Lördag

Ridning av travhästarna på morgonen är inget dåligt sett att börja en helg. Jag var faktiskt mycket piggare när jag vaknade än vad jag hade vågat hoppas men trots gårdagens långa resa var vi tillbaka i hyfsad tid.

Tysken var först ut idag. Han skall starta på Valla i morgon. Jag håller tummarna för att det skall gå bra i hans Sverigedebut. Han har börjat slappna av mycket mer nu. Trots att han visade upp alla möjliga konster som han kunde göra med tungan både över och under bettet så kunde vi komma till lite jobb. Han börjar kunna jobba på voltspåret även om vi skyndar långsamt där. Han känns spänstig och fin. Det går nog bra i morgon.

Sir Remington var på strålande humör och riktigt piggelin. Han hade tydligen gåt fort igår men det kändes nästan som om han hade vilat hela veckan med tanke på hur pigg och alert han var. Vi jobbade på i bra form och introducerade bakdelsvändning. Ok resultat för att vara första gången åt vänster men svårare åt höger.

Jag är packad och klar inför morgondagens resa och snart är det avfärd till bröllop nummer 1. Detta kommer att bli en kul hästledig vecka... bara shopping, underbar mat, sol/bad och avslappning i härliga Italien och så bröllop nummer två nästa lördag som en extra krydda. ;)

Ha det gott allihop!


En avlämnad...

Sådär ja, nu är Hisan lämnad. Det blev en lång resa på dryga 3 timmar upp med släpet. Efter en liten dispyt på stallplan för att säpet stod på felplats och såg lite konstigt ut i när det tydligen skulle åka en massa höbalar och annat mojs med också så knatade lilla Hisan upp. Han stod som ett ljus hela vägen och belönades med Mc Donald's morötter på halva vägen då vi tvåbeningar stannade för kaffe. Jag hade Lindah med mig som sällskap upp och det var trevligt att ha någon att prata med kan jag säga. Tyvärr tappade jag bort min röst lagom till när vi hade startat i Torna Hällestad.

Hisan fick sträcka på benen i en stor hage när vi kom fram. Han är cool, det spelar inte någon större roll att han hamnade på ett nytt ställe... det fanns ju gräs där också. Lilla hästen.
Nu skall han få träna ordentligt och skall hämtas den 10 juni. Därefter sätter vi igång med träningarna och tävlingarna på allvar igen.

Hisan är packad!

Igår fick han ju boxen inredd med en bar så vad kan man annars vänta sig?

Jag har packat alla Hisans saker och höet är instoppat och klart i släpet. Jag har ng glömt hundra små tingestar och tagit med en herrans massa onödigt... så blir det ofta.

Någon gång mitt på dagen på jobbet slog träningsverken från gårdagens ritt till med buller och bång. Lite tokigt att den lät vänta på sig så länge men ändå.

Träningsvärken gjorde sig väl påmind under dagens ritt. Sitsen blev därefter. Tydligen använder jag mina ryggmuskler mer än jag tror... japp.
Efter lite protester från Hisan (jag trodde faktiskt att protesterna skulle vara över från honom) så lossnade det rejält. Det som vollade protesterna var högeröppnan då det gicks emot något fruktasvärt. Jag har en stark känsla av att det som han går emot här är det som har skapat probelmen i vänsterbogen... eller också blandar jag ihop, det är ju trots allt ganska sent nu.
I vart fall blev resultatet bra och jag tyckte att jag fick ihop honom väl.

Hisan blev skodd tidigare idag... vilket verkligen inte var en dag för sent. Allt klart och i ordning inför avfärd.

Dessutom hann jag med att krama om Lena inför resan och hjälpa till lite med staketbygge. Det går tydligen att pressa in en hel del på de ynka få timmarna efter jobbet...


Skall vi hänga vid (hö)baren?

Idag har Hisan fått en fin present. Jag har köpt en sådan här till honom.Den installeras i boxen i morgon. Jag hoppas att han skall gilla att hänga i sin fina bar. ;)Hisan vilade idag och blev friserad. Resultatet finns att beskådas här. Jag är superdålig på att ta uppställda bilder av honom. Trist att bara stå stilla tycker han. Jag får nog fila på att få en bild som gör honom lite mer rättvisa.

Efter jobbet åkte jag till Jägers... klappade hingstarna och inhandlade Hisans bar.

Annette anlände sedan med Håvard och Dina som skulle gå jobb. Grundplanen var att låta Dina testa voltstart monté men den planen grusades då det visade sig att det var auto som gällde idag. Auto betyder att det går fort oavsett. I stället gav vi oss ut på milen.
Dina var taggad och taktade men höll sig i rätt hastighet. När hon väl fick springa var hon fin och framför allt mycket regerbar, me like!
Vi värmde upp och skulle ge dem ett 2000 meters jobb. Dina var super i början. Hon är väldigt stabil och bra. Ca 500m kvar gick dock luften ur och både häst och ryttarinna lämnade in handduken. Jag kan i vart fall skylla på att jag inte är frisk på riktigt än.
Dina behöver fler jobb innan hon är kvalklar. Det var super med ett test idag. Vi fick kvitto på att hon funkar under sadel men att hon behöver mer styrka.

