SRNC och avdelningsridning

Igår kom SRNC (klicka på länken för mer info) till Lund igen. Det var 7 år sedan sist och då satt jag med i kommitén som arrangerade tävlingen.

Det var ofantligt mycket jobb med också superkul.
 
Liksom förra gången för sju år sedan fick Hisan delta och igår var det dressyr som gällde.
 
Studentryttartävlingar är inte riktigt som vanliga tävlingar. Jag har skrivit om det förr när jag har varit iväg.
Studenter från hela världen kommer till Student Riders Nations Cup (SRNC) och rider på hästar som arrangören tillhandahåller i både hoppning och dressyr. Det innebär att det ligger ett enormt arbete bakom för att kunna låna in lämpliga hästar. I år är det en tävling för 12 lag vilket innebär att bara dressyrdelen behövs 12 hästar till grundomgången, 4 hästar till andra rundan och 2 till semifinalen och ytterligare 2 till finalen. Alltså 20 hästar. Samma antal behövs till hoppningen.
 
Det är inte heller lätt att låna hästar. Först och främst är givetvis inte alla hästar lämpliga för uppgiften. De skall ridas av tre för dem okända ryttare då hästarna lottas till deltagarna. Men sedan är det inte många som vill låna ut heller.
I de flesta länder hålls där nationella studentryttartävlingar och det sållas hårt bland aspiranterna på att få åka på dessa tävlingar. Inte sällan rider ryttarna på riktigt hög nivå på sina egna hästar hemma och de återfinns i startlistorna till världscup tävlingarna runt om i världen så snart de har avslutat sina universitetsstudier.
 
Jag anser att det är ett bra mått på ens hästs utbildning att den kan ridas av i stort sett vilken ryttare som helst. Därför tycker jag att det är extra kul att se när någon duktig rider ens häst och det är nyttigt att se hästen från marken.
 
I går gick Hisan därför grundomgången i dressyren. Den rids i avdelingsridning vilket innebär att tre ekipage är inne på dressyrbanan samtidigt. Programmet är enkelt men svårigheten ligger i bara i att rida sin egen häst utan också i att utföra rörelserna simultant.
 
Tre hästar tillsammans i galoppfattning. Hisan är i mitten. Som kurriosa kan nämnas att alla tre är fullblod.
 
Hisan var igår en av de hästarna som verkligen uppförde sig bäst. Han var stabil i form och visade rutin inne på banan.
Jag är oerhört stolt över honom måste jag säga.
 
Idag är det hoppning som gäller för deltagarna i SRNC och i morgon när finalerna i båda grenarna går skall Hisan medverka i hoppfinalen. Det skall bli jättekul.
 
Lilla vilade igår och båda hästarna skall få vila idag också. På Flyinge pågår där också en stor tävling. Det är NM för ponny, juniorer och young riders. Det gör att det är svårt för mig att på ett bra sätt köra Lilla eller rida Hisan.
 

Onsdag och torsdag

Joggade Lilla en sväng i gårkväll. Det höll upp att regna just då men det värsta med att köra travhäst att att man sitter i en låg vagn bakom och då blir man skitig kan jag lova. Jag fick lera överallt över mig, blä.
 
Lilla joggade i vart fall en mil och var mjuk och fin med en fin kontakt.
 
Hisan skulle trimmas men eftersom det är nordiskt mästerskap på gång på Flyinge i både hopp och dressyr var det svårt att hitta ett bra ställe att rida på. Jag försökte i Warren-Haistings men eftersom det hade regnat och regnade medan jag red så var underlaget på gräset där riktigt kass. Halt och dant.
Hisan var inte alls vän med det. När vi red på spåret runt var han fin men han var minst sagt jobbig på gräset. Det känns ju inte lönt att brodda för en liten runda där. Vanligtvis trivs han ju väldigt bra i parken så jag blev lite överuplad över hans åsikter. Sedan gillar han ju verkligen inte regn heller så det kan ju ha spelat in.
 
