Först sol... sedan snö

Det sammanfattar nog dagens väder ganska bra. Så här på kvällen rammlar det ner stora flingor från himlen. Vart tog våren vägen kan man undra? Hoppas att den kommer igen snart.

Idag har jag hunnit med mycket. Först Jägersro efter jobbet och en liten tur på Sir Remington. Problemet i bogen var borta. Ja undar dock om han inte vände lite på hur det var förra veckan. Då när han hade låsningar försökte han ändå göra allt jag bad om men när det tog emot visade han det rejält. Idag var det lite tvärt om... han ville inte riktigt men när jag bad snällt så gjorde han det och märkte att det gick bra. Kryddan på dagens ridtur var nog när vi blev omridna av två mer än lovigt vilda fullblod med varsin ryttare på ryggen. Sir Remington tyckte att det var en bra idé att försöka härma. Han kom snabbt på bättre tankar och vi kom tillbaka till stallet utan missöden.

Jag hann även med en liten tur med Lena på fältet innan vädret blev allt för illa. Sist gick det så lugnt till och jag hade bara en tuss i örat på henne. Därför tänkte jag att jag kanske inte behövde dem alls... vi skulle ju bara skritta lite. Ack vad fel jag hade. Lilla Lena visade takter som nästan hade gjort den lille röde hingsten avundsjuk. Hon har nu visat att hon kan trava och galoppera fruktansvär sakta... bralla och stå på bakbenen under tömkörning. Om hon inte visar snällare manér nästa gång vi är ute är det nog så att sadeln åker fram ändå.

Jag hann även med Morgan idag. Eftersom vi var själva ute på fältet var han mycket lugnare än förra gången. Vi övade volter och gjorde olika storlekar och varianter typ åttor. Det gick inte att använda så mycket rumpa på honom, fast det hade jag inte trott heller. Han arbetade bra tills han lixom sa nu räcker det och blev bra mycket lättare i framdelen än vad jag hade räknat med. Visst hade jag bett honom om att ta mer vikt bak men kanske inte så mycket. Han lugnade sig fort och vi gjorde några volter till innan vi gick in. Jag tror att det var det franska tempramamentet som spökade. Dessutom är han ju också röd och det brukar ju betyda humör bara det.

Den som fick minst uppmärksamhet idag var Hisan. Han fick endast mockat och några pussar. I morgon blir det mer ridning för hans del.

Nedrans lampor

Idag var det dax för hoppträning igen. De dumma lamporna på släpet vägrade att lysa på hela vägen till Flyinge och på hela vägen tillbaka. Lagom till när jag skulle parkera släpet bestämde de sig för att kunna lysa lite i alla fall. Man skulle nog kunna säga att jag har någon form av elfel någonstanns på det va? Mög!

Nu över till något roligare. Hoppningen.
Det var Jan Jönsson som höll i träningen idag. Vi hoppade trånga kombinationer med två spång och fem språng mellan. Detta var super svårt. I och med att Hisan inte har bjudit ordentligt på ett tag måste jag sätta rejält tryck i honom... gissa om korta distanser vollar oss en del problem i de lägena. Vi kom över och Hisan tyckte att det var superkul att hoppa idag. Därefter hoppade vi en oxer med bommar två språng bakom och framför och ytterligare en linje utan relaterat avstånd. Mot slutet av träningen låg hindren på mellan 1.10 och 1.20.
Det börjar verkligen lossna nu med hoppningen. Det känns jättebra och jag bli hela tiden modigare. Om jag är modig smittar det av sig... det omvända gäller ju också förstås men nu fokuserar vi på possitiv. Det känns i magen att det mesta kommer att lösa sig under det innevarande året och jag håller fast vid det.

För övrigt kom "hingstkontraktet" idag så nu är det snart bokat på riktigt... och då skall jag börja spara på allvar.

I morgon blir det fullt ös igen. Jägers, Lena... Hisan och så packning och så våfflor en dag för sent.

Raggsockor

Jag hade lagt av mina i söndags med hopp om att våren verkligen hade kommit... det blev kalt om fossingarna kan jag meddela. Hisan tycker fortfarande att raggsockor springer konstigt. I vart fall om de kommer mot en i en rasande fart med ett ben i marken hela tiden... bäst att lägga sina på ryggen och fly säger Hisan.

Om man är två stycken i padocken varav en bara är två äpplen hög... varför känns det då som om man bara är i vägen för varandra hela tiden?

Jag är en notorisk "man-tittare" när jag rider, men än har jag inte krockat med någon... inte heller har hästen försvunnit under mig, det måste bero på att jag har sådan sten koll på var han är hela tiden när jag rider... Jag har kanske lärt mig att ha ågon form av inbyggd radar som håller lite koll på övriga... så var in fallet på min padockpartner idag.

Alltså, det är sjukt frustrerande att inte kunna rida ordentligt när man nu är upplaggd för det men det bara gick inte. Den lille var överallt på min volt hela tiden trots att ridbanan är stor och jag bara höll mig i ena sidan. Dessutom hade människan stängt för ingången till padocken så jag fick hoppa av och öppna. Vad skall de vara bra för om man nu sitter på hästen och inte släpper den lös. Jag är nog grymt trött för jag är väldigt irriterad på meningslösa saker.

