Vattenpölar

Det märktes skillnad på hur länge det var ljust bara på den här veckan och förra. Förra skymde det medan jag var ute med Lilla och idag hann jag väl hem innan.

Vi körde ner om gamla fälttävlansbanan men vände innan vi kom upp till parkeringen då det var fullt med liv där i och med att det är bruksprov på G.

Lilla var riktigt piggelin idag och efter att ha tvekat lite på att springa ner i första stora vattenpölen attackerade hon resten i en sådan fart att jag blev helt blöt av allt stänk där bak i vagnen.
Jag fick proa lite på henne också för det gick undan kan ni tro. :D

Kul att hon kan tycka att det är så kul att springa. Det bådar gott men det får ske med viss måtta.

Hisan fick gå i ridhuset för tyvärr hade det hunnit mörkna rejält när det var hans tur.

En vän från FB var nere och tittade på bruksprovet så hon följde med till ridhuset en runda.

Hon gav mig lite tips och hjälp med ridningen. Attans vilka långa tyglar jag rider med... och det trot att jag kortar dem... mysko. ;)

Jag är helt lost med var jag har axlarna för övrigt och skickar en massa konstiga signaler till Hisan om vart vi skall. Inte konstigt att det ganska ofta blir tokigt. Tord brukar ju också vara på mig när jag rider på volt om att jag är helt fel med axlarna. Jag måste verkligen ta i tu med det.

Efter ritten i söndags har jag haft ont på utsidan av skenbenet på ett märkligt sett. Jag undrar vad det var som jag lyckades med då. Det går väl över får vi hoppas men jag har känt av det ganska många dagar nu.

I går blev Hisan riden förresten även om jag var "ledig".

I morgon blir det veckans höjdpunkt... hoppning. :D

Ärligt?

Får man ha sådan träningsvärk efter bara en liten ritt dagen innan?

Dåligt måste jag säga, faktiskt.

Så snart jag har återfått full rörlighet igen skall det göras något åt det.

Jag har stapplat fram på jobbet med galet stela muskler i hela benen och ryggen.

Tur att jag hade bestämt mig för att vila hästarna idag för jag hade varken kommit upp på Hisan eller upp i Lillas vagn så stel som jag är.

För övrigt var det riktigt pissigt väder på eftermiddagen också så jag skyller lite på det också. :)

Jägersrodag

Idag har det varit Jägersro för hela slanten för min del.

Fast jag höll knappt på att komma iväg då låset på släpet hade frusit... igen...

Väl inne var det Lilla som fick gå jobb först och hon gjorde det suveränt bra igen.
Trots att jag hade glömt tussarna i öronen var hon cool.
Hon fick gå 3 varv på slingan och på sista varvet tog hon själv intitiativ till att ta i lite extra i sista backen uppåt. Lilla söta. ♥
Camilla hjälpte mig sedan att lära henne att stå snällt och bli duschad rättvänd, vilket tydligen gick försig för madam.
Sådan hjälp är guld värd. Tack! ♥

Sedan var det Hisans tur som fick gå helt själv på Ascot-banan för alla andra som var med var redan klara.

Både han och jag tycker att det är kul att få bränna på. Jag hade ett löjligt smil över hela ansiktet tror jag, tur att ingen såg oss. ;)

Det blev två rundor även om Hisan tyckte att det hade räckt med den första, latmasken.
Uppförandet i övrigt var annars oklanderligt.

Båda åkte för övrigt bra tillsammans i släpet. Jag har bara testat att köra dem tillsammans en gång tidigare nämligen. Det var dessutom premiär för Lilla att ha öppen lucka bak så det var bra att hon fick lite moraliskt stöd även till det. Ventilationen är för dålig annars och snart blir det ju varmare.

Marie, som också var med där inne hjälpte mig att lasta när vi skulle hem. Ovärdelig hjälp när man är själv med två hästar.

Men alltså vad mycket saker det är som behövs till två fyrbeningar och två olika dissipliner... det kändes som om jag hade med mig hela stallet in...