Kul att få rida fort igen... jag fick dessutom kvitto på att jag behöver träna massor mer själv... nästa gång jag rider får jag nämligen hoppas att jag inte kan skylla eventuell dålig ork på dumma virus. Gympaskorna kommer att ligga i resväskan när jag åker till Italien med andra ord. :D

Feber

Idag vaknade jag med världens feber. Det blev till att raskt krypa ner i sängen igen.
Framåt eftermiddagen började jag känna mig som en människa igen och i morgon kommer jag definitivt vara på benen helt igen. Förutom jobbet som kallar så skall jag ju dessutom rida jobb med Dina så då kan man ju inte vara sjuk.

Jag tog även tag i tränandet av Hisan. Vi var ute på en en timmas tur på en runda där vi haft lite problem med att han har flippat lite på sistonne men idag var det inget sådant alls utan enbart en pigg men snäll Hisan.
Jag misstycker inte alls till att han är pigg, det får han vara bra han inte flippar så är det ingen fara. Vi hoppade även över lite grenar som låg över stigen.
Allt känndes jättebra och det var kul i och med att jag inte var på topp själv så var det en underbar ritt.

Kvällen avslutades med att hingstarna sprang Dagens Dubbel på Jägers. Sir Remington var först ut och gjorde ett fint lopp i dödens där han putsade sitt rekord. Han slutade 4:a.

Den lille röda fick inte direkt ett dröm lopp. Efter två omstarter frmligen öppnade himeln sig och ett massivt åskväder dog över Malmö. Loppet sköts fram och hästarna fick återvända till stallen. När de väl kom upp på banan igen tog det lång tid innan de kunde komma igång eftersom banan behövde fixas och efter en lång väntan och ytterligare en omstart kom de iväg. Den lille blev liggande i dödens och hoppade tyvärr i näst sista sväng.

Tysken startar på Valla i helgen när jag är på väg ner med flyget till Italien. Det är verkligen full fart i Uffes stall vilket är super kul.

I hate mondays

Speciellt när man känner sig sådär lagom sjuk och har högar med grejer att göra på jobbet efter en långhelg.
Lagom till lunch fick jag gå hem idag... kände mig helt nere. Jag har nog dragit på mig något roligt virus som ger ont i halsen... kul, NOT!.

Efter några timmars sömn var det ändå dax att ta tag i sakerna. Först var jag ute hos Annette och provade om det skulle funka med galoppsadeln på Dina nu när det mesta av hennes långa päls är borta och det var inga problem idag. Det bådar ju gott inför onsdagens jobb med henne under sadel inne på Jägers.

Lena blev borstad och lite kelad med. Söta lilla gumman.

Hisan fick sig också en duvning nu på kvällen innan min ork tog slut... eller den tog typ slut mitt nder passet. Han jobbade bra men lade av en och annan brall. Han kändes inte ett dugg trött efter jobbet så han fick springa av sig lite själv i padocken... jag misstänker att det skulle bli jobbigt att rida honom i morgon annars. Det blev många varv i full galopp innan han kände sig klar med att springa. Han är dock väldigt självgående när det gäller sådant. Han kommer själv när han har sprungit klart sina varv. I morgon blir det ny uteritt för honom innan jag skall in till Jägers och titta på när hingstarna springer.

Slutet på långhelgen

Lördag
Efter all vila Hisan har haft beslutade jag mig för att det var dax att göra något vettigt så vi åkte på avdelningsridningsträning på Torns. Vad jag inte visste var att det var Lätt A programmet som stod på schemat. Det blev alltså lite tuffare än vad jag hade tänkt med en massa förvänd galopp och annat och Hisan var faktiskt lite trött efter en runda. Jag tyckte att det räckte bra så i och med att han inte hade gått så mycket innan. Dock var han jätteduktig och tog sig igenom alla övningar även om han var dåligt förberädd.
Under uppvärmingen var det lite sura miner från Hisans sida men så fot vi kom igång var det helt andra tackter och han fungerade bra med alla möten och så i programmet.

Söndag
Dag kom jag upp tidigt efter en sen men rolig kväll och tog mig iväg till Jägers. På schemat stod det ridning av de båda travarherrarna.
Sir Remington var på ypperligt humör och var superfin. Mjuk spänstig och böjlig. Det bådar gott inför hans start i Dagens Dubbel på tisdag.

Tysken fick jobba på att slappna av och komma ner i en lägre form för att därifrån kunna jobba ärligt med ryggen. Bitvis blev det riktigt bra men han spänner sig lätt och det är nog lite mycket att begära av honom att det skall fungera prickfritt direkt. Han gör enorm framsteg för varje gång.

Efter en sväng till tävlingarna på Ribban så åkte jag ut till Hisan.

Det blev en tur förbi blodhundarna och idag uppförde sig Hisan prickfritt. Härligt att få ha min gamla härliga Hisan tillbaka. Det var ett tag sedan vi hade en tur i alla gångarter med sådan harmoni. Härligt!

