Jag orkade!

Idag har jag ridit båda! Trots att det är vardagskväll. 
 
Jag skrittade Lilla enligt plan. Och sedan fick Hisan jobba lite i padocken i alla gångarter.
 
Men nu är jag helt slut. Tack och godnatt!

Skritt

Hisan har fått skritta en kortis idag. Han kändes lugn och fin och behaglig att sitta på.
 
Vi gjorde detta på massörens inrådan och i morgon blir det ett lättare vanligt pass. 
 
Lilla fick vila idag men i morgon skall jag försöka orka med att motionera båda.
Lilla skall i så fall skritta liknande det Hisan fick idag. 

Massage

Idag har Göran gått igenom hästarna. 
 
Hisan har gått från att ha varit helt utan låsningar före alla skador till att ha så in i bängen mycket olika grejer med muskler och skelett att jag inte vad. Lite ledsen blir jag i hjärtat när jag tänker på det. Men jag visste ju att det var så. Han har ju inte musklat sig så som han brukar i vinter. Nu får vi bygga vidare och förhoppningsvis kan vi klara oss ifrån att få tillbaka mycket av det här.
Det blir skritt i morgon för hand del och sedan skall vi försöka bygga rätt igen. 
 
Lilla hade så klart kvar alla grejer sedan före operationen. Hon har ju inte behandlats sedan dess och även hon är snedmusklad. Det härrör från benbiten och kanske går det att bygga henne liksidig. Allt snabbjobb kommer att skjutas på framtiden tills och om musklerna tar sig. Annars kommer hon att gå sönder.
Hon kommer att få vila i morgon och sedan skritta innan vi sätter igång igen. 

Söndag morgon

Idag har Lilla joggat en timme franför vagn. Det blev lite drygt en och en halv mil. Hon var jättepigg och travar på fint. 
Hur jag skall lägga upp hennes träning framöver skall jag bestämma efter att massören har gått igenom henne på måndag. Det kommer dock oavsett inte bli några snabbjobb på direkten för Lilla har ridhästskor på sig och med så klumpiga pjux springer man inte fort.
Ridhästskorna åker av efter distansritten i mitten på maj tror jag, vi får se.
 
Hisan och jag galopperade över bom igen. Det stor cavaletti framme i ridhuset. Det hade börjat regna rätt mycket när det var dags att rida honom så ute var inget val.
De cavaletti vi har ridit över i veckan är max 30cm höga om någon nu tänker att det var ett rysligt hoppande jag hade för mig med honom. 30cm är inget hopp, det är ett större galoppsprång och det går att rida över cavaletti i princip varje dag utan att slitaget på hästen blir för stort.
Jag använder cavalettibommarna till att skapa fokus, göra passet lite roligare för Hisan och för att jag skall öva upp min avståndsbedömning. 
 
Dessutom gör fokusen på bommen att jag "glömmer" min rygg. För tyvärr är jag inne i en dålig-rygg-period igen. Det är inget vidare just nu och det känns när jag rider. Men när fokus är på bommen så blir det mer uthärdligt och därmed känns det som att jag kan rida bättre. 

Uteritter

Idag är det märkligt väder. Det regnar men så lite att man inte blir blöt. Fuktigt som tusan är det i vart fall och ganska varmt. Det känns typ som om kläderna blir ett våtvarmt omslag när man rider... Himla najs...  
Jag har har i vart fall ridit ut båda idag.
 
Lilla fick prova det bettlösa huvudlaget med bett.
 
 
Hängslen och livrem. Tygeln till bettet fick ligga lös på halsen hela ritten vilket var en klar 100%-ig förbättring mot sist jag provade. Jag kör så här ett tag så får vi se om jag kan plocka bort bettet helt sedan. Kanske kommer jag även att skaffa ett "riktigt" sidepull också. Vi får väl se.
Anledningen till att jag provar detta är att jag tycker att Lilla vräker sig på bettet när jag rider. Jag vill att hon balanserar mer själv och med bett om jag längre tygeln så går det bara undan. Tanken är att jag skall kunna trava henne på lös tygel oavsett variant på huvudlag. Vi får väl se om det blir resultatet eller inte. Men man ska ha mål ju.
 