Förövrigt var det snöstorm i morse... sedan var det vår och sol... sedan snö igen idag. Det måste vara därför...

Jag har packat 2,5 flyttlådor nu. Det tar sig.

Låter jag splittrad? Inte ett dugg... eller... typ

I morgon blir det hoppträning, det vill säga "riktig" träning för min kära Hisan inget med i padocken med småhästar ivägen.

Ny vecka

Det var måndag igen igår. Jag begriper inte hur det kan gå så fort.... jag tror dessutom att jag har sagt det förr. ;)

Efter jobbet blev det först tur för Lena att komma ut lite på en runda tömkörning på flätet. Hon tycker verkligen om att jobba och bara den lilla rundan i skritt får henne att bli mycket nöjd. Dessutom höjer hon ryggen så fint när man är ute och går med henne och det är ju super i och med att det är där hon är svag. Jag är fortfarade inte ute några längre stunder men lite är bättre än inget och när hon dessutom gillar att göra saker så blir det ju perfekt för lilla gumman.

Hisan fick däremot vila. Klockan började bli mycket och jag har en hel del att göra hemma också. Jag har fortfarande inte börjat att packa... eller jag satte faktiskt upp den första flyttlådan igår så nu kan man kanske säga att jag har börjat lite i alla fall. ;)

Efter jobbet blir det i vart fall ridning för Hisans del. Annars bli han aldeles otroligt störig tror jag allt... och så skall det flyttpackas på riktigt.


Händelserikt i helgen

Fredag
Idag var veterinär inbokad till Hisan för årlig tandkoll och vaccination. Hisan drogades som brukligt inför sådana mindre trevliga händelser och började sin helg rejält groggy. Vad som upptäcktes var att tänderna endast var lite vassa vilket korrigerades. I höger mungipa hande han däremot blivit nypt och jag antar att det är dressyr trenset som är det skyldiga. Ett nytt dressyrbett kommer därför att införskaffas snarast.

Kvällsmat intogs hos Annette i trevligt sällskap efter att jag och Fredrik hade fodrat och vattnat alla hästarna. Lena fick dessutom ett nytt täcke så nu är hon så fin så.Lördag
Dagen startade med en tur på Sir Remington inne på Jägers. Planen var att skritta en lugn tur kanske till och med utanför området. Tunneln ut från Jägers var nog bland det hemskaste som han någonsin hade sett i sitt liv så det var inte tal om att gå nära ett sådant hästsväljande monster. Det blev i stället en tur på slingan.
Bogen var fortfarande stel och låst men något steg här och något där i höger öppna gick det att få honom att göra. Däremot vänster suta var helt out of question. Han formligen knäade ihop baktill och gick emot med runpan och vänster när jag bad honom om det. Något hade blivit tokigt sedan i torsdags när jag red senast. Massör skulle komma ut på söndagen. Tydligen var han rejält låst i ländryggen på vänster sida och detta skulle kunna ha kommit av att han låg fast i boxen i måndags...

Hisan skulle skrittas en kort runda efter gårdagens nerdrågning. Det gick väl sådär måste jag säga. Vi tog oss fram i alla gångarter... även om jag bara hade bett om skritt och dessutom accompanjerdes detta av diverse skutt och bock. Jag kan ju inte direkt säga att jag var nöjd med ridturen...

Kvällen avslutades med två lyckade födelsedagsfester. ;)

Söndag
Efter en lång sovmorgon... eller så lång var de ju inte om man räknar med att det blev sent i gårkväll.
Jag åkte först ut till Lena som fick komma in och få avmaskning tillsammans med sina hagkompisar. Jag hade från början tänkt att tömköra lite men vädret kändes inte allt för lockande för sådana aktiviteter så jag sköt det på morgon dagen med hopp om att det då skulle kunna vara bättre väder. I stället blev det en liten tur ut på fältet i skritt på Morgan. Morgans som har franskt påbrå visade prov på mycket nerv. Han kommer nog att bli en trevlig "ridhäst" efter lite arbete.

Hisan fick en lugn ridtur med Hardy senare. Det är mycket lättare att skärpa till sig när man har sällskap. Dock var han lite för pigg för sitt eget bästa. Jag hade tänkt stå över hoppträningen denna veckan men jag tror inte att det kommer att vara någon bra idé när allt kommer omkring. Energin måste ut.

Nästa vecka skall jag bara se till att hinna med att flytt packa också tillsammans med allt annat... måste man verkligen sova?

Spoky

Jag fick ett omnämnade om min blogg av min barndomsvän Linda. Det var kul. Jag har inte sett henne på jag vet inte hur många år men hon bor i Landskrona och pluggar i Lund. Det är nog därför vi inte ses, det är för nära. ;-) Linda och jag delade i många år hästintresset dessutom.

Så till vad jag har gjort idag...

Först var jag på Jägers en sväng och red Sir Remington. Han var pigg och glad men något störde honom rejält i höger bog eller ben. Öppna åt höger var inte att tänka på utan protester. Han skall starta den sista tisdagen denna månaden men Uffe skulle nog se till att fick någon behandling innan dess. Jag skall dit igen på lördag för att ta en lite längre tur.