Idag blev det bestämt att Hisan skall på träningsläger när jag är borta i Italien. Han skall få vara hos min syssling Christian uppe i Småland. Jag kommer att åka upp med honom på fredag.
Det kommer att göra Hisan gott tror jag.

Revinge

Hisan skulle joggas igång idag. Jag bestämde mig för att ge mig ut på Revinge en sväng.
Han var väldigt spänd redan i skritten inte alls som i förrgår när han var så lugn och fin. Idag var han mycket tittig och hoppig och allmänt stökig.
Trots detta lyckades vi med att öppna den knepigaste grinden från ryggen och sänga till den efteråt... däremot lyckas jag inte regla den.
Till en början var han bara pigg men uppförde sig bra. Snabbt gick detta dock över i allmännt fjant då Hisan inte ville gå fram om blev n mer spänd. Med nöd och näppe tog vi oss tillbaka till grinden på den förutbestämda vägen men det var inte utan besvär.
Jag red därefter hem en spänd häst och tänkte nu jäklar.

Jag är bra trött på detta nu. Hästen äter knappt något kraftfoder men allt blir hela tiden flippat. Jag har inte köpt ett brallande monster till häst, och jag har aldrig haft dessa poblem med honom tidigare. Han har varit pigg men inte såhär stökig och jobbig för att inte säga rent ut sagt obehaglig. Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel.

Väl hemma red jag i paddocken i alla gångarter och lät honom jobba ordentligt. Han kändes superfin och gick inte emot alls utan lyssnade fint och var mjuk.

Jag kan inte tollerera ett sådant beteende från min häst, och framför allt inte i denna utsträckningen så något måste jag göra åt det. Frågan är bara vad?

Dräktig!

Nu på morgonen har jag varit på Bodda med Lena. Hon är nu kostaterad dräktig med Quite Easy US och jag har beskådat en stor fosterblås i form av ett stort svart hål på ultraljudets skärm. Hon inseminerades den 5/5.

Underbart att hon tog sig på första försöket. Vi skall tillbaka om en ca 10 dagar för att förhoppningsvis kunna skåda ett foster på skärmen. ;)

Detta bör verkligen firas!

Gentlemannadagen

Vilket namn på en fest på Jägers... men så är det och ett himla holabaloo också. Som vanligt hade jag tackat ja till att dela ut program. En av dem tyckte i och för sig att jag skulle hoppa på ett heldagsjobb med at sälja lotter på tivolit... men den gubben gick inte för jag skulle ju stråla samman med ett helt gäng vänner för att titta på loppen och spela lite. Är man ledig från jobb så är man lixom.

Före festligheterna hann jag med att rida den goa Sir Remington och ta en tur på Tysken.

Sir var lika fin som vanligt. Han joggade ledigt på slingan före vi gick in i gropen för att jobba lite mer ordentligt. Så smidig han har blivit den Svarta Hingsten. Det har ju gått fort fram dessutom.

Tysken har en liten tendens att spänna sig och att böja snyggt på halsen utan att jobba med ryggen. Jag jobbar just nu på att få honom att slappna av och komma till ordentligt jobb vilket inte är så lätt. Vi höll till i gropen idag och det märkets tydligt att höger sida är den stelaste men han har redan blivit mycket mjukare i den med hjälp av massagen så det går åt rätt håll. Kommer han bara att slappna av lite mer så kommer han att vara mycket mer påverkbar där också. Sir Remington var heller inte med på allt från början så det är inget konstigt att allt inte alltid funkar direkt med denne fine Tysken heller. Vi jobbar på så skall det nog bli bra.

Inför en långehelg

Idag var det halvdag på jobbet. Jag hade stora planer för vad jag skulle hinna med men dessa grusades rejält när jag kom hem. Jag formligen däckade i soffan och kom inte upp därifrån förrän efter 17... tydligen behövde jag ta det lugnt.

Hisan fick sig däremot en längre skrittur tillsammans med Tittut. Hisan var lugn och kändes harmonisk. Han fick mest skritta på rakt fram utan press.

I morgon blir det skritt igen för hans del med Jessica, sedan sätter vi igång lite mera. Jag hoppas kunna vara helt igång med honom igen till slutet av helgen.

Lungn tur

Det blev en liten runda i skritt igår. Hisan och jag var på Kaninlandet. Han var lugn och lite mer avslappnad än de tidigare dagarna. Han fick göra lite lösgörande övningar på fältet.
Bogen är fortfarande lite på vift men den känns mer påverkbar utan att vi skall bli ovänner om det. Hisan kom också snabbare till eftergift äv vad han har gjort på sistonne.

Idag blir det en längre skritt tur med än mer lösgörande arbete. Fram åt helgen skall vi vara fullt igång igen.

Själv skall jag sätta mig på en mycket strikt diet och jogging varannan dag fram till Italienresan. Det är dax att ta tag i mig också för det har jag också försummat under vintern och våren.

Lössläppt?

Jag har suttit och funderat på titeln på detta inlägg ett tag nu men jag får inte riktigt till det...men nästan.