Idag har jag varit inne på Jägersro med Lilla och kört provlopp. Vi blev störda två gånger under loppet av samma ekipage dessutom så det gick ju inte allt för lysande rent resultatmässigt. Däremot gjorde Lilla ett fint jobb på banan så jag är inte missnöjd med henne.
 
Hon är anmäld till start igen nu i Danmark nästa vecka. Vi kör samma koncept som sist. Lars Lykke kör och vi fick samma spår. Hoppas på lite tur då.
 
Hisan har vilat men badat och fixats inför morgondagen då han skall medverka i SRNC här i Lund. Han skall gå grundomgången i dressyren som är en avdelningsridning.

Fläderbusken

Det ösregnade i gårkväll och hästarna fick därför vila.
 
Ingen av dem gillar regnet och Lilla stod och skulade vid grinden intryckt under fläderbusken. Det såg rätt kul ut och det var tydligen effektivt för hon var bara blöt på rumpan.
 
Resultatet av det tilltaget var dessutom små små vita blommor i man och plannlugg. Supergulligt!
 
 

Stress, stress, stress

Jag är galet stressad. Jag går på semester snart och det är alltid en massa som skall styras upp inför. Det är likadant varje år.
 
Men oavsett hur stressad jag är är stallet en lisa för själen. Jag kommer dit och är galet uppe i varv men när jag åker hem är jag lugn.
 
Idag gick Lilla ett jogg-jobb på 1,5 mil. Det var massor av folk och hästar ute så vi fick verkligen öva lydnad. Men hon är så cool. Halvbloden valsar rundor men Lilla bara stannar när jag ber henne och står stilla och väntar. <3
 
Jag har kört henne med novabett hemma nu och hon älskar det. Jag kan köra henne på slak töm och hon biter inte tag i bettet alls utan är bara mjuk i munnen. Både hon och Hisan älskar det där bettet. Synd bara att jag inte får köra på det på banan. Då måste jag ha kedja i munnen på henne också. Jag skulle i och för sig kanske testa det. Måste bara kolla upp så att det inte är något annat som gör att jag inte får ha bettet ändå först.
 
Hisan och jag var ute och galopperade efteråt. Då var det om möjligt ännu fler hästar ute... galet.
Hisan var pigg, han vilade ju igår så galopp var helt rätt för hans del. I morgon får han trimma lite tror jag. ;)

Sjunde dagen...

Söndag idag. Mina hästar fick vila då det regnade massor när jag var i stallet. Det höll upp när jag åkte. 
 
I stället skrittade jag ut en tur på Jägersro och fick lära mig en ny väg. Yoyo uppskattade turen massor och blev minst sagt mentalt lösgjord av det hela. Jag tror aldrig att han har varit så trevlig att rida som idag någonsin. Kanske är detta lösningen på att få honom avslappnad fullt ut. 
 
Nya tag i morgon. Då får båda mina träna igen.

Midsommardags rundor

Ryggen är nästan tillbaka till normalläge nu.
Jag kan dock avslöja att det var mindre bekvämt att skumpa runt i vagnen bakom Lilla.
 
Hon joggade en mil lungt. Vi fick stanna en massa gånger för det var mycket folk ute och gick och vi mötte många hästar. Hon var i vart fall mycket pigg och glad.
 
Hisan och jag trimmade på Melonbanan.
Tyvärr har jag förutom ryggen lyckats med att skaffa mig skav från båda stiglädren på skenbenen. Galet obekvämt i trav men bättre i skritt och galopp. Det skall vara jag till att lyckas med något sådant.
Jag har inte riktigt tid att vila vare sig mig eller Hisan från ridning just nu. Typiskt! Undrar om compeedplåster fungerar...

Glad midsommar

Ryggen mår så där. Jag är glad att jag stod över tävlingen även om den är hyfsad när jag värmt upp den. 
 