På tur

Alltså jag är helt fascinerad av de där kartorna som min app skapar. Idag har vi varit ute i 50 minuter och avverkat ca 7 km. Det hade jag inte haft koll på utan den. ;)Båda mina hästarna har varit ute på tur idag. Emmy var med och det är verkligen trevligt med sällskap.

Hästarna hade verkligen vårkäslor vilket för Hisans del betydde en hel del hopp och brall.
Lilla är inte alls lagd åt det hållet utan hon var bara väldigt pigg och glad. ;)

Blandad trafik blev det på turen och minst sagt blandat underlag. Grusvägarna är underbara men bitvis var vägarna rena lerpölar. Jag är glad att vagnen jag har är hyfsat terränggående även om jag verkligen fick hålla i mig för att inte studsa ur den bitvis också.

I morgon är det båda som skall in på Jägers.
Hisan skall få ett jobb på Ascotbanan (ridhästträning) och Lilla skall gå ett jobb antingen på milen eller slingan beroende på underlaget. Heldag i morgon alltså med andra ord.

Hoppdressyr

Torsdagens övning var lydnadshoppning.

Det gick ut på att vi först hade ett kryss på ena långsidan. Vi travhoppade detta och gjorde sedan halt på rakt spår efter, sedan vände vi på övningen och hoppade åt andra hållet.
 
Vi höjde sedan upp det till ett räcke på ca metern, skritt först, sedan galoppfattning och hopp och sedan halt efter. Hindret höjdes sedan tills det låg på 1.30.

Hästarna svarade mycket bra på detta och kom mot i lugn galopp och ploppade lugnt över.

Vi gick vidare till att rida en oxer och ett räcke med 24 m mellan. Vi skulle först ha 7 språng mellan men sedan gick vi över till att rida på 6. Vi la sedan ihop det med halt och anridning på det höga räcket som skulle hoppas i samma lugna galopp. Lydnad med andra ord.

Det där med att hoppa 1.30 hinder är långt mycket högre än vad jag är bekväm med, men på något sätt lyckas Tord ändå få mig att göra det och framför allt om det är i sådana här övningar går det tydligen bra. Han är duktig på att jobba med mig som ryttare och att få mig att våga sådant som jag annars inte hade vågat.
1.20 starterna senare i år är helt klart inom räckhåll.

Igår var det mockat och färdigt i stallet när jag kom ut. Min medryttare hade fixat det redan. Sådant är väldigt uppskattat. Tack så mycket! <3

Innan skymningen fallit helt

Idag hann jag köra Lilla precis när skymningen föll. Så härligt att hinna med det och inte bara träna hästarna i bäckmörker.

Lilla joggade på bra och vi tog den vanliga rundan som inte ligger under vatten. Så snart det torkat upp skall jag utöka rundan. Som det är nu tar den ca 30 minuter att köra mestadels i trav. Den är 3,2km vilket är lite i kortaste laget. Men det får duga en onsdagskväll.Jag hade glömt ploypadden som jag brukar ha som extra tillägg under hennes sele och använde i stället Hisans schabrak. Det var tydligen en dålig idé då vi lyckades med att tappa det under vägen... hur nu det gick till utan att jag märkte det där jag satt bakom. Jag får väl skylla på att det började mörkna och schabraket var mörkt.

Hisan fick därför äran att följa med mig ut på sakletartur med pannlampa.

Hisan har ju vissa idéer om pannlampans ljuskägla så jag brukar sällan rida med den.

Ungefär när vi kommit halvvägs hittade vi schabraket liggandes mitt på vägen. Det blev tvärstopp på Hisan-Nissan. ;)

Så resterande del av ritten hade jag det fixerat under armen... var har man det annars när man är till häst?

Och av någon konstig anledning gick det över förväntan att både skritta, trava och galoppera med det trots att Hisan var småbusig och hoppade jämfota delar av vägen. Det var ju ett tag sedan vi red ut sist. ;)

Skoning och pälsfällning

Igår kom hovslagaren igen för att lägga nya skor på Lilla.

