Flipp

Idag kom en flipp. Jag har lite väntat på att det skulle hända. 
 
Det är dessutom Breeders den här veckan så nu är det fullt ös på Flyinge igen. Och denna gången är det dessutom fullt med avspärrningar överallt.
 
Jag red ändå den vanliga rundan. Mitt på sträckan längs ån började han bli lite väl på tårna och det visade sig att en tidigare träningskompis som vi mött innan hade kommit ifatt oss.
Hisan har slappnat av mot i början då han flippade bara han såg en häst galoppera. Nu går det bra. Möta hästar är inte heller ett bekymmer men att bli upphunnen är det. 
Min tidigare träningskompis ville galoppera så vi testade i fall hon kunde rida om och ifrån oss. Men se det gick inte för sig. 
 
Mr Häst ballade ur. Frös fast, backade, bockade och när han tillslut rörde sig framåt var det med osorterade skutt.
 
Jag fick "tvinga" mitt ofrivilliga ridsällskap att skritta med oss fram till travbanan där vi i vart fall kunde trava. Vi delade på oss efter det vilket inte var något problem. Knashäst!
 
Det skall minst sagt bli spännande att galoppera honom på torsdag...

Städningen

Tjoho! Halva sadelkammaren blev i vart fall städad. 
 
Alla Lillas saker är putsade och jag har stoppat undan massvis av grejer som jag inte kommer att använda på ett tag. De får ligga i "bra att ha"- lådan. Undrar hur mycket som egentligen är bra att ha?
Jag har en hel del grejer liggande på vinden här hemma också... fast jag hade faktiskt en sak där som nu verkligen är bra att jag har. Nämligen en extra pullarnosgrimma.
Lilla skall ha den sedan när hon tränas igen. Inga mer vanliga spärrgrimmor på henne. En spärrgrrimma är som en engelsk nosgrimma fast med lite extra ringar på som man kan fästa huvudstång eller springrem i. En springrem är som en fast martingal.
Lilla har haft den enbart som nosgrimma för att motverka att hon gapar mot bettet. Men hon skall ha pullarnosgrimma instället då den är designad för att inte störa hästens andningsvägar vid ansträningning.
Hisan har ju haft en sådan i hoppningen alltid. Mest då för att jag tycker att den är snyggast men för Lillas del är det viktigt att inget hindrar hennes andning. 
Dessutom heter den ju pullarnosgrimma på ridhästspråk och det är ju just det hon har gjort, pullat. På travet kallar man en kryssgrimma.
 
 
På här bilden provar hon Hisans men nu skall hon få en egen.
Det är ju ett tag till hon skall träna men det skadar ju inte att ha rotat fram den ur gömmorna redan nu.
 
Hon skall få ett nytt bett också. Jag har funderat på ett Stübben EZ control. Det är ett hoppbett med en speciell design. Det är som både är ett tredelat men som när hästen ligger på "förvandlas" till ett rakt. Jag tror att det kan vara precis vad jag söker till henne. 
Jag vill ha ett bett som ger lite finlir vilket jag inte tycker att ett rakt bett gör och jag vill inte att det skall kunna slå upp i gommen på henne om man behöver ta tag i henne vilket två- och tredelade kan göra. Bäst hitintills är novabettet annars men det är inte tillåtet i trav. Näst bäst är Hisans dressyrbett, ett tredelat anatomiskt Sprenger. 
 
Hisans del av sadelkammaren kommer att städas en annan dag. 
 
Samma runda som igår blev det med Hisan idag. Idag blev det lite mer dressyr rakt fram för hans del. Han svarade fint på det och gick riktigt fint.
Jag försöker använda den här tiden under konvalescensen till att jobba på min sist. Hisan svarar bra på det så här långt. Det skall bli spännande att se om jag har förbättrats när jag kan rida på ridbana/ridhus sedan. Då kan jag filma mig själv igen. Det är lite svårt att göra det på en uteritt. ;)
 

Höststädning

Igår påbörjade jag en stor höststädning i stallet. Jag har massor att reda upp efter sommaren som jag inte har tagit reda på. Igår var det hinkar som städades. Jag har sjukt mycket hinkar och dessa blir läskiga om de inte används. 
 