Jag har ridit Lilla en sväng i solen. Vi var ute i 25 minuter exklusive avskirittning för hand. Lätt i hand är hon och går i en bra form även om det är lite i nedförsbacke. Jag är inte säker på att hon någonsin blir i uppgörsbacke så länge hon inte växer ikapp sin rumpa. Hon är fortfarande högre bak än fram. Superduktig är hon i vart fall. 
 
Morgonritualen i hagen. -Han VAR nybadad igår. *suck*
 
Hisan och jag red samma runda. Mestadels i galopp. Vi hoppade även två terränghinder varav det ena jag aldrig hoppat förut. Han tvekade lite men gick att övertyga. Vi avslutade med ett lite snabbare avslut på galoppbanan. 
 
Anledningen till att jag styrde på terränghindren var givetvis gårdagens vurpa. Bättre att ta tjuren vid hornen direkt. Dessa två språng kändes bara bra. 
 
 
Nu blir det strax sill och jordgubbar är hemma. Take care!

Det går bra nu...

Jahopp... vi får göra avsteg från planen igen... Återkommer till det.
 
Igår var det en fantastisk kväll 25 grader varmt och starkt solsken. Jag älskar det! Även om jag inte har hunnit ställa om mig till värme än, men det kommer.
 
Lilla och jag var ute och gick en promenad vid hand. Hon var jättepigg och vi busade lite genom att hoppa över bäcken och över en liten stock.
Hemmavid igen hade jag tänkt att hon skulle få äta gräs igen men madammen är för intresserad av allt annat så det blir inget fokus på ätandet utan mer fnatta runt med gräs i munnen.
 
 
Hisan och jag åkte till ridhuset i Staffanstorp för att hoppa på kvällen. Nu var ju planeringen lite kajko redan här eftersom jag hade tänkt starta en klass i hoppning idag. Men när det blir så tajt och bara är en klass så har jag många gånger bara hoppat lite och ridit mer markarbete.
 

Ny spegel är uppsatt i ridhuset. :)
 
Till en början på träningen var Hisan helt fenomenal. Sedan tog bensinen slut lite grann i mig. Som sagt var det rätt varmt igår och luften stod helt stilla där inne.
Det ledde till ett par stopp. Det var inte förrän jag skulle rida sista rundan som var en liten bana som det strulade till sig.
På sista linjen skulle Tord bara fixa en bom vilket ledde till att Hisan tittade till på inhoppet, en oxer och hoppade förbi det. Jag var inte berädd utan blev hängande i luften och fick hoppa av. Nu var ju inte det så illa. Slog mig inte alls. Så upp igen.
Nu skulle jag hoppa ett litet hjälphinder först innan jag kom på linjen igen. Jag lyckades inte få igång galoppen vilket ledde till ett kråksprång  och lyckades med att få in min pisk i mitt halsband. När vi landade var jag helt ur balans och drog av Hisan igen. Landade lite konstigt denna gången. Hisan var nära att trampa på mig men han redde ut det så fint så.
Tyvärr landade jag hårt på ena skinkan. Inte så illa att jag inte kunde sitta upp igen och hoppa klart övningen, men så hårt så att jag är helt galet stel idag.
 
Det går över på några dagar men just idag är jag halt och fick därför ställa in morgonens tävling. Det är inte värt att gå in och rida en 1.20 när jag vet att jag måste rida 100% när jag är stel så in i och troligast kommer att komma efter i min hjälpgivning inför varje hinder.
Vi får ta och få ordning på det där 1.20-tävlandet en annan dag i stället.
 

Åska och regn

Det var det där med att somna i soffan igen...
 
Ändå var jag hemma från stallet tidigt idag. Det regnade nämligen, och åskade. Det kan ju tyckas att jag är lite lat som hoppar över ridning bara för det men ärligt talat är det mindre mysigt att bli blöt om det inte behövs. 
 
Lilla och jag gjorde ett försök att beta lite idag också men efter att hon fått syn på några körekipage långt borta var det kört. Svansen stod rätt ut (hon kvastar) och sedan kunde hon inte stå still. Hon drakblåste, sprang runt mig i små cirklar och stegrade. Typiskt obra om det är äta gräs hon skulle göra. Bara att gå hem med andra ord. 
 