Hisan fick galoppera mycket och vi avslutade årundan med ett drygt varv på innerspår på galoppbanan där det är ganska tungt för hästarna. Hisan fick bara gå långsamt men det räcker för att det skall bli lite lätt jobbigt. Han blev svettig av passet, det händer inte så ofta annars. 
 
Nu blir det bio i kväll för mig. 
 

Fredag kväll

Hisan fick ett kort pass på melonbanan som innehöll bomarbete/cavaletti. Nyttigt som bara den för mig, avståndsbedömning... Jag tycker att jag blir bättre och bättre. För det är just det, rider man aldrig på bommar så tappar man avståndskänslan. Tur att den går att öva upp igen. 
Vi avslutade med ett skutt över ett sockerbitshinder. Jag filmade det hela, men som vanligt blev det ingen höjdarkvalite på filmen... Motljus var problemet denna gången även om jag inte upplevde det så när jag satte kameran.
 
Här kommer en bild från filmen som platsar i kategorin kassa bilder. Dock blev himmeln och färgerna rätt häftiga. Blurret i mitten som är lite mörkare är jag och Hisan över hindret, kände att en förklaring av bilden behövdes. ;)
 
 
Ryggen höll inte riktigt för gårdagens aktiviteter, därav det korta passet. Men hellre kvalité än kvantitet. Vi säger så i vart fall. 
 
På vägen till padocken möttes vi av en kruka placerad på en ny plats. Jag reflekterade inte över den först men Hisan såg den ju så klart. Det är ju inte en stor grej men för en häst är det en potentiell fara. Jag är ändå positivt överraskad över Hisans sätt att tackla detta. Tidigare har han spänt sig, tvärnitat, vägrat gå förbi och ibland också tvärvänt. Igår blev det enbart ett par frust, lite steppande åt sidan och sedan gick han fram och nosade. Visst var han skeptisk men inom rimliga gränser. Äntligen börjar Herr Häst bli lite modig. <3
 
Lilla fick prova Monty Roberts dually halter som jag har haft liggande. Ibland glömmer man vad man har i gömmorna. Jag har en liten plan att jag skall kunna rida henne på sidepull. Den här grimman skall man kunna använda till det. Jag har testat för något år sedan, det gick väl så där. Då byggde jag ihop en egen variant. Jag skall nog gräva fram den igen. För finessen var att det var ett ombyggt kandar och det gick att ha både bett och sidepull samtidigt. Bettet kan ju vara bra att ha som nödbroms och i övergången. För det är just det jag tror skall hända. Hon kommer att strunta i alla förhållningar med sits och över nosen. Men testar man inte så vet man inte, och nu är hon ju längre kommen med ridningen också. 
 
 
 

Funderingar

På måndag kommer massören till mina hästar. Det var väldigt länge sedan ha var ute senast. Jag tror verkligen att det är dags att de blir kollade på och om inte annat så brukar hästarna uppskatta behandlingarna väldigt mycket.
 
Det har kommit en massa små elaka flygfän till stallet. De biter framför allt Lilla och hon blir väldigt irriterad av det. Kanske smakar hon godare än Hisan, hon är ju inte lika gammal och träig än. Så nu blir det flugsprey till henne för hela slanten. Jag har beställt favoritsorten på nätet. Hoppas att den hinner komma i morgon annars får jag den på måndag.
 
Idag fick Hisan vila. Lilla och jag var ute på en kortare tur. Som omväxling tog vi rundan åt andra hållet. Tanken med en kortare runda var att det inte alltid skall vara så att hon får ta ut sig vid varje träning.
 
I morgon är det fredag. Veckans mest efterlängtade dag. Tänker är att jag skall trimma Hisan lite efter jobbet. Hoppas att det inte regnar...
 