Så idag har massören varit i stallet. Hisan blev rejält knådad vilket han bara tyckte var trevligt. Han blev även lossad på ett antal olika ställen. Bland annat under magen där maggjordsplattan ligger... och han har reagerat ganska kraftigt på den i vinter så det är säkert något som har varit där. Vidare lossades en dära vänstebogen som jag har ondgjort mig över ett tag nu och mellan frambenen. Jag fick frågan om han hade kraschat nåot hinder... och det har han väl inte... men vi har sladdat in i ett par. Det kombinerat med att han har levt om i släpet och gått omkll i hagen plus lite annat kul som han kan ha hittat på så är det inte så konstigt om det är en och annan låsning som finns.

Han lossades även i nacken under vilda protester från Hisans sida. Detta har han haft länge det vet jag. Han har länge visat obehag när man har rört honom på vänster sida bakom öronen.

I morgon blir det skritt och det skall bli spännade att känna om det är någon skillnad.

Ny behandling är redan inbokad efter italienresan, sedan får vi komma igång med tävlingarna.

Snabbjobb

Idag har jag varit med Annette i Släteröd och kört snabbjobb med Dina. Otroligt roligt, det var för länge sedan sist.
Dina är känd för att vara het och visst lade hon iväg i intervallerna men hon lyssnade också väldigt fint och det var inget problem att ta upp henne. Kul att få sitta bakom i vinddraget och känna på fastupplevelsen när det bär iväg. Dina var heller inte det minsta trött efteråt och kunde gått ett par intervaller till i snabbare tempo om hon fick bestämma.
Jag fick också användning av mitt fina tidtagarur som jag fick förra sommaren. Det är ju inte så ofta det kommer till användning just nu.

Innan han jag med en liten skritt på Hisan i ca 35 minuter. Det var i rent terapeutiskt syfte som han kom ut idag och vi fick också sällskap av Tjabo vilket var väldigt trevligt. Hisan skrittades på lång tygel och inga krav ställdes. Därför förflöt också turen utan missöden.

Jag har påbörjat en ny behandling av inken mellan frambenen... den verkar behöva en omgång till för att försvinna. Inken vid manken gav däremot upp lätt verkar det som. Det är just nu ett sår men det läker fint. Det är svårare att träffa rätt med salvan mellan benen på honom eftersom Hisan har synpunkter som han tydligt visar med häftiga viftningar med frambenen. Det är nog därför som den inte har försvunnit än heller.

Hisans hovslagare skulle ha kommit i förra veckan men blev sjuk. Han lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag får hoppas att han kan komma i början av nästa vecka.

Jag väntar med spänning på resultatet av massörens beök i morgon.

Lite regn

Lördag=Jägersro. Jag började dagen med att titta på när Tysken gick snabbjobb på stora banan. Det såg riktigt fint och spänstigt ut.
Därefter red jag ut Sir Remington på en tur. Han var på ett strålande humör. Pigg och spänstig. Han blev introducerad till en ny övning på slutet som skall leda mot bakdelsvändning. Det är roligt att jobba med possitiva hästar som gillar att lära sig nya saker. Han är marginellt stelare i sin vänstersida så vi jobbar vidare med den varje gång.

Lena fick sig en grundlig rykt idag och allmän puts och trimning av hovskägg och öron. Det kanske inte är nödvändligt när hon bara går i hagen men lite kul skall väl jag också få ha. Dessutom har det ju aldrig skadat någon att vara fin...
Hon försågs med regntäcke för det regnade en del i Blentarp.

Hos Hisan i Torna Hällestad var det däremot enbart några droppar som föll och marken var torr. Alltså slapp Hisan täcket idag ;)
Efter gårdagens flipp fick det bli vila för hans del. Dessutom trodde jag felaktigt att han skulle vara genomblöt i regnet och nu när det inte var så fick det bli vila i alla fall... så kan det gå när jag planerar ibland.
I morgon blir det skritt för hans del och måndag blir det massage och lösgörning...

I stället för fredagsmys

Dagens ridtur blev långt i från mysig. Jag bestämde mig för att sätta mer press på Hisan.
Till en början vara han bara fruktansvärt okoncentrerad. Det har jag inte så mycket synpunkter på, han har ju vilat. På hemvägen blev han först springig för att sedan bli rent ut sagt bångstyrig på gränsen till TILT. Jag har dock ingen aning om vad som triggade honom denna gången... vi skrittade lixom. Eller jag tyckte att vi skulle skritta, Hisan körde alla möjliga andra varianter åt alla möjliga håll förutom skritt rakt fram då.

Jag är lite böjd att tro att han fakiskt är rätt störd av något i bog eller något liknade. Jag har inte aldrig varit med om att han har betett sig så här stolligt tidigare i sådan här utsträckning.

Mina olika teorier är: för mycket energi som inte får utlopp i hagen. Eller att han har något som behöver lossas (eller det vet jag att han har, det har bara inte haft en sådan här effekt på honom tidigare om det nu enbart är detta som gör det).

Jag tycker ju i och för sig att han borde konstra lite från början också om det nu är något som gör ont. Nu är han ju varm i kroppen när han börjar hitta på saker.