Därefter (det är alltid ett därefter..) åkte jag ut till Lena. Hon fick en liten tur med tömkörning. Jag gick längs med kanterna på fältet för att få lite hörnor att svänga runt och i. Fältet är inte fyrkantigt utan är oregelbundet i formen. Lena var pigg och glad och skrittade på fint. Hon ser bara bättre och bättre ut hela tiden. Idag bokade jag dessutom hingst... jag kommer att behöva spara och se över min jobbsituation rejält men det får det vara värt. Valet föll på Quite Easy och min förhoppning är att om jag skulle behöva så kommer det att vara möjligt att sälja avkomman och åtminsonne få levandeföl avgiften tillbaka. Stammen kommer i vart fall bli intressant på den lille.

Slutligen kom jag till Torna Hällestad och min lilla Hisan. Han stog formligen och sov i stallgången... men när det är så brukar skenet bedra och så var det även denna gången. Först var vi avlsappnade och fina och allt gick som det skulle. Ur ingenstanns i mörkret utanför ridbanan hördes då hovslag och förtrollningen var bruten. Från denna stund for Hisan åt alla håll och kanter och var inte ett dugg eller ytterst lite koncentrerad på mig... typiskt.
Att det sedan fanns en gnisslande skottkärra utanför padocken gjorde ju inte läget bättre... Att vi dessutom var med på en hoppträning igår märktes inte av ett dugg. Förutom den bristande koncentrationen och ett och annat bus var Hisan med på noterna och tränade bra.
I morgon blir det besök av veterinären för hans del. Tandkoll och vaccination, sedan kommer det att bli en lugn helg, eller så lugn det bara går utan att vi expoderar.

Nu skall jag lägga mig att läsa senaste Ridsport. Hoppas att det står något spännade och matnyttigt i den... någotspännade träningstips kanske.


Hopp

Jag har verkligen försökt få Hisan att vara framme för skänkeln sedan senaste hoppträningen. Och som jag har galopperat på framåt. Till en början protesterades det men sedan igår har han bara galopperat på bra. Resultatet märktes verkligen idag på träningen. Hisan bjöd till och hoppade som bara den. Vi fick i och för sig två stopp under passet. Det ena tar jag på mig helt själv för jag slutade att rida... och då blev det inget. Det andra kom när vi kom på lite fel distans inför en stor oxer på 1.10 med vatten under. Här tvekade Hisan och jag var i ett framåtläge så drivningen var lite med helt som den skulle.
Kontentan av träningen var i vart fall mycket possitiv och det känns super. Nu kommer jag inte att kunna träna på två veckor så det är ju bra att kunna ta med sig en så bra känsla.

Jag måste säga att Fredrik som hade träningen idag har ett fantastiskt tålamod med oss i gruppen. Idag var det till exempel med en häst som hoppade uselt, var framtung, utan balan och stannade nästan hela tiden och var bara helt kass. Han suckade lite men fortsatte att instruera tjejen som i och för sig heller inte gav upp. Hon fick dock stränga order om massor av dressyr om det ens skulle vara lönt att hoppa. Lite insikt saknades nog hos både henne och mamman som inte riktigt köpte Fredriks kommentar om att hästen inte var en bra hoppare.
Jag undrar om han verkligen vill stå och hålla dessa lektioner eller om det är ett måste för att få det att gå ihop. Jag röstar på det oftast är det senare... Jag är i vart fall tacksam för att de orkar med oss. ;)

En annan kul grej var kommentaren jag fick i mörkret vid transporten om Hisan. En annan mamma undrade om min häst hade haft föl... "Han är valack" kontrade jag med och jag tror att faktiskt skämdes lite över kommentaren... he he.
Men är han verkligen så tjock/bukig undrar jag då? Dax att rida lite mer seriöst och lite längre pass kanske?

Tigare idag var jag och ämnade in mina "civila"stövlar på omklackning. Det första skomakaren kommenterade var att jag nog hade ont i korsryggen, det såg han på hur jag slet mina skor. Det stämmer ju faktiskt allt som oftast men inte så farligt mycket och så har det varit sedan jag var i de tidiga tonåren... Nu ville han i och för sig bara sälja skoinlägg som antagligen är dyra men det var träffande ändå.

Nu är det spikat i kommer att flytta. Kontraktet skall komma med posten endera dagen. Vad kul det skall bli.

I morgon skall jag hinna med tre stall och minst två ridturer... tjoho. Sängdax!

Vårtrötthet

Jag är ganska säker på att jag lider av detta just nu. Och visst går det över. Men just nu är jag bara supertrött hela tiden. Det blir kanske så när man försöke hålla ett jämt hög tempo genom hela den mörka vintern och nu när det börjar bli ljust går det inte att hålla emot tröttheten längre.

I vart fall orkade jag gå och träna efter jobbet idag, fast i morse trodde jag inte att jag skulle orka det. Men efteråt är det alltid lika skönt när man har tränat. Jag borde gå till gymmet typ minst två gånger per vecka men det går bara inte ihop sig med resten av mitt schema...

