Gott slut på 2016 och välkommen 2017

Jag brukar skriva ihop ett inlägg om målen för året och sätta nya inför det kommande året så här lagom till nyår. Men jag tror att jag får hålla lite på det.
 
I vart fall har jag och Lilla som ekipage gjort flest godkända tävlingskilometrar i distansritt i Skåne 2016. Det är verkligen inte fy skam. Jag är väldigt stolt över henne. Men vi kommer nog inte satsa på att slå det nästa år. Vi vill upp i klasserna och det betyder längre tävlingar men färre starter. Vi får se hur det går. 
 
De sista tre dagarna på 2016 spenderades som följer. 
 
Torsdagen 29/12 - Lilla vilade och Hisan reds i ridhuset av min medhjälpare. Det var bra tajming för jag var inte i någon fantastisk form. Kände mig rätt hängig faktiskt så det var skönt att hänga i soffan den största delen av dagen. 
 
Fredagen 30/12 - Tvärt om mot dagen innan blev det fullt ös. Båda hästarna fick följa med till Fyledalen där vi red ut med ett gäng distansfolk från bland annat min ridklubb. 
Jag hade inte riktigt planerat att ta med båda för jag skulle egentligen haft fullt i släpet men nu blev det så. Båda njöt för fullt av att få springa i backar och skog. 
 
Båda står snällt och fint i "gamla Bettan", mitt veteransläp. 
 
Fyledalen var ett härligt ställe att rida på. Dit åker vi gärna igen. 
 
 
Det ryktas om att det finns en riktigt grym backe där i Fyledalen. Den får vi testa nästa gång vi åker dit.
 
Nyårsafton 31/12 - Idag har jag enbart borstat hästar och ägnat mig åt persedelvård. Hästarna var värda en dags vila efter gårdagens ritt och jag har lite annat på agendan. 

God jul och lite annat

God Jul! Om än ganska så många dagar för sent. 
 
Vad har jag hittat på sedan sist jag skrev?
 
Onsdagen 14/12 - Lilla hade nog trampat snett i hagen så hon sattes på vila. Hisan gick ett lättare jobb i ridhuset. 
 
Torsdagen 15/12 - Jag var på julfest med jobbet. Det är mycket som ska hinnas med så där inför jul. Hästarna togs omhand av en av mina medhjälpare.  Hisan trimmades i ridhuset.
 
Fredag 16/12 - Stockholmsresa för mig. Hästarna vilade båda och pysslades om av min medhjälpare. 
 
Lördag 17/12 - Sista Vombritten innan jul. Hisan fick ställa upp då Lilla fortfarande vilar. Nu har han kommit till ro i skogen igen och är den supergoe Hisan som han ska vara. Den här gången fick han ta hand om en galopprabarb också. Sådant är han bra på den gode herr Brun. Kusinen följde med ut också vilket var superkul. 
Lilla blev så klart ompysslad ordentligt trots vilan. 
 
Söndag 18/12 - Vila för båda hästarna. 
 
Måndag 19/12 - Ny trip upp till Stockholm för mig. Hisan reds i ridhuset av min medhjälpare. Jag har bestämt att Lilla får vila till efter jul. Inte för att hon just nu behöver det för benet utan för att det är stressigt nog som det är utan att sätta igång henne. Dessutom är det bra för en sexårig häst att få lite vila. 
 
Tisdag 20/12 - Slutspurten innan jul. Hisan reda i ridhuset samtidigt som min hoppgrupp tränade. Jag hann inte i tid till den här träningen men passade på att "miljöträna". Det är nyttigt för honom att hålla sig i skinnet samtidigt som de andra galopperar runt och hoppar. Normalt sett är detta inget problem men just i detta ridhuset framkallar det bus. 
 
Onsdag 21/12 - Upp tidigt för att hämta hö innan jobbet. Efter jobb åkte jag och Fredrik ut och bar in balarna. Jag fixar det inte själv nämligen. Fredrik bär det tyngsta och jag sparar på ryggen...
hästarna vilade. Men borstades och pysslades med så klart. 
 
Torsag 22/12 - Galopperade i serpentin över bommar i ridhuset. Tyvärr hade vi lite otur med sällskapet som for runt och smackade något vansinnigt på sin häst. Hisan tjurade ihop på detta till slut så jag avbröt passet. Han är känslig, vilket jag vill att han ska vara. Normalt sett har vi aldrig problem med sällskap, men ibland kan det blir lite väl bra. 
 
Fredag 23/12 - Lillejulafton. Jag hade en plan... Hisan skulle ridas och sedan vila julafton- juldagen. Men den planen grusades av årets fail. Jag halkade på brädan på gödselstacken och satte mig i den regnblöta skiten... men blöta byxor dränkta i bajsvatten blev det ingen ridning... som tur är har jag extrabyxor liggande i stallet att åka hem i. Men de är inte riktigt meningen att de ska ridas i. Så hästarna fick alltså vila... så kan det gå...
 
Lördag 24/12 - Tidig morgon i stallet. Jag red en tur på herr Hisan i gryningen. 
 
 
Han var något julaftonsnipprig och hade stundtals problem med att hålla hovarna på marken, läs brallade. Jag är inte så förtjust i sådana tilltag. 
 
 
Lilla fick en julaftonsfläta i pannluggen. 
 
Jag och Fredrik åkte iväg till Vadstena för att umgås med hans familj. 
 
Söndag 25/12 - Hästarna tog om hand av en vän till mig. 
 
