damen som drog ner huvudet och skakade på det, en travarbrall med andra ord. ;)
 

Slappedagen

Idag har det verkligen varit en slapp dag för min del. Det har regnat och jag har inte varit sugen på att göra något alls bara därför. Jag hade väl tänkt köra Lilla men just när det är blött är det ingen höjdare att sitta i vagn. Det kommer fler dagar så det gör inget om det inte blev av idag. Dessutom är det ju ingen höjdare att varesig sela ut eller sadla en blöt häst...
 
Hisan skickar en hälsning.
 
 
Den största händelsen i hans liv just nu...
 

Mellan hägg och syren

Jag kanske borde döpa om bloggen till 'Rehab-bloggen'....?
 
Hisan är fortfarande vid gott mod. Vi betar en kort stund utanför stallet varje dag för att hålla modet uppe annars är det box 24/7 som gäller. Det måste vara sjukt tråkigt för en häst. Men det är ju övergående får vi hoppas. 
 
Lilla och jag var ute och skrittade en timme i det underbara vädret. Det var riktigt varmt nu på morgonen och solen strålade. 
 
 
Detta måste vara den vackraste tiden på året, mellan hägg och syren. Allt är nyutsprunget och nytt.
 
 
Nere vid Kävlingeån överröstar fåglarna varandra med sång så här års. Det låter nästan lite tropiskt på något vis. 
 
 
Jag älskar våren och den skall njutas från hästryggen. 
 
 
 

Fredag

Inläggen kommer nog bli ännu tråkigare nu...
 
Hisan står på box så där händer det inte mycket. Han tar det med ro, men så är det första dagen också. 
 
Jag skall bygga en hage åt honom som han kan få använda lite längre fram i helgen. 
 
Lilla fick vila idag för det var fredag och jag tänkte komma hem tidigt. Just den sista delen av planen gick väl så där. Jag tog på mig att släpa in och skaka upp en hel runbal hösilage själv. Det tog sin lilla tid i kan man säga. 
 
I morgon skall Lilla träna på morgonen och jag skall besöka Lunda karnevalen. 

Fraktur...

Idag har jag varit och röntgat Hisans ben som han blev sparkad på nu sist.
 
Tyvärr hittade vi fragment som hade sprängts loss i sparken. Nu väntar ytterligare en lång konvalecens för hans del. Stackars, stackars Hisan...
 
Lilla och jag har varit ute och buskört terräng. Eller jag väljer att kalla det så när hon har sprungit genom superstora vattepölar, över träbroar och genom vattenhinder. Lite roligare än att bara mala på rätt fram på ett plant underlag i vart fall.

Då var det måndag igen

Det rullar på. Hisan blir lite bättre för varje dag nu vilket känns mycket positivt. Vi skall ändå till veterinären och röntga benet på torsdag.
Jag tänker ta det säkra före det osäkra och jag vill vara säker på att där inte finns någon spricka i benet innan jag kommer att kunna vara lugn.

Sedan hoppas jag att såret kan få för sig att läka utan komplikationer. Det har blivit en liten ficka nu och sådant är så tröstlöst på ett fullblod. Kan ett sår krångla så gör det ju så klart det.
 
Nåväl, det är viktigt att Hisan blir frisk. Resten spelar mindre roll.
 
Lilla fick ett skrittpass idag. Vi varierade steglängd. Jag satt och försökte koncentrera mig på min sits.
Jag har börjat med att lite lätt försöka flytta bogar och rumpan åt olika håll. Hon följer vad jag ber henne om även om det bara är en centimeter åt ena eller andra hållet. Söta Lilla, hon gör verkligen allt man ber henne om. Underbara lilla häst.

Söndag

Idag blev det en tur på en knapp mil med Lilla. Det var stora vattenpölar överallt som vi travade igenom så det stänkte mig upp i ansiktet. :)
 
Lilla var pigg och fin. När hon fick öka på travrakan var hennes aktion bländande. 
 
Hisan var ännu lite bättre idag men långt ifrån bra än. 
 
 
Här är det nedriga såret som svider, gör ont och tar tid på sig att läka. 
 

Funktionär

Igår var jag funktionär på en fälttävlanstävling på Flyinge. Det är ju inte så dumt när man kan göra klart stallet och sedan bara gå över vägen till där tävlingen hålls. 
Jag var banpersonal på hoppningen och jag kan säga att det kliade som sjutton i tävlingstarmen när jag stod där. De höjder som hoppades var 1m och 1.10 det vill säga klasserna 100 och enstjärning fälttävlan. 
 