Idag har jag tänkt mig att ta hand om allt läder. När nu Lilla inte är hemma är det hög tid att putsa upp hennes saker så att de är fräsch till hon kommer hem. Hisans grejer behöver också en lite putsning kan man tycka. 
Vanligtvis putsar jag upp Hisans grejer till tävling och och det är ju vanligtvis var och varannan helg. Så nu när det lite blir något sådant är det hög tid att ta en putshelg. 
 
Red ed årundan med Hisan igår. Han uppförde sig som vanligt bra. Sedan har jag också försökt ta reda på hur långa alla sträckor egentligen är. Nästa vecka skall jag nämligen börja fasa in galoppen och då behöver jag veta det. Vet ni hur långa era ridrundor är? Och hur långa vissa delar av dessa verkligen är?

Lördag förmiddag

Jag känner att det är dags för lite allmänna betraktelser med en hästig touch. 
 
Jag hade ju höga förhoppningar på 2013. Förhoppningarna låg framför allt på tävlingsfronten men de har ju gått om intet totalt nu. Mina mål är inte uppnådda och jag kan inte göra något åt det. 
 
Tävlingsmål är ju inte allt här i världen och så länge jag och hästarna kommer att kunna vara friska så kan vi också ladda om och komma tillbaka. I vart fall är det så jag tänker. Ett mantra så gott som något och en bra tanke.
 
Hösten är här med besked och även om dagarna bjuder på fint väder så hänger den där illavarslande vintern över allt som ett mörkt sjok. Jag avskyr vintern och allt som den medför. Mest av allt avskyr jag mörkret och ett behöva stiga upp i mörker och att komma hem sent i mörker. Men det är väl livets lott antar jag. Jag liksom merparten av Sveriges befolkning jobbar 8-17 och då blir det så. 
 
Vad da som i varg fall är skönt i höst är att jag inte kommer att åka på träningar på sena kvällar. Jag som älskar att träna, det är det absolut roligaste med att ha häst enligt mig, att träna för tävling och att tävla. 
Men nu blir det ju inget med det. Inte heller blir det några tidiga tävlingsmorgonar eller lördagsträningar inne på Jägersro. Inget pusslande för att hinna med båda hästarnas tävlingar och träningar. 
Det är faktiskt riktigt skönt. 
 
Jag kanske borde omvärdera mina prioriteringar och värderingar... det är verkligen inte omöjligt.
 
Nu skall jag ta tag i dagen! Carpe diem!

Fredag

Först en sväng till Flyinge och Hisan. Han har blivit skodd idag så nu har han fina hovar igen. 
Sist st var det ju jag som slog på skorna efter operationen och boxvilan. Det fungerar ju men det blir aldrig lika bra när jag gör det så klart. 
 
Sedan var jag nere hos Lilla en sväng. 
Hon var mest intresserad av maten... Jag försökte ta lite bilder men på alla har hon huvudet i hinken. ;)
 
 
Jag skall nog åka ner en gång till i helgen och bara mysa med henne. 
Lite gladare tycker jag att hon verkar. Starten och flytten har tagit hårt på henne men jag börjar ana något litet hoppfullt nu. Från att ha varit helt nattsvart så känns detta positivt. 
 
 

Trött

Lite dålig uppdatering av mig de senaste dagarna. Men jag har helt enkelt däckat i soffan när jag har kommit hem. 
 
I onsdags var det stalledigt för min del men det avhjälpte inte tröttheten.
 