Travskor som är så mycket tunnare än ridhästskor håller inte för någonting även om de är i järn. Så det är bara att kalla ut hovslagaren och se glad ut.

Lilla uppförde sig helt prickfritt idag. Hon hoppade ju och for sist och var allmänt jobbig. Men inte idag.
Hovslagaren trodde nog att hon inte riktigt hängde med med första bakhoven sist och stod därför snällt, till andra ville hon inte vara med och var därför lite jobbig.
Nu var hon med på vad som skulle hända och då var det ingen big deal alls.

Jag hoppas på att kunna lägga om ett par skor efter 4 veckor själv på henne och låta hovslagaren ta den verkningen var 8:e längre fram. Fast jag väntar nog med det till minst en omläggning till så att vi kan se hur hon tar nästa går innan jag ger mig på något själv.

Hisan fick gå i ridhuset igen.

Han har börjat fälla päls och är allmänt kinkig just nu. Men när han väl bestämmer sig för att jobba och inte bara springa och vara motig är han superfin.

Det lossnar ganska kvickt för honom men innan dess måste han tala om hur dryg jag är som tycker att han skall jobba lite.


Jägersträning

Lång dag idag.

Lilla och jag har varit inne på Jägers igen och hon uppförde sig lika exemplariskt som tidigare.

Vi tog god tid på oss i stallet. Det blev nästan lite för långsamt för madammen som gärna ville iväg direkt. Hisan är likadan... undrar om det är något jag överför till dem. ;)

Väl ute blev det ett rejält jobb även om det mestadels var i skritt.
Jag hade på enodomondoappen på mobilen så idag finns det till och med siffror på träningen.

  
Notera att vi fick omdömmet sköldpadda på skritten. ;)

Vi avverkade 8,9km i vart fall. Det är precis den sträckan jag vill ligga på. Men tanken är att hon skall jogga hela... vi tar det om ett tag utan bekymmer.

Hisan fick däremot vila idag. Det finns gränser för vad hästarnas matte klarar nämligen, det tar en himla tid att åka in till Jägers.

Jag passade på att mäta hästarna med vattenpass och tumstock. Lilla är ponny än, hon är nämligen mäktiga 147,5cm hög.
Hisan knäade när jag försökte lägga vattenpasset på hans manke och ville inte riktigt vara med... 172 fick jag det till... give and take a few... ;)

Lång lördag

Det har regnat hela dagen och snön som låg innan har inte helt försvunnit så ni kan ju tänka er hur kul underlag vi har nu.

Jag har spenderat dagen med att försöka hålla mig hyfsat torr samtidigt som jag har varit ute i stallet.

Jag hittade hästarna i en halvraserad hage när jag kom ut, fråga mig inte vad de hade sysslat med. Inte en skråma på någon häst och Lilla hade dessutom ålat sig ur sitt täcke med alla spännen knäpta. Genomblöt och kall var hon...
 
Planen var att Lilla skulle ha skrittats i vagn men att försöka ta sig av stallplan så skulle vara förenat med livsfara med tanke på all blöt is.
Det blev i stället ett nytt tömkörningspass i ridhuset. Hon tyckte fortfarande att pysdörrarna är livsfarliga men var helt cool när vi väl hade passerat dem.
vi skrittade mest men travade också några varv.
Lilla tittar lite utåt i höger varv och har svårare för sig i det varvet. Då hon inte är redo för att dressyrarbetas än på ett bra tag berömmer jag bara när hon följer mig och böjder innåt i det varvet och gör ingen stor sak av det. Hon springer rakt när vi kör rakt fram.
Totalt var vi ute i 50 minuter.