Jag hade kvällsfodring idag så efter middagen blev det en tur i padocken med Hisan. Jag måste säga att denna ridtur var bara superkort för här någonstans tog dagens ork slut. Hisan var pigg och glad och faktiskt riktigt snäll trots gårdagens vila. Han sparkade inte ens mot skänkeln eller något annat bus. Min underbara lilla Hisan, han är en pärla. ;)
I morgon skall jag ha samlat mer krafter för i morgon blir det hoppträning och för hoppningsvis orkar hans matte rida honom riktigtfram för skänkeln så att vi kan hoppa superfint.

Vaccination och tandfix är beställd til fredag så det kommer att bli lugnt till helgen. Min hemma veterinär har tydligen gått och blivit chefs seminveterinär på Flyinge... spännade för henne. Hon blir nog tyvärr ännu svårare att få tag på nu då. Jag gillar när det är kontinuitet i veterinärerna så jag tycker att det är super att hon har tid och kan komma ut till honom. För övrigt är lymfkörteln nästan normal i storlek nu... bara som en parantes.

Med stor sannolikhet blir det flytt nu redan till den 1 april för vår del så jag måste samla massor av energi till det... jag börjar nu genom att lägga mig tidigt.

Detta med att välja hingst...

Jag har huvudet helt fullt med hingstar idag. Jag tänkte därför publicera min önskelista. Jag måste nog sova på saken lite och höra mig för med hingsthållarna men här är 5 alternativ i alla fall.

1. Quite Easy (travhingsten) - Stammen är väldigt lik Lenas och det blir intressant linje avel på Valley Victory. Dessutom linjeavlas det på två intressanta ston nämligen Rosemary och Peridot. QE är ju efter den mycket intressanta hingsten Andover Hall som anses som en av de största för tillfället.
2. Adams Hall - Linjeavel på stoet Rosemary och hingsten Speedy Crown. Adams Hall är en av tre mycket intressanta helbröder inom dagens travavel.
3. Up Front Larry - Snarlik stam som QE men anses lite sämre och är billigare. Dock faller linjeaveln på stoet Peridot bort..
4. Kiss Francais - Franskt spännande blod. Att korsa franskt och amerikanskt är mycket hett men franska hästar brukar vara senare och behöver mer hjälp med travet. De brukar däremot vara mycket straka hästar och lämpar sig bra till monté.
5. Skogans Orlov - Svensk hingst med både amerikanskt och franskt. Han har lämnat stabila avkommor.

Nu kan jag ju väldigt lite om avel så detta kommer att bli spännade. Men nu har jag i vart fall tagit ut fem tänkbara kandidater. Så nu skall det bara väljas också... och betalas... och tummarna skall hållas för att det skall bli en bra unge som lever upp till mina höga förväntningar... ;-)

Ytterligare en helg till handlingarna

Jag börjar se ett möster här. Jag hinner aldrig skriva ordentligt i bloggen på helgen...

Lördag
Morgonen startade ute hos Hisan med en skön ridtur förbi blodhundarna. Hisan skötte sig kanon, han var pigg men vi hade det mycket trevligt. För min del spelar det inte så mycket roll om han är pigg och tacktar bara han inte brallar... och det gjorde han inte. På vägen hel längs den gamla banvllen fick han sträcka ut lite.

Därefter tog jag ocks strippade släpet på inredning och for till Annette. Vi skulle hämta balar hos Jan. Efter sedvanligt stök med att baxa in dem i diverse släp och bussar fick vi med oss hela 8 balar.
Hos Jan hälsade jag på fina Karin som är kvar själv. Hon känner sig väldigt ensam och var mycket mer kontaktsökande än hon någonsin varit tidigare. Hon fick så mycket klappar och kramar som hon accepterade.
Jan föjde med med balarna och hälsade på Lena.

På kvällen var det bal på AF-borgen på schemat. Det var storaste kroppkakan och det var en lång sittning. Tyvärr var det kanske det sämsta toastmaster som jag har varit med om som höll i kvällen. Det var verkligen dåligt tempo. Vi hade väldigt trevlit sällskap till borde så det vägde mer än väl upp "sångkakans" tillkortakommande.

Söndag
Efter en lugn morgon och en del återhämtande efter gårdagskvällen åkte jag ut till Annettes. Boxarna mockades och Lena klappades om. Släpet hade blivit kvar där över natten så det fick köras tillbaka till sin rätta plats.

Hisan hade det livat i hagen när jag kom. Han hade fått med sig Hardy på leken "springa-tvärstoppa-rulla sig". Denna lek uppskattades inte så mycket av mig då det var ett rejält lerigt djur jag fick in från hagen inför ridturen. Det blev ett pass i padocken och jag måste erkänna att jag verkligen inte var på topp idag. Rent ridmässigt från min sida var det därför ganska mediokert. Hisan kompenserade det hela en del men det blev inte riktigt samma kvallité på ridningen som i fredags. Man kan inte alltid vara på topp.

I morgon blir det vila för Hisans del eftersom Fredrik och jag firar årsdag.

Fredag igen...

... och idag utan träning. Skönt faktiskt även om det blev sent ändå.

Jag var ute en sväng hos Lena och gosade med henne i hagen. Söta lilla svarta kom och var mycket kelig. Det blev inte så mycket mer än kel för hennes del idag. Jag hjälpte Annette med att flytta hennes hästar och sedan regnande det också och var allmänt blött. Jag måste erkänna att jag är bra bekväm i de flesta fall. Det blir lätt så när man är trött en fredag i vart fall.

