Rapport om Lilla

I tisdags vilade Lilla och Hisan reds av sin medryttare. Jag hade annat på schemat. Så är det ibland. 
 
Igår var det Hisans tur att vila. 
 
Jag ville känna lite på Lilla eftersom jag inte kört henne själv i veckan. 
hon var mycket pigg och stegade på fint i skritten. Jag fick ideligen påminna henne om att det enbart var skritt som jag hade tänkt och det är ju positivt. 
Däremot är kotan bak inte helt torr och inte hennes skenan på benet fram. Det år i och för sig ner när hon skrittar men jag vet inte. 
Smorde in båda ställena med arnika efteråt. 
 
Det är nog mest så att jag är extra orolig för henne. Hon är ju min lilla, och jag har fått vara med från början. Jag är orolig att göra henne illa på något vis. 
 
 

Lite av varje

Jag är fortfarande låg som bara den av att Lilla inte är 100. Det är viktigt att ens djur mår bra. 
 
Därför har bloggandet varit sparsamt. 
 
Jg skall ta tag i det i morgon. 

Blandat

Skritt idag också med resultatet att Hisan faktiskt skötte sig. Fantastiskt!
 
Han slapp därför straffarbete i ridhuset och jag kom hem i rimlig tid en måndagskväll. Bingo!
 
Lilla skötte sig också off course! Men tyvärr har hon hittat på annat bus. 
 
Frambenet gillade väl inte lördagens Jägersroövning fullt ut och var lite svullet igår. Torrt och fint idag igen så det är nog ingen större fara förutom att jag gick för fort fram och får backa tillbaka till skritt ett tag framöver. 
Vad värre är att hon vrickat till kotan vänster bak i stället. Den var lite tjock igår men finare idag. 
 
Ytterligare ett skäl för skritt med andra ord.
 
Eftersom Kung Bore nu verkar kunna släppa greppet om Skåne så löser det sig nog. Hon kommer kunna busa i hagen utan att halka på is (trots att hon varit broddad hela tiden). Och igångsättningen kommer funka bättre när underlaget hemma medger trav. 
 
Skritt är nyttigt säger de så vi skrittar på. 

Spånhuvud

Idag har jag kollat in fina gångartshingstar med en vän på Flyinge. Så himla bra när man har en massa sådant där roligt bredvid stallet. 
 
Efteråt följde hon med ut och körde Lilla medan jag red Hisan. Det var tänkt att vi bara skulle skritta en kort runda på max en halvtimme. Men Hisan uppförde sig som en stort spånhuvud så det fick bli en extra runda för honom i ridhuset efteråt. 
 
Jag begriper inte varför han skall bli så stallmodig på senvintern. Han är ju normalt sett trafiksäker men idag hoppade han rätt upp och slog bakut framför en bil för att han tittade på en soptunna, backade ut mittemellan två bilar för en postlåda och hör och häpna... backade in i vagnen när han såg en människa i en hage bredvid vägen... Hallå lixom!
 
Sedan hade vi en rejäl dust innan vi kom till ridhuset också med en Hisan som hoppade rundor, backade och stod på bakbenen. 
 
Väl inne i ridhuset skötte han sig faktiskt även om det tog ett tag att få honom att slappna av och jobba ordentligt. 
 
Han spänner sig massor nu när det är is i hagen och på stallplan men det ursäktat inte beteendet. 
 
Lilla uppförde sig som den stjärnan hon är även med okänd kusk och galet följe. 
 

Hingstgrin

Lilla brukar låna Sir Remingtons box när vi är inne på Jägersro.

Det framkallar tydligt intressanta dofter.

Jag tror man får se det som ett vårtecken.


Lätt jogg

Alltså det är helt galet att behöva åka hela vägen in till Jägersro för att kunna jogga Lilla lite på ett bra sätt. Det är stenhårt i backen och det var mest stora banan som var bra där inne också. 
 
Så dagens träning bestod i ett varav i bakvarv i skritt och tre varv i trav varav bara ett var i den fart som vi brukar jogga på banan i. De övriga var i ridhäst fart. 
Vi avslutade med ytterligare ett varv i skritt. 
 
Om jag skall vara ärlig så är de där varven i skritt super för hennes psyke. Hon vet att man travar på stora banan och vill iväg. Att då göra något så otippat som att ta det lugnt kan vara jätteviktigt. Det skall ju gå att ta det lugnt överallt. Vi övar på det. 
 