Därefter var det dax för Hisan.
Han är precis som jag när det gäller vilken väderlek och årstid som vi trivs i. Regn är pest enligt honom och han vill knappt gå ut ur stallet.
Har vi väl kommit ut är han sur och tvär och vill inte något alls. Idag menade han att dressyrstaketet som låg ihopplockat på en vagn utanför stora ridhuset var livsfarligt och skulle inte för något i världen gå förbi det.

Efter att ha lirkat honom förbi det och en lastbil med motorn igång utanför det ridhus vi skulle vara i var det dax för styrketräning i ridhuset, eller kanske det skall kallas för dressyrarbete... Vi behöver träna styrka i vart fall för det saknas lite på det planet.
Hisan blev i vart fall rejält trött halvvägs genom galopparbetet.

Det innebär nog att jag har slarvridit för mycket i vinter. Dax att ta tag i det med andra ord.

I morgon skall jag och Lilla in till Jägers igen.

Torsdagshoppning

Hoppning stod på schemat igen.

Vädret var lite mot oss då det efter veckor av köldgrader lovades regn på kvällen. Men som tur var blev det inte allt för halt. För att vara på den säkra sidan körde jag superlångsamt ändå och vi kom fram väl.

Detta medföljde att det faktiskt var plusgrader vilket både jag och Hisan uppskattade.

Kvällen övning bestod av tre kryss som stod längs med medellinjen och så ett rättuppstående och en ocxer på varsin diagonal.
Vi hoppade kryssen på serpentinbågar och volter. Därefter gick vi över till att hoppa oxern och räcket på böjt spår.

Hisan hoppade suveränt förutom då hans pilot gång på gång glömde hjärnan och benen i anridningen till oxern. Jag var så arg på mig själv efteråt... att göra fel en gång är väl inget men gång på gång? Hallå!

Nåväl sista rundan jag hoppade kom jag ihåg både ben och hjärna och det kändes jättebra.

Om jag skall vara ärlig var jag lite ur gängorna redan innan vi började träningen, jag var riktigt less så troligtvis är det där skon kämde om man säger. En mer taggad Ullis inför uppgiften medför att hjärnan är lite mer med. ;)

Två dagar

Igår var det tydligen miljöträning som stod på schemat för Hisan. Jag trodde att vi skulle rida lite lungt i ridhuset men där stod det en röd lift...

Vi har ju haft lite skilda åskiter om gröna skottkärror Hisan och jag så ni kan ju bara fundera på vad det innebär när det är en lift vi pratar om...Efter viss övertalning fick vi till ett ok pass i vart fall även om det var lite mer spänt än vad som är brukligt.

Idag var vi i samma ridhus och ve och fasa... liften stod i ett annat hörn. Fast nu var vi ju lite familjära med den så det gick bättre och vi kom till riktigt bra arbete tillstlut ändå.

Lilla och jag har också tränat idag.

Vi kan väl kalla det miljöträning.

Lilla fick tömkörningsgrejer på sig. Hon har en hel del kvar att växa innan gjorden sitter som den skall på henne...

Sedan gick vi ner till skoridhuset. Vi lyckades pricka in då absolut flest var där dessutom.

Lilla reagerade häftigt på pysdörrarna, läskigt sa hon. Och sedan var de ju en massa hästar som travade och galopperade runt där inne. Efter lite taktiksnack och lite kliande på manken lugnade hon ner sig och så snart vi började skritta på töm kände hon igen sig och var helt cool som vanligt. Hon är fantastiskt go. <3

Vi travade ett par varv åt varje håll på volt men skrittade mest och tittade på allt som hände där inne.

Massage

Idag har Hisan fått sig en omgång av massören och den här gången var den välbehövlig.

Hisan hade spänningar i manken på båda sidor, längre ner mot bogen på halsen på vänster sida, och så lite rotation i bäckenet.

Hisan var inte nådigt sur när detta skulle lossas och stampade med bakbenen. Efteråt var han dock mild och go att tas med.

Mycket av detta är spänningar som delvis beror på kylan men också okontrollerat bus i hagen på mindre bra underlag.

Ge mig vår nu så att hästarna kan få mysa i solen och så att jag kan börja träna Lilla ordentligt.