Skritt

Skrittpass för Lilla i gårkväll. Hon var pigg och fin. 
Jag brukar alltid försöka få henne att vila lite mer på steget när vi skrittar. Hon vill nämligen alltid pinna på rätt bra. När hon väl tar korta steg så kan vi variera korta och långa kliv. Variation är ju bra. 

Vi använde oss av terränghinder igår också, vi skrittade runt dem. Sedan skrittade vi även över bommar på marken. Nyttigt för Lilla men trots att jag gärna rider över bommar så har hon inte helt greppat meningen med dem. Kanske borde jag testa att skritta henne över högre bommar och se vad hon tänker om det. 

Hisan reds ut igår. 

Lek med bommar

Det var cavalettis och bommar framme på melonbanan igår. Jag kunde inte riktigt hålla mig utan det blev bomarbete för hela slanten. 

Nu är det ju faktiskt just sådant här jag behöver jobba på. Avstånd, avstånd, avstånd så det var ju perfekt. Jag fick till några bra på 6 språng i ett jämt och bra tempo. 

Hisan var superfin och bjöd bra. Vi tycker båda att sådant här är roligt. Att dessutom våren bjöd på toppenväder gjorde ju inte heller kvällen sämre. 
Men måndagens ritt på Lilla, som förövrogt vilade igår, och passet på Hisan ihop med sjukgymnastik på måndagen tog ut sin rätt i ryggen. Jag somnade dessutom som en stock i soffan när jag kom hem. 
Idag blir det sjukgymnastik igen och sedan skall jag ta det lite lugnare för att orka med roligheter till helgen. 

Vackert väder

Det blev en mil i sadeln på Lilla i kväll. Vädret var underbart och turen likaså. Det var dessutom nyharvat nere vid ån. Lyx!
 
Tempot blev lite högre idag, ungefär den takten som jag skall rida på tävling. Det kändes bra, vi kan se den här ritten som ett litet genrep. Hade vi inte kunnat genomföra detta bra idag så kommer det inte gå sedan heller.
 
Jag stod upp i fältsits nästan hela tiden. Bra träning även för mig med andra ord, så nu är jag mör.
 
Hisan fick vila i kväll. Han skall tränas i morgon igen i stället. Det var det där med att jag inte riktigt klarar av att träna båda på vardagskvällar som det är nu. Ryggen blir för mör och det tar bra lång tid. Det blir till att pussla i planeringen i stället för att få ihop det.

Velig

Men nu kan jag ju inte bestämma mig för hur jag skall planera...
 
Anmäla till "riktig tävling" nu eller vänta till sedan...?
 
Jag får nog sova på saken. 

P&J i Bokskogen

Idag var Hisan och jag iväg igen. 90cm utomhus idag och det blev mycket bättre. Jag har alltid sagt att han är en utehäst.
 
Något omtramp blev det men framför allt positiv häst och matte som orkade rida, då blev det felfritt.
 
Nu planerar vi vidare inför vårens kommande utmaningar.
 
 
Lilla har fått vila idag eftersom Fredrik ställde upp och filmade Hisans ritt. Det vore taskigt mot honom att låta honom vänta medan jag red Lilla dessutom.

I'm back

Den här veckan har blivit kort, i vart fall om man ser den ur hästsamanhang. Jag har varit iväg med jobbet i tre dagar. Berlin och Potsdam stod på schemat. Det är trevligt att byta vardagen mot något helt annat ett litet tag.
 
Men igår var jag tillbaka i stallet igen. 
 
Lilla gick ett jobb i vagn. Det blev en och en halv mil i ett bra tempo. Till nästa pass blir det uppsuttet igen och högre tempo där också. Jag tror att även jag kan vara i form för det nu.
 
Hisan gick ett pass på melonbanan med fokus på tempoväxlingar i framför allt galoppen. Han kan lätt bli för loj där men kommer han bara igång så blir det superbra. Fullblodslat var det ja.
 
Nu är det ju vår på riktigt så då gillar jag att kunna flytta ut så många pass som möjligt. Det är bra skönt att kunna slippa ridhuset. Det blir nog med månader där inne som det är redan oavsett. 
 