Hisan lyckades bättre med vårt mission att trycka i honom gräs. Körekipage är inte lika spännande tycker han.
 
Jag gjorde även ett försök att ta exteriörbilden på båda. Men idag måste jag haft någon konstig vinkel på kameran för båda ser ut som taxar med stora huvuden. Udda...
 
Stora taxen Hisan
 
Lite mindre modell av tax i form av Lilla. 
 
 

Det där med trötthet...

Om man inte somnar som en stock i soffan när man kommer hem så kanske det kan bli lite bloggat...
 
Nåväl, igår sanerade jag all Lillas utrustning som var helt hård och fortfarande skitig efter söndagens lopp. 
 
Lilla själv fick beta gräs en stund vilket verkade vara uppskattat. Mer än så hände inte för hennes del. Jag undrar dock om hon kommer att tycka att vila är så kul om någon dag. Igår var hon själv på väg ut från stallet två gånger.
Vi kanske skall gå på promenad idag hon och jag.
 
Hisan trimmades på Melonbanan i dressyrutstyrsel. Han var pigg och fin. Gjorde mycket galoppjobb. Fokus var på mig nästan hela tiden utom när det andra ekipaget som var på banan gjorde byten i vartannat... überläskigt sa Hisan och var tvungen att fara iväg. Jag säger då det...

Förra veckan

Förra veckan var jag lite för uppe i allt runt Lillas start för att uppdatera ordentligt.
 
I tisdags vilade båda hästarna efter sina behandlingar på måndagen.
 
Onsdagen bjöd på träning för båda. Lilla gick ett jogg-jobb på två varv runt årundan. Det är en mil.
Hisan trimmades på Melonbanan och var riktigt fin.
 
I torsdags vilade hästarna igen för jag åkte till Danmark och gick på konsert på kvällen. Det var Depeche Mode som jag såg. De var galet bra. :)
 
I fredags var jag ute och gick ett varv runt årundan med Lilla för hand. Vi avslutade med lite logering i parken och hon visade prov på flera skolor över marken. Faktum är att jag aldrig har logerat henne utomhus tidigare så det var tydligen mycket roligt. Jag fick jobba hårt för att få henne att stanna... :P
Hisan fick gå ett kort jobb på galoppbanan. Han tyckte också att det var superkul och brallade till det före han fick gå iväg. Lite mer fokus var det ändå på honom för han kunde galoppera runt på innerspår utan att bryta ut. Alltid något.
 
Hisans lördag har jag redan avhandlat i inlägget om Kurt.
Lilla gick ett kortare jogg-jobb på 8km för att checka av.
 
Igår orkade jag faktiskt inte rida Hisan när jag kom hem igår så han fick vila igen. Jag brukar vara lite väl ambitiös ibland och tror att jag orkar lite mer än vad jag verkligen orkar med. Hisan skadas inte av att vila lite...
Jag släppte också ihop alla hästarna när jag kommit hem. Lilla har ju gått själv sedan hon vred till frambenet i vintras. Men nu när jag ändå tycker att hon skall vila och få en paus så kan de lika gärna gå tillsammans igen. Hisan brukar dessutom vara lite mindre taggad när det är varmt ute.
 
Idag har jag ledigt från stallet.
 
Skärmdump från loppet. Så duktig hon var mitt lilla hjärta. <3
 

3:e starten - Utlandsäventyr

Den här gången blev det en nuffra i resultatraden. 
 
Lilla var så duktig. Hon börjar förstå vad hon skall göra i loppet nu.
 