Hisan fick däremot mer uppmärksamhet idag och ett pass i padocken om än bara på en halvtimme. Mitt nya mantra är bjudningen och energi... eller det var nog inget nytt. Jag känner att jag har tjatat rätt bra om det tidigare. Nu är det i vart fall tid att ta thuren vid hornen och göra något åt det.
Efter en moderat uppvärming satte jag rejäl snurr på Hisan. Och det protesterades vilt. Varför ta i när man bara kan lulla runt lixom. Jag red en massa övergångar och skolor, Hisan blev verkligen i gasen och mycket busig fast samtidigt väldigt fin. Det är nog så att jag mesar för mycket med honom och därför inte rider fram. Det är hög tid att sluta mesa och se till att det funkar nu. Hur skall det annars gå när tävlingssäsongen sätter igång?

Det var ju fredagen den 13:e idag och lite strul blev det allt. Jag höll inte på att komma med bussen på morgonen eftersom busskortet krånglade i apparaten. På lunchen var jag på kundcentret och bytte det men då lyckades kassörskan slarva bort min Malmö-zon. Detta märkte jag inte förrän jag skulle hem... så då höll jag på att inte komma med bussen då heller. Så nu har jag ett busskort som är köpt för att åkas mellan Malmö och Lund på som bara gäller mellan Lund och Stångby... Grattis. Det blir till att gå till kundcentret på måndag igen... suck.

Från vår till vinter

I morse stod jag och solade ansiktet vid busshållplatsen. Det var blå himmel och våren var verkligen i luften trots att det var lite kallt och frost. Det är sådana mornar som det ändå känns värt att gå upp och ut trots att man är helt vansinnigt trött och borde stanna i sängen för att vara människa.
Någon gång efter lunch förvandlades våridyllen till vinterkaos... det kom stora snöflingor och det har inte slutat än.

Efter en timmes vila i soffan och god kvällsmat for jag ut till Annettes för att hjälpa till och ta hand om Lena. I snö kaoset flyttade vi hästarna så att alla kunde vara inne.
Lena var glad och pigg och hälsar att det finns ett farligt monster (läs Håvards täcke) vid grindstolpen. En sådan här dag är all tänkbar träning av hästar inställd. Lena fick därför vila från promenaden och övigt pyssel som hon utsätts för. Hon såg i och för sig lika glad ut för det. Vi får ta det i morgon i stället. Annars tränar hon på själv i hagen. Senaste rapporten lyder att hon nästan ser startklar ut... lilla gumman. Hon är så söt.

På vägen mellan stallen hade det snöat igen rikigt ordentligt. Trots att jag körde sakta släppde det ändå för bilen i en nerförsbacke. Jag kanade över vägbanan ett antal gånger och funderade på vilken sida det var bäst att sätta bilen på om jag nu skulle av vägen... då jag kom på att jag inte hade tryckt ner kopplingen. Vi rätade upp oss och kröp vidare. Jag kom fram till Hisan utan fler missöden.

Hisan fick bara mockat och fodrat idag också. Som sagt jag skulle ha ridit men på grund av ymmigt nöfall, en lätt chockad Ullis och en stor ovilja till att brodda och rida med stora snöstyltor blev den inställd. I morgon däremot måste jag ta mer tag i ridningen. I morgon skall dessutom den tillfälliga vintern på nytt förbytts mot vår hoppas jag.

Onsdag = hoppträning

Igår var jag i princip bara ute och vände i stallet. Hisan vilade och jag städade hemma, eller rättare sagt spänderade hela kvällen med att plocka papper... lösbladsystem i all ära...

Idag däremot var det hoppning på schemat.
Vårt vanliga problem är förutom att jag skall räta upp mig... hur svårt skall det vara. Men så fort jag koncentrerar mig på något annat åker gärna överlivet fram. Blä! Koncentrerar jag mig på överlivet så blir inte mycket annat heller rätt. Jag verklige avskyr att det är så.
Jag har i vart fall försökt räta upp mig tills magmusklerna värkte idag.
Hoppningen gick sådär. Famåtbjudningen är inte på topp trots vilan. Däremot är brallig- och skuttigheten på absolut topp nivå. Här tror jag att vi har ett solklart fall av kombinationen mesig matte och lat häst. Fredrik Jönsson sa en mycket talande liknelse "lite som att köra långsamt på femmans växel... helt plötsligt bara tvärdör motorn".
Det är bara hem och träna. Vår tävlingsdebut väntar till mitten av april och tills dess måste vi försöka ha ordning på bjudningen.

Dagens övning var hoppning i förvändgalopp. Längs med långsidan stod 3 hinder med tre galoppsprång mellan vardera. Övningen bestod i att hoppa det första och det sista och göra en båge i förvändgalopp runt det mittersta. Små knivigt måste jag säga. VIdare hoppade vi stuts på böjt spår och så vatten förstås. Vi har alltid vatten med. Hisan är vd detta laget bra avtrubbad på vatten vilket är superbra.

I övrigt hade jag tydligen glömt mina ridhandskar hemma efter tvätt. Det är bara att inse att mina fina tyglar i läder med gummi på insidan är alldeles förkastliga när det gäller att rida utan vantar. Det var rent ur att jag inte fick rejäla blåsor kan jag säga... nu skall jag inte glömma vantarna något mera... man lär sig av sina misstag, ibland.