Idag har jag lite planer som jag kommer att skriva om i kväll. Och så är det ju final i världscuphoppningen. Det går ju inte att missa för en hoppnörd som jag. 

Ritt i regn

Regn idag och en stor del av mig ville egentligen bara strunta i allt vad uteaktiviteter hette. Men skam den som ger sig. Jag hade ju planerat in ritt med Lilla. 
 
Så det blev en mil idag med. Totalt osvettig häst idag, samma tempo som sist, men så var det ju kallare också. Tempot är för långsamt egentligen men det snabbar vi upp i nästa vecka. Just nu får hon vänja sig vid att bära mig länge enbart. 
 
Duktig Lilla med andra ord som skall få ett par dagars ledigt. 
 
Min kropp behöver också lite ledigt för det där med fältsits var tydligen ingen höjdare för ryggen. Men det får jag också öva på och träna upp mig inför. 
 
Hisan vilade idag. Jag hade inte orkat med båda efter en timmes ritt på Lilla. Jag måste träna upp även detta, en timme är ju inget egentligen. 
 
Så kommande veckor är det framför allt hårdträning för mig som gäller. 

Ridhuset

Igår trimmade jag Hisan i ridhuset. Visst hade det varit trevligt att rida ute men jag frös så dant. Fick ta en dusch när jag kommit hem för att återställa värmen. 

Hisan var jättefin och jag gjorde ett tappert försök till att filma. Men det bidde bara suddigt och litet. Ljuset är för svårt för kamerorna just nu tydligen. 


Känslan vi fick var så bra ändå. Han hade bjudning och fint sök mot handen. 

Nu skall jag bara få med detta till hoppningen. Men den uppgiften spara vi till helgen. 

Lilla vilade igår, idag skall vi ta ett nytt race i förberedelserna inför distansritten. 


Och där gick det upp ett ljus...

Tempot... och bjudningen.... Jag har ju så klart inge satt det tryck jag behöver i Hisan när jag hoppat. Därav stoppen. Så rysligt orutinerat av mig, och dumt.
 
Dags för bot och bättring till nästa hoppning.
 
Lite sent att komma på det nu men bättre sent än aldrig.

Uppladdning

Nästan en mil idag med Lilla uppsuttet. Vi börjar så och ökar på för varje ritt. Det få bli mestadels uppsutten träning fram till distansstarten. 
 
Målet är minst två mil i mestadels trav hemmavid med en häst som inte svettas eller blåser. Då är vi i bra form för tävlingen. Tävlingen kommer att ta lite drygt 3 timmar exklusive paus i mitten. 
 
Jag är rätt nöjd med att jag orkade stå i lätt sist under all trav under rundan. Jag får träna mera på det för jag gillar det bättre än lättridningen när det blir längre stunder. Hon kan springa på bättre och jag känner inte att jag dunsar henne i ryggen vart och varannat steg när jag står upp.
 
Nu kommer ju tävlingen gå över fyra mil så det blir nog lite svårt att orka med att stå upp hela den tiden men delar av ritten kommer jag att stå definitivt och nu när jag tränar så kan jag ju också göra det.
 
Hisan rids ut idag av en av mina medhjälpare.

Pay & jump

Hisan och jag var iväg på Pay & Jump i Lund igen.

Det gick väl så där, vi fick ett stopp på tredje hindret. Jag är mäkta irriterad på mig själv för det.
 
Om jag då analyserar vad som hände. Vi kom på halvdistans till hindret och egentligen borde Hisan ha kunnat klippa i och hoppa ändå, det var ju bara 90, men nu gjorde han inte det. Troligvis för att att jag frös och inte hade benen om ordentligt. Jag kände mig liksom helt urvattnad och matt i anridningen.
 