Måndag 26/12 - På kvällen när stormen Urd var på ingång passade jag på att motionera båda... bra tajming eller något...
Lilla skrittades lite försiktigt i ridhuset. Hisan var något tveksam till om i fall han skulle blåsa bort på väg till ridhuset men han hade fel. Vi kom fram väl och red ett kortare pass som avslutades med ett par språng över ett sockerbitshinder som stod framme. 
 
Tisdag 27/12 - Fortsatte igångsättningen av Lilla genom att skritta ut en sväng. Det blåste fortfarande så jag bestämde mig för uppsutten skritt framför dito i vagn. Det är kallt som sjutton att köra så här års, speciellt när det blåser. Jag var rejält kall när vi kom tillbaka trots att jag red. Lilla kändes pigg och fräsch. 
Hisan red jag först en sväng runt fälten där han fick galoppera. Vi avslutade i ridhuset och med två skutt över sockerbitarna. 
 
Onsdag 28/12 (igår) - Viden hade mojnat så jag passade på att köra Lilla en sväng. Vi travade en del. Hon kändes väldigt pigg och fin. 
Hisan hade hoppträning inplannerad. Han var piggelin delux och tog i fint över de små hindren. Efter förra träningens vurpa ville jag hålla hindren låga och få en bra träning att ha i bagaget. 
Lite väl glad i hatten var han dock bitvis och bockade en del efter att han hoppat lite större över vissa hinder. 
Det är svårt att tro att han ändå snart är 16år... han beter sig som en unghäst bitvis. 
 
 
 
 

Och där sprang tiden iväg...

Dålig uppdatering på nytt. Tiden springer ifrån mig, och ärligt talat har jag väldigt lite lust med allt. Framför allt då att skriva ner vad jag sysslar med. Det är ju ändå ingen som läser...
 
Måndag 28 november - ridhus med Lilla. Skrittjobb. Hisan vilade. 
 
Tisdag 29 november - ridhus med Hisan. Hoppträning om jag inte deltog i. Men som vi ändå miljötränade ihop med. I och med att det var min grupp så var Hisan taggad. Vi passade på att skutta över en cavaletti när gruppen ändå hade pratpaus. Nyttigt för både mig och hästen. 
 
Onsdag 30 november - jobbresa till Stockholm för mig. Lilla vilade och blev skodd. Hisan reds av min medhjälpare. 
 
Torsdag 1 december - Lilla jobbades lätt i ridhus. Hisan vilade. 
 
Fredag 2 december - Hisans tur att trimmas i ridhus.
 
Lördag 3 december - Lilla gick två timmar i ett frostigt Vomb. Vi höll en maklig takt på grund av underlaget. Men skritt är stärkande. 
 
 
Hisan reds ut hemmavid när vi kommit tillbaka. 
 
Söndag 4 december - sent om sidor på eftermiddagen blev det ett något avslaget trimpass i ridhuset. Anledningen till avslagenheten var den sedvanliga inspektorsmiddagen i AF-borgen kvällen/natten innan. Hisan uppförde sig ändå väl. 
 
Måndag 5 december - Lilla skrittades av min medhjälpare. Hon hjälpte även till att klippa henne. Det är först gången det överhuvudtaget gått att klippa henne. Resultatet blev... funktion framför form kan man säga. Kanske blev det tidernas fulaste klippning... men men...
 
 
Hon kommer att uppskatta att slippa bli genomsvettig vid våra rundor i Vomb. 
 
Tisdag 6 december - ny resa till Stockholm för mig. Lilla vilade och Hisan reds av min medhjälpare. 
 
Onsdag 7 december - lätt jobb för Lilla i ridhuset. Hisan vilade.
 
Torsdag 8 december - trim för Hisan i ridhuset. Väldigt trevlig och avslappnad.
 
Fredag 9 december - båda hästarna vilade. Lillas galopptäcke som jag beställt från England kom med posten. Jag passade på att prova det. 
 
 
Det rosa kantbandet matchar perfekt med distanstränset. 
 
Lördag 10 december - Hisans tur att komma ut i skogen en sväng. Ritten blev perfekt ur hans synvinkel. Vi red 14km och hittade dessutom lite björkar att skutta över. Innan ritten var det sanering av ett stycke brun häst som gällde... lera är inget kul alls. 
 
 
Vi träffade hundspann och skrittade förbi tallar som fälldes utan bekymmer. Men en ramp som vi gått förbi typ 100 gånger var väldigt farlig. 
 
Lilla fick en tur i vagn efteråt. Hon var pigg och gillade omväxlingen.
 
Söndag 11 december - Lillas tur att komma ut i skogen. 18km blev dagens ritt. Även Lilla fick hoppa över björkarna. Nyttigt för henne att göra omväxlande saker. Är det bara moderat bjöd på det hon ska över så går det fint. 
 
 
Här spanar vi in ett hundspann.
 
Hisan trimmades i ridhuset. 
 
Måndag 12 december - hoppträning i stora ridhuset. Hisan kändes super och vi testade att hoppa lite högre. Första gången gick fint.. gång nummer två gick mindre fint. Hisan kastade sig åt sidan och jag dråsade av. Utan väst, då den löst ut, var jag mindre kaxig och red skitdåligt. På ett sätt var det nog ändå bra att jag trillade av och att det gick bra. Kanske kan det hjälpa mig över min rädsla...
 
 
Tisdag 13 december (idag) - Hisan reds i ridhuset av min medhjälpare. Jag skrittjobbade Lilla. Hon börjar verkligen förstå mina hjälper för "rumpan in" nu. Jag har inte tränat på det på ett bra tag och ibland är det just det som är nyckeln. Att inte göra det man tränar på ett tag. Nästa gång man försöker brukar det fungera fint. Logiskt?
 
 
 

RSS 2.0