Absolut coolast var ponnyn (en C-ponny hingst!!!) som kom in i den enstjärniga klassen och bara flög över alla hinder och sopade banan med alla stora hästar. Inget hinder verkade svårt inklusive en trekombination med hästavstånd mellan (räcke in, ett språng oxer, två språng räcke ut). Helt galet. Avstånden är mycket kortare för C-ponny så den fick verkligen sträcka på sig för att gå på dessa avstånd men det gjorden den utan att blinka. 
Den nollade även terrängen efteråt och blev placerad. Så jäkla grym.
Nu hör det ju till att detta är Nordens bästa ponnyhingst i hoppning och den har tävlat klasser med högre hinder men då inte med hästavstånd i kombinationerna kanske.
Jag är i vart fall grymt imponerad. Det är så fantastiskt kul att se bra ekipage, inspirerande, och denna gången stack de ut utöver de vanliga.
 
Vi brukar möta den här lilla hingsten ute ibland för den bor också i Flyinge. Lilla kastar då lystna blickar och spänner upp sig så nog är han snygg även med hästögon mätt. Lilla får dock nöja sig med att titta. Om hon någon gång kommer att stifta närmare bekantskap med en hingst än så blir det nog via ett provrör...
 
Hisan var ännu lite bättre i sitt ben igår så det går åt rätt håll efter sparken om än långsamt. Jag har fått för mig att muskelskador av den här digniteten tar lång tid att rehaba så vi kommer inte att komma ut på några tävlingsbanor på länge... Det får alltså suga i tävlingstarmen utan att det går att göra något åt det. Viktigast är ju så klart att Hisan blir bra, allt annat får komma sedan. 
 
Lilla och jag var ute på en skrittrunda på kvällen efter att tävlingarna hade slutat. Jag hade ju knappt ridit på hela veckan så jag kände mig lite stel till en början. Lilla däremot var pigg och fin.
Idag får det nog bli en längre tur med mycket trav i stället. Det har regnat mycket den sista tiden så frågan är om vi kommer runt årundan eller inte... 

Tråk fredag

Det händer inte mycket och det regnar...
 
Jag har ångest över Hisan och hans skada trots att han faktiskt är marginellt bättre idag mot igår. Jag har pratat med veterinären idag.
 
Lilla la skulle ha skrittats men eftersom det regnade något kopiöst mycket så valde jag att skjuta upp det till i morgon.  

En vanlig torsdag

Det hände inte så värst mycket för mina hästar i kväll.

Lilla blev ompysslad men fick vila efter gårdagens bravader.
 
Hon verkar ha tagit det bra och i och med att det gick så långsamt som det gjorde så funderar jag på att åka in även nästa vecka. Men jag tänker hålla lite på det beslutet till efter helgen.
 
Däremot kan jag säga att det där med att sitta i sulky verkligen är en jumskdödare. Jag kunde knappt gå i morse, fy sjutton. Jag brukar ju inte sitta i den vagnen så ofta och ställningen man sitter i är ju inte helt bekväm heller.
Nåväl, det går väl över.
 
Jag kommer att prata med veterinären angående Hisan i morgon. Jag är osäker på att det går åt rätt håll med benet.
Vi får se vad hon säger.
 
Nu på kvällen har jag hjälpt en vän (läs filmat). Hennes fina treåring skulle löshoppa på Flyinge jag var ju ändå på plats och det är ju alltid kul att se hur det går till.
 
 

Utbildningslopp

I kväll har Lilla och jag varit inne på Jägersro.
 
Hon skulle få delta i ett utbildningslopp. För att kunna få sällskap av andra men också för att träna under lite mer ordentliga former.
Jag var lite orolig eftersom det var start med startbil. Det hade vi aldrig gjort innan så frågan var ju hur hon skulle uppfatta det hela.

Först skulle vi ha en provstart och sedan skulle vi köra själva loppet.
Jag skrittade fram lugnt mot vingen och kom lite tidigt till och med. I och med att vi var så få och att de andra inte hade kommit upp än så kunde jag göra en fin lite volt och komma upp igen när bilen hade rört sig. Det var lite märkligt tyckte Lilla så första rundan fick hon bara gå lugnt och titta på de andra. Jag krävde ingen anslutning av henne.
 
Lilla spanar in de andra några meter bakom.
 
Till gång nummer två hade hon hajat och även om hon inte hade nosen i vingen så var hon uppe rätt nära och kom iväg bra.
Känner jag henne rätt så har hon begripit det nu och nästa gång hon ser en startbil så kommer hon att ha nosen i vingen.
 