Jag har funderat hela natten på varför och det finns ett par anledningar:

- Jag har varit sjuk sedan i december och förkylingarna har avlöst varandra. Jag är inte riktigt frisk än så att jag känner mig matt beror troligtvis på att jag har så grymt kass kondition nu.
- Det var årets hittils varmaste dag igår och varesig jag eller Hisan hade liksom hunnit vänja oss vid temperaturen.
- Jag har helt tappat avståndskänslan under hoppuppehållet som vi har haft. Jag ser helt enkelt inte distanserna. Jag borde liksom ha rättat det där flera språng innan. I språnget innan vi skall hoppa av där jag inser att vi kommer att behöva hoppa av stort där är det för sent helt enkelt. Vi har inte rätt tryck i galoppen för det och framför allt går det inte att glömma benen i det läget.
 
Min tränare brukar säga att det går inte att komma fel. Man kan komma nära, stort, snett eller på en prefekt avsrångspunkt men fel kommer man aldrig.
För att komma till rätta med detta så måste jag rida mer bommar. Jag får helt enkelt se till att släpa fram sådana och galoppera massor över dem framöver.
Sedan måste jag få till träningar också, men just nu har vi ingenstans att vara och träna så det är svårt.
 
Sedan är det det där med kondisen. Den måste jag ta tag i för det är inte ok att bli helt slut efter åtta språng bara. Inte ok alls.
 
Innan pay&jumpen skrittade jag Lilla på ridbanan. Hon fick öka och minska steglängden i skritt och göra sperpentiner och halter. Duktig var hon som vanligt.
 
Idag blir det en längre ritt med henne. Kondisen skall tas tag i och hon skall vänjas in vid längre pass med ryttare.

Trimmat

Igår vilade Lilla och jag hade ridhjälp till Hisan. Tur var väl det för jag har typ hostat av ett revben och var faktiskt ganska spak igår.
 
Tjejen som red igår tränar också för Linda precis som jag och vi har lite samma tänk. Jag testade att instruera henne men jag känner mig inte riktigt bekväm med det. Det är lite lutsigt för det är bara när det kommer till ridning som jag inte känner mig bekväm i rollen som instruktör, jag kan mycket väl hålla föredrag eller vara lärarmiljön andra samanhang. Jag har till och med jobbat som lärare på gymnasiet tidigare.
 
Idag trimmade jag Hisan själv. Det kändes ok med revbenet vilket var bra. Hisan är annars väldigt pigg just nu. Kan det vara värmen kanske?
 
I morgon har jag anmält Hisan till roligheter. Det ser jav fram emot massor.
 
Lilla vilade idag också för att jag skulle komma i fas med vilka dagar hon tränar i nästa vecka.

Underbart väder

Idag var det vår på riktigt.mtermometern orkade upp till 15 grader i Lund när jag kom hem från jobb.
 
Hisan vilade i kväll som planerat. Han hade rullat sig väl i hagen, inte helt otippat. Han är ju rulloman. Turligt nog var det torrt i hagen idag så jag slapp att ta hand om en helkroppslerinpackning.
 
Lilla fick gå en mil idag med. Jag släppte henne helt på travrakar och Gud vad fin hon var där. Nu är ju travrakar inte så lång Så det är ju inte så stor ansträngning att springa där.
Efter det blev det nästan fyra varv i sanden på galopbanan som var nyharvad, skönt för ryggen. 
 
Hästarna får fortsätta att vara nakna. Det skall bli fint väder i flera dagar nu så de skall få njuta av solen. 

Motivationsbom

Red Hisan i ridhuset i kväll. Jag försökte göra likadant som på träningen i lördags. Vissa bitar gick bra men andra var jag inte aläs nöjd med. Men så brukar det vara när man tränar hemma. Det tar ett tag att bemästra en övning.
 
 
Jag fick honom att länga ut halsen fint i vart fall. Det var jag mycket nöjd med. Han motiverades också bättre av bommen idag, men jag är väldigt kass på tajmingen.
Tanken är ju att få honom att ta i och ta korta steg med mycket energi bak. Han blev nog mest springig. På det igen, nästa gång sätter vi det.
 
Det har varit relativt varmt i kväll fortfarande 8 grader ute och i morgon har de lovar minst 14 grader och sol så hästarna fick vara nakna. De kommer inte att frysa inne och i morgon kommer de att kunna mysa i solen.
 