Jag hoppas bara att det inte är några tornutskott eller något sådant elakt som spökar. Jag får lite flashbacks från Skaune och hans beteende.

Massör kommer på måndag så då kanske vi blir lite klokare i alla fall. Min plan är att se till att han bli genomgången mer kontinuerligt framöver. Jag gjode ju det innan men jag kommer inte riktigt ihåg varför jag slutade med det... dumt.

Änglar och demoner

Det blev en lite längre tur för Hisan med travinslag precis som jag sa. Han höll ett lite mer moderat tempo idag och vi hade en mycket trevlig tur.
För den som trodde att 10 dagars vila lossar stela bogar så kan jag upplysa om att sådant inte är fallet. Det är fotfarande stelt. Jag har valt att inte bråka med honom och försöka lösgöra för mycket de första dagarna av igångsättningen utan sparar det någon dag till. Att bråka med en allt för exposiv häst brukar inte bli så lyckat. Lite öppna kunde vi rida igår utan knussel så jag kommer att ta i tur med det mera under helgen.

Fredrik och jag var sedan på bio i Malmö på kvällen. Vi såg Änglar och Demoner. Inspelningen av filmen pågick i Rom under förra sommaren och vi råkade infinna oss mitt i inspelningen utanför Pantheon. Det gör det lite mer spännade att se resultatet av inspelningen.Filmen var trevlig men den största behållningen för mig var nog alla fina miljöer i Rom. Rom har alltid en speciell plats i mitt hjärta.

Energi

Igår var jag ute och skrittade på Hisan. Vi tog rundan i Skrylle som tar ca 30 minuter i skritt. Hisan var superpigg, fast vad annat skall man vänta sig när han bara har gått i hagen i över 10 dagar.
För att inte få honom att ladda för mycket lät jag honom gå i sin form men försökte få honom att lugna ner takten en aning... det var lättare sagt än gjort. Bitvis jobbade han med mig men allt som oftast ramlade vi iväg i hans iver att få vara ute och göra något annat än att bara gå i hagen.
Under vilan har Hisan ätit gräs, hö och endast ett kilo krafft... det är till att ha blivit mer lättfödd med åren kan jag säga för han är mer åt tjock nu än innan. Det är ju i vart fall bra för ekonomin men var kommer all energi ifrån?
Idag blir det travinslag och förhoppningsvis kan lite av energi få utlopp där.

Innan hann jag med dels Skånska Amatörtravklubbens möte med middag inne på Jägers och så en liten tur på Tysken.

Massören hade varit ute hos honom sedan sist och det hade verkligen gjort skillnad. Sist jag satt upp var det som att det gick ett spett genom hela hästen som dessutom gick lite på sidan. Nu gick han rakt och var böjbar. Vi komunicerar inte fullt ut men jag tror att det beror på språkförbistring. Jag kan ju inte tyska. Vi kunde ändå gå med bogen in åt båda hållen på lilla banan. Vi gjorde även fina åttvolter så lite kommunikation fungerar. Till en början gick han emot min högra ytterskänkel det lossnade dock lite allt eftersom. Han är en mycket framåt häst som hela tiden är mycket sammarbetsvillig och vill göra rätt, en rolig kille att rida med andra ord.

Upptakt

Nu är vilan för Hisan snart slut... ;)

I morse fick Hisan sista penicilinet och idag blev det bara ompyssling för hans del. I morgon skall jag försöka ta mig ut på en skrittrunda med honom efter mötet på Jägers.

Idag har jag skritta lite på Dina. Trots ett hårt jobb i vagn i söndags tyckte jag att hon kändes lika mjuk som vanligt. Det är ju i vart fall inte negativt. :D
Jag försökte rida henne djupare idag och lyckades stundtals. Hon vänder bättre nu och orkar mera på böjt spår så det går framåt. Vi börjar närma oss en öppna nu också, det tar sig.

I morgon blir det däremot en ny rnda med Tysken. Det skall bli intressant att jobba vidare med honom för jag fick en känsla av att han nog är den från början mest välridna travaren jag har träffat. Jag återkommer i morgon med svaret på om jag vidhåller detta påstående eller ej.

Hisan 8år!

Hisan får ett eget inlägg idag. För idag är det hans födeledag. Hisan blir hela 8 år ung. (Han är dessutom yngst i stallet.)

Detta firades med en rykt, en påse morrötter och nytt spån i boxen. Vad mer kan en häst önska sig? Att slippa medicinerna kanske men det är inte så många dagar kvar. På onsdag skall vi sätta igång och skritta i alla fall. Jag hoppas att Hisan kommer att uppskatta det. ;)

Ny bekantskap

Idag var det en Jägersdag. Efter lite fika blev det först en tur i skritt på Sir. Han hade varit ute en runda redan och var redan varm därför körde vi bara på direkt med övningarna. Öppna och sluta på raktspår för att sedan göra samma på böjt kombinerat med att öka och minska volten. Allt fly på fint. Det var dock lite motigt att jobba med höger bak.

Efter Sir Remingtons massage med Arnika var det dax att göra en ny bekantskap.