Sådär, nu har jag svamlat färdigt och bör gå och lägga mig. I morgon blir det en tur ut till Lena och så kanske en liten ridtur med fokus på bjudning för Hisans del.

Måndag

Så var det måndag igen.

Igår gick jag tidigare från jobbet för att hinna med en tur in till Jägers innan hovslagaren skull komma till Hisan. Riktigt som jag hade tänkt mig blev det förstås inte... hovslagaren var tidig och ringde för att kolla om Hisan var inne mitt under ritten på Sir Remington.

Sir var något springig trots att han hade varit ute och gått långsamt i över en timme tidigare under dagen. Dagens grej var dessutom att försöka komma undan genom att lägga huvudet på sned åt vänster. Detta gör han även i vagn. Jag tyckte att jag fick lite ordning på det mot slutet av passet.

Hisan fick vila och då sina hovar ompysslade. Han var väl till freds med att ha rullat in sig i lera igen efter helgens bad och överdirvna renhet.

Jag var även ute hos Lena en sväng och vi var ute i ca 15 minuter på fältet strax innan mörkret föll på. Det går verkligen åt rätt håll nu, det är fantastiskt med mer dagsljus. Det behövs verkligen.
Lena var också på ett enormt pigg humör... det var knappt att jag lyckades lugna ner henne tillräckligt för att hänga med i hennes skritt där bakom i linorna. Hon har säkerligen också vårkänslor. Hon springer tydligen dessutom och showar friskt i hagen varje dag dessutom. ;)

I kväll blir det fortsatt vila för Hisan. Jag skall nämligen träna lite själv på gymmet... det var några veckor sedan nu. Och så skall jag och Fredrik städa hemma. I morgon blir det nämligen visning... det kanske närmar sig flytt ändå för oss... det kommer att bli mycket spännade. ;)

Helg igen

Så var vi där igen... en hel helg har gått och jag har inte uppdaterat.

Lördag
Jag åkte ut till Annettes och Lena efter en välbehövlig sovmorgon. Jag behöver helt klart att sovmorgon oftare... Jag får nog göra slag i saken ochbli egen företagare på riktigt snart tror jag.

Jag har funderat ett tag på om jag skall stärka Lena lite för att hjälpa henne med hennes patellaupphakning. Sakt och gjort klädde jag henne i en sele och begav mig ut på uppdrag tömkörning. Först blev hon väldigt paff... "Vill den snurriga tvåeningen att jag skall gå ut utan vagn?" tycktes hon säga... "Och ingen käk... nähä... ja, just det. Denna tvåbening har bett mig om att sänka huvudet och runda ryggen tidgare". Poletten trillade ner och den lilla damen kom ihåg och tyckte att det var riktigt kul att vara ute och promenixa i lugn och ro med selen på. Det var mycket intressant att se hur hon gick. Förutom att hon rundade sig fint så avlastade hon höger bak (det är det bakknäet som hon har probelm i) rejält. Svansen höll hon åt vänster och så var hon inte ens i närheten av att spåra när jag bad henne svänga åt höger utan korsade benen så som man svänger i vagn. Vi var inte ute så länge men det var heller inte meningen. Detta skall inte göras med någon större intensitet utan lite i taget och längsamt så att vi inte överanstränger oss. Intressant var det i vart fall.

Efteråt hade jag anmält Hisan till Pay & Jump på Torns. Mest för att han skulle kunna hålla sig i skinnet idag men också för att komma över våra mentala hinder. Den sista delen misslyckades vi med kapitalt.
De första tre hindren gick bra men vi kom sedan helt fel i mot kombinationen och sedan blev det som en mental spärr. HIsan ville knapt hoppa alls och bjudningen försvann helt. Jag har en teori om att han faktiskt har gått för mycket denna veckan för att tycka att hoppningen faktiskt var tillräkligt kul för att bjuda till lite. Han var nämligen inte alls sådan i onsdags. Då var han mycket mer sugen på hinder. Dessutom var jag supertrött vid detta laget och hade dessutom magknip. Så min ridning var knappast på topp heller. Vi får putsa vidare på träningen och vänta lite till med att ge oss ut på tävlingsbanorna.

Söndag
I går badade Hisan för att kunna få manen fint flätad inför avdelningsridningen i bästa dressyrstil. Det går ju bara inte att dyka uppsom vi brukar med lerkockor i manen när det är dressyr på gång eller hur.
Hisan var lite otålig inför allt detta putsande och fejande men han märkte att det var något spännade på G och knatade fint direkt på släpet. Det var minsann ett par månader sedan han gjorde det på hemmaplan sist. ;)
Dessutom skötte han sig superfint på dressyrbanan. Han var inte ett dugg spänd och hittade inte på några direkta bus heller. Det är nästan så att jag blir sugen på att snart starta i en "riktig" dressyrtävling när han sköter sig så här bra. Vi har en hel del att trimma på med formen och så men när man rider avdelning måste man anpassa sig efter de andra så vissa saker för helt enkelt komma i andra hand.
En liten glimt av LB programmet kommer här. Det är ganska dålig kvallité eftersom strömmen hade gått i ridhuset inför ritten. I fall ni inte känner igen Hisan så är det han som är först in till uppställningen vid hälsningen och sedan andra par till höger... sedan kan ni följa mig.