Jag har funderat ut en träningsplan. Kanske är den helt fel men jag är villig att ändra den om det behövs. Framför allt behöver jag barmark för att kunna sätta den i verket. Så kom igen nu vädergudarna!

Min tanke är att så snart det går öka körningen till ett tredagars schema baserat på vila-skritt (50 minuter)-jogg (ca 8 km).
Därefter skall det läggas till intervaller dag 4.

Jag tänker mig att några av skrittpassen skall vara serpentiner och volter på körplan, inte i 50 minuter då får då ballar jag själv ur men som en del i det hela.

Innan det blir dax för premielopp skall vi dessutom ha testat på att köra något heat och gå i sulky. Vi får väl se hur det går och om jag är rätt på det. Nästa riktiga träningspass blir nästa helg, vi får skritta lite innan dess. För nu med snö och is under är det knappt möjligt att göra något vettigt alls.

Helg

Då var ytterligare en helg slut. Var tar de vägen... det är knappt fredag innan det blir söndag på nytt.

Igår var jag på clinic på Flyinge och såg körekipage... vad nu tänker ni...?
Men faktiskt har jag planer på att försöka snappa upp en massa därifrån för att kunna dra nytta av det med Lilla. Framför allt då från kördressyren. Dressyr av travhästar är underkattat i min  värld.

Det var en mycket känd körtränare från Holland som gav clinicen och det var intressant att se hur han satt upp bakom häst efter häst, tog tömmarna, gjorde en kraftig förhållning följt av eftergift. Hästarna svarade direkt och kände att de skulle lyssna på honom. Från att vara spända och hårda i munnen slappnade de av, kom till bjudning och gick med stor eftergift. Helt klart blir man inspirerad av att se så duktiga hästmänniskor och jag blir sugen på att prova.

Lilla skall bara bli lite äldre först...

Jag skrittade i vart fall ut på henne i 30 minuter efteråt. Det är vad jag klarar att sitta still i vagnen i detta kalla väder. Jag borde skritta mera men jag pallar inte.

Hisan fick sig en duvning i ridhuset och en vän från FB som var på besök satt också upp en sväng. Det är så intressant att se sin häst från sidan, inte bara uppifrån.

Hisan tyckte som vanligt att det var för kallt och ville inte rikigt från början men det släppte.

Idag har jag varit inne på Jägers med Lilla. Hon uppförde sig kanonbra som vanligt.

Uffe tog sig en titt på henne och han tyckte att hon var lite liten. ;) Men det är hon ju också.
Han var positivt överaskad över hennes lugn.

Jag hade sällskap av Annette på milen och vi körde tre varv. Det blir hyfsat långt måste jag säga. Hon var lite trött denna gången också men inte alls utpumpad och hon hade helt normal andning när vi kom in i stallet igen.

Vi körde in i stallet denna gången. Första gången hon gjorde det och hon tyckte att det var helt normalt. Så skön hon är den lilla.

När vi kom till spolningen spräckte vi en lina då hon fortfarnade inte kan tänka sig att stå rättvänd i spolspiltan. Vi måste bara komma överens om att det är rätt håll som gäller. Det blir ju så tokigt annars... plus att det inte går att stå bak och fram överallt.

Hisan fick ett nytt pass i ridhuset. Jag är galet trött på det nu, ge mig vår och bra underlag innan jag formligen spyr.

Hisan skötte sig och eftersom det var lite varmare hade vi dessutom ett pass helt utan protester. Jag är säker på att det är kylan som får honom att känna sig stel som gör att han har sparkat en massa på sistonne.

I morgon kommer Hisans massör och känner igenom honom. Jag skall dessutom pumpa honom på en massa info om körning då han håller på med såndat också.

Årets första pay & jump

Den här veckan har jag knappt ridit alls. Det betyder inte att Hisan har vilat för det har han inte.

I måndags var det i och för sig vilodag för båda. Måndagar är bra till sådant.