Som vanligt blir det ju inte alltid som man tänkt. Vi åkte till banan i strålande solsken. Banan var fast och fin. Lilla såg jättefin ut i värmningen.
Strax innan lopp 1 skulle börja öppnade sig himlen. Lilla startade i lopp 2 och på den korta tiden förvandlades banan till något tung och mycket kladdig. 
Starten gick bra men i första sväng gick ett annat ekipage ner framför tajt. Det rädde ut sig bra men hon fick bromsa. Resten av loppet tuffade hon på bra i ryggar även om hon blev helt dränkt i kladdigt banunderlag. 
In på upploppet var hon lite trött och kom in som nummer 6. Strax innan mål galopperade en av de framförvarande så Lilla fick sista pengen. 
 
På väg till start
 
Jag tycker att hon gjorde det bra. Hon stod på benen och kusken tog henne lugnt genom allt. Hon kommer att greppa detta mer och mer och då kommer också mer fart att komma. 
 
Jag är supernöjd med min lilla stjärna. Nu väntar vila för henne i minst en vecka. Det är hon värd.
 
Köpenhamns travbana var trevlig. Stallarna var riktigt gamla men rätt bra planerade ändå. Även om utselningsplatserna var få.
Stallbackskaffeet var också trevligt och igår bjöds det på supergod dansk fläskestek. Tummen upp även för det. 
 
Film från loppet finns här: http://www.dantoto.dk/layout/video.aspx?date=2013-06-16&track=ch&race=2
Lilla har nummer 3, vit kusk

Kurt

Idag har jag och Hisan tränat för tysken Kurt igen. 
 
Denna gången var vi hos Velanders på deras utebana. Den var lite småläskig stundtals om Mr Häst tillfrågas.
 
Framridningen gick bra och Hisan kändes fin om än lite spänd och lång. Men när Kurt skulle instruera gick Hisan in i tjurighetsmode och ville ingenting alls. 
 
Kurt satt då upp och red och vips förvandlades min tjuriga häst till en dressyrstjärna.
 
 
Jag fick faktiskt bra med beröm för sitsen den här gången och Hisan var superfin när jag fick sitta upp själv igen. Dagen till ära var han inte heller så lat som han brukar utan snarare springig. Lite udda för att vara Hisan men rätt trevligt ändå. Det är ju det vi har övat på, att först och främst tänka framåt.
 
 
däremot skumpade jag som en gnu i sadeln igen när jag skulle sitta ner... Suck! Jag får öva vidare på det.
 

Om nerverna

Lilla är anmäld till lopp i Köpenhamn på söndag. Bara det att det är utomlands är lite extra läskigt. ;)
Det är mycket extra att ha koll på när man skall över bron. 
 
Dessutom hade jag lite strul med kusk till loppet också. Jag skall nämligen inte köra själv den här gången. 
Hade jag kört själv så hade jag varit dönervös över voltningssystemet. Det är inte alls samma som här. De har dessutom långa gummiband som de spänner över banan. Bara en sådan sak.

Nerver

Alltså mina nerver... Jag fixar helt enkelt inte det här med trav...

Häst-SPA

Massören har varit ute och behandlat hästarna idag.
 
Först ut var Lilla. Hon hade lite spänningar i ryggen. Rätt högt upp i länden på höger sida och lite längre bak på länden på vänster. Hon hade även lite känningar i höger sida av bäckenet.
Enligt massören är det vanligt på travhästar och på galoppörer och kommer ofta av att de går fort i vänstervarv. Känningarna Lilla hade i ryggen kunde också komma av voltningen. Hon har haft snäva spår och det är ofta så att de liksom skruvar runt höger bakben när de går ur volten och skall accelerera framåt.
 
Han tyckte att Lilla var superfin i muskulaturen vilket värmde för jag jobbar massor på att hon skall bygga sig rätt. På sistonne har det hänt mycket med henne muskulärt också hon bygger muskler som bara den. Så det där jag nämde om balansen förra veckan hänger ihop med det.
 
Hisan fick också en behandling. Han hade inga låsningar alls precis som förra gången. Dock hade han kvar en liten känning i ländryggen som är helt muskulär. Troligt är att han har spänt sig en massa från bakhoven och att det kommer att ta ett litet tag till innan det släpper helt. Jag skall linimentera honom tills det försvinner.
Nu är det ju så att det är en mini reaktion och man får trycka rätt hårt på honom för att han skall reagera så det är ingen fara med honom egentligen. Han visar det inte i ridningen heller.
 