Lilla vilade i kväll.
 

Annandag

Ledig måndag, det är inte fy skam det.
 
Jag hade utsläppet och var i stallet tidigt. Då var det fortfarande nollgradigt. Under dagen gick temperaturen upp och lagom till när jag åkte ut till stallet andra gången så var det tio plusgrader. 
 
Först körde jag Lilla. Det blev en mil som hon gick idag. På travrakan fick hon springa på. Hon känns väldigt fin. Men jag står fast med min plan att vi nu skall satsa på distansritten i maj och ta upp travet igen efter det.
Efter jobbet fick Lilla stå och sola i hagen. Att ha solarie i stallet är väldigt poppis, detta var nature style. ;)
 
Hisan och jag tog en kravlös tur. Eller helt kravlös var den inte. Jag krävde att vi skulle hålla mitt tempo och mitt spår, men så mycket mer än så hade jag inte synpunkter på. Hisan gick på halvlång tygel hela turen. Mysigt.
Mycket galopp blev det, men det gillar vi ju båda.
 
 

Påskdvala

Jag har gått in i någon form av påskdvala här. Men mitt mål med helgen har varit att ta det lugnt, förutom min utflykt och putsande av fönstren som jag gjorde i fredags då.
 
Men igår skrittade jag på Lilla i Warren-Haistings. Hon har fått gå varje dag de här fyra dagarna men lugnt varannan. När det blir jobbvecka igen orkar jag inte hålla samma tempo så då får hon en paus.
Mina skrittpass går ut på att variera hennes skritt. Korta och långa steg och att styra med sitsen. Hon gör bågar åt båda hållen. Det där med att korta är svårast. Hon vill gärna kliva på. Kortare steg är samlande och därför lite jobbiga, lättare att ta älgkliv ju.
Hon jobbar på bra och som jag har sagt. Skall vi kunna starta distans om en månad så måste fler jobb ske under sadel.
 
I veckan skall Lilla skos och hon kommer då att få ridhästskor på igen som kan hålla för en 4 mil lång ritt. Jag kommer att sko henne med dessa redan nu så att hon kan hinna vänja in sig på de tyngre skorna igen.
Några snabbare jobb i vagn har jag ändå inte planerat in så tyngre skor kan fungera bra.
Travskorna är det så pass lite material i att de inte håller för en distansritt som till största delen går på grusväg och en del på asfalt i mestadels trav. De kommer inte att överhuvudtaget existera när vi är klara med ritten. Så ridhästskor är bättre.
De som rider de riktigt långa ritterna har jättetjocka skor på sina och de skor dessutom om mitt under ritten för att få skorna att hålla så detta är en bra lösning tror jag.
Vi tar upp siktet på travet igen efter distansritten i maj och bytter tillbaka till tunnare pjux då.
 
Hisan gick ett mycket kort pass på melonbanan igår. Vi jobbade vidare på att få honom lång men jag ville inte att han skulle gå så länge då han säkerligen hade känningar i kroppen från dagen innan. Vårt pass i Halmstad var inte direkt så att vi blev svettiga av det. Det var mer terapeutiskt, men sådant brukar kännas i kroppen dagen efter.
 
En kul grej som jag observerade var hur hans rumpa liksom fyllt ut bara från dagen innan. Han har som jag har sagt varit lite för toppig över korset och jag har inte lycktas fixa till det. Men nu börjar han anta rundare former igen.
 
Idag har jag tänkt att han borde må bra av att få galoppera av sig ute i det fina vädret. Lilla skall trava på galoppbanan så många varv som min rygg klara av att hoppa runt i vagnen.

Påskutflykt

Igår var jag och Hisan på utflykt. Det involverade en lite längre resa, en massa sol men också hagelskurar.
 
Det var en heldag med häst för mig. Jag började med morgonfodring och utsläpp. Sedan blev det jogg för Lilla i strålande sol.
 
