ENDURANCE

Idag provade Lilla och jag på distansritt. Det var ingen riktig tävling utan en Pay&Race.
 
Eventet var upplagt som en riktig tävling så att man fick känna på hur det skall gå till. 
 
Vi vi började med en besiktning som var mer utförlig än de som Hisan brukar få delta i vid hopp- och fälttävlanstävling.
Det kollades puls och lyssnades på lungor. Ben och rygg palperades innan hon fick trava upp på sedvanligt vis. Lilla hade 40 i puls före ritten och var helt med på noterna rörande besiktnigen. 
 
Vi väntar på vår tur vid besiktningen. 
 
Vi slog följe med en annan travhäst och tillsammans joggade vi iväg i ett bra tempo. Vi skulle rida 12km på en idealtid som var mellan 1 och 2 timmar. Jag var mest orolig för att vi skulle rida för fort faktiskt, vi klockade in på 1h och 10min trots att vi hade ridit vilse en liten sväng. Så vi låg ju rätt nära en hastighet på 12km/h om man säger så.
 
Vi gjorde vårt bästa att ha så mycket rosa som möjligt idag. Före start.
 
Starten gick kl. 10.30

Lilla imponerade genom att vara väldigt lugn hela ritten. Hon låg i en jämn och lugn trav när det passade och skrittade lugnt när vi skulle det. Det bådar gott om vi skall göra detta igen för då kan vi liksom "pausa" på vägen om man säger så. 
 
Vi kom först i mål och Lilla var inte ens svettig, bara lite varm under sadeln. Hon besiktigades igen efter 7 minuter, man har 20 minuter på sig efter målgång. Pulsen låg då på 56, gränsen är 60 så det måste ju räknas som bra kan jag tycka då hon kom ner så snabbt. 
 
Lilla ger rosetten onda ögat...

Eftersom detta var vårt första framträdande i ridsamanhang var jag bara tvungen att köpa en rosett som minne. Lilla tyckte nog att den var lite märklig när den hängde där. Men det är bara att lära sig för fler skall det bli. 
 
Hisan an har fått vila idag. 

Kommentarer
Postat av: therese

Åh så fina ni är. Kul att det gick så bra också :)

Svar: Ja hon är verkligen en liten stjärna. <3
Ulrika Lönnqvist

2014-05-06 @ 12:19:22
URL: http://tlhorses.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0