Uteritter

Idag är det märkligt väder. Det regnar men så lite att man inte blir blöt. Fuktigt som tusan är det i vart fall och ganska varmt. Det känns typ som om kläderna blir ett våtvarmt omslag när man rider... Himla najs...  
Jag har har i vart fall ridit ut båda idag.
 
Lilla fick prova det bettlösa huvudlaget med bett.
 
 
Hängslen och livrem. Tygeln till bettet fick ligga lös på halsen hela ritten vilket var en klar 100%-ig förbättring mot sist jag provade. Jag kör så här ett tag så får vi se om jag kan plocka bort bettet helt sedan. Kanske kommer jag även att skaffa ett "riktigt" sidepull också. Vi får väl se.
Anledningen till att jag provar detta är att jag tycker att Lilla vräker sig på bettet när jag rider. Jag vill att hon balanserar mer själv och med bett om jag längre tygeln så går det bara undan. Tanken är att jag skall kunna trava henne på lös tygel oavsett variant på huvudlag. Vi får väl se om det blir resultatet eller inte. Men man ska ha mål ju.
 
Hisan fick galoppera mycket och vi avslutade årundan med ett drygt varv på innerspår på galoppbanan där det är ganska tungt för hästarna. Hisan fick bara gå långsamt men det räcker för att det skall bli lite lätt jobbigt. Han blev svettig av passet, det händer inte så ofta annars. 
 
Nu blir det bio i kväll för mig. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0