Städningen

Tjoho! Halva sadelkammaren blev i vart fall städad. 
 
Alla Lillas saker är putsade och jag har stoppat undan massvis av grejer som jag inte kommer att använda på ett tag. De får ligga i "bra att ha"- lådan. Undrar hur mycket som egentligen är bra att ha?
Jag har en hel del grejer liggande på vinden här hemma också... fast jag hade faktiskt en sak där som nu verkligen är bra att jag har. Nämligen en extra pullarnosgrimma.
Lilla skall ha den sedan när hon tränas igen. Inga mer vanliga spärrgrimmor på henne. En spärrgrrimma är som en engelsk nosgrimma fast med lite extra ringar på som man kan fästa huvudstång eller springrem i. En springrem är som en fast martingal.
Lilla har haft den enbart som nosgrimma för att motverka att hon gapar mot bettet. Men hon skall ha pullarnosgrimma instället då den är designad för att inte störa hästens andningsvägar vid ansträningning.
Hisan har ju haft en sådan i hoppningen alltid. Mest då för att jag tycker att den är snyggast men för Lillas del är det viktigt att inget hindrar hennes andning. 
Dessutom heter den ju pullarnosgrimma på ridhästspråk och det är ju just det hon har gjort, pullat. På travet kallar man en kryssgrimma.
 
 
På här bilden provar hon Hisans men nu skall hon få en egen.
Det är ju ett tag till hon skall träna men det skadar ju inte att ha rotat fram den ur gömmorna redan nu.
 
Hon skall få ett nytt bett också. Jag har funderat på ett Stübben EZ control. Det är ett hoppbett med en speciell design. Det är som både är ett tredelat men som när hästen ligger på "förvandlas" till ett rakt. Jag tror att det kan vara precis vad jag söker till henne. 
Jag vill ha ett bett som ger lite finlir vilket jag inte tycker att ett rakt bett gör och jag vill inte att det skall kunna slå upp i gommen på henne om man behöver ta tag i henne vilket två- och tredelade kan göra. Bäst hitintills är novabettet annars men det är inte tillåtet i trav. Näst bäst är Hisans dressyrbett, ett tredelat anatomiskt Sprenger. 
 
Hisans del av sadelkammaren kommer att städas en annan dag. 
 
Samma runda som igår blev det med Hisan idag. Idag blev det lite mer dressyr rakt fram för hans del. Han svarade fint på det och gick riktigt fint.
Jag försöker använda den här tiden under konvalescensen till att jobba på min sist. Hisan svarar bra på det så här långt. Det skall bli spännande att se om jag har förbättrats när jag kan rida på ridbana/ridhus sedan. Då kan jag filma mig själv igen. Det är lite svårt att göra det på en uteritt. ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0