Hisan har inte fått göra något idag. I vart fall inte än. 
 
Jag har ju känt mig lite klen de senaste dagarna så jag valde att åka hem en sväng i stället för att rida honom efter Jägersro. 
Så nu samlar jag kraft i soffan hemma. Jag skall ut och kvällsfodra senare så kanske rider jag en sväng då men jag tänker känna efter och skulle det bli så att Hisan vilar idag så är det ändå ingen fara för hans del. 

Tävlingsdebuten

Jag hade ju en stilla tanke om att göra tävlingsdebut i början av mars i år. Det brukar ju inte vara något problem. 
Men nu känns det helt avlägset. Det är -3 grader ute nu as we speak och det väntas flera kalla dagar.  Nä, den där debuten skjuts på framtiden tills det är vår på riktigt och jag känner att energin och lusten återvänt. 
 
Lite kul att jag var sugen på tävling i januari dock... men tur att jag kunde hålla mig då. Fast vi hade ju en period av mildväder just då. 
 
Är det inte underligt hur vädret påverkar?
 
För övrigt är jag glad att jag inte har pressat Lilla till start än heller. Kanske kommer hon ut i slutet av mars. Men jag är lika glad om det dröjer till april eller maj bara hon håller sig från att hitta på onödigt bus och trivs med livet. 
 
Jag tror nog att Hisan och jag behöver de här extra veckornas träning också innan vi entrar tävlingsbanan. 
 
Trevlig fredag förresten!

Soffan

Idag har jag enbart varit ute och vänt o stallet. 
 
Jag hade tänkt köra Lilla en sväng även i kväll men känslan från i gårkväll då jag var helt matt sitt i. Jag tror därför att soffan är ett mycket bättre alternativ för jag har inte tid att bli sjuk. 
 
Kort uppdatering idag med andra ord så hoppas jag på mer krafter i morgon. 

Hoppträning

Jag skall bespara er mina fina skisser av banan den här gången så jag tog en bild i stället. 

Idag ville Tord att jag inte skulle tänka så mycket på träningen utan bara rida. Det brukar gå bäst då. När jag tänker brukar det mest bli fel. 

Efter en lång uppvärmning med mycket öka och minska volterna där fokus låg på att Hisan skulle vara ordentligt genomböjd så började jag hoppa. Första sprången var inget vidare. Hisan fäller och är Mr Grumpy och vill inte gå fram om han inte blir ordentligt övertalad. Men sedan gick det fint. 

Under själva hopp delen av passet ropade Tord vilka hinder jag skulle rida an på. Jag visset därför inte vart jag skulle när vi landade. Det fungerade över förväntan Hisan hoppade super och red inte ett hinder på hela träningen men det var grymt jobbigt. 

 

Jag tror dessutom att jag kan ha något skräp i systemet för jag blev helt galet trött mot slutet. När jag försökte hålla om med benen så lydde de mig inte, så trött var jag. 

Nu skall jag lägga mig och försöka hinna med att vila lite så att det inte bryter ut och jag blir sjuk på riktigt. 

Jag hann med att skritta Lilla i 25 minuter innan träningen. Hon var mycket glad och riktigt pigg. Jag fick ideligen påminna henne om att det var skritt som gällde. 


Båda två

En sådan här kväll undrar jag verkligen om jag är riktigt klok och om jag verkligen mår bra av min hobby...
 
Det var ett par minus redan när jag kom till stallet. Vinden hade i och för sig avtagit och det var ju tur det. Alltid något. 
 
Lilla och jag var ute och skrittade. Samma runda som igår men åt andra hållet. Tänkte att det skulle bli lite mer spännande då. Pigg och glad i dag också. 
 
Hisan och jag var en sväng till ridhuset efter att jag hade mockat. Valde att göra det mellan träningen av hästarna för att få upp värmen lite. 
 
Hisan spände sig en del på stallplan. Han är broddad men det är bra halt just nu. Troligtvis står han och spänner sig i hagen också. 
Det blev bättre efterhand som jag red men det satt i ett tag. 
 
Hoppas på tö mycket snart nu. 
 
Hoppning i morgon och jag skall försöka hinna med att skritta Lilla också...