Låt mig presentera Tysken. Vad han heter på riktigt fick jag inte riktigt klart för mig men han har 9 raka segrar i raden från sitt hemland.  Han är brun med ett vackert huvud och snälla ögon. Det sades att han redan var riden så grejerna åkte på utan knussel och jag satt upp. Inga bekymmer där inte.

Jag skrittade runt på lilla banan och kände lite på honom och på vad han eventuellt skulle kunna redan. Han var ganska stel och bet sig fast i bettet på höger sida. Han stack desutom ut högerbogen. På sistonne skall han mest ha startat men det kändes som att han faktiskt hade en bra "ridgrund" som vi nog kan plocka fram så småningom. Jag travade några steg och kände på honom där. Han satt ihop bättre än jag trodde att han skulle göra men gick inte att korta. Summa sumarum så fort han har blivit ordentligt lösgjord så kommer detta att bli en riktigt rolig häst att rida tror jag.

En helt vanlig lördag

Jag har vid detta laget ridit ett antal hästar i min träningslöpsadel... ingen har visat några problem. Det är ju dessutom den sadeln jag hade när jag uppnådde mitt hittills bästa montéresultat, fjärdeplatsen med Karin.

Jag testade den på Dina idag och skulle rida ganska lugnt men hon skulle ändå ta i lite. Så fort jag bad om trav blev hon superspänd men slappnade snart av så länge det var trav tills hon helt plötsligt ställde sig på bakbenen upprepade gånger... vi skildes inte åt vilket var tur. Detta skedde under uppvärmingen och jag tog mig snabbt till stallet och bytte sadel till min vanliga hoppsadel som inte skapade samma känsla utan hästen var lugn och fin.
Kontentan av detta måste nog ses som om hon inte gillade sadeln alls... Kanske hade jag sadlat tokigt eller så var det något med själva sadeln som hon inte gillade samtidigt som om var taggad... ingen annan har reagerat så på den tidigare.

Väl med hoppsadeln på ryggen var allt som vanligt och vi kunde slutföra vårt pass i lugn trav och i harmoni.

Hisan fik ställa upp som övningobjekt för sin nya groom idag, nämligen Fredrik. Han stog så snällt i hagen med sänkt huvud och väntade på att få grimman påsatt ordentligt. Han är en riktig myshäst min lilla HIsan.

Däremot har han tygdligen haft livliga diskussioner med sin boxgranne, D-ponny stoet, på sistonne. Boxväggen var nästan nedriven och fick lagas idag. Det är ju det jag säger att vila och Hisan inte riktigt går ihop. För mycket energi att lägga på helt fel saker.

Det kliar i ridnerven...

Detta med att vila Hisan är sjukt tråkigt... jag undrar ibland vem som blir snabbast uttråkad av vilan... den nöten tål att funderas på. Det blir i vart fall ingen ridning för hans del förrän på onsdag, torsdag i nästa vecka.
Medicineringen fortsätter... har jag tur så betvingar jag inkarna på samma gång som bölden. Håll tummarna. Sedan skall bara min underbara Hisan vara kvar utan extra tillbehör.

Dina fick blir offer för min ridabstinens. Hon fick trava bommar, gå slalom mellan staketstolpar och göra öppnor. Lilla hästen tycker i och för sig att det är roligt att bli riden så hon misstyckte nog inte så mycket.

Annettes ostiopat (detta ord kan jag nog inte stava till) kom på besök och han tittade lite på Lena igen. Han tyckte att hon hade blivit jättemycket bättre och det var kul att höra.

Med ljusets hastighet

Idag hade jag helt missat att jag skulle på middag på kvällen med jobbet... dålig planering det här Ullis...*skäms*
Eftersom jag ändå hade planerat taskigt så var det bara att läga på ett tjog kol och se till att det som skulle göras blev gjort.

Dagen började med ett samtal med veterinären och en diskussion om hur Hisan eventuellt skulle fortsätta att behandlas. Det slutade med att vi bestämde att Hippotrim kuren skulle fortsätta i ytterligare 5 dagar i samma intensitet...Det blir till att stiga upp tidigt i morgon också med andra ord. Men det är bättre att behandla bort den så ordentlt som möjligt så att vi för hoppningsvis slipper den för all framtid sedan.

Jag hade även planerat in ritt av Sir Remington så det hanns också med. Vi var först ute och joggade på slingan. Han var lika fin som vanligt och gick i en rund och djup form. Jag lekte lite md öppna och sluta i både skritt och trav på rakt spår. Därefter blev det en liten genomkörare på böjtspår i volten. Sir tyckte att öppnan och slutan på böjt spår var jobbiga men inte oöverkomliga. Överlag var han mycket mjuk och fin.

Innan kvällens middag hann jag även med att mata hästarna hos Annette och att hälsa på Lena som i och för sig fick minimal uppmärksamhet.

Jag hann dessutom med insläpp hos Hisan och att medicinera honom. Han tycker att jag är superjobbig just nu som bara vill ge honom äcklig pasta i munnen och dessutom kletar på en annan äcklig sörja på hans inkar med start igår.