I morgon och på tisdag blir det välförtjänt vila för Hisans del.

Efteråt blev det en liten tur till Lena också. Jag testade att sätta en kotring på hennes svaga ben och var bara ute och vände i princip. Hon gick rakare med bakdelen när hon fick ta i lite mer med det bakbenet. Jag är dock rädd att överanstränga därför var jag bara ute så kort. Back on track ryggstycket åkte på direkt efteråt. Jag hoppas att jag kan stärka henne på detta vis. Hon kommer att bli kollad igen av samma vetrinär som tidigare inom några veckor så då kan jag få ett expert utlåtande på om jag tänker rätt om att stärka henne på det viset eller ej.

Fredagsträning

Efter en minst sagt händelserik dag på jobbet och en natts dålig sömn innan dess (Jag låg och funderade ut hur jag skulle säga upp lägenheten med diverse förbehåll och hur det skulle formuleras. Jag tror att jag har drabbats av någon form av arbetsskada här.) var jag minst sagt retlig på avdelningsridningsträningen. I morgon bitti kommer därför hingstarna inne på Jägers strykas från schemat till förmån för  sovmorgon och en förhoppningsvis trevligare Ullis.
Träningen gick sådär... inte för att Hisan skötte sig för det gjorde han med bravur denna gången. Han skyggade inte för någon annan häst och gorde allt han skulle. Dock blev han lite sur när jag fick gasa och bromsa för att försöka hålla mig på rätt plats hela tiden. Min motpart sakade hela tiden efter och hur jag än red kom vi fel tycktes det som. Efter lite tjurigt gnäll från mig hamnade vi till slut rätt.

När jag kom tillbaka till stallet hade Hisans box mockat sig själv. Helt underbart... tror ni att man kan dressera den till att göra det varje dag? Jag skojar bara... men det var väl uppskattat och den som förbarmade sig över skiten i boxen skall ha ett stort tack.

För övrigt bestämde sig elen i släpet att fungera idag vilket också var väldit trevligt.

I blåsväder

Nu tyckte jag allt att jag fick till en riktigt fyndig rubrik. Det blåser något så in i norden här nere just nu. Man får helt enkelt vara glad att man inte har blåst bort.

Efter jobbet lev det en tur till Jägers. Jag hade förväntat mig att möta en helstel Sir Remington efter tisdagens kval men jag blev possitivt överaskad. Han var rejält stel i bogarna men inte alls som jag hade trott. Det blev ridning med mycket ställning och böjning i en longeringsvolt. Han svarade fint på min hjälper. Uffe hade skott honom med päronskor och sulor och dessutom lindat honom fram. Vi tog det därför mycket lugnt och koncentrerade oss på uppmjukning i skritt.

Igår blev ju släpet helt mörkt så jag åkte ut till Rusthållaregården en sväng trots att jag inte skulle, Jessica skulle rida Hisan idag. Bara för att fixa med elen. Jag stog länge och väl i mörkret och pulade med kontakten. Efter mycket om och men fick jag den att funka lite bättre än innan och lamporna lyste när jag for därifrån. Jag hittade en vit lampa nertill bak som hade en trasig sladd. Kan det vara ett backlyse montro.. lite knivigt att lägga i backen och springa bak och kolla om den fungerade utan att bilen protesterar med motorstopp bara när man är själv. Jag får ha medhjälpare till att kolla. Och så får jag fixa till den trasiga sladdbiten idagsljus i helgen helt enkelt.

Jag hann även ut till lilla prinsessan Lena. Hon är så rysligt söt i sina rosa lindor och fluffiga nosludd på den ljusblå grimman... (japp, jag är nog ganska galen...) Till helgen skall hon tömköras i skritt och för hoppningsvis påbörja uppbyggnad av sig själv så att hon får tillfreställande muskler för att kunna fungera normalt.

Idag har Fredrik och jag varit och tittat på ny lägehet föresten... det var mest för skoj skull så vi får se hur det blir, men det var i vart fall spännande och jag skulle inte ha något emot att flytta.

El fel

Bah, jag som var så nöjd med att vara laglig när jag är ute och kör med släpet på vägarna. Idag bestämde sig elen för att lägga av mitt under färd. Mörkt blev det kan jag tala om. Det blir till att mecka släp i morgon. Jag skall iväg fredag, lördag och söndag enligt planeringen, suck.

Anledningen till att jag var ute och for var hoppträningen i Flyinge. Jag har tidigare sagt att 2009 känns som äret då saker och ting löser sig. Det känns mer och mer så. Det stämmer bättre och bättre i hoppningen med även om överlivet är långt i från där det skall vara. Idag hade jag mer bjudning och tryck och då gick det lätt som en plätt. I och för sig hoppade vi inga höjder idag men väl lite kluriga linjer, och massa titt grejer. Det var föresten Fredrik som höll i dagens träning.
Mot slutet orkade jag inte hålla i alla grejer 100% och därför fick vi ett stopp när vi med dålig galopp kom lite för nära.