Igår kom jag till stallet ganska sent från jobbet och skyndade mig ut för att hinna med mitt 45minuters pass innan det blev mörkt. Jag däckade i vanlig ordning i soffan efter intagande av kvällsmat.
För hösten är verkligen här. Det är kallare ute trots sol men framför allt märks det på att dagarna bara blir kortare och kortare. Vid 19.30 har det mörknat rejält redan. Jag och Hisan skall ju rida ut hela oktober också så det kommer att bli en hel del mörkerridning. Jag får helt enkelt rota fram reflexerna redan nu i helgen. 
 
I övrigt skötte sig Hisan prickfritt. 
 
Idag kommer han däremot att få stå över ridningen för jag skall hinna med att åka ner till Lilla också efter jobbet innan det mörknar. 
 
Tur att det är fredag. 

Höstkväll

Ytterligare en härlig höstkväll med sol. Även om den inte värmer längre är den alltid välkommen. Alltid!

45 minuter skritt med tre travinslag på max 500m enligt ordination genomförde vi idag. Lugn och snäll Hisan som gjorde som han skulle dessutom.
 
Känner att mina inlägg blir lite likadana hela tiden. Men vi gör samma sak och rider samma runda.
 
Först i nästa vecka skall vi förändra lite genom att börja med att fasa in galoppen. Kanske blir det mer livat då? Förhoppningsvis inte, men det blir i vart fall en förändring och det förnöjer ju alltid.

Designen

Nu har jag fixat till min nya banner så att den är lite mer presentabel.

Att jag skall ha så tjocka fingrar att jag trycker på fel knappar så där på kvällskvisten...
 
Nåväl, för den som väntade sig mer omgjort än en ny banner och lite småfix så får den bli besviken.
 
Men det bästa med detta är att min vän Rebecca har lärt mig en massa snajsiga finesser i Photoshop som jag inte kunde innan. Nu skall jag bara komma ihåg dem också... och så skall datorn rehaba lite för den är inte helt frisk.
 
Hisan och jag har skrittat/småtravat även idag.

Han var lite mer på tårna men tog det lugnt. Förutom då han älgade på lite väl bra i traven på vägen hem. Jag skulle precis påminna honom om att ta det lugnt när han snubblade lite på sina egna ben och försvarade sig med en jättebrall.
Inte helt ok men men. Hisan i ett nötskal.

Söndagen

Idag har jag varit nere hos Lilla en sväng och pussat och kramat henne.
 
Sedan har jag och Hisan varit ute och tittat på terränghindren som hoppades igår. De är inte längre lika läskiga att skritta förbi. Kanske har det blivit vardag för honom att se dem där. Då blir det snart lika spännade igen när de skall tas bort.
Det regnade dessutom när vi var ute vilket jag gillar mindre men det får väl gå det med.
 
Fortsatt uppförande över förväntan. Vi travade dessutom lite hemåt idag utan att det spelade någon roll. Inte för att Hisan brukar bry sig men han skulle ju kunna göra det nu när han är under igångsättning men icke. Däremot är han pigg så in i. Men det är ju bara positivt.
Jag måste erkänna att jag sitter lite och väntar på att han skall få en flipp och bralla iväg men än så länge har det bara skett i hagen och där får han ju flippa så det är ju lugnt.
Uppföra sig skall man ju när man har en passagerare på ryggen. Vad man gör när man är fri är en annan sak.

Duktig hest!

Hoppsan!

Nu var jag ju inte riktigt klar med desing och annat men klåfingrig som jag är råkade det bli publicerat ändå.
 
Nu har ni ju fått en sneak peek på hur det skall bli i alla fall...

Nordiska mästerskapen

Igår var det heldag på Flyinge som gällde. 
Både jag och min sambo ställde upp som hinderdomare och satt ute från 7 på morgonen till 18 på kvällen.
 
När vi startade på morgonen var det så dimmigt att det nästan var svårt att se hindret jag satt vid. Utan radion hade jag dessutom blivit överrumplad varje gång en häst dök upp i dimman. Dimman lättade ju efter ett tag och dagen var fin men kall.
Det var verkligen kul att se alla duktiga ekipage hoppa alla stora hinder. 
 