Därefter hann jag faktiskt med att åka kommunalt in till Malmö för en middag på La Couronne... mums.
För att en gång för alla ta kol på eventuella myter om att jag kunde utföra allt detta rent omännskligt fort kan jag avslöja att jag gick tidigare från jobbet.

Hemma igen

Idag fick Lena komma hem från hotellet som hon har varit på.
Brodda berättade att hon hade ovulerat och att nytt besök kommer att bli fredagen efter kristihimmelsfärd... perfekt tajming för då är jag ledig.
Hoppas nu att hon tar sig och att vi får se ett litet embryo då. ;)

Förutom detta har jag lekt hovslagare idag. Hisan hade busat av sig vänster framsko. Han har gått lite över tiden ed skoningen och hovslagaren är bokad till tisdag så det är ingen fara på taket men han fixar inte att gå utan sko på den stallplanen... den är full av vassa stenar och trots att alla skor satt på i morse så var det rejält slitet på hoven. Grymma stenar på Rustis...
Den 18:e kommer kiropraktor till Hisan... jag tror att det är välbehövligt. Jag misstänker låsning i rygg eller liknade... jag är inte alls bra på att se sådant men känslan är så i alla fall. Vi kommer att ta det lugnt fram tills dess...möjligen lite skritt men inget "riktigt" arbete.

Moohaha!

Idag väntade ett riktigt hästjobb på husse när han följde med mig till stallet. Hisan hade nämligen jobbat riktigt hårt på lerinpackningen dagen till ära. Bildbevis finns! ;)Kvällen i övrigt spänderades inne på Jägers. Men kan ni tänka er... någon smart individ har kommit på den briljanta idén att stänga Baren över sommaren?? Varför lixom? Var skall man nu hänga? Ställena på bottenplan är lixom supertråkiga i jämförelse. Tur att Fredrik och jag hade ätit hemma innan för någon räkmacka fanns inte inom synhåll någonstanns.

Sir Remington var stark favorit inför dagens lopp. Motsåndarna hade inte blivit skrämda av hans senaste uppvisnin utan de gick ut superhårt. Loppet gick fort redan från start och Sir Remington gjorde ett bra lopp som tangerade hans rekord över distansen. Han gick fort som bara den över upploppet och tog in hela tiden men tyvärr var kom mållinjen lite för kvick så han blev slagen med ett huvud.

Jag är säker på att han tar dem i näst lopp. ;)
Det blev champagne efteråt ändå...

Vila

Hisan visar tydligare och tydligare att medicin inte är något han vill ha. Han verkligen kniper med läpparna och försöker föjäves att hålla huvudet utanför räckvidd. Det är inte lätt att vara liten häst som ingen vill förstå när man ändå berättar vad man vill hela tiden. Halva behandlingen är genomför nu så det går inte för sig att slippa än.

I övrigt är det vila som gäller för herr'n just nu. Det kan ju vara så bra att vi tar vår "sommar vila" nu så kan vi ha roligt hela sommaren sedan. Vädret är ju fortsatt fint och gräset är ju kraftigt så han borde hålla sig.

Detta blir ju inga jätteroliga bloggrapporter men så är det ibland. Bölden har gått ner massor i storlek men är fortfarande "stor" om man säger så. Men det är ju 5 sprutor Hippotrim kvar innan det skall vara klart.

Malin och jag var ute och red på Dina och Morgan på fältet. Trots att jag satt i den där galoppsadeln med halvbom och dinglande ben (korta, korta läder i skritt är ingen höjdare) verkade madammen tycka att det var riktigt kul att skritta fint på fältet och göra krumelurer efter bästa förmåga. Det är kul med ambitiösa hästar.

Lena är borta på "hotel" ett par dagar. Jag hittade henne i boxen mitt emot Broddas avelshingst med mulen upptryck mellan gallret snusandes...I morgon kommer hennes "hingst" med posten och så får hon stanna ytterligare en natt för efterkoll innan jag tar hem henne.


Klampenborg

Idag har Hisan vilat och medicinerat. Han har varit jätteduktig och låtit mig ge honom pastan i munnen utan knussel.
Fredrik har hjälpt mig attbyta däcken på släpet så nu är vi lagliga igen när vi åker iväg någonstanns nästa gång.

I morgon blir det nog en skrittur för Hisan, veterinär besök för Lena och deklaration för mig... det sista är tråkigast.

Dagen idag spenderades inte alls utan hästar men utan närkontakt med hästar. Jag och ett gäng folk från Bukefalos forumet åkte tillsammans till Klampenborg i Köpenhamn för att titta på fina fullblodshästar och dricka öl... jag gjorde en jättemiss att beställa in en stor öl... den var gigantisk vill jag lova. Men det fungerade det också. Det är alltid trevligt att lära känna nytt folk och är man hästmänniska så har man ju alltid något att prata om. ;)

Tilt med stort T

Nu är det maj och då kör vi stenhårt.