Skritt

Ni fattar inte hur kallt det är i kväll. Galet helt enkelt. Jag försöker tina för femtioelfte gången den här vintern. 

I kväll fick Hisan vila och i stället blev det 30 minuters skritt för Lilla enligt ordinationen. 

Hon var mycket pigg och glad med skrittade ändå snällt på slak töm. Sista biten hem träffade vi dessutom på en tom timmerbil med släp. Jag reagerade mer på den än hon som vanligt. 

Nu hoppas jag verkligen på lite mildare väder för annars kommer jag nog inte kunna hålla mig frisk. Fy vad jag fryser...


Diagnosen

Undersökningen bestod i att logera ett lite svart yrväder och sedan böjprov.
 
Vi kom fram till att hon inte tar i lika mycket med det ben som varit tjockt i höger varv. På böjprovet visade hon en liten reaktion i båda framknäna. 
 
Liten svart fick finna sig i att bli än mer rakad lite högre upp på benet och även där fann vi skorv. Troligast är att hon har fastnat och vridit till knäet varpå ligamenten som fäster i knäet har fått sig en törn. 
 
Ordination: skritt i 5 dagar och lite meducin. Sedan igång igen, skulle hon inte fungera när det börjar gå lite snabbare så återbesök för då är det de små böjprovsreaktionerna som spökar. 
 
Det kunde ju varit värre i och för sig med tanke på hur svullet det var. Men det förklarar ju också varför hon tyckte att jag inte fick ta i benet. Måste ju gjort jätteont till en början. 
Jag hoppas att hon kan ta det lite lugnare i hagen framöver för detta var ju helt onödigt. Men små kaxiga svart hästar vill tydligen busa. 
 
För övrigt är jag glad att jag åkte in med henne men tycker att jag borde kunnat ha haft fel för mig och fått den diagnosen jag önskade, att jag bara var nojig och inte hade någon skada om än så liten på min häst. 
 
Hisan har gått i ridhuset. 

Indoor eventing

En riktig humörhöjare faktiskt.
 
I stället för att vänta på att det skall bli möjligt att rida terräng ute flyttade terrängbanan in under tak. Helt fantastiskt kul.
 
Hisan gillade att få galoppera på lite och hindren var låga så vi latjade mest runt men roligt var det.
 
Vi hoppade två rundor. Här är film.
 
 
 
Lilla blev äntligen klippt på benet så att jag kunde se vad som var under pälsen. En hel del skorv och pälslösa områden. Skrapat ben med andra ord. Fast det är väldigt lite med tanke på hur svullen hon var. Jag kommer ändå åka in med henne för en koll i morgon.
Jag hoppas att vi får diagnos übernojig matte. ;)
 

Pharmalight

Har ni testat det?
 
Jag har fått låna en sådan maskin. Jag har provat BioLight och laser tidigare men den här är mycket smidigare. Det är en liten maskin som man lätt kan hålla i handen och den skall hjälpa läkning. 
 
Jag skall i vart fall köra den på Lillas ben ett par dagar nu. 
 
Tur att jag hade uppgörelsen med henne i torsdags för jag behövde bara brottas lite lite med henne innan hon också tyckte att maskinen var en bra idé. 
 
Återkoppling om hur det går kommer sedan. 
 
Hisan och jag hade en stor dispyt då det var körtävling i glasridhuset vilket innebar att det var tokfarligt överallt. Jag fick hoppa av eftersom jag satt lite halvlöst i dressyrsadeln på honom. Det betydde inte att han snällt följde med mig utan jag fick minsann lirka massor för att leda honom runt alla faror. Läs vagnar, lastbilar, släp och människor med kameror. 
 
Väl inne ir ridhuset slappnade han av och jag kunde rida ordentligt. 
Fokus låg på att böja i bålen på volt och gå fram. Jag lade till och med upp stigbyglarna idag för att jobba med sitsen. Det känns i benen nu kan jag säga. 
Jag funderar på om inte mina höftböjare har en stor del i att jag drar upp benen när jag rider dressyr och därför sitter illa. Det kändes som bara den i de musklerna idag nämligen när jag försökte sitta så väl jag kunde. Jag brukar ju inte stretcha i stallet vilket jag väl borde och så rider jag ju mest i korta läder så det vore ju inte omöjligt. 
 