Hisan fick vila igår för när vi väl var klara fanns där ingen ork kvar i mig till att rida. I stället slocknade jag i tv-soffan...
 
Idag däremot skall jag först ner till Lilla en sväng för att klappa och pussa lite på henne. Sedan blir det ridning av Hisan som står på schemat. 

Regnbåge

Vilket märkligt väder det var i kväll. Sol när jag red iväg och så började det regna lätt medan solen fortfarande sken. Det gjorde att en mycket stark regnbåge syntes. Den var dessutom hel, inte bara en liten snutt som man brukar se utan verkligen en hel cirkel. Eller halv då... Ja ni vet ju hur en regnbåge ser ut. 
Det var helt magiskt!
 
Tyvärr går det ju aldrig att fånga helt på bild. 
 
 
I morgon får NM-ryttarna leta efter skatten på terrängbanan. 
 
 
Jag filmade lite också
 
 

Längre runda

Jag har alltid insläppet i stallet på vardagar. Så igår när jag kom möttes jag av en helt galet glad häst. Han gjorde krumsprång utan dess like när han kom i hagen.
Sedan igår har han fått en större att gå i. Han får fortfarande gå själv men nu kan han röra på sig mera. 
 
Skrittade sedan hela årundan igår.
 
Hisan är mer sansad nu faktiskt. Han bjuder framåt men har inte fått något direkt tokspel vilket jag nog trodde skulle komma.
Det är ju massor i görningen överallt runt oss. NM startar idag och terrängbanan får sin sista finish. Dressyrbanor byggs, det har byggts en hoppbanan på Warren-Haistings.
Nere vid ån där det var helt lugnt runt oss travade jag kanske sammanlagt 200m. Enligt igångsättningen skall vi trava mycket mer men jag tar det gärna lite lugnt nu. Hisan var ren och fin i traven men framför allt var han lugn. Jag var rädd att han skulle ladda.
 
Vi skall nu fortsätta så här i två veckor innan vi skall börja fasa in galoppen. 

Hos veterinären

Då har Hisan varit på återbesök nummer två efter operationen. 
 
Vi började med att väga honom och därefter sprang vi några rundor på löpargången.
Jag erkänner att jag blev rejält flåsig av det...
 
Sedan böjde veterinären honom. Gångerna innan har han grimaserat lite illa vid böjningen men denna gången stig han mer eller mindre och sov.
Han var dessutom helt ren när han travade upp. 
 
Jag är så lycklig! Min älskade bushäst är ohalt! <3
 
Nu skall vi sätta igång honom enligt ett detaljerat schema och om 6 veckor skall vi på ytterligare en koll.
 
Vi börjar redan i morgon med lite korta travinslag och om två veckor skall vi börja med lite galoppinslag. Kanske bör jag ha säkerhetsväst på mig. ;)
 
Jag har varit nere hos min älskade Lilla också och pussat mule. <3

Tisdag

Nu känns det som om alla inlägg blir samma. Men vi gör ju samma hela tiden. 
 
Samma skrittrunda igen. Bra uppförande, igen.
 
Nytt att titta på när det sista inför helgens tävlingar byggs. 
 
Jag pratade lite med en av de som bygger när jag red förbi. Han undrade om inte Hisan skulle vara med på helgens tävlingar. I wish... Jo men, lite höga hinder kanske. Men jag skall i vart fall vara funktionär till helgen så jag får se mycket terräng hoppas. Det är bra mycket bättre för nerverna det än att försöka sig på det själv. 90cm som vi rider är precis lagom. Det hoppas jag att vi kan rida nästa år igen. 

Hinderspotting


Det skall bli så grymt att se dessa hinder hoppas på NM till helgen. 

Återbesök i övermorgon. Hisan känns jättefin i skritten då här långt. Torra och kalla ben har han också och uppförandet är fortsatt över all förväntan. 

Söndag

Samma skrittrunda idag med Hisan fast åt andra hållet. 
 