Jag började dagen med en ritt på Sir Remington. Han var lite stel i vänster sida när jag började. Vi joggade lite på slingan men gick snabbt över till mer dressyriga saker som att gå i öpnna åt bägge håll på raktspår för att sedan göra samma sak i trav på slingan. Likadant i sluta var också genomförbart med bravur. Efter slingan gick vi in på volten och gjorde våra vanliga övningar.
Jag stör mig något vansinnigt att den fina belysta padocken på Jägers är låst. Varför skall man bygga en sådan sak för att den sedan skall stå låst och inte användas? Jag håller till i den plattaste longervolten men det är ju igen hit i jämförelse med en riktig ridbana... och det finns ju en sådan som inte kan användas... irriterande till tusen.
Den fina svarta hingsten lossnade fint i sin stela sida och jobbade kanon. Efter passet stod han och strechade magen på stallgången.

Därefter red jag galoppjobb på Dina i backen hos Annette. Riktigt kul tyckte hästen att det var. Dina är kul och hon är snabbt med på noterna på allt som man ber henne om.

Jag red även ett litet varv runt fältet på Lena med sällskap. Det var ett stort framsteg och hon höll sig lugn och fin hela vägen. Att alla rumpmuskler har försvunnit märktes dock rejält. Sakta men säkert skall hon nog kunna återfå dem i den mån hon behöver för sitt nya liv som mamma och mullehäst.

Slutligen blev det Hisans tur. Vi begav oss ut på Revinge för att få draghjälp ner i Krankesjön. Vatten är ju som bekant mycket farligt. Vi Skrittadeiväg och Hisan var super cool och fin. Med en uns av tvekan och ett jättesprång hoppade han i sjön. Väl i visade han tydligt att det var lite olustigt med vatten upp till magen men han tycker ändå att det är kul på sätt och vis. När vi kom upp kom ett minst sagt brokigt par hästar med respektive brokigare ryttare i full fläng i galopp. De passerade oss för att helt oförklartlit stanna vända om och fråga oss om de eller vi skulle komma att rida snabbast... deras skumma manöver resulterade i ett gigantiskt TILT i Hisans lilla huvud. Han blev helt okontaktbar och varierade studs med balanstrav och regelrätta bockar. Han for runt och var nära att motta en spark på Hardy i en brall. Detta resulterade i att jag fick rida en bra bit från de andra för att inte råka fyra av en ny brall för nära. Det är verkligen inte kul att sitta på i sådana lägen. När han väl hade lugnat ner sig lite kom vi inom synhåll för de andra ekipagen som hade utlöst TILTET och Hisan TILTADE på nytt. Inte förrän ett par galopper och än flera brallar senade lugnade han ner sig igen och Hisan blev kontaktbar igen. Väl kontaktbar kunde vi till och med öppna och stänga en grind från hästryggen och gå nära de andra i vanlig ordning. En bra sak var att de andra hästarna verkade begripa skillnaden i Hisans beteende och aktade sig när han var i okontaktbart läge och var lugna med honom omedelbart berdvid när han sedan lugnat sig.

Riktigt så triggad var inte ens Hisan på hubertusjakten förra året då han också betedde sig illa... Just nu verkar jag ha lite alla möliga beteende problem hos min lilla häst.

Första pencilin sprutan vankades efter ritten och Hisan gick faktiskt med på att ta den utan knussel. Det är ju bra att starta behandlingen på ett bra sätt i alla fall. Förutom den medicinska behandligen behöver Hisan rättas på något vis är jag rädd. Han håller svansen snett åt vänster och är fortsatt stel i bogen, det tror jag inte att jag kan få rätt på med ridning. Frågan är ju bara var jag skall hitta en sådan alternativbehandlare just nu...

1 maj

Idag har jag och Lena varit på Brodda igen och idag fanns det bra mycket mer ägg klara. Det blir ett nytt besök på Brodda för Lena på måndag med Annette och sedan förhoppningsvis kommer "hingsten i lådan" på tisdag.

Hisan blev riden idag. Jag har varit väldigt ofokuserad med hans ridning under hela senvintern och uteritterna har inte varit många. Nu när vädret är roligare och min ork börjar återvända tycker jag att han har lagt sig till med en massa ofog över vintern faktiskt. Jag har tänkt att försöka hålla mig borta från banan hemma så mycket det går nu när det är ljusare och trevligare att rida även på kvällstid.
Han taktar och har sig på hemvägen. Kastar sig i galopp och kan helt enkelt få för sig att han inte skall sammarbeta på hemväg om vägen hem inte är rakt fram. Detta är ett nytt påfund måste jag säga och inget som kommer att gå hem hos mig. Idag blev det därför en massa volter på kaninlandet innan vi fick gå hem. Skulle inte hästarna lugna ner sig vart efter de blir äldre och klokare... jag undrar det jag...
Det är ju bra att han visar energi under ryttare och när han håller sig på mattan när han är så laddad så är han så superfin men jag vill ju inte att det skall bli explosioner åt alla håll och kanter.
Jag kommer nu att dra ner på kraftfodret i och med att han endast kommer att skrittas från och med söndag och fem dagar framöver i och med att han skall medicinera. Jag hoppas att jag kan övertyga honom om att snällt ta sprutorna i munnen så att vi slipper bråka två gånger om dagen.


RSS 2.0