I morgon skall jag och Hisan hoppa terräng inomhus. :)

TGIF... Igår

Jag var helt slut igår också. Helt galet, jag däckar i soffan så fort jag kommer hem. 
 
Hästarna fick en lugn kväll. Lillas ben ser mycket bättre ut nu. Jag kan skönja hennes senor och strukturer i benet nu. Alltså bra mycket mindre svullet men ändå inte helt torrt än. 
 
Jag var ute och gick en runda med henne i gårkväll. Sedan fick hon bli friserad och lindad med stallbandage och arnika. 
 
Jag friserar henne kort i manen. Jag är väl medveten om att travhästar brukar ha lång man men jag tycker inte att det är fint med lång stripig man. Så hon har en halvkort frisyr i stället. Lite får vi sticka ut. 
Men vilken man hon har sedan. Den är typ tre gånger så tjock som Hisans. Jag har inte velat rycka henne heller, jag har försökt med ett par strån men det verkar inte som om hon tycker att det är en bra idé så jag har klippt i stället. Jag får nog köpa en uttunningssax för att det skall bli riktigt bra. 
 
Hisan fick enbart stå ut med mys på stallgången igår. Han har ju gått rätt rejält i veckan ändå.

Tv-soffan

Somnade ifrån allt i soffan igår när jag kom hem. Därför blev det inget inlägg.
 
Men jag hade i vart fall en rejäl brottningsmatch med Lilla igår. Hon formligen satt på mig innan jag fick tillåtelse att känna på hennes ben. Jag vet inte om det verkligen är så att det gör ont eller om det är trots. För hon trotsar en massa just nu. Därför har jag bokat en kliniktid på måndag för att vara på den säkra sidan. 
När jag väl fick känna tyckte jag att senan kändes ganska ok, i vart fall den yttre men sedan var hon så pass svullen att jag inte kunde särskilja andra strukturer. 
Jag hittade inte heller något sår men väl lite krustor i huden. De borde in kunna ge sådan svullnad i sig. 
 
Det där med undersökning känns helt rätt med andra ord. 
 
Hisan gick programridning i stora ridhuset. Bara det att där inte var hinder utan dressyrstaket var jätteläskigt. Så lite väl spänd var han. I övrigt tyckte jag att han var bra mycket finare i dressyren än han brukar men domaren var inte riktigt av samma åsikt. 
Så är det alltid med oss och dressyr. Det är ganska tröttsamt. 
 
Nu bär det av ut till stallet igen för min det. 

Låg

Kände mig riktigt jättelåg när jag kom hem från stallet. 
 
Lillas ben såg typ likadant ut. Hon verkar inte direkt halt heller. Kan det vara ett litet litet sår. Jag hoppas det. Men jag får inte undersöka ordentligt för henne och det kan vara så mycket mer som är skadat så jag vågar inte riktigt tro på sår. 
 
Lilla är väldigt försiktig med områden som gör lite ont. Hon hade ju ett litet sticksår på överarmen förra vintern och det var en brottningsmatch varjegång jag skulle tvätta det på henne. Det kan vara samma nu men det kan också vara sena eller griffelben. Det är det som är så läskigt. 
 
Hisan och jag var i ridhuset. Lägger in en film dom får tala för sig självt. 
 

Men åh...

Åhhh...
 
Hisan har troligtvis sparkat till Lilla på utsidan av vänster framben så pass att hon är rejält svullen och trycköm. Jag kunde inte se någon direkt hälta de få stegen som jag sprang med henne för att kolla. 
 
Skit skit skit
 
Jag hoppas verkligen att det går ner på ett par dagar och att inget är allvarligt skadat i benet.
 
Hon var pigg så in i och sprang över mig i spolspiltan en gång och dessutom försökte hon mosa mig i väggen när jag skulle Linda hennes ben. Typiskt Lilla. Det var samma förra året då jag skulle tvätta sår på henne. 
 
Hisan fick en omgång i dressyrsadeln i skolridhuset. Jag tyckte att jag kom åt honom bra idag och han jobbade kanon. 
 
Just nu känner jag väl inte att fokus ligger så mycket på Hisan utan mer på Lillas ben. Jag har morgonfodring och utsläpp i stallet i morgon så jag får kolla till henne då. 

TDB

Nu sitter jag och gluttar i tävlingsdatabasen igen. 
 