Jag kan meddela att världens farligaste terränghinder finns på Flyinge. Det äter små fullblod från minst 10 meters håll. Och då skall vi bara gå förbi det...
Jag lyckades dock avleda det fullblodsätande monstrets attack genom att skritta zick-zack genom maratonhindret som stod bredvid.
Lömska grejer de där. Energin formligen sprutar ur öronen på Mr Häst just nu. Men han håller sig faktiskt på mattan. 
Tack och lov har jag försett honom med fegsnöre när jag är ute. Det är ett underskattat hjälpmedel när det gäller ridning av gräshoppor kan jag berätta. 
 
Jag var nere hos Lilla igen. 
 
När jag körde därifrån med bilen kom hon och ställde sig vid grinden. Det känns tungt. Söta Lilla hästen. Men veckorna kommer att gå fort tills hon får komma hem igen. 
 
Söthästen idag.
 

Gårdagen

Det bjöds på riktigt fint väder igår. Kanske var det årets sista sommardag. 
 
Tyvärr spenderade jag den mesta av tiden i en bil men vi stannade till en stund för att äta lunch vid en strand vid Kalmarsund. Närmare bestämt vid Ljungnäs. 
Det är ju mina gamla hemmatrakter och det var riktigt härligt att pausa och lyssna på vågsvalpet. Jag saknar havet något enormt här i Skåne, inte för att det inte finns hav och vatten här utan för att jag bor i Lund. Lund har inget naturligt vattendrag i staden och det ligger en bit in från kusten. Men nu bor jag här och det finns många andra fördelar med det.
 
Hisan sköttes om på morgonen tidigt. Det var bra av många anledningar. Det har tillexempel varit Fätlttävlans breeders på Flyinge och det är inte helt optimalt att skritta en konvalescent mitt på en tävlingsplats, typ.
Breeders fortsätter även idag men nu är de på Velanders terrängbana som ligger precis utanför Flyinge så de kommer inte att kunna störas av vår framfart i vart fall. ;)
 
Det var härligt att träffa Lilla. Jag saknar henne när boxen är tom där i stallet.
Hon brukar alltid stå med huvudet ut i stallgången och titta när jag fixar med grejerna. Det är tomt utan det. 
Men anledningen till att hon är iväg har ju inte ändrats och jag är säker på att det kommer att göra henne gott.
 
Hon mådde i vart fall bra och kom när jag kom med äppelhinken. 
 
 
Jag skall ner till henne en lite sväng i kväll också efter att jag har varit hos Hisan. 
 

Lilla hälsar

 
Sötaste hästen <3
 
Åh, vad jag har saknat henne. Många pussar på mulen blev det och kramar.
 

Tidig morgon

Flyinge höljer sig i dimmor. 
 
Hisan är skrittad och jag skall ner till Lilla en sväng innan det bär av ut på äventyr. 
 Äpplen

I hästarnas hage finns där ett äppelträd. 
 
Om jag biter på alla är de MINA!/Hisan
 
Igår pratkiserade vi osorterade hopp på skrittrundan. 
 
Först kom där en skolklass springande mot oss precis när vi skulle passera en häst som longerades i galopp. Behöver jag nämna att det var farligt?
Det tog ett bra att tag att slappna av efter det och sluta takta. 
 
Sedan mötte vi en vän som vi tog följe med runt fältet. För tur var väl det. Det blev lite osorterade skutt när vi mötte andra men eftersom Hisan hade sällis så lugnade han ner sig relativt fort mellan varven. 
 
Han börjar bli rejält pigg nu. Jag tror att han upplever sig som relativt återställd.
 
Idag har jag stalledigt.

Skritt

Då kommer det en sådan där vanlig uppdatering igen. 
 
Skrittade 20 minuter igår... Surprice!
 
Bra uppförande igår var det också. Inga konstigheter och trevligt väder. 
 
Jag passade på att försöka träna på min sist. Synd bara att jag inte kan se hur det ser ut. Det borde finnas speglar ute längs slingan... eller?
 