Vi gick iväg lugnt men var snart uppe vid de andra. Första 500 gick i 18-fart. Första 1000 i 24 andra gick i 30 blakt vilket kanske var lite väl långsamt. Sista 500 gick i 21 och hela loppet i 1.28,1.
Även om det var ett långsamt lopp så är jag supernöjd med det. Lilla kunde ligga fint i ryggar på de andra och det gick städat och lugnt till. Hon kunde spurta i mål på slutet och ta en häst och framför allt kunde hon få känna sig stark.
Jag tycker att sådant är viktigt när det är en ung häst och nu har hon ju dessutom varit ifrån det länge.
 
Lilla är tredje hästen här efter 500m.

Så toppen tycker jag. Gullehästen.
 
Hisan och jag har gått en kort promenad idag. Han har ju värsta lårkakan och känner sig superstel. När han rör lite lugnt på sig så kommer han igång fint. Men en sådan lårkaka är inte att leka med. Man känner riktigt i muskeln att den är hårdare där sparken tog. Hade han varit människa så hade han haft en superstort och mycket svart blåmärke där kan jag tro. Såret läker fint förresten så det är jag inte orolig för längre.

Ännu deppigare

Jag är verkligen inte i form.
 
All lust gick liksom ur. Jag har borstat hästarna idag. I morgon har jag tänkt åka in till Jägersro med Lilla och köra utbildningslopp. Då får vi sällskap i vart fall. 
Det skall vara startbil i morgon. Det har vi aldrig provat men det kan ju finnas en poäng med att prova det nu. Då blir det ju ingen surprice för henne senare och jag behöver inte välja bort sådana lopp åt henne heller. 

Deppigt

Det kommer att ta tid för Hisans sår att läka. Jag känner riktigt hur hoppet i mig sjunker. Hisan betyder så mycket för mig och jag vill se honom frisk. Nu var detta gång nummer två när vi var på väg tillbaka som grusades. Jag tror ju inte att det kommer att ta lika lång tid denna gången som vid förra såret men det är ändå så tråkigt...
 
Hisan fick i vart fall beta gräs idag. Något får vi ju göra.
 
Lilla fick också beta en stund efter att hovslagaren hade pysslat om hennes hovar.
 
Nya nya tag i morgon, förhoppningsvis känner jag mig mer hoppfull då. 
 

Mög

Det började ju bra i alla fall. 
 
Jag körde Lilla hemma. Hon var superfin, vi joggade 7km i hyggligt tempo. 
 
 
Därfter bar det av med Hisan till Vomb för att ta en tur med en vän. Vi hade tänkt ut en superbra runda med en massa småskutt över nedfallna träd på slutet.
 
 
Men riktigt ända dit hann vi inte. Under första galoppen blev min väns häst plötsligt sur och valde att visa detta genom att stoppa ut ett ben precis åt det håll där Hisan var. Vi brukar rida sida vid sida så nu träffades han. Smack sa det och resultatet blev ett sår på vad som är hästens skenben bak.
 
Så onödigt bara för vi har ju redan kämpat oss igenom ett sår... Nu var detta inte alls lika stort. Det jag kunde se var att hud och underhud var skadat men muskeln hel, möjligen lite blåslagen men det syns ju inte bara så där. Såret är en knapp halvcentimeter så det är inte så stort men det kan så klart bli bekymmer ändå, hoppas förstås inte det.
 
Nu i kväll har han därför en steril kompress på som skall av i morgon bitti. Det rinner en del från såret och jag vill inte ha sårvätska rinnande längs benet. Det fräter nämligen. Jag hoppas att det skall räcka med blåsprej på i morgon. 
 
Han visade ingen direkt ömhet när jag fixade och han haltade bara till precis efter att det hänt. Så jag är hoppfull att det bara är en liten blässyr som snabbt läker... Håll tummarna. 
 

Lördag

Det blev stallet både tidigt och sent idag. Så kan det gå när man har både morgonfodring och kvällsfodring. Jag valde att rida på kvällen. 
 
Lilla skrittades en knapp timme. Vi lade in en repa i trav för att bryta fokus lite. Jag satt och försökte komma underfund med min sits. Det innebär ganska statiskt arbete både för mig och Lilla då hon följer min sits så fint. Som paus funkar frisk trav i lätt sits bra. Min lilla solstråle till häst gjorde allt som jag bad henne om som vanligt. 
 
Hisan skulle ju galopparbetas idag och så blev det nästan. Vi skall ut i skogen i morgon och galoppera där så dagens jobb blev i paddocken men vi roade oss med en bom och två sockerbitar. 
 
