En helt vanlig lördag

Jag har vid detta laget ridit ett antal hästar i min träningslöpsadel... ingen har visat några problem. Det är ju dessutom den sadeln jag hade när jag uppnådde mitt hittills bästa montéresultat, fjärdeplatsen med Karin.

Jag testade den på Dina idag och skulle rida ganska lugnt men hon skulle ändå ta i lite. Så fort jag bad om trav blev hon superspänd men slappnade snart av så länge det var trav tills hon helt plötsligt ställde sig på bakbenen upprepade gånger... vi skildes inte åt vilket var tur. Detta skedde under uppvärmingen och jag tog mig snabbt till stallet och bytte sadel till min vanliga hoppsadel som inte skapade samma känsla utan hästen var lugn och fin.
Kontentan av detta måste nog ses som om hon inte gillade sadeln alls... Kanske hade jag sadlat tokigt eller så var det något med själva sadeln som hon inte gillade samtidigt som om var taggad... ingen annan har reagerat så på den tidigare.

Väl med hoppsadeln på ryggen var allt som vanligt och vi kunde slutföra vårt pass i lugn trav och i harmoni.

Hisan fik ställa upp som övningobjekt för sin nya groom idag, nämligen Fredrik. Han stog så snällt i hagen med sänkt huvud och väntade på att få grimman påsatt ordentligt. Han är en riktig myshäst min lilla HIsan.

Däremot har han tygdligen haft livliga diskussioner med sin boxgranne, D-ponny stoet, på sistonne. Boxväggen var nästan nedriven och fick lagas idag. Det är ju det jag säger att vila och Hisan inte riktigt går ihop. För mycket energi att lägga på helt fel saker.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

halvboms träningssadel kan skada massor av hästar. Kräver oftast gigantsikt tjock padd under. typ sån där westernpadd.Kanske hon är en känslig individ om behöver megapadd?

2009-05-09 @ 22:12:53
URL: http://www.djurjouren.se
Postat av: Ullis

Det tror jag säkert... men min sadel har helbom så det kan inte bero på det... men jag kanske sadlade den obekvämt ändå.

2009-05-10 @ 00:13:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0