I tisdags var jag först ute med Lilla på körplan för att prova att volta lite.

Troligtvis är det inget som man vantligtvis lägger energi på men jag skulle vilja att hon bar balanserad i voltningen men hon är för ung för att jag skall kunna kräva det jag vill. Så frågan är vad jag skall göra och om jag skall göra något.
Dressyrarbete vore ju svaret men en nyss bliven tvååring skall enbart jobba rakt fram tycker jag så det får nog vänta. Vad jag kollade var att vi kunde sväng runt och det kunde vi. ;)

Jag får fundera vidare på det där.

Hisan hoppade pay & jump på 1.10-höjd. Det blev en bra debut för den kommande sässongen.

Framridningen var kaos delux. Hästar fick tokspel och tvärnitade och for runt om oss i ridhuset. Det var svårt att hoppa ordentligt och Hisan taggade till helt fel.
Jag gav därför upp och begav mig till lilla ridhuset där vi först fick vara ensamma och kunde slappna av men så snart det kom in fler fick vi på nytt spel och jag fick ett par brallar till svar.

Väl inne på banan var Hisan cool men laddad. Lite överladdad till och med så det blev plockepinn av en del hinder. Men bjudningen fanns där och jag kände mig positiv och vågade. Det kändes dessutom lågt så det bådar mycket gott.Igår och idag har jag inte ridit själv. Men i morse var jag ute och morgonfodrade och fick lite hästtid.

Det snöade stora flingor vilket var rätt mysigt även om jag inte vill ha snö. Men just när det snöar och allt är så där tyst som det bara är vid snöfall, det har en viss charm.

I morgon kommer hästarna att vila igen och i helgen skall Lilla in till Jägers på nytt för ett jobb.

Sköna söndag

Emmy följde med mig ut.

Jag uppskattar verkligen sällskapen i stallet. Det är alltid mycket roligare när man inte är själv.

Vi skrittade ut i ca 50 minuter och hade en riktigt trevlig tur trots kylan.

Vi lyckades till och med köra ett varv med Lilla i/på täckta banan. Självklart var hon helt cool när hon var där med vagnen. Annat var det ju när jag gick med henne där inne.

Igår var det måndag och jag var helt slut. Det är något med det där med måndagar för jag har mycket mer energi alla andra dagar.

I kväll är det årets första pay & jump på Flyinge som gäller. Det är skönt att det är på hemmaplan så att jag slipper åka iväg.

Premiär på Jägersro

Fredag är min vilodag så båda hästarna fick i vanlig ordning vila.

Idag har jag däremot legat i.

Lilla har gjort sina första hovavtryck inne på Jägersro. Och det med bravur. Jag är så stolt över henne så det finns inga gränser.

Hon åkte fint både dit och hem.

Väl inne på Jägers var hon hur cool som. Stegade in i ett nytt stall och fann sig genast till rätta.

Inga som hellst bekymmer att köra ut även om vi nästan omedelbart mötte en stor hästbuss med släp.
Vi skrittade själva två varv på lilla banan i väntan på vårt sällskap. Hon var bara idel positivitet och nyfikenhet, så underbart.

Vi träffade på busande ponnisar i hagar och brallande galoppisar i skrittmaskiner men inget bekom henne.

Hennes ett år äldre sällskap tyckte att det fanns en massa farligt däremot.

Lilla joggade 2 varv på slingan på ett mycket positivt sätt. Hon blev svettig men andades inte häftigt alls. Hon kändes inte heller trött så det var precis lagom.

Vi testade helkroppsdusch också. Så länge Lilla fick stå bak och fram i spolspiltan gick det bra. Det går inte att stå där annars menade hon på. Jag kan tollerera lite tokigheter om det bara är inom rimliga gränser. Detta tycker jag är ok. ;)Älskade lilla svarta myshäst.