Båda hästarna njöt för fulla muggar av behandlingarna med långa tapirmular. De är bortskämda mina två stror djur. Men det är de värda... Jag skulle också vilja ha en SPA-behandling förstås... *avis*

Träning, träning

I förmiddags åkte jag in med Lilla till Jägers. Hon gick två heat, eller det kanske det inte kan kallas.
Först åkte jag ut och joggade två varv på slingan med henne i långvagn. Sedan in och byta till sulky och ut på milen. Där gick hon ett jobb i 18-fart full distans helt utan att drivas.
Att hon inte bara kan göra så i loppen? Hon är så galet fin när jag kör henne helt ensam på banan.
 
Fröken visade dessutom extra prov på sina utbrytar talanger då hon mitt under det där 18-jobbet lyckades krångla tungan ur tungbandet... Behöver jag säga att hon accepterar det men tycker inte att det är något superduperbra direkt?
 
I övrigt sprang hon helt kanon. Helt spik rakt och bjöd fint med en lätt kontakt i tömmarna. Precis så som jag vill ha henne.
 
Hisan och jag har varit ute på en lite utritt också, vi galopperade nästan hela vägen. Vi tog ett extra varv på galoppbanan i slutet.
 
I morgon kommer massören och kollar över båda hästarna.
 
Jag har funderat fram och tillbaka en massa runt starterna för Lilla. Det är så galet hög konkurens i loppen. De farterna hon gör borde räcka för en häst i hennes ålder men så är det inte idag. Hon duger inte till här på hemmaplan. Det är galet.
Jag vill inte pressa henne hur mycket som helst heller. Jag vet att hon kommer att kunna springa de där tiderna längre fram men inte riktigt än. Ah, det är så svårt det här. Hur skall jag kunna vet att jag väljer rätt och att det blir bra för henne?

Road trip

Det har inte blivit mycket häst idag inte. 
 
Jag var i stallet i morse och trimmade Hisan i parken. Han var fin och vi kom snabbt till jobb trots att han vilade igår. Det är så skönt att vi verkar vara tillbaka där vi var innan igen. 
 
Lilla har vilat idag. Hon skall få gå jobb inne på Jägersro i morgon. 
 
I stället har jag åkt hela vägen upp till Bergkvara i Småland och tillbaka till Beddingestrand här i Skåne med hästsläpet för att transportera en trädgårdspaviljong... Galet. 
Nu är jag hur trött som helst efter alla de timmarna i bilen kan jag säga. 

Sommar, sommar, sommar

Det har varit mycket varmt och skönt i kväll. 
 
Jag har varit ute och travat 1,5 mil med Lilla. Hon skötte sig superbt, som alltid. Solen gassade och jag satt och njöt i vagnen. 
 
Hisan fick vila för det är ändå fredag och ganska skönt att komma hem i tid och göra kväll. 
 
Jag sitter mest och funderar på hur jag skall lägga upp tävlandet för mina båda hästar. Någon rätsida verkar jag inte få på de funderingarna. Suck

Nationaldagen

Igår skrittade jag en kort runda på Lilla uppsuttet. Så fin hon har blivit. Det är flera månader sedan sist jag satt på henne. Hon har värkligen fått en helt annan balans i sig självt nu, den kommer hon att behöva när det skall gå ännu fortare i lopp fram över. Och det behöver gå fortare för att hon skall ha en chans.
Vi får jobba vidare på den där balansen.
 
Idag har jag först varit inne på Jägersro och ridit Yoyo.
Sedan har jag joggat Lilla en kort runda. I morgon tänkte jag mig att hon skulle gå ett lite tuffare jogg-jobb hemma igen.
Sedan hade jag nog behövt ge henne ett jobb på banan igen på söndag. Vi får se hur det faller sig.
 