Hisan skall på nytt återbesök nästa vecka. 

Regn

Det blev ingen powerskritt för Hisans del igår. 
 
Lagom till att klockan började närma sig slutet på arbetsdagen så började det regna och precis när jag kom till stallet så öppnade sig himlen. 
 
Hisan som hatar regn var ganska ynklig när jag hämtade honom i hagen. Dessutom hade han rullat sig tidigare på dagen så hela han hade en blandning av regnvatten och grus i pälsen. 
 
Sådant tar tid att torka och jag lägger inte en sadel på en sådan rygg. Nu hade jag ju inte velat rida i regnet heller men ändå.
 
Prognosen för i kväll ser torrare ut. Hösten är här.

Miljöträning

Skrittade samma runda som igår, fast åt andra hållet. 
 
Omväxling förnöjer eller vad det nu heter. ;)
 
Men faktiskt kan ju samma sak uppfattas helt olika av hästen beroende på vilket håll man möter det från. 
 
Idag träffade vi på en tummelmaskin (den heter nog inte så på riktigt, men en sådan där med en stor rulle framtill som plattar till ni vet). Den var farlig till en början. Hisan backade minst 10 meter. Men föraren som hade stängt av motorn för att vi skulle förbi stack ut huvudet och pratade med oss så att Hisan skulle förstå att det satt en människa i och att den inte var farlig. 
Härligt med riktiga hästmänniskor. :D
 
Vi skrittade också förbi ett urfarligt hinder längst bort som utlöste ett kast i sidled. Sedan gick det bra att gå förbi.
 
Men farligast av allt på dangens tur var nog två cyklister som cyklade i djup singel. Huvaligen...
 
Fälttävlans banan tar form. Nytt att titta på varje dag. Perfekt hjärngympa.
 
Ytterligare en laddning hinder som skall placeras ut. Perfekt att titta på.
 
 

Traktorer och PRO–eventing

Det händer grejer på Flyinge. PRO-eventing är på plats och fixar trängbanan inför NM som går i slutet av september. 
Massor av fina hinder bland annat från Ribban-tävlingen ställs ut lite här och var. Och markerna prepareras och görs i ordning. 
 
Detta är miljöträning de-lux för Hisan. Me like!
 
I och med att hans energi inte får komma ut så är det ju viktigt att han får jobba mentalt i vart fall.
Just att vi skrittar uppsuttet är ju en del men att övervinna "faror" är en annan. 
 
By the way, stallägaren säger att hon märker att han är lugnare sedan vi började rida igen, vilket är mycket positivt. 
 
Igår var det först alla nya hinder att titta på men framför allt var det PRO-eventingteamet som körde traktorer och parkerade bilar lite varstans som var grejen. Ve och fasa!
 
Hisan tog det ändå men hyfsad ro. Han blev spänd men skrittade på. Endast en gång hoppade han till på stället när vi gick förbi traktorn. 
 
Jag pratar rätt mycket med honom när han spänner sig... Killarna som jobbade måste trott att jag var helt vrickad när de hörde mig... He he
 

What's up with Hisan?

Sedan återbesöket i måndags har jag börjat skritta Hisan. 
 
Han får en daglig tur på 20 minuter uppsuttet.
 
Förutom första turen då han triggades av två andra ekipage som travade förbi oss så har han uppfört sig bra. Att han skulle explodera lite förväntade jag mig nästan.
 
Vi kommer att fortsätta med dessa dagliga småturer fram till nästa återbesök. Han står fortfarande i liten hagruta. 
 
Halsring for safty reasons.
 

Lösdrift

Idag fick Lilla åka till lösdriften på Villiekulla. Gården på Stenberget där hon är född. 
 
Hon kände nog igen sig tror jag. Men det fanns kor där nu också. Läskigt värre.
 
Hon har sällskap av två andra damer i hagen. Det blev lite spring med svansarna i vädret när de släpptes ut. 
 