Jag är sugen på att komma igång och tävla igen men suget botas fort bara genom att jag tittar ut genom fönstret. 
Fast just nu hade det varit roligt att ha en tävling att se fram emot. Det känns rätt trist utan faktiskt. 
 
Det där med att tävla fungerar som en sporre för mig. Det blir lättare att ta tag i allt vardagstråk då. 
 
Men aldrig att jag åker ut och tävlar i februari oavsett hur tävlingssugen jag är. Det är ju faktiskt både snö och minusgrader ute. Det är inte att leka med. 
 
När våren kommer kommer tävlingarna också. Så är det. Jag längtar efter våren. 

Planer

Jag har tagit ledigt för att köra provlopp med Lilla snart. 
 
Men vågar jag verkligen det? Jag är så in i bomben obeslutsam när det gäller hennes upplägg. Åh...

8 sekunder

Det har varit en lång dag i stallet för mig idag och jag är inte klar än. Jag skall ut och ge hästarna kvällsmat innan jag kryper i säng. 
 
Först var det Jägersro som gällde. Jag red Yoyo först och körde sedan Lilla på milen. Hon fick gå intervaller där. Hon fick gå fort på rakorna och så tog jag upp till långsam trav genom svängarna. 5 sådana blev det och hon sprang så fint så. Jag visslade lite på henne i början av intervallerna så att hon skulle gasa iväg men sedan sprang hon helt för egen maskin. Jav klockade henne på 8 sekunder på 100m vilket är 20-fart. Det är super att hon travar på så för hon anstränger sig inte nämnvärt när hon gör det utan bara länger lite på sig. 

Efter Lilla red jag den numera mycket busiga Sir Remington. Det är ändå härligt att han är så glad och busig, det bådar gott även om han gärna får vänta på att jag har hoppat upp helt innan han travar iväg nästa gång, hmmm. 

Hisan gick ett pass i glasridhuset. Det låg lite bommar framme som vi kunde både trava och galoppera över. Jag satsade på övergångar och att få Hisan att lyssna på så små hjälper från mig som möjligt. Han är ju väldigt känslig för sådant så om han bara är med mig och fokuserar så funkar allt sådant fint. 

För övrigt har han varit superfin på sistone. Bjudningen är på plats på ett helt annat sätt nu, inget mer såsande med andra ord.

 


Christmas tree gone bicycling

Det är aldrig tråkigt med en Hisan i ens liv.
 
Det händer alltid saker. 
 
Igår på väg hem från ridhuset skrittade vi på lång tygel som vanligt. Vi hade varit nere i Wallenbergsridhuset och när vi skulle passera stora ridhuset var där en tjej som baxde upp en gran på sin cykel som hon ledde.
Jag trodde Hisan skulle flippa av blotta åsynen av spektaklet men det var tydligen inom ramen för normalt beteende. 
 
Vi skrittade på bakom ekipaget. Sedan vek vi av hemåt och kom upp mer jämsides med granen vilket var lite småläskigt en kort sekund. 
 
Reflekterade inte mer över det utan fortsatte hemåt i godan ro då plötsligt Hisan fick syn på något i ögonvrån och snodde runt och började trampa, hoppa och skutta för att tala om att det var något otroligt läskigt i görningen. 
 
Hisan hade fått syn på tjejen som nu hade satt sig på cykeln med granen och var på väg ifatt oss. 
 
Jag fick ropa till henne att stanna och travade snabbt hem ned Hisan så att han kunde komma undan helskinnad från det här monstret. 
 
Men jag förstår honom, klart det var läskigt. Träd brukar ju inte cykla. 

Hästarna tränade

V75 på Jägersro idag så jag kunde inte åka in och träna Lilla där som jag brukar. 
 
Red ut henne en sväng i stället på ca 45 minuter, mest skritt men också lite trav. 
 
Lilla var galet pigg och vi blev dessutom uppvaktade av en tvåårs hings som sprang med längs staketet. Roligt sa Lilla som busade till det hela lite. 
Hon skötte sig men var piggare än vanligt och lite spänd. 
 
Hisan gick sedan i ridhuset. Jag provade en ny dressyrsadel på honom men jag får nog utvärdera den lite till innan jag bestämmer mig. 
 
I morgon blir det Jägersro med Lilla och hela 3 hästar skall ridas. 

Lördagsmorgon

Morgonfodring och utsläpp


Fredagskväll

På fredagar tar hästarna i regel det lugnt. Så även i kväll.