 
Hisan och jag har varit uppe hos Tord och hoppat i eftermiddag.
Han var super på hinder om än lite trögstartad. Det har varit en supervarm dag idag vilket är underbart. Men varesig jag eller Hisan är riktigt vana vid att jobba i den här temperaturen så det behövs lite aklimatisering.
Dessutom har Hisan satt en bra mycket kraftigare sommarpäls i år än vad han brukar. Han fäller igen nu så han har väl insett att det blev lite tokigt.
Vi hoppade en liten banan med snäva svängar och Hisan var på hugget. Hindren låg på 1.15 ungefär.
Han kändes fin så det bådar gott.
 
Jag skall ta mig en funderare på hur jag skall lägg upp tävlingarna framöver. Min planering gick ju inte riktigt som tänkt i och med regn och hälta och så.
Det är inte för Hisans del jag skall fundera för han har inte tappat i princip något. Det är för min skull, det är min hjärna som skall hänga med. ;)
 

Tisdag

Idag vilade Lilla. Hon har tagit starten bra. Helt rena ben och har god aptit.
 
Det där med att bara mysa i stallet var tydligen tråktig så lilla madamen smet vid ett obevakat ögonblick ur stallet och ut i hagen igen. Där shoxade hon runt med krumbukter och svansen i vädret ett bra tag innan hon ville bli fångad igen.
 
 
Jag red Hisan en sväng i parken också. Tyvärr har det kommit horder av insekter nu. Det påverkar min tunnhudade häst massor.
Han tappar fokus på mig och hoppar runt i osorterade skutt med skjuten rygg för att slippa undan de små kräken. Allt eftersom han bli varmare blir han tydligen också mer smaklig för de små kräken så tillslut fick jag ge upp parken för att bege mig till Melonbanan för att överhuvudtaget kunna rida ordentligt. Med flugsprej går det att lösa så att Hisan kan komma till mental ro. Så det är bara att plocka fram ur gömmorna.
 

Start #2

Då har vi testat att åka till Halmstad då.
 
Resan upp tog två timmar och det var inte direkt lätt att hitta till banan. I programmet stod där ingen adress och GPS:n valde att skicka mig helt fel när jag hade knappat in adressen som fanns på hitta.se.
 
Som tur var fick jag hjälp av snälla vänner som kunde guida mig rätt per telefon.
 
Banan var jättetrevlig och Lilla fann sig till ro direkt i boxen.
 
Värmningen fungerade super och Lilla kändes jättefin.
 
I loppet hade vi ett snävt spår, nummer 5 och jag koncentrerade mig på att hon skulle vara lugn och gå iväg bra. Vilket hon också gjorde. Vi var inte med i tätstiden i starten men det var planerat. Jag låg sedan i ryggar och var med fram till näst sista sväng och hade planerat att gå med i ryggarna där för att få så bra position som möjligt. Det grusades dock i näst sista sväng då vi trängdes ut (prejades) av ett annat ekipage. Efter det kom vi efter och när vi försökte gå ikapp igen blev det för tuft. Anledningen var att tempot skruvades upp till 14 där framme och det kan inte Lilla gå.
I sista svängen gav hon upp och drog sig utåt. När jag försökte styra ner och driva henne lite så rullade hon över i galopp.

Hon kändes ändå fin och det var synd att det blev som det blev. Det bra var ändå att hon var med så länge som hon var och gick bra i stänket bakom de andra. Hon voltade även kanon vilket inte riktigt alla andra i loppet lyckades med.
Vi hade precis den där kontakten jag önskade i loppet. Hon tog mina förhållningar och drivningar (ända till sista sväng då, men det var jag som var plump).
 
Jag är oavsett nöjd med Lilla. Det var inte hennes fel att hon blev trängd och jag är säker på att hon har gått framåt med även detta loppet.
 
Innan jag anmäler till nästa lopp skall jag ta en funderare på hur vi skall lägga upp det framöver.
 