 
Hisan var positiv till bomarbetet vilket var väldigt trevligt. I morgon skall det inte bli lika sent i stallet men båda hästarna skall jobbas. 

Fredag

Vilken märklig vecka. Ledigt mitt i och så jobb på fredagen igen. Men nu är det helg. 
 
Igår red jag Hisan en sväng på Melonbanan. Det var första trimpasset efter sårskadan. 
 
Till en början var Hisan jättefin men så fick jag för mig att jag skulle filma lite och satte upp mobilen på en stolp. Enkelt skulle man kunna säga att min fokus försvann från Hisan och var mer på mobilen där på staketet. Den står inte så stabilt där... Resultatet blev en spänd häst och en ryttare som satt mer uppepå och ja, ni kan ju själva fundera ut hur det såg ut. 
Summa sumarum, dum idé. Vi får göra bättre nästa gång, eller rättare sagt, jag får skita i att filma...
 
 
 
Idag tror jag att vi siktar på galoppjobb i stället för att få ut energi och återfå fokus. 
 
Lilla fick vila efter gårdagens utflykt. Hon verkar dock helt opåverkad. 

ENDURANCE

Idag provade Lilla och jag på distansritt. Det var ingen riktig tävling utan en Pay&Race.
 
Eventet var upplagt som en riktig tävling så att man fick känna på hur det skall gå till. 
 
Vi vi började med en besiktning som var mer utförlig än de som Hisan brukar få delta i vid hopp- och fälttävlanstävling.
Det kollades puls och lyssnades på lungor. Ben och rygg palperades innan hon fick trava upp på sedvanligt vis. Lilla hade 40 i puls före ritten och var helt med på noterna rörande besiktnigen. 
 
Vi väntar på vår tur vid besiktningen. 
 
Vi slog följe med en annan travhäst och tillsammans joggade vi iväg i ett bra tempo. Vi skulle rida 12km på en idealtid som var mellan 1 och 2 timmar. Jag var mest orolig för att vi skulle rida för fort faktiskt, vi klockade in på 1h och 10min trots att vi hade ridit vilse en liten sväng. Så vi låg ju rätt nära en hastighet på 12km/h om man säger så.
 
Vi gjorde vårt bästa att ha så mycket rosa som möjligt idag. Före start.
 
Starten gick kl. 10.30

Lilla imponerade genom att vara väldigt lugn hela ritten. Hon låg i en jämn och lugn trav när det passade och skrittade lugnt när vi skulle det. Det bådar gott om vi skall göra detta igen för då kan vi liksom "pausa" på vägen om man säger så. 
 
Vi kom först i mål och Lilla var inte ens svettig, bara lite varm under sadeln. Hon besiktigades igen efter 7 minuter, man har 20 minuter på sig efter målgång. Pulsen låg då på 56, gränsen är 60 så det måste ju räknas som bra kan jag tycka då hon kom ner så snabbt. 
 
Lilla ger rosetten onda ögat...

Eftersom detta var vårt första framträdande i ridsamanhang var jag bara tvungen att köpa en rosett som minne. Lilla tyckte nog att den var lite märklig när den hängde där. Men det är bara att lära sig för fler skall det bli. 
 
Hisan an har fått vila idag. 

Valborg

Det blev uteritt med båda hästarna idag. 
 
Lilla skrittade mest men vi travade också lite och vi skuttade lite. 
Jag har börjat småhoppa henne lite för att jag tror att det främjar galoppen sedan. Nu är det inget mycket utan kanske ett eller två skutt ibland och inget högt heller, oftast kanske max 40cm. Idag var det lite högre. 
Ett litet hopp är som ett väl definierat galoppsprång och jag tror att det är mer stärkande än att välta över i galopp. 
Idag fick jag till och med två lugna galoppsprång och sedan ett plupp över dessutom. Ingen stress och ingen platt, flack galopp som hon rusar in i. Jag tror att det kan vara rätt. Någon kontinuerlig galopp tror jag inte att vi får på något år när.
 
Hisan och jag tog årundan med rätt mycket galopp den här gången (foten höll dessutom). Han känns fin och positiv. Snart är det dags att börja jobba på ridbanan igen men just nu kör vi rakt fram ett litet tag till. Han har mycket att bygga upp igen som han rasade nu när han stod. 
 
Båda hästarna vårbadades idag. Skönt att det var lite varmare så att jag kunde hinna med det. Utan bad en hel vinter ger smutsiga hästar, i vart fall om de heter Hisan och rullar i allt alltid. 

RSS 2.0