Hisan har tränat ett lätt pass i ridhuset. Jag var nämligen ganska mör av kylan nämligen. Även Lilla tyckte att det var i kallaste laget i morse. Jag trodde att hon inte skulle tycka det när de ändå värmer upp stallet tillsammans över natten. Men så länge det är under -10 får hon ha täcke på helt enkelt.

Torsdag = hoppning

I torsdags höll min hoppträning på att gå om intet. Temperaturen skönk drastiskt till under -10 och låset på transporten gav upp helt.
Det är en sådan variant som det inte skall kunna komma in vatten i men för många köldgrader gör att det tjorvar ihop ändå.
Som tur var hade stallägaren en värmepistol som jag kunde tina upp det med så att vi kom iväg.

Vi fortsatte på gymnastikhoppning vilket är super så här i uppbyggnadsfasen.

Vi hade oxer tre språng, studs, tre språng, räcke som huvudövning. Det fanns även ett litet kryss på diagonalen tre språng från studsen. Turligt nog blev ritten filmad så att ni hänger med i vad jag skrev. ;)

Hisan hoppade fint och den positiva känslan växer sig större.

Vi hade dock problem med kylan både jag och Hisan. Jag avbröt till och med träningen lite tidigare för jag höll på att frysa ihjäl i sadeln. Hisan kände sig lite stel i kylan och vi fick värma upp i flera varv innan det ens blev tal om hoppning.

Jag hoppas verkligen att det kommer ett slut på detta för det är galet kallt just nu.

 

Som en liten instickare måste jag tacka för det fina omnämnadet som min blogg har fått på min träningskompis Rebeccas blogg. Jag bockar och bugar.
Vill ni läsa om hennes fullblod som hon rider med inriktning på framför allt fälttävlan så finns hennes blogg här: Jolisporthorses

Isigt

Jag blev grymt irriterad på förra inlägget. Det var ju formaterat... men icke. Eller så var det jag som snurrade till det. Inte helt otrologt. Jag har i vart fall inte orkat med bloggen bara för att jag var så sur på det. :)

I lördags följde Emmy med ut till stallet igen. Vi var ute i ungefär 40 minuter i skritt med båda hästarna. Jag kan avslöja att det var kallt som bara den. Vi ett tillfälle travade vi förbi den läskiga gödselstacken.Det är helt lönlöst att försöka träna Lilla hemmavid just nu. Det går inte att göra något vettigt alls.

I söndags skrittade jag henne själv. Vi skrämde ett par halvblod när vi komm skrittande på galoppbanan och hjulen skar ner i isen. Lilla rörde inte en min.

Hisan gick dressyrpass i ridhuset. Det låg lite bommar ute så jag passade på att göra voltarbete över en galoppbom.
Det var lite spännande att hålla koll på öppningen då det inte var den ordinarie som användes utan en av de andra då den yttre pysdörren tydligen hade problem med minusgraderna.

Hisan slappnade av fint till slut när han hade kollat in dörren klart.
Han är i så fin form att det är helt galet just nu. Jag tror att jag har skrivit det tidigare. ;)

I måndags hade jag annat för mig och var därför hästfri.

Igår var sviterna efter måndagens galej betydande och därför vilade hästarna. Jag somnade nästan omedelbart när jag hade satt mig tillrätta i soffan.

Idag hade jag tänkt att gå en promenad med Lilla men strax innan jag slutade jobba drog det in ett snöoväder... allt som har med snö att göra är oväder men om jag skall vara ärlig kom det bara lite snö. Dock var det tillräckligt för att jag skulle halka omkull med cykeln.
Alltså var det inte direkt tillrådigt att gå ut och gå med en obroddad häst. Irriterande kan jag tycka.

Hisan fick komma iväg till ridhuset för lite markarbete. Det är tänkt att vi skall hoppträna i morgon så något fick han göra.

Vi fokuserade på galoppen idag. Det blev mycket bra och jag fick ihop honom fint. Som sagt formen är suverän just nu. Synd bara att det är uppbyggnadsfas och inte tävling som gäller för tillfället.

RSS 2.0