 
Ett par månaders semester väntar nu för Lilla. 
Hoppas vi får en varm och torr höst så att hon kan njuta där i hagen. 
 

När det inte blir som det är tänkt...

Jag har varit helt under isen efter Lillas start i tisdags. Jag har kramat henne, gråtit i hennes man och bett tusen gånger om förlåt. 
Det som inte fick hända hände.
Min fina söta, underbara häst kom till skada i loppet.
 
Därför kommer hon nu att flyttas ner till gården där hon är född. Jag åker med henne i morgon och tanken är att hon skall få tillbringa ett par månader där för att få en paus.
Ingen träning, bara vara i hagen och vara häst.
 
Vi har varit hos veterinären och kollat upp efteråt och rent fysiskt läker hon snabbt. Frågan är hur lång tid det tar att läka psykiskt? Det är framför allt därför hon skall få den här vilan. Sedan får vi se. Hon kommer i vart fall inte starta på denna sidan nyår, så långt är säkert. 
 
Anledningen till att hon kom tillskada var att hon pullade hårt. Riktigt varför det blev så vet vi inte helt idag. Vi skall lämna in blodprov i morgon. Det kan vara då enkelt att det var den långa transporten som var orsaken. Eller så kan det vara tusen och åter tusen andra anledningar. 
 
Hon kan aldrig få pulla och bli så het igen, det är säkert. Går det inte att få bukt med det skall hon inte tävla.
 
Men vi börjar med vila. Älskade lilla häst. Förlåt.

Återbesök 1

Idag var vi tillbaka till veterinären. 
 
Hisan sprang på gången och böjdes. Han var en grad halt på båda fram till skillnad mot två grader sist. Det går åt rätt håll med andra ord. Ledvätskan var också bättre även om den inte var helt bra. 
 
Han sprutades båda fram, allt enligt den ursprungliga planen. 
 
Nu skall han stå på box ett dygn och sedan gå ut i minihage igen. Han skall även powerwalka 20 minuter om dagen. Det kan få ske uppsuttet och det tror jag är bra. Inte minst som mental grej för honom. Han lär tycka att det är mer riktigt jobb som han utför då än om han bara knatar med ut på tur i grimma. 
 
Jag tror ändå att jag skall förse honom med halsring de första turerna. 
 
Lilla och jag har skrittat runt hagarna en sväng. Hon kändes mjuk, fin och superpigg. Det bådar gott inför morgondagen.
 
Nu skall jag packa grejer och baka muffins som färdkost till oss tvåbenta till morgondagens roadtrip.

Helgen

Vad är det med helger som alltid gör att de bara försvinner.. två dagar känns som två timmar.
 
För övrigt har hösten kommit. Jag hoppas att sommaren inte helt har släppt sitt grepp och kan komma tillbaka ett par dagar till innan det blir ruggigt kallt på nytt.
 
Igår gjorde jag stallet på morgonen och begav mig in till Malmö för att kolla på terrängen till Fälttävlans EM som avgjordes på Ribban.
 
 
Det var många spektakulära hinder och fina hästar att titta på. Jag hade nog inte vågat styra mot något av de hindren som deltagarna hoppade plättlätt.
 
 
Mina hästar fick således vila helt igår. Hisan firade detta med att skaffa sig ett pansar av sand från hagen på ryggen och korset. Riktigt hur han lyckades kan jag inte begirpa.
 
 
För att få bort det något så när idag fick jag duscha honom. Han verkade inte misstycka allt för mycket över den behandlingen.
 
I morgon blir det återbesök för hans del.
 
Lilla skrittades en timme i vagn idag. Hon är pigg och känns mjuk och fin. Jag hoppas att det bådar gott inför tisdagens start.
Jag har redan putsast all utrustning. Den skall bara sättas ihop i morgon sedan är allt klart.
Det kommer att bli en tidig start på tisdag för det blir en lång resa upp.

RSS 2.0