Jag roade mig med att prova körhuvudlaget som följde med selen på Lilla.

Men vad grovt det är i jämförelse. Remmarna är tjocka som bara den.
Och vad är flärpen som sitter i mitten bra för? Den skymmer ju bara stjärnen...


Ponnyslalom

Eller hoppträning, båda passar in som beskrivning på kvällens aktivitet. 
 
Det hade blivit dubbelbokat med hoppträningar i ridhuset i kväll på grund av att min mobil visst inte har velat samarbeta i veckan. Det är sådant som händer så vi fick försöka samsas. 
 
Det gick väl riktigt bra att samsas och på sätt och vis var det mycket nyttigt för mig. Jag tappar så lätt fokus när det är så många som gör andra saker runt om mig. De hoppade ju helt andra linjer och hade en annan tränare. 
 
Min oförmåga att fokusera ledde till att jag blev tappad igen... Typiskt. 
 
Jag kom på en båge där jag missade avståndet igen, fick ett stopp. Nästa gång red jag utan tanke och fick ett stopp igen. Hisan klev då ett steg åt sidan och jag hängde löst. Det gick inte att rädda mig kvar så det var bara att bita i gruset och sitta upp på nytt. 
 
I det stora hela gick det bra. Hindren låg på 1.10 och han hoppade superbra så länge mitt fokus fanns. 
 
Jag måste öva på brutna linjer och fokus helt enkelt. 
 
Lilla vilade i kväll. 
 

Innehållet i paketet

De sitter bra men jag måste säga att jag blev rätt besviken när jag såg att det var ett par CRW byxor med brodyr på. Närmare bestämt modellen Calabria.
Inte för att byxorna blev automatiskt sämre eller så utan för att det kunde ha framgått på hemsidan att de kom därifrån.


Paket

Hästrelaterat innehåll


Elljusträning

Jag somnade i soffan när jag kom hem igår, därför uteblev inlägget. Faktum var att jag var helt galet slut efter att ha kommit hem bra sent i tisdags. Jag var ju i Höör och det började snöa när jag var där. Det innebar att jag fick krypköra hem. Men bättre sent än aldrig.
Sedan var jag ute i stallet och broddade hästarna före jobbet.
 
Onsdagar är den kvällen i veckan som banan är öppen så jag kan träna Lilla i elljus.
 
Lilla gjorde jättebra ifrån sig. Jag smackade lite på henne i starten och oj vad hon lade iväg. Det går fortfarande inte jättefort när vi kör men det är inte meningen heller, däremot känns hon starkare för varje gång. 
 
Efter träningen stod jag och mös en stund med Sir Remington. Lilla lånade hans box för att varva ner och då passar jag på för rykta honom lite. Det är verkligen en myshäst den där. Hisan är inte i närheten av att vara så mysig. Han sätter upp en cool fasad och går bara med på mys under "milt tvång". 
 
För Hisans del blev det vila igår. I kväll skall vi hoppa. 

Snö

Oh, no! Inte mer nu. Snälla!

Fatta vad mycket mer snö det var i Höör. Galet för det är ju också Skåne...

Måndag hela veckan

Nu var det måndag igen. 
 
Hästarna skoddes idag båda två. Det fick bli utan snösulor så nu väntar jag på att det kommer en stor snöstorm. 
 
Därefter hade jag sällskap med mig ut på tur i mörkret. Och i kväll var det talet galet mörkt. 
Jag hade köpt små lampor, cykellampor, att ha på vagnen för att bli mer synliga ute i trafiken. Röda bakåt och vita framåt. Den som inte ser oss nu är blind. 
 
Men trots lampor var det bitvis helt nattsvart. 
 
Lilla var oerhört duktig och visade vägen för en något yster Hisan som sparkade bakut och vevade med huvudet helt kopiöst mycket. 
Tur att Lilla finns för hon har då ordning på den där bushästen. 
 
Härligt med sällskap i vart fall. Lagom till att vi var klara i stallet började det regna. Tajming på hög nivå med andra ord. 

Lilla fina

 
 
Jag tror inte att jag skrev allt för utförligt om träningen med Lilla idag. Men jag har skrutit om henne massa gånger förut. 
 