 
Det var så pass fint väder att jag funderade på att låta henne gå utan täcke. Men som tur var beslutade jag att låta henne ha täcke. Ett par timmar senare började det hagla i omgångar...
 
Hisan och jag begav oss sedan norrut. Vi hade bokat en träning för Linda i Halmstad.
 
Det var riktigt länge sedan jag red för henne nu, men det var välbehövligt. Efter olyckan har jag fått börja om igen eftersom alla hållningsmuskler i min bål liksom försvunnit. Det har varit en lång resa och den är inte slut än.
 
Bland annat så har jag hamnat för långt bak i sadeln, där har jag något att jobba med. Sitter man rätt hamnar så mycket annat också rätt av bara farten.
 
Men det är inte bara jag som har rehab att göra. Hisan har ju också haft sina skador. Och han är ju helt tillbaka i allt utom just muskelmassan på rumpan. Jag har funderat länge på varför den dröjer med att komma.
 
Med Lindas hjälp gjorde vi övningar som samlade honom för att sedan länga ut hand överlinje. För det sitter i den. När övertonen och halsen blir kort blir ryggen också statisk och gärna lite åt karpryggshållet. Då går det inte att bygga rumpmuskler.
Efter lite samlande blev han härligt lång i halsen. Vi övergick till att närma oss trampande med påföljande faloppfattning över bom. Han släppte ut överlinjen fint av detta och fick ett helt annat steg. Detta kommer att underlätta massor för mig då han blir mycket lättare att sitta på, framför allt i skritten när han har rygge med och inte låser den.
 
Efter passet kunde man tydligt se hur han hade slappnat av i länden.
 
Nu bygger vi vidare och använder våra nya verktyg. 

Långfredag

Vilket väder vi har haft idag. Sol, sol och mera sol. Knappa tio grader men så skönt ändå.
 
Jag har ridit ut båda hästarna, det var för fint väder för andra aktiviteter.
 
Lilla reds i fältsits. Jag har inte ridit henne så mycket på sistone så det blev bara en kort tur. Eftersom jag har en plan att rida distans på henne i maj så måste hon gå mer under ryttare nu. Även jag måste träna upp formen lite, host. Jag har ju varit så galet förkyld så länge. Men nu är jag friskare så det är bara att träna nu.
 
Hisan var pigg och glad och fick rulla på i galopp där underlaget tillät. Jag red årundan och nere vid ån var det kladdigt och halt så trav fick räcka där.
 

Skärtorsdag

Igår var jag väldigt nöjd med mig själv. Jag hann med att träna båda efter jobbet precis så som jag hade planerat.
 
Jag började med Lilla och körde henne i sanden på galoppbanan. Det blev både sand- och vatttenträning, rejält tungt med andra ord. Lilla gillar att ta i och travade på fint genom allt. Det var mindre trevligt att sitta bakom... Jag blev väldigt blöt kan jag säga, trots galonbyxor och regnjacka.
 
Hisan fick sedan skutta lite i ridhuset. Jag lyckades bättre med min föresats att filma men tyvärr rider jag utanför filmen typ hela tiden. Det största problemet med att filma sig själv genom att sätta mobilen på sargen. 
Dessutom satte jag mobilen på "fel sida". Det blev motljus delux och jag och Hisan är liksom bara svarta, typ en kentaur. Inte riktigt så som jag tänkt att det skulle bli.
 
Hitta Hisans huvud. ;)
 
Jag får helt enkelt trimma vidare på att få till en bra hemmafilm helt enkelt.
 

Första april

Det blev bara träning av Hisan igår. Jag var lite för övermodig när jag planerade vad jag skulle göra på onsdagskvällen. 

Dressyrsadeln åkte i vart fall på Hisan och jag hade stora planer på att filma mig dessutom. Men min mobil skämtade med mig aprillo så inget blev filmat förutom tre sekunder när jag försökte sätta mobilen på sargen. Irriterande till tusen, ritten kändes ju så bra. 

Idag är det halvdag på jobbet så då kommer jag att kunna komma ut till stallet lite tidigare och också kunna orka med det jag har planerat. 

RSS 2.0