På lördag blir det Pay & Jump igen och då skall vi göra bra mycket bättre än sist.

Tisdag är tävlingsdag på Jägers

Tisdagen efter jobbet spänderades i trevligt sällskap i Baren inne på Jägers. Jag och Lindah hade knåpat ihop en snabb V65 för hela 27kr som vi delade på. Summa sumarum för kvällen var att Sir Remington som skulle kvala lyckades bra med detta och våra spelade pengar förökade sig till 514kr. Då blev alltså både räkmackan och ölen betalda.
En trevlig kväll även denna i hästens tecken...

Måndag igen...

Jag fick en ny tillfällig uppgift på jobbet. Det var att ta alla besiktningar av lägenheter detta månadsskifte. Ni anar inte vad folk har bakom spisen i köket säger jag bara... och om det är någonstanns som man tittar extra på en besiktning så är det väl där?


Hisan fick ett pass i padocken och vi övade förvändgalopp. Jobbigt sa Hisan som försökt komma undan genom att försöka sakta av eller protestera med snygga brallar. Han kom inte undan och utförde tillslut fin förvändgalopp på böjt spår. Han jobbade för övrigt riktigt bra och jag är nöjd med honom.

Idag slipper han dock mig eftersom jag tänkte titta på när Sir Remington kvalar inne på Jägers och Jessica får hitta på något kul med honom i stället.


Lena fick också lite pyssel. Nu när det börjar bli lite ljusare och hon har blivit bättre skall vi gå lite i backen för att försöka stärka hennes bakdel lite. Hon skall ju inte träna regelrätt men i och med att hon har problem med patellan så bör hon nog skritta vid hand i alla fall för att stärka upp sig lite. Det kan hon ha nytta av sedan när hon får större mage också. Eventuellt så kanske hon skulle kunna skritta i vagn eller tömköras för bättre effekt. Ridining är i alla fall rent uteslutet. Jag väntar i vart fall på fastare underlag med mindre väta innan jag kommer att göra något allvarligare än att promenixa vid hand. Detta är än så länge lösrykta planer och idéer och jag skall fundera igenom det innan jag utsätter henne för något i onödan.


3 dagar

Fredag
Ibland är man bara lite för trött... i fredags på väg till jobbet satt jag i bilen och tänkte på Hisan. Innan jag visste ordet av hade jag kört fel i rondellen och var på väg ut mot stallet i stället för ut på motorvägen mot Malmö. Det är nog inte så dumt att åka buss ibland måste jag säga.
 Avdelningsridningsträning var inplanerat sent på kvällen. Det är verkligen inte min favoritsyssla en fredagskväll måste jag säga.
Hisan lastade sig själv vis stallet och det kändes riktigt bra. Jag har en känsla av att det mesta kommer att lösa sig under 2009 och det känns väldigt bra.
Själva träningen gick hyfsat. Hisan var lite busig och såg till att skutta iväg ett par gånger bara för att liva upp stämningen lite. Vi testade även att rida LA programmet med skänkelvikningar, förvändgalopp och bakdelsvändningar. Den förvända galoppen var superjobbig enligt Hisan och skall övas på i veckan allt annat var super. Vi var inte hemma förrän vid 23. På tok för sent om jag skall vara ärlig.

Lördag
Jag har en tendens att alltid boka in för mycket på helgerna. Så även denna veckan.
Jag började ute hos Annette med mockning och annat stalljobb. Två utav hennes hästar blev också insuttna av hennes stalltjej. Det var trevligt att vara ute hos Lena, jag har ju inte hunnit med henne på hela arbetsveckan.

Därefter blev det en tur in till Jägersro. Sir Remington var fortsatt mjuk och fin trots att han hade gått ett snabbare jobb. Det var trevligt. Han var dessutom mindre kaxig och flyttade sig åt båda håll. På tisdag blir det kval för hans del och då skall jag in till Jägers och titta.
Den lille röde blev tömkörd. Jag höll till i padocken och han skötte sig bra och gjorde snygga volter. Han tar sig och blir bättre och bättre för varje gång nu.

Slutligen for jag ut till Hisan för att byta hans box och ta en tur ut i sällskap med Hardy. Att ha bädd i boxen är trevligt ända tills man skall ta ut den måste jag meddela. Tungt och eländigt är det när den skall ut. I nya boxen har Hisan ett egen fönster som han kan titta ut genom. Jag hoppas att han kommer att tycka att det är lika mysigt som jag tycker att det ser ut. Han verkade finna sig till ro i alla fall. Uteritten gick bra om en i maklig fart. Det var inte helt optimalt underlag och lite småhalt överallt.

Söndag
Lite lugnare planering idag... bara två stall att fixa i,

Jag började hos Hisan som fick en liten tur i Skrylle... vi kände oss båda lite småsömninga kändes det som eller så var det min sömnighet som smittade av sig på Hisan. Han skötte i sig i vilket fall utmärkt.

Hos Lena blev det först laserbehandling och sedan lite mys. Jessica var med ut och hälsade på och hjälpte till.
Det är kul att se hur hon förbättras hela tiden. Annette säger att hon springer mer och mer i hagen nu. Det är ju possitivt att hon väljer att göra det självmant så länge det håller sig i rimliga nivåer.

RSS 2.0