Så här långt är jag 100% säker på att vi skall ta ett par mysdagar då hon bara skall få mycket uppmärksamhet hemma i lugn och ro och sedan kommer massören i nästa vecka.

Start

I eftermiddag är det start på Halmstad som gäller. 
 
Håll tummarna för oss!
 

Persedelvård och annat

Det har regnat en massa idag också. Inte när jag var ute med Lilla och körde som tur var. Det blev en skrittrunda för hennes del där fokus låg på att jag bestämde gångarten. Hon var inte direkt svårövertalad men hon hade gärna sprungit om man säger så.
Träningen vi har gjort på sistonne har nästan uteslutande varit trav och ganska mycket snabbt så det är inte så konstigt om hon tror att det är det jag vill att hon skall göra varje gång nu. Hon är nämligen inte alls dum utan väldigt smart så hon har klart för sig.
 
Hisan och jag har varit i Vomb med Donna och hennes ägare. Hisan skötte sig faktiskt över förväntan ända till sista galoppen då han tyckte att det gick lite långsamt och tänkte ta tag i den saken genom att smyga in stora galoppsprång och sedan försöka fortsätta i samma stil. Jag misstänkte att han skulle hitta på något bus när han hade vilat... Bus-häst!
By the way regnade det hela tiden medan vi var ute i skogen. Som tur var var det bara ett litet regn om man jämför med gårdagen så vi blev inte så blöta. Men, men... regn är ingen favvo direkt.
 
Efteråt blev det sedvanlig puts och fix av utrustningen för att den skall vara tip-top i morgon.
 
Jag kan meddela att jag börjar bli lite nervös nu. Lilla var i vart fall superpigg vid intaget och busade rundor i hagen.
 
Frågan är om jag ens kommer att kunna sova i natt...

Dyngsur

Hade tänkt mig en längre jogg med Lilla. Det var lite åska i horisonten men skam den som ger sig.

Knappa två rundor längs årundan hann vi med innan himlen öppnade sig. Jag var då knappa 100 från stallet och på den sträckan hann både jag och Lilla bli komplett genomsura. Hon såg ut som om hon var nyduschad.
 
Lilla och jag hade en lite uppgörelse gällande lydnad precis som  dagen innan. Men idag blev hon tvärsur och visade verkligen att hon ville bestämma. Men så blev det inte. Uppgörelsen bestod i att jag vill ha skritt och hon tyckte trav om än i slowmotion.
 
Efter att jag hade väntat ut regnet begav Hisan och jag oss till Melonbanan för lite trim.
Det låg bommar framme så vi passade på att galoppa lite över dessa. Stora hinder sa Hisan, bommar på marken tyckte jag... Han är ju ändå en hopphäst...va?
Är det inte lite konstigt att det skiljer så mycket på i fall han har hopp- eller dressyrsadeln på?
 
Han kändes fin och vi kommer snabbt att komma tillbaka till den fina känslan vi har haft när vi trimmat på sistonne.

Fredag

Det är ett par dagar sedan man orken att sitta med datorn på kvällen har inte infunnit sig.
 
Först var jag ute en kort runda med Lilla. Vi joggade runt 8 km.
 
Hon är inne i en lite trotsig fas igen där hon vill bestämma tempo och var hon skall gå och om hon skall svänga. Inte helt lyckat alla gånger men tillslut är det jag som bestämmer.
 
Jag red även en liten runda på Hisan längs ån. Förra veckans bekymmer verkar helt borta och har så varit efter att han skoddes. Hovarna var rätt ojämna bak, troligtvis på grund av att han har haft en uppverkad hålvägg på ena hoven. Den har nu så gott som växt ner efter verkningen var han jämn. I nästa vecka kommer massören till båda hästarna så eventuella andra låsninga och sådant kommer att tas omhand då.
Hisan skötte sig fint och var enbart lite spänd, vilket han alltid är efter vila. Jobbade på fint och gick fram bra.

RSS 2.0