Underlaget var ju inte toppen och på ett ställe längst bort på slingan som vi brukar köra står det alltid vatten under de lite blötare årstiderna. Detta hade typ fryst lite halvt om halvt idag då det låg precis runt nollan. Rider man kan man låta hästen gå på kanten och komma förbi utan att trampa i pölarna men om man kör går inte detta, det är ett staket i vägen nämligen. 
 
Lilla har inget problem med pölar och inte med is heller om hon är broddad men idag var det skumt. Is men ändå inte och en skum svikt i underlaget då bara ytan var fryst. Skumt med andra ord. Hisan hade inte gillat läget utan talat om att han inte tänker gå igenom det. Det är ju också hans reaktioner jag är mest van vid. Men Lilla bara stannar och funderar lite. Pratar man då med henne mjukt och smackar lite så går hon försiktigt även om det är läskigt. Hon är så söt i dessa situationer. Jag önskar att jag kunde visa upp hur duktig och modig hon är. 
Hon är mitt hjärta <3. 
 
På tal om något helt annat så är det Super Bowl i USA i natt. Vad nu tänker ni säkert, det är ju inte Ullis intresserad av. Helt korrekt!
Men till just detta tillfälle görs varje år en reklamfilm från Budweiser om deras claydsdale hästar. Detta året var det bara för gulligt. Eller vad säger ni?
 

Lite av varje

Idag har det varit minst sagt blandad kompott av häst. 
 
Vid lunch åkte jag och ett par vänner till en galopptränare som hade öppet hus för att kolla in "vår" nya riksgaloppör. 
I år har jag nämligen slagit på stort och först köpt en andel i rikstravet. Det blev en häst som är jämngammal med min och som heter Yrsa Brick. Hon bor uppe i Skaraborg vid Axevalla travbana. Hon är brun med lite stjärn. Jag äger en 1000-del i henne under 2013. 
Upplägget med galopphästen är samma. Han bor ju närmare så det kommer att bli lättare att följa honom. Lite dråpligt nog är detta också en brun häst med stjärn. Men detta är en valack vid namn Romanoff. 
 
Lilla har fått träna idag. Hon har joggat lite där underlaget tillät och gjort serpentiner på körplan. Pigg och glad. 
 
Hisan har skuttat lite över ett sockerbitshinder men det blev inte så många skutt. Han trampade nämligen av sig höger framsko. Med hans sulor är det ingen bra idé att rida länge utan sko. Så det blev promenad hem och påslagen sko instället. 
 
Den här helgen gick också för fort. Kan ingen bromsa tiden?
 

Mycket gjort

Morgonfodring i stallet och sedan träning med Lilla på Jägers. 
 
Hon var pigg och fin. Jag försökte klocka henne och lyckades de första 100m då hon sprang på 30-tid. Sedan fibblade jag med klockan och mina tjocka vantar så jag lyckades inte trycka av den igen. Jag lyckades knappt hålla i tömmarna heller och fick ta upp efter ett varv och börja om. 
 
När hon sedan gick full distans fick jag ideligen påminna om att hon fick ta det lite lugnt. Det var inte meningen att det skulle gå i 100 knyck. 
 
Så bra jobb med henne jag tror att hon kommer att vara klar för start till våren men allt kan hända så vi får se. 
 
Jag red även Uffes hästar när jag ändå var inne och det var två mycket glada grabbar jag satt på. Jag fick hålla i mig, det är inte ofta det behövs då de är välartade båda två. Men glada hästar är alltid trevligt. :)
 
när jag väl kom tillbaka till stallet med Lilla var min ork slut. Jag åkte därför hem och åt och sov en stund innan jag åkte ut igen för att rida Hisan. 
 
Hisan gick ett dressyrpass i ridhuset. Det har frustit på under kvällen så det var rejält hårt i backen igen och kallt. 
Passet gick bra och trots att min ork var i botten och passet blev kort. 
 
I morgon har jag tänkt rida programridning på honom. 

Fredagsmys

Det blev bara en snabb visit i stallet idag. 
 
Jag avklarade sysslorna på en timme och sedan fick det bli en kort rykt per häst och lite puss på mularna. 
 
Ännu blir det i stället fredagsmys här hemma. Jag har känt mig som en urkramad trasa idag nämligen. Nog brukar jag vara trött på fredagarna men nu är jag löjligt trött. 
Jag hoppas jag är i bättre form i morgon